Melyik tápot?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

És ha az? Attól még nem lesz jó. Ráadásul mint írtad is: elvileg. Ha valóban az lenne, akkor nem egy konkrét bemeneti feszérték lenne rá megadva, hanem egy tartomány (Chieftec-nél pl 100V-240V-ig terjed, a tartomány szélessége persze típusfüggõ). Aktív PFC-s tápnak ugyanis félig meddig mindegy mekkora a bemenõ feszültsége. Az alsó határértéket a szabályzási tartalék a felsõt a beépített fõtrafó és aktív elemek szabják meg.

SF aurora 600??
Az mien???

Guer
elvileg aktív pfc....

Vagy nem. A tervezése rém szar, hamar kiszáradnak benne a kondik, emiatt gyorsan veszít a teljesítményébõl, és egy év után már talán 300W-ot sem bír leadni. Emellett egy fia védelem sincs benne, tehát ha megy, akkor visz is magával ezt-azt.

Egy mai átlagos rendszerhez bõségesen elég egy minõségi 300W-os táp, olyat meg 7-9k-ért lehet venni újonnan (de a 350W-os FSP is kevesebb mint 9k-ba kerül, és köröket ver szerencsétlen Q-Tec 650W-ra, minden szempontból, pl a két 12V-os ága lead 25A-t. Emellett van 80plus tanúsítványa is, szóval nem fûti el a bevitt energia felét, mint a Q-Tec: FSP350-62PFB; FSP350-60PFB).

A Q-Tec szar, nincs rajta mit szépíteni. Viszont nem keverendõ a jó minõségû tápokat gyártó QTechnology-val. Na azokat a tápokat nyugodt szívvel lehet ajánlani.

Ha Te azt állítod, hogy egy 650W-os tápnak van oka büszkélkedni egy 20A-es 12V-os ággal (fõleg hogy csak egy van belõle), akkor nem vagy realista. Ez egyszerûen szégyen! Nézd meg egy komoly 650W-os táp 12V-os ágait. De mondok jobbat: a Seasonic S12-430 két 12V-os ága összesen 29A-t tud leadni tartósan, rövid idõre pedig többet is.

[Jakuza]
Siman vennek, ha a kerdes ez.

"Q-tec 500w vagy pedig coolink silent power 500w-os tápot vegyem?"

Es akkor most javaslom a figyelmedbe a valaszom.

"Punkernak igaza van inkabb keress mas gyartotol tapot. Meg az sem baj, ha nem 500 csak mondjuk 480as, jo minosegu gyarto tapjai le fogjak adni azt a teljesitmenyt.
Ha jol emlexem ezek a tapok 12k korul vannak amiket leirtal.
A nagyon jo gyartok tapjai (Antec,Enermax)sajnos dragabbak lenyegesen ebben a kategoriaban.
Ami aranylag olcso es az ara is elfogadhato az a Chieftech 450W DT450A2, ez olyan 14k-15k korul kaphato.

De ha megis ilyen gagyi tapokat akarsz venni amiket leirtal, akkor menj az Aquaba ott van 11k-ert Q-TEC 650W-os tap, az azert talan kibirja a terhelest."

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[NST]Cifu
Te vennél Q-tecet? 😛
Én nem ajánlom senkinek azért, inkább egy hasonló árú Chieftek v. FSP táp, még ha csak 400W-os is, de jobb hatásfokkal bír és megbízhatóbb, és az is elviszi a mostani átlagos rendszereket...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

[Jakuza]
Az meg mindig 2,280Ft-al dragabb, ami tobb mint 20% artobblet.
Es akkor az igazan komoly tapokrol, mint az Antec es Enermax nem is beszeltem.
Amugy is Codegen 400W tappal hasonlitotta ossze valaki, ez mar egyszeruen koltoi tuzas.
Akkor mar inkabb a 650es Qtech a biztos eleg egy mostani atlagos rendszerhez.

Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.

[NST]Cifu
Jó ár érte, de kérdés tényleg szükséged van-e ilyen teljesítményre...

[NST]Cifu
Találni Chieftecet is lehet olcsón:
11.880 Ft

A két táp meg egy-kétezer forint eltéréssel kapható a legtöbb helyen (A Q-tec 650W is kapható 13e Ft-ért...).

Szerintetek egy galaxy 850 es megér 60 at???

[Jakuza]
Ha jol tudnad, de nem jol tudod. Ha a nagyanyamnak toke lett "volna", o lett "volna" a nagyapam. 😄
A valasz meg arra vonatkozott, hogy lehuztak a 12V-s agat, hogy egy 200Wattos tapnak jobb.
Nos nem, hiszen a Chieftec 420asnal jobb.
Szoval ennyit a magyarazkodasrol.

[Jakuza]
Nanana.
Egy Chieftec 400W-os tap 13,5k-14k korul van brutto.
A Qtech meg 9,5-10,5 kozott talalhato.
Ne beszeljunk mar azonos arrol.

Guer
tisztába vagyok vele meg eggyet is értek de az adott árban amit irtam sztem jobb választás mint a kodogány
idövel le fogom cserélni ahogy a péztárcám majd engedi mindenesetre féléve müxik rendesen....

[NST]Cifu
A neten rákeresve elég sok embernek akadtak már gondjai a Q-tec tápokkal. Persze ettõl a tied még lehet tökéletes, de azért lássuk be, hogy messze van a minõségi táp fogalmától...

Természetesen tisztába vagyok vele, hogy az elsõ korlát, amibe ilyenkor az ember botlik, az a pénztárca, de ahogy az egyik kedvenc angol mondásom tartja "Nem vagyunk elég gazdagok ahhoz, hogy ilyen olcsó árút vegyünk".

Egy rossz táp okozhat instabilitást (a lecserélése egy jobb minõségûre pedig ugye plusz pénz, a használt táp pedig nem túl kelendõ a bolhapiacon, tehát pénzt visszanyerni belõle problematikus), rosszabb esetben azonban a géped halálát. Tudom hogy unalmas, hogy mindig a saját példámmal jövök elõ az érveléskor, de én már póruljártam egy rossz táp miatt (mondván minek költsek rá, amikor a gép teljesítményében egy erõsebb proci vagy több ram jelent valamit), megtanultam a leckét.

Ne legyen semmi bajod a Q-teckel persze, de ha megnézed én a Chieftec 400W-osat vetettem össze a Q-tec 650W-ossal. Ott pedig adottak az állapotok...

Guer
7 ezerér vettem 500W-osat (azért mer ennyim volt rá, szívesen vettem volna libertyt 😊 ami böven elég a konfigomhoz halk, meg nem volt vele még gond...

[NST]Cifu
Igen.

[NST]Cifu
Ha azért az árért, amibe egy 650W-os Q-tec kerül, kapsz egy Chieftec 400W-os tápot, ami hasonló teljesítményt ad le, de kevesebbett vesz fel (ergo kevesebb lesz a villanyszámlád), csendesebb, kevésbé melegszik és megbízhatóbb, akkor mégis milyen érv szól a Q-tec mellett?

grebber
Chieftec 500W DT500A2 elegendõ lesz egy 8800GTS,Intel E6400,2GB DDR2 és 3 vinyó 1 dvd iróhoz?

Next PC upgrade: 2022

nekem codegen 400 as van, és félek tõle szabályszerûen, vmikor szikrázik, meg bug az egész táp, szivbajt hoz rám, és hát a konfigom elég erõs szval elég kinos lenne ha annyi lenne neki :S

Guer
találsz rosszabbat is
lehet csak felét adja le mint ami rá van irva de ha az elég.... 😊

Ezzel a 20A-rel csak az a probléma, hogy ha jól tudom a "táp" 30A-re van specifikálva. Azaz a névleges teljesítményének még elméletben is csak a 2/3-át tudja leadni (már 440W alatt járunk a 650 helyett). És tegyük hozzá egy 650W-os (vagy legalábbis egyesek által annak nevezett) táptól meglehetõsen szánalmas a 20A-es kimenõ teljesítmény 12V-on. Fõleg, hogy egy 420W-os majdnem ugyanannyit képes leadni...

És akkor még nem is beszéltünk a hatásfokról. A Q-Tec-é jó esetben akár 60-65% is lehet, a Chieftec-é ~75%. Úgyhogy a Q-Tec-be lehet kell is a három venti, mert többet fût, mint amennyit lead.

Érdekes kérdés persze a mérés metodikája. Ha pontos mérési értékeket akarsz produkálni, akkor ahhoz mûterhelés kell. Egy ilyen teljesítményû viszont nagy, nehéz és drága. Gondolom nem ezzel mértél. De így is faszán leminõsítetted a tápot.

egyik legszarabbb......

Guer
q-tek nem annyira szar szvsz mint mondják....

Lteebee
Tehát 18 és 20 Ampert mértetek?

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

óó, most egy 300w-os codegen van😊)..a konfig csak tervezett a táppal együtt veszem meg, csak ahogy nézem egy 400-as bõségesen elég ahhoz amit felirtam konfighoz...vagy nem?max mégegy vinyó jön hozzá, de az sokat nem kér, ha jól tudom
Gabesz amd64
lenne 1 kérdésem!

most milyen tápod van e konfignál?

monitor nem kell beleszámolni a táphoz 😛

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

[Jakuza]
Nanana bemertuk a 12voltos agat a Qtech-nek.
Megfogsz lepodni. :
Chieftec HPC-420 - 420W
18A
Qtech 650W
20A

Apus
Szerintem semmi, nekem legalábbis azt mondták ma. Vettem egy 450-es Chieftec-et a régi 400? W Codegen szörny helyett és simán megy.

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

most látom hogy ugyanitt az enermax 400w liberty 17.500 huf..az is elég talán😞c2d 6400, 1db vinyo, egy dvd iro, 2 gb ram, 1 8800 gtx, meg egy 17-es crt monitor)
hello srácok...azt szeretném megtudni hogy egy ilyen táp😮CZ ModStream 450W ATX 2.0..19.200 forintért sok-e?
http://www.edigital.hu/product.php?productid=24261&cat=405&page=1
Hi! Kinéztem a fenti tápot. Ingyen kihoznák vidékre is. De mit jelent az hogy ATX2? Nemtom a 2-esnek van-e jelentõsége.

Ha egy normális 300W-osról van szó, akkor elég. Ha valami Acorp, Mercury, Codegen, Q-Tec, stb hulladék, akkor a gép érdekében is cseréld le egy normálisra.

bakna
sziasztok szerintetek elég egy 300w-os táp(Athlon64X23800+,jó alaplap,1gbram,geforce VGA)vagy vegyek egy 400/450w-osat?

kirol
Az jó halk lehet akkor. Ami szuper.

igen, a Mistr@lban egy darab volt!

__|__ ________(*)________

akkor a kérdésem már meg van válaszova... 😄

I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!

És 11k ért vetted?

I\'m forever blowing bubbles,Pretty bubbles in the air,They fly so high,They reach the sky,Then like my dreams they fade and die,Fortune\'s always hiding,I\'ve look everywhere...UNITED!UNITED!

bõven elég! én szerencsésen 11kHUF-ért jutottam hozzá, nagyon megérte szvsz

nekem 360asam van, ha lefogom a proci, és a vga hûtõjét, alig lehet hallani a táp ventit, most a vgam a leghangosabb, elég stabil, semmi gondom nem volt még vele, csak túl hosszúak a kabelek 😊 deez lehet nem is baj!

Vagy elég egy "Zalman ZM360B-APS" is?

kirol
Milyen jó, hogy benyögtem a Zalman ZM460B-APS -at.
Most mindenki ilyet akar venni. 😊

Én még nem vettem meg, viszont aki már megtette ezt, írhatna, hogy milyen lett.

Sziasztok,

Egy közép/középfelsõ kategóriájú géphez keresnék egy jobb tápot a monstaninál (Codegen 400W P4 PFC)... nézegettem teszteket és 3 versenyzõ maradt...:
-Zalman ZM460B-APS
-Seasonic S12-430
-Chieftec CFT500
Melyiket ajánlanátok leginkább?

Gép:
Gigabyte GA-965P-DS4, Core2Duo E6400 Allendale, MSI NX 7950GT, 2*512 Kingmax, 2*Maxtor 6V250F0

[NST]Cifu
Mondjuk Zalman 460W-os tápot, olyan 22e Ft körül vesztegetik.

megvettem a zalmit, márcsak a vga-m hangos <#szomoru1>

berlinboy6329
Milyen tépot ajánlotok?Olyan géphez,ami a csúcskategóriás,a táp meg halk de erõs(400W<😉Max 30k-ig.

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Mindkettõ jó vétel, a Zalman-nak valamivel magasabb a hatásfoka (azaz kevesebb energiát fût el azonos terhelés mellett). Viszont én spec nem a mustárban akarnék vásárolni...

KIVÁNOK MINDEKINEK SIKEREKBEN GAZDAG ÚJ ÉVET A 2OO7-ES ESZTENDÕBEN! B.U.É.K

na ok 😄D
akkor meik? ZM+ 60b aps?
vagy Chieftec GPS-350EB-101A
a zalman 11k a mistralban oda ugyis akarok a vga miatt menni a chieftec meg 7e+ ezer valamennyi budapesti kiszállítás? 😄 na mi legyen? minél hamarabb kéne már

Ok akkor 10e ft körül mien chieftec-et ajánlotok? olyan kéne amiben 12cm-eres venti van mert most egy codegen van a házban ami alehetõ leghangosabb az egész konfigban, utána a videokártyám jön arra egy zalman vf700 alcu-t tervezek(club3d 6600gt) akkor nézelõdök énis chieftec táján, csak nekem olcsóbban kellett volna, 😊

Hányszol linkljem még be a PH!-s GF8800GTX tesztet?