Championship Manager 03/04

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Terminátor14
köszi 😊

CSAK a Fradi

Terminátor14
4-4-2 😊 Kiss-Dragóner-GYepes-Lipcsei,Leó(felnyilazva a csatárokig)Kapic (középsõ védekezõ kp)- Huszti (felnyilazva a csatárokig) Károlyi (Középsõ támadó kp ffölnyilazva a csatárolig) A Két csatár változik....(a Rangers ellen kristjánsson és Gera volt, És Porhallsson bejött a 2. félidõben 😊

CSAK a Fradi

zaki
nem baj, majd lekicsinyítem a képet 😊

zaki
milyen taktikával játszottál?

Terminátor14
Találjátok ki, melyik csapatot kaptam a 4. fordulóban? Celtic..:-)

CSAK a Fradi

Terminátor14
basszus....az a jó édes paint...sorry, hogy így raktma be :-(

CSAK a Fradi

Terminátor14
elsõ év 😊 Leigazoltam a két emberkét akit ajánlottatok 😊 (Porhalsson, kristjánsson) Egész jók 😊

CSAK a Fradi

zaki
nem mondod 😊 hányadik évben vagy most?

Terminátor14
Legszebb öröm a káröröm? 😊 Mondjak valamit? Ranger-FTC 0-3 :-P LOL 😊 Minnyá felteszek egy képet 😊

CSAK a Fradi

zaki
hehehe 😛

Terminátor14
ehhh, faxom....FTC-Rangers 2-2....Gólok: Huszti (77p)Pörhallson(87p)illetve Arveladze(33p,93P....jellemzõ, hogy a 93. percben kapom a 2. gólt :-( Pedig szép lett volna...brühühü.....

CSAK a Fradi

Terminátor14
vazz, 650 millió akart lenni

CSAK a Fradi

Terminátor14
Hmmm...Tökölyi 😊 6500 Milliót ért, mint Gera 😊 Igazolni nagyobb játékost nem tudtam, az 1204-ben leírt dolog miatt

CSAK a Fradi

zaki
sikerült vmi nagyágyút, vagy valami híres palit leigazolni?

zaki
ki volt a legnagyobb név a csapatban?

Terminátor14
Apropó, elég gyagyxi volt a CM4-ben, hogy (a bl 2. hely után...) 7 Milliárd forintom volt, de stadiont sem akartak bõvíteni, illetve egy játékosnak max 1,2 millió FT gázsit adhattam 😊 Hiába volt 3,5 milliárd forintom igazolásra, egy jobb játékosnak 10Milka kell hetente :-/

CSAK a Fradi

Terminátor14
Sok szerencsével :-) Sok nagycsapatot (pl Barca, B. Leverkusen) úgy vertem meg, hogy 90. percben szereztem a gyõztes gólt 😊

CSAK a Fradi

zaki
nem mondod, hogy a bulába?

Terminátor14
A Cm4-ben 2. lettem a Bl-ben a Fradival a második szezonban az alap kerettel :-D Köhömm 😊

CSAK a Fradi

zaki
nincsenek csodák 😊

Terminátor14
olvastam 😊 Én most szívok, mert Uefában a Rangerst kaptam....no nem baj, vannak még csodák :-D

CSAK a Fradi

zaki
én msot kezdem el a 3. szezonomat, #1180-ban van 1-2 apróság mi történt velem az elmúlt iddõ alatt

Terminátor14
ahamm, köszi....tehát akkor az eddzõk csinálnak saját edzéstervet meg mindent? 😊
Más: Ki hol tart? Én a Fradival játszom, sajnos a 2006-os mentésem elsszált, szal újrakezdtem...20 meccs, 16 gyõzelem 4 döntetlen...gólkülönbséget nem tudom hirtelen 😊

CSAK a Fradi

zaki
persze, fõleg a fiatalok

Terminátor14
És jól csinálja a dolgát? Fejlõdnek a játékosok?

CSAK a Fradi

zaki
megmondom õszintén, én az edzéssel nem szoktam foglalkozni, az assistant manager-re szoktam feladatot bízni

Terminátor14
Mondjatok vmit! 😊 Pl valami jó eddzés-t...és hogy kb milyen képességekkel kell rendelkezni ahhoz, hogy válogatott (Elsõsorban magyar, vagy valami hasonló erõsségû nemzet)...) eddzõje lehessek

CSAK a Fradi

zaki
jaja, Up! 😊

robotnyk
gyere fel topik!
robotnyk
majd bepótolom
😊 de itt már a csoportban csúnyán, 6-osokat kaptak meg ilyesmi...
robotnyk
Majd februárban játszom ellenük, szal nálam is ki fognak
😊 rohadt korán 7:51-kor... én akkor már a suliban döglök :S amúgy nálam is bejutottak, de kiszoptak mint állat
robotnyk
a nemnem szerintem nekem akart lenni, de inkább legyen nálam.
de rohadt korán van :-P
robotnyk
nem újdonság, nemem elsõ idényben jutottak tovább! a MU, Ajax, Monaco mellöl léptek tovább az egyenes kiesésbe a MU mögött 2dikként, ahol velem kerültek össze :-)
donpedro: apontonra kíváncsi leszek, mivl én egy kcisit átalakítva, de azt használom. Igen, sztem is nagyon hamar felismeri az AI a taktikát, én általában csak egy kicsit megváltoztatom és akkor minden rendben...
Ja el is felejtettem, utóbbi mentésemben az MTK 6-0-ás !!! összesítéssel, kettõs gyõzelemmel kiverve a Benficát !! bejutott a BL-be, ahol a nyitómeccsen mindjárt meg is verte a Besiktast is idegenben. 😊

Érdekes, én kipróbáltam most egy olyan felállást, ami ezerszer inkább a védelemre helyezné a hangsúlyt, ehhez képest messze a legtöbb gólt kaptam vele, igaz elég sokat rúgtunk is. Mindenesetre döbbenetes különbség mutatkozott a hazai és az idegenbeli mérleg között, otthon a nyitómeccs után 4 gyõzelem 2 döntetlen, idegenben meg fordítva, 2 döntetlen és 5 vereség.

zaki
#1088-ban láthatjátok, hogy miért favorizálom annyire azt a Huth gyereket 😊

zaki
nálam ez a taktika, kezdõcsapat:

zonal marking, és a lestaktika bepipálva, long pass-ra állítva. 2 éve folyamatosan ezt játszom. Emerson-t most adtam el, semmit nem mutatott 7-es átlaggal nyomta gólt nem lõtt, és 5 gólpasszt adott, helyére igazoltam (ill. még elõtte) Diego-t ingyen. köv. évben már Huth lesz Chivu helyett ha minden igaz, de lehet, hogy Coloccini-t játtszatom. mérlegem év alatt: 98 meccs 58gyõzelem, 24 döntetlen, 16 vereség 149-58-as gólkülönbség, ami kapott gólok számában nagyon jó, de a rúgott gólok számával nem igazán vagyok elégedett. Totti évente rúg 15-öt, Rubinho 1,5 év alatt rúgott 22-t, a többiek meg alig rúgnak gólt.

Ja, amit elfelejtettem írni, hogy a legnagyobb változás véleményem szerint a korábbi rrészekhez képest, hogy az AI sokkal hamarabb megtalálja a legtöbb taktika ellenszerét, elég neki kb. 8-10 forduló, legalábbis a legtöbb esetben az volt a jellemzõ, hogy kiváló kezdés után hirtelen jelentkezett egy súlyos visszaesés a csapat játékában.

Úgy gondoltam, hogy kikapcsolódásképpen csinálok egy kis taktikatesztet.

Létrehoztam egy mentett állást, amelynél beállítottam az edzést, az assistant manager-re bíztam a csapatösszeállítást, és ezután benyomtam a holiday módot 14 forduló erejéig. Amikor kész lett, akkor feljegyeztem a tpasztalataimat, majd a mentett állást visszatöltve taktikát cseréltem és újra holiday.

Eddig 4 taktikán vagyok túl, amelybõl 1 saját, a többit a netrõl szedtem le.

Érdekes, hogy egyikkel sem értem el kiugróan rossz, vagy jó eredményt. A konkrét eredményeken kívül azt is megnéztem, hogy milyenek a kapuralövési statisztikák, és ez különösen érdekesnek bizonyult, hiszen pl. a saját taktikámmal eleinte nagyon sokat lõttem kapura, de csak nagyon kevés gólt értünk el, míg egy másik taktikával kevesebb kapuralövéssel is sikerült tûrhetõ eredményeket produkálni.

Eddig Vulcanius 4-1-3-2-je tûnik a legjobbnak, ez hazai pályán kiválóan szerepelt, idegenben azonban jóval gyengébb. A CMGamer-féle 3-6-1 ellenben pont idegenben hozott extrát, és otthon volt bizonytalan, ráadásul jóval rosszabb kapuralövési arány mellett. (Vulcaniuséval 119-104 ide 14 meccs alatt, a másikkal 78-100 oda, mégis összességében véve csak 2 pont lett a különbség: 22, illetve 20 ponttal zártuk a 14 meccset.)

A másik két taktika elmaradt a várakozásoktól, csupán 16, illetve 14 pontra futotta tõlük.

Késõbb még folytatom a tesztet, taktikám van bõven. (legközelebb kipróbálom a Ponton-t, illetve az abból kiinduló saját verziómat, valamint a régi CM4-ben bevált taktikámat.)

zaki
már szóltam az 1ik górénak, szépen bannolták is

kisficege: szerintem sem a legjobb stílust választottad... állítsd le magad pls és ezentúl csak a CM-mel foglalkozz ezen a topicon. Elõre is köszi!
kisficege már az elején láttam hogy te egy kis köcsög vagy... Szégyenlem ilyenkor hogy ugyanazt a játékot szeretjük.szoval szerintem jobb lenne ha lekopnál és olyan fórumokban vernéd a nyálad ami erre való.

Hát kevésbé jól folytatódott fiaim számára a szezon 😞 Egyelõre a 7. helyen tanyázunk 20 meccs után, így még két meccsünk van arra, hogy feljöjjünk az elsõ hat hely valamelyikére. A Magyar Kupában elõdöntõt fogok jáccani a Sopron ellen, most a Fradin jutottam túl 3:2-vel.
zaki
na jó kisficege, ha azonnal nem szállsz le a nickemrõl&logomról, az összes hozzászólásodat törlöm a topicból

robotnyk
na szóval, hosszas kínlódás és több legenerált, és több újrakezdett játékállás után végre sikerült megtalálnom a helyes utat a Madridommal. hiába no, hozzá kellett szoknom egy kicsit. az év elején körülnéztem a védelem megerõsítésének céljából. Samuel-t nem adta a Róma 25 milkáért sem úgyhogy célpontot váltottam. Lucióra "mindössze" 16 millió €-s kivásárlási pénz volt, amit le is perkáltam. örömmel jött, a MU, a Chelsea és a Dortmund ajánlatának elutasítása után. Megvettem még Mexés-t az Auxerretõl, mivel neki még nevetségesebb, 4.6 milliós lelépési záradéka volt élbõl landolt a csapatban.
Ezután a nyáron tönkretett tartalék állomány bõvítésébe kezdtem. Leigazoltam egy CMben régóta ismert, és lassan IRL is befutó középpályást, a svéd Kallströmöt 3.5 millióért. Gondolom nem sok embernek kell bemutatnom... Majd a CMek csatárcsászárát is magamhoz édesgettem: Tsigalko a dinamo minsktõl 425k €ért érkezett - késõbb kiderült, megérte - a sokszor sérült Ronaldo-t remekül helyettesítette (pl gyõztes gólt lõtt a Barcelonának).
a téliszünetben megnéztem Bosman bácsi segítségével kit lehetne elcsaklizni még szerzõdéshosszabbítás elõtt.
Leigazoltam Emrét az Intertõl, és Yakubu-t az Ajaxtól - közben egyetlen fillért sem költve. Õk a nyáron érkeznek majd. Sajnos nekem elég gyenge a gépem ahhoz hogy large database-el játszam, így meg kellett elégednem a közepessel - ennek az az átka, hogy egyetlen valamire való generált ifit sem sikerült talánom az ifi kereséssel, scoutjaim ilyen "ismeretlen" Torresekkel meg Fernando Navarrokkal dobáltak... :/

a taktika, és a legerõsebb csapatfelállás:

kisficege: figy, benyomom, de a Zakis cuccot szedd ki,nem a Tiéd!!! ÉS qrvára nem vicces!
hát folytattam a Halis menetelést 😊 még mindig harmadik vagyok mostmár 12 meccs után. Idáig minden nyert meccsemhez gratulált a vezetõség és mindenki imád 😉 Az a gáz, hogy jövõre még nem lesz átigazolási keret, attól tartok, de sebaj, majd megoldjuk valahogy.