6979
Melyik tápot?
  • Solten
    őőő.. nincs.

Mérgemben kib@sztam a kukába
  • MaSzKa
    van képed a tápod belsejéről?
  • Solten
    Gondolkodtam, lehet hogy a Hyper tápom nem egy kondenzátor miatt sz@rt be, hanem a szünetmentestől... Sajna ez a két szerkentyű nem komálja egymást.
  • MaSzKa
    Az az igazság 2évvel ezelött kinéztem Coolink 500W halk passzív pfc
    nem volt rá pénzem és szereztem 1 olcsó Antec SmartPower 350W tápot amit megjavítottam elötte DTK 200W gond nélkül vitte és halkan a Sempron64bit2800+@3700+ 2hdd x700Pro stb aztán szereztem 1 német Linkworld 420W tápot evvel is elvoltam de én már 1 éve kinéztem az FSP BlueStrom2 500W tápot amire valahogy sose jött össze a pénz
    azt közbe egyre csak olvasgattam utána morgósFSP ventije közbe olvastam valahol régebben a halk Corsairrről és kezdtek megtetszeni
    azt a ph teszt meggyőzőtt de csak most vettem 1 hónapja kb

amit a ph tesztbe irtak erről a tápról az teljes mértékba igaz
    semmi hangja - nem is értem

nem bántam meg hogy megvettem

amúgy a netezős gépembe FSP 235W noise killer van amit szintén megjavítottam így olcsó volt, mert ingyért kaptam(kondicsere)

Chieftec-et én nem vennék sok ember rossz tapasztalatai miatt
    de azért azokból is van jó típus

régebben pedig sokan a Delta belsejüt favorizálták, úgy látszik ez megváltozott

szóval ha újra tápot vennék csakis Corsair jöhetne számításba vagy passzív FSP

• Solten
    Nem tartozik ide, de Corsair RAM-jaim vannak..

jóók
  • Solten
    Ki mondta hogy gagyi?
  • Inquisitor
    Vagy ott vannak a ThermalTake tápok, pár éve azokat is ajánlgatták szépen, aztán egy éve már köpködtek rájuk amikor érdeklődtem felőlük. Mondjuk akkoriban olcsó is volt valamiért 400-as Chieftec árában volt 500-as tápjuk. Lehet akármilyen márkás, a minősége hullámzó lesz elöbb vagy utóbb.
  • Inquisitor
    Azért mostanság a Chieftec tápok se akkora májerek, mint ahogy hypolva vannak. A Delta bélésű 12-es ventis Chieftec/Asus tápokról elég rossz a véleménye pár arcnak aki ért hozzá és adok a szavukra. (Mondom ezt úgy, hogy nekem is Chieftec van.)
    A Corsair meg mitől lenne gagyi???
  • ROBBENGECI
    hi! nincs valakinek tápokról prezentációja??(at atx btx pfc) előre is köszönöm!!!
  • Solten
    Maszka de béna vagy, képes voltál egy sokkal drágább Corsairt venni...
  • Solten
    Jah, Chieftecemnek is 5 év a gari. Ezekbe jobb minőségű kondenzátorokat tesznek, kihúzzák öt évig . Meg is kérik az árát.
  • MaSzKa
    nekem a Corsair 5évig tutti nem szárad ki
  • Solten
    Van 8 usb kivez. tápjuk.. De zsír...
  • Solten
    Ált.ban ennyi idő múlva valamelyik kondenzátor kiszárad.
  • Solten
    Volt ilyen tápom (470 W), super silent (13dBA). 2 évig bírta & kaputt.
  • Passy
    Hali!

1 kérdésem lenne: amd 4200 dual core, 2 giga ram, ati x1950 pro agp-s kártya, ennek a konfignak elég-e 1 chieftc 410W-os táp?
    Nem az igazi a rendszer valamiért.

Fontos lenne.

Köszi
  • MaSzKa
    elfogadnám az tutti, tetszik a W kijelző
  • reaper4
    nem rossz a cucc
  • V43 1105
    Mit gondoltok erről a gyártoról?
  • dara
    Tök zsír, a gyártó oldalán ott van a PH! teszt eredménye. Cool Product
  • MaSzKa
    Corsair VX450W teszt német
  • Solten
    Ebben van valami. A Chieftec tápomhoz 5év (!) a garancia...
  • MaSzKa
    ezért elég 1 komoly táp ez is örülnék 1 ilyennek
    régebben olvastam róla

• dara
    Nem teljesen csak matricázásról van szó. Lévén ugyan ezeket a beleket mások is használják. Viszont hogy konkrétan milyen gyártmányú alkatrészekből épülnek fel, az a megrendelő döntésén múlik. Márpedig egy kondenzátor minőségén nagyon sok múlik egy tápegység esetében. A Chieftec ezen nem spórol, ellenben pl a Yesico-val.
  • Solten
    A helyes válasz: nem csak a Sirtec tápokat matricázza...
  • dara
    A Chieftec nem a Sirtec tápokat matricázza. Több beszállítójuk is van, pl Delta, AcBel Polytech, Enhance és a Sirtec.
  • MaSzKa kitiltva
    lehetséges ha közelvan hozzá és crt a moncsi

de inkább hangszórót lehet azt raktad közel (minimum 1méterre ajánlott)
  • FlyHigh
    esetleg ilyen interferencia csíkokat okozhat a monitoron egy ilyen zizegős táp?
  • MaSzKa kitiltva
    jó döntés de +3000ft-ért már 500W-osat kapsz
  • FlyHigh
    Nagyon gondolkodom, holnap itt vannak az új cuccok, proci, memó, lap, vga.
    Ez a táp meg már 3.5 éves, azt kell nézni hogy mekkora értéket szolgál ki/véd. Lehet inkább még 13-ért rakok bele egy 400Wattos bluestorm-ot.
  • MaSzKa kitiltva
    ha minden igaz csak zizeregni fog

valami tápszerelőhőz el kőne vinned annak van ilyen ragasztója
    de más hiba is lehet

a tekercsek gerjedése adja ezt a hangot általában
  • FlyHigh
    És ebböl most lehet probléma?
    Mert én tökönszúrom magam, ha megsül az e6550 stb.
  • MaSzKa kitiltva
    venti vagy a tekercsekre nem raktak elég lakkot vagy ragasztót
  • FlyHigh
    Van egy chieftec 420Wattos, aktív PFC-s tápom(dual fan). problémám az az, hogy valami cicereg benne halkan, szakaszosan, ez mi lehet?
  • Solten
    Nekem egy Hiper Power tápom volt 12 db-s... Most 450-es Chieftec van még halkabb. :) Jó még a Sirtec (Chieftec ezeket matricázza sajátként hehhe, FSP...

Fontos hogy aktív PFC-s tápot válassz mert az képes elviselni a hálózati feszültség kisebb ingadozásait és a hosszabb ideig tartó kisebb túlfeszültségeket.
  • czky
    Codegentől jobb. :P
    De 100x inkább FSP-t, mint ezt!
  • Lteebee
    Tehát a mérete két AA-s ceruzaelem + egy 12V-os AC adapter.
  • MaSzKa kitiltva
    http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=05663

egyik ismerősőm azt akarja bemesélni hogy ez márkás táp

nem mondtam a szemébe de ez 1 szar
    képes volt ezért kidobni 10eft-ot mikor mondtam neki FSP-t vegyen
  • dara
    FSP Zen 400
  • MaSzKa
    A világ legkisebb tápegysége

picoPSU-120 12V DC-DC ATX PSU: a világ legkisebb tápegysége 120W-os, és elsősorban mini-ITX alaplap és VIA C3 vagy C7 processzor alapú konfigurációk ideális áramellátó-eszköze lehet.
    Mérete - 31×45×20 mm - ez megközelítőleg két darab AA-s ceruzaelem nagyságának felel meg. Az ATX-kompatibilis apró tápegység nem igényel semmiféle hűtést, így működtetése teljesen hangtalan. Rendkívül hatékonyan látja el feladatát, maximum 96 százalékos hatásfokkal dolgozik. Kábelkötegről a picoPSU-120 esetén nem beszélhetünk, de így is két merevlemez és egy kislemez vagy optikai meghajtó áramellátására képes. Használatához mindenképpen szükséges egy 12V-os AC-adapter. Megvásárolható kicsivel erősebb, 200 W-os formában is.

Forrás: HardwareOC

Corsair VX450W a leghalkabb 18000ft alatti tápegység jelenleg 450W-os