Gran Turismo 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Al Age
Skyline-os kérdést passzolom sorry, de úgyis lesz valaki aki már végigpróbálta mindet. :-)

A fekete lyukak olyan helyek, ahol Isten nullával osztott.

Al Age
Többen is lenyomták már a 24 órás versenyeket (én még nem).
A képeket készítésükkor pendrive-ra kell menteni.
A 2. rész legnagyobb ütõásza az épp szóban forgó versenykasztni szerintem. :-)

lenne gy kérdésem, leszedtem ezt agamét a netrõl, nagyon tetszik, de amikor megcsinálom a B liszenszet és gratulál a gép 😊 akkor egy OK-t kellene nyomnom, erre lefagy, volt ilyen probléma valakinek ???

úgy emlékeztem, ezen a fórumon egyszer valaki írt a versenykasztnikról..de ezekszerint rosszul..😊
nagy hülyeség, hogy kihagyták, nem is értem. a GT1-et ugyanazzal a kocsival (Mitsubishi GTO) vittem végig. a végére már felmatricázott tuningverda volt..

Skylineokról van valami tapasztalatod? 😊

Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.

gecc
Szevasztok
Valaki végnyomta már a 24 órás versenyt a GT 4-ben?
Ja és hogy lehet az elkészített képeket pc-re átmásilni?
Szerintem pedig a 2. rész a legjobb.

Al Age
GT3 óta nincs versenykasztni...<#rinya>
Pedig mekkora királyság volt az utcai kocsikból igazi versenyautót csinálni!

hmm..
hol lehet versenykasztnit venni? Skyline-hoz kéne, de sehol nem találom..
amúgy a Skylineok közül melyiket érdemes megvenni?😊 mármint a legújabb generáción belül.. ott is van egy csomó.. most így meg nem tudnám mondani, hogy milyenek, de se árban, se teljesítményben nincs túl nagy különbség. lehet, hogy van olyan amit esetleg jobban fel lehet tuningolni?

Jon: Itt azt írják, a világegyetem folyamatosan tágul. Garfield: Remek. Akkor van hely még egy fánknak.

JGTC
Az nekem is a kedvenc Corvette-em! GT1-ben nagyon ment, itt már nem annyira 😞

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

köszi a tippeket! 😊
..de asszem nekem egy Corvette-re van szükségem.. 67-es Stingray..ahh <#wow1>

JGTC
Jaguar E-Type !! Öreg de nagyon megy!!! 290meg sem kottyan neki Le Mans-ban <#vigyor>

Ne feledd, ha valaki felbosszant, az arcodon 42 izom rándul össze. De csupán négy izom kell ahhoz, hogy kinyújtsd a kezed, és pofán vágd vele az ilyen alakokat. PS3 ID: JGTC-hun

JohnnySmith
Én biztos hogy valami ámerikai csodával indúltam.

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

aszizoli
Nehéz kérdés, mert sok jó kocsi van a játékban amit használhatsz.
Kérdés, miket nyertél meg, mennyi pénzed van, a versenynek van-e valamijen speciális igénye az autóval szemben, melyik autó irányítása áll jobban a kezedre, stb...
Szóval sok kocsival teljesíthetõk a pályák. Egyébként az én kedvenceim az öregek közül: Jaguár, AC, Shelby. Ja, és a kacsával is jól lehet szórakozni, ha csiga tempóban szeretnél versenyezni, ugyhogy próbálgas több kocsit és elöbb - utobb megtalálod a te kedvencedet is. Lehet hogy olyan járgány lesz, amivel az itt forumozók egy normális kört sem tudnának megtenni, de az is, hogy beletalálsz mindenki favorítjába. Ne add fel, ha belelendülsz, már "rosszabb" kocsival is verni fogod a mezönyt.<#nyes>

Az ilyenek miatt fogunk kipusztulni, mert pazarolják a föld energiaforrásait. Fogadjunk, most is be van kapcsolva a numlock-od, pedig nem is használod a keypadot!

a veteránautó versenyen milyen kocsival érdemes indulni? nekem tetszik a régi Skyline Sport, csak "kissé" borsos ára van..

JGTC
ja ahha, na nekem azok nem voltak meg amikor oda értem ehez a futamhoz

köszönöm a segítséget! 😊 ezeket ma még kipróbálom..

Al Age
Az LSD pedig az önzáró differenciálmû. A zárásnak köszönhetõen stabilizálja a kocsit.
1-way LSD:
Csak gyorsulás alatt mûködik, különbözik a gyári diffitõl, elsõ kerekes autókon szokták használni. nem lehet állítani rajta semmit, de elsõkerekes kocsikhoz jó választás lehet.

1,5-way LSD:
Lassítás alatt is mûködik, de kisebb fokban, mint gyorsításkor.

2-way LSD:
Lassításkor és gyorsításkor ugyanolyan mértékben zár.

Fully Customisable LSD:
Teljesen személyre szabható LSD, mindent a játékos állít be. (Initial Torque - alapból maximum mennyire zárjon, Accel - gyorsítás alatt mennyire zárjon, Decel - Lassítás alatt mennyire zárjon. Minél nagyobb az érték annál inkább zár és annál inkább stabilabb lesz a kocsi egyenesben és annál inkább kevésbé lesz stabil kanyarodáskor. Meg kell találni az arany középutat - minden kocsinál)

Al Age
A NOS az nitro, végülis 5000 pénzt megér szerintem. Ha megveszed és beépíted, akkor utána a beállításoknál megnézheted, hogy melyik gombbal tudod használni (alapból talán L1, vagy R1-re van állítva). A kocsi beállításainál be lehet állítani az "erõsségét", vagyis hogy inkább kisebb erõvel, de tovább tartson, vagy pedig szép nagy lökést adjon a kocsinak de hamar elfogyjon. Én általában a lehetõ legerõsebbre állítom és nem használom (elvégre pályaversenyeken nem használnak nitro-t), csak vészhelyzetekben, amikor viszont ebbena a formában nagyon jó.

Váltó:
Close gearing: rövid áttételes váltó
Super-Close gearing: nagyon rövid váltó
Jobban fog gyorsulni a kocsi, de alacsonyabb lesz a végsebessége. Ezt a kettõt szinte csak akkor érdemes megvenni, ha a motorhoz még nem nyúltál, ugyanis ha azt is piszkáltad, akkor lehet, hogy az autód többet is menne, mint a váltó által megszabott maximum sebesség.
Fully Customiseable: teljesen beállítható váltó
Én kizárólag ezt szoktam megvenni, az egyes fokozatokat éppúgy be lehet állítani ezzel, mint a végáttételt, magyarán minden kocsival, minden futamra tökéletes váltóval mehetsz.

Al Age
R89C-t emlékeim szerint a Driving Mission-öknél lehet nyerni és én azokat a jogsik után egyszerre, a játék legelején megcsináltam.

köszi a segítséget!
Még lenne pár kérdésem..
A tuningnál a motorokon belül van egy NOS nevû eszköz, 5000 pénzért. ez mit tud?
A váltóknál a Gearing nevû eszközbõl melyiket érdemes megvenni? (Close Gearing, Super-Close Gearing, Transmission/Fully Customisable)
Szintén a váltóknál van egy ilyen cucc, hogy LSD (1-way LSD, 1.5-way LSD, 2-way LSD, Variable LSD). Na errõl foggalmam sincs, hogy mi lehet..

Utolsó kérdésem az volna, hogy ti melyik tuning shop-ban tuningoltok.. a legtköbb kocsinak van saját (pl Nismo), de a térképen a Tuning Cars-ban is lehet tuningolni (pl Mines). Van valami különbség?
Bocsi a bénaságomért😊

JGTC
R89-ed hogy volt addigra? Nyerted valahol vagy fekete volt az is?

JGTC
Ha ez az a verseny amire gondolok akkor ahhoz vettem 1 Vertigót, de ha újra csinálnám akkor 1fekete járgányt vennék most használtban (#5855) mert addigra asszem pont adja õket mire odajutsz, bár ez szémélytõl is függ.

Al Age
1.: Négy fotó ugyanabból a szemszögbõl aztán photoshop.

2.: Visszaolvasva a blogomat én azt a sorozatot egy Nissan R89C-vel csináltam meg (ha a GT World Championship-rõl van szó).

Csiaki
Ezt hogyan csináltad?

Valaki az 5846-ra?

ASUS P8Z77-V, Intel i7 3770K,GTX 680 2GB,16GB DDR, 2TB

ez nagyon klassz! 😊

JGTC

JGTC
ezt is

JGTC
találtam

JGTC
csináltam 1hónapja pár képet hirtelen felindulásból, mostmár elkérem azt a pendrive-ot aztán tényleg felrakom

más: Kinek van maxra nyomatott 156-osa?? Mert engem érdekelne 1normális beállítás hozzá, valami olyan ami jó jó kiíndulóalap volna. Mert ezzel valahogy nem boldogulok, és az a legrosszabb hogy érzem rajta h ogy bivaj lenne de nem tudom kihasználni.

Al Age
A "Triple Clutch" kell a leggyorsabb váltáshoz, ez mint neve is mutatja egy három tárcsás versenykuplung. Nem drága holmi, a kettõ olcsóbb kuplungot soha nem érdemes megvenni. A lendkerékbõl (flywheel) is érdemes a legdrágábbat venni, mivel ez is olcsó. Ha pedig orrmotoros-hátsókerekes (FR), vagy összekerekes (4WD) kocsid van akkor vedd meg a könnyített kardántengelyt is (carbon driveshaft). A legdrágább és egyben legkönnyebb lendkerék és a könnyebb kardántengely hatására a motor harapósabb lesz, agilisabb lesz, könnyebben felpörög majd és ez a gyorsuláson is érezhetõ lesz.

áhh..😊) najó, az imént kissé felb*szta az agyamat a játék, azért írtam ezt..
egyébként nem rosszabb mint a 3, pont ugyanolyan, és ez zavar egy picit, hogy így negyedszerre már uncsi.
na de hagyjuk az én vívódásaimat. lenne egy "szakmai jellegû" kérdésem. a tuningon belül a váltóknál milyen alkatrészeket kell megvenni, hogy a kocsi jobban pörögjön? már úgyértem, hogy gyorsabban váltson.. a sok lóerõ önmagában még nem minden, a Cadillac cien váltója pl elég lassan kapcsol át egyik fokozatból a másikba, és emiatt sokszor lenyomnak az ellenfelek...

andrew-san
Mitõl, mitõl.... Hát attól, hogy ez Neki nem tetszik, és ezt a világgal is meg akarja osztani! Hát ezért szar a GT4! Érted...?! Mostmár én is rühellem, pfujj!!! 😄

JohnnySmith
De mi a különbség vagy mitõl jobb a 3 a 4nél?
Haljak meg ha rájövök....

Cuore Sportivo & Power of Dreams Yippie-Ki-Yay Mother F*****! PS3 ID: Janos1982 (US),Johnny1982 (UK),JohnnySmith82 (HUN)

köszi!
amúgy most jöttem rá, hogy nekem abszolut nem jön be ez a játék. végigvittem én az elsõ 3 részt, de ez e 4. valahogy....hát nemtudom.. nemtudok egyrõl a kettõre jutni, számomra maguk a versenyek is idegesítõek (borzaztóan vannak megcsinálva az ütközések, ha valaminek nekimész bebuktad) ..szóval GT sux!

Csiaki
Hööjjjj! De meg sz...tam most a gameben.Most jutottam el addig ahol a professional eventsben kell az utolsót megcsinálni. 10 verseny pontokért.Ott vagyok meglõve hogy míg nekik ott van a 700+LE Bentley, nekem meg az 1etlen autó amivel fel tudom venni az iramot az a 940LE Caddilack. De az meg nem kanyarodik.Szal most szopok.Valaki tud hozzá kis tanácsot?

de az, hogy milyen számok legyenek benne, azt meg tudod adni azt hiszem (persze csak az adott választékból tudod összedobni a neked tetszõ cuccost)

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

én szerintem még egy számot sem hallottam végig...
zene nélkül nyomom, csak a kocsi hangja

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

JohnnySmith
Sztem nem..... de vannak nálam sokkalta tapasztalatabb GT-sek, lehet hogy õk tudnak 😊
De a tuti megoldás hogy a hifit otthon benyomod a zenéket meg a GTben lehalkítod😊)))

hello!

lehet valahogy saját zenéket felvinni a tracklistre? nekem az alap gt4 soundtrack nem jön be.. 😞

Al Age
Megesik az ilyesmi, no problem. :-)

Al Age
Péládul amelyikben szívómotor van. 😉
A garázsban felül van három legördülõ menü és alatta még kettõ. Az alsó kettõ közül valamelyikben válaszd ki az Aspiration-t és kiírja, hogy melyik motor hogy jut levegõhöz. Viszont elég sok szívómotoros kocsihoz lehet turbót venni és ettõl lehet, hogy még NA-t fog írni hozzájuk, mivel alapesetben az egy szívómotor. Ilyenkor a versenyre nem fog beengedni, de ha kiveszed belõle a turbót vagy a kompresszort és a versenynél nincs más megkötés akkor már be fog engedni.
Ha a GT mód menü Home menüjébe belépsz (nem a garázsba, csak az otthonba) és nyomsz egy startot, akkor tudod az aktuális autó beállításait elérni versenybe lépés nélkül.

JohnnySmith
Mekkora barom vagyok..... jó már rég nem játszottam vele 😊)) Bár ezt tudni kéne😊))

JohnnySmith
Ne turbós autót😊))

Csiaki
Autó pl.:?

Al Age
NA - Naturally Aspirated;
Normál légköri nyomású, azaz szívómotor.

Csiaki
Én is erre gondolok!De amik megvannak autók azokkal nem enged be.Igaz mind1ik 300LE környékén van meg feljebb!Lehet hogy a gyári széria autókkal lehet bemenni?

JohnnySmith
az NA az nem az amelyikbe tök mind1 milyen autóval mész?

Csiaki
1kérdés! Az mit jelent hogy NA type engines?Addig oké hogy valamilyen motor, de milyen?Ez a professional eventsben van bajnokság!Oda milyen autóval lehet bemenni?

BenedekFeco

Hogy helyezze beléd ?sgyík-vesszejét a Magasságos mélységes imádattal, ?sélvezettel, ?sgyík heréinek kusza-gubancos sz?rmeredvényeinek kristálygyökér-fonódásaival!

Csiaki
970 pacival visítt mint állat!

Sland
Oh, köszi!

Muszáj PONTOS JÉ! Nem ly... Avval-evvel nyelvtanilag ugyan úgy helyes, mint az azzal-ezzel!