Gran Turismo 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Al Age
más
még mindig elvakult vagy, nem is kicsit :-)

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott.

mohus
ja és THX to LAMMER a GT4m vincsis lett😊

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

mohus
öcsém ez tényleg nagyon jó

más
enthusia nem ér a GT4 közelébe...

FPS-t,RTS-t,Sturmovikot PC-n a többit konzolon![Delli7] [PS4] [Note 10.1 2014ed][iPhone6s16gb]

JGTC
jók a képek
ez most a német sorozatod második része? <#idiota>

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

Szerintem erõs a megállapításod, mivel a gt4-et versenyzõk,tesztpilóták beavatásával és véleményük figyelembevételével "csinálták". Az enthusia-rol nem olvastam hasonlót "szakértõktõl"/itt nem fórumokról van szó/.Amugy az enthusia szerintem is igen jó game.
naon kössz......igyekszem.....

de jó lenne már valami bumm....

cenobite
Dzsíííííí, ez a felsõ kép nagyon tuti! <#eljen><#eljen>

gamertag: kenobita

Kaplan
Hangban?
Elég sok helyen mondták már , hogy a motorhangok eléggé egyenlõek .
A zene meg a GT4-ben mindenképp jobb.
Most melyikkel nem értesz egyet?

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

Épp most teszteltük haverommal.....nem nagyon értek veled 1-et, fõleg nem a hangban.....fizika télleg jó.

Kaplan
OFF!
Tegnap megszereztem az Enthusa Prof Racinget!
Azt kell mondjam , fizikában-irányíthatóságban veri a GT4-t!
Számomra még élvezetesebb is vmiért több a motiváció, hogy a versenyeket csináljam meg.
A zenék terén a GT4 mindenképp jobb , viszont motorhangokban teljesen egyenlõ.
Köszönöm a figyelmet 😊
ON!

we all follow the arsenal over land and sea... we all follow the arsenal on to victory!

Al Age
Egykét baki volt benne, de a "természetes lelkû" fogott meg legjobban. :-)
NA = normál légköri feltöltésû, azaz szívómotor. Turbófecskendõrõl még nem hallottam, turbó feltöltõrõl inkább. Supercharger = kompresszor.
Lényegében ennyi, viszont a 787B emlékeim szerint turbós, de lehet, hogy ebben mégis Neked van igazad.

Vlamit rosszul mondtam? (meglehet... 😛)
Al Age
😄DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

NA (naturally aspirated ) annyit tesz, hogy a kocsi teljesitmenyet nem lehet turbofecskendovel vagy supercharger-rel novelni, igy a teljesitmenynovelest a verda alkatreszeinek kicserelesevel (konnyebb es efektivebb alkatreszek installalasaval) tudjak elerni - lasd NA Tune.

"Naturally Aspirated" kabe annyit tesz, hogy termeszetesen meghajtott, direktben forditva: termeszetes lelku.

Ilyen kocsi pl. a Mazda 787B vagy a legendas Ford GT40. A jetekban egyebkent sok NA-s kocsi van, joval tobb mint supercharger meghajtasu...
JGTC
enyémnek a képminösége sokkal gagyibb

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

Al Age
Tied jobban néz ki, jobban van beállítva! :-)
Aki meg lekoppintotta bújócskázzon álmában Hitman-nel!

JGTC
gyalázat lekoppintották a képemet a #4143-ast

mohus
😞
sima mpeg lol😊

ok!
aabyssx
Ja! Az én példámban nincsen szó váltásról és kuplungról.

Tegyük fel közepesen nagy kanyar elõtt, erõs autóval visszaváltok 3-ba, ami legyen egy most egy széles tartomány és az egész kanyart a kigyorsításig ebben veszem. Kicsit nagy lett a sebességem ezért az 1/3-nál észreveszem, hogy sodródok kifelé. A következõ történik:

1. Motorfékkel, vagy motorfék + lábfékkel csúszás nélkül néhéz visszakerülni az ívre. Ha ez történik általában összehozom, hogy az autó túlkormányzott legyesz és így visszadriftelek, de ez sokba kerül.
2. Nyomok egy kis féket a megtartott (magas gáz mellé) és mintha egy gyenge, 4 kerekes autóval sétakocsikáznék befelé "sodródok".

Az elõzõ példámban a Forma-1 es autó (asszem valamelyik Honda) padlógázos, tompa kanyarokban kb. 10-20% féket használt kb fél másodperc ideig padlógáz mellett.

www.youtube.com/aabyssx

Al Age
Igen, azt tudom, hogy azokban a videókban pontosan errõl van szó.
Ugyanakkor ha fékezel kuplung nélkül, akkor a fordulatszám esni fog. Viszont ha csak nagyon minimális fékezésre van szükség és azt gázelvétel nélkül ejtjük meg, akkor jön az elõbbi hozzászólásom második része...
aabyssx is azt írja, hogy stabilabb a kocsi ezzel a technikával, én erre próbáltam magyarázatot keresni, mert a stabilitásnak és a fordulatszámnak így ebben az alapformában az ég világon semmi köze egymáshoz.

Amikor egyszerre nyomkodják a három pedált ,általában visszakapcsolnak dupla kuplungal.A balláb fékrõl ugyanaz a véleményem mint Unreg-nek. Balláb-féket Walter Röhl használta elõszeretettel.
Al Age
Véleményem szerint a fordulat megtartásához kuplungolás és fékezés alatt kell a gázt nyomkodni. Sok kis japán verseny videóban látni ahogy ezt a technikát alkalmazzák.
A szóban forgó esetben szerintem az lehet a lényeg, hogy ha csak az íven tartás miatt fékezel úgy, hogy nem szállsz le a gázról, akkor kevésbé fog elmozdulni az autó tömegközéppontja és pont ez segít abban, hogy az íven maradj. Ha leszáll a gázról és úgy fékezel, majd újra gázt adsz, akkor az autó tömegközéppontjának helye több ízben fog megváltozni és ami a fontos, hogy mindezt gyorsan teszi. Viszont ha nem szállsz le a gázról és szépen adagolsz neki egy kis féket, akkor lassabban és kevesebbet fog "vándorolni" a tömegközéppont, aminek egyenes következménye, hogy a kocsi stabilabb lesz.

aabyssx
Ha nyomsz gázt, akkor pl. egy hátsókerekes autónál a hátsó kerekeket erõ hajtja. Ez az erõ ellentétes a fékezõ erõvel. Így az elsõ kerek (mivel ott nincs hajtás) erõsebben fékeznek. Nem így van?

De ha ez így van, akkor a fékerõ elõre csoportosítása miatt ki kellene törni az autó hátuljának (fõleg, ha kanyarodás közben lépek rá a fékre full gáz mellett). Viszont tapasztalataim szerint tök stabil marad az autó és sokkal könnyebben maradok az íven. Próbáltam GT3-mal és Enthusia-val is.

www.youtube.com/aabyssx

UNREG
Nem hiszem, mert a fékerõ nem a fordulatszám fügvényében oszlik el. Egyszerüen csak nem hagyják leesni a fordulatszámot, rallyban használják leginkább.

aabyssx
Fékerõ elosztásnál nincs vonzata?

www.youtube.com/aabyssx

UNREG
A balláb-féket akkor használják, amikor fékezés közben is magasan akarják tartani a fordulatszámot, értelemszerüen közepes ill. gyenge lassulásnál elônyös...

aabyssx
Felvetnék egy vezetéstechnikai kérdést: mikor használsz padlógáz mellett féket?

Tesómat mondta még régebben amikor az F355-tel játszott, hogy néha használ gáz és fék kombinációt együtt. Nem foglalkoztam vele, majd nemrég valamelyik Forma-1 közvetítésen láttam, hogy az egyik versenyzõ szintén így vezet. A padlógázos kanayarokban (ott ahol én max. motorfékezni szoktam) néha használnak egy kis lábféket is anélkül, hogy a gázról elvennék a lábukat.

Azért vetem fel a témát mert értem, hogy ilyenkor mi történik. Mióta van kormányom próbálkoztam ezzel és úgy tûnik, hogy így kevésbé csúszik meg az autó. De a fizikáját nem értem.

www.youtube.com/aabyssx

Hi!
Tudnátok segíteni!?
Driving missions legutolsó pálya, nürnburgring.
Sikerült már valakinek megcsinálni??? Ha igen akkor tanácsokat várnék mert az agyam már nem bírja kivárni a sok késleltetett indulást.
Elõre is thx.
JGTC
és jól is megy...

JGTC
nekem egyszerûen nem indul el 😞

sziasztok
milyen auto kell az NA racingbe a prof modnál
köszi
Don Laguna
Valaki mondjon egy pontos Prendrivot😊

Az elte egy nagy játék!

my SLR

Kaplan
Aranyos 😊

mohus
OFF
asszem ennyi elég is a B3-ból
Burnout 3 Real Crash - 35MB - MPG

JGTC
My Hemi <#wink>

mohus
+n

mohus
általába oda ahova kötõdik picit

Lammer
esezt mindenhova bekopizod??? 😛PPPP
vegre te is eszheztertel... 😛

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

mohus
OFF
Na sikerült az élet...elsõként Burnout 3 HDD-rõl...

Install után nem mentek a gémek, azt hittem wincsi Jumperelés miatt. Most MAXTOR 80GB van benne MASTER-en. Melegedés elviselhetõ. Neten ezt ajánlja mindenki kompatibilitás miatt is.

No aztán olasz oldalakon is kutatva rájöttem hogy a gépemen (v3 széria + Neo 2.2 chip ) csak akkor fog a HDD üzemelni ha a HDLoader a memókártyámról fog bootolni.

Ezt egy install lemez elkészítésével el is érhetjük...az install CD a HDL-t felvakarja a memóra...ehhez kell még egy eredeti PSX lemez is. Ennek a lemeznek az IDjét felhasználva arra bírhatjuk rá kis kedvencünket, hogy az eredeti PSX lemezt betéve betöltve a memókártyán leledzõ HD Loader töltõdjön be...nagyon ötletes.

Sosem hittem volna hogy a gyereknek vett "Bear in the Big Blue House" - Minimaxon Mackóshow néven elhíresült gyereksorozat - PSX verziója fogja a megoldást jelenteni a PS2-HDD-hez.

A Burnout 3 Crash módja így betöltésmentes lett, régi vágyam volt ez, haverokkal játszva mindig az volt a baj hogy sokat töltött és megölte a játék lényegét a gyorsaságot....

Burnout 3 Crash - 15MB - MPEG4

Luiprima
Egy kis Merci reklám.

I\'m serial number T-803 Product name: Meowminator

Köszi a választ, egyébként erre nem gondoltam volna!

nem rossz a camaro....

JGTC

JGTC

JGTC
na erre mondanám, hogy mindennap tanul valamit az ember mert már a második PS2-met fogyasztom de errõl még nem is hallottam <#whatever><#miaz>

Al Age
Ez PS1-es játékokhoz van, ott a beállításokkal igazából némileg szépíteni lehet a játékot, ugyanakkor én még nem próbáltam.

Hello! Azt szeretném megkérdezni - hogy amikor bekapcsolod a PS2 gépet és játékot nem indítasz el, majd megnyomod a háromszöget=Version és azon belül van olyan hogy Playstation Driver, ismét háromszög=Options. Bejön, hogy Disc Speed és Texture Mapping. Lehet választani hogy Standard vagy Fast/Smooth. Játék közben van valami különbség (melyik a jobb) és miért lehet ezt egyáltalán változtatni? köszi a választ. sziasztok