Melyik tápot?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az igénye továbbra sem nagyobb.

Ray Z
Hi all!
Kicsit változott a konfig (több pnz😛) ehhez a géphez kéne táp:
AMD Athlon64 3800+, 2*512MB Ram, Sapphire Radeon X1950XT, 80 Gb Samsung HDD.
Elõre is tnx!

Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN

Frissítés szekciót ajánlom a figyelmedbe. Az elõbb linkelt táp a két 12V-os ágán kombinált 25A-t (azaz 300W-ot) tud leadni. Márpedig a PCI-E csatlakozók és az ATX12V/APS12V is csak 12V-ot juttat az adott eszköznek. A mai PC-k a teljesítmény ~90%-át a 12V-ról veszik fel.

wesker24
Ez egyáltalán nem drága söt kifejezetten jó árban van de ez csak 350 Wattos ez elég lenne a Geforce 8800 GTS-hez nem inkább 400 Wattos táp kéne neki ??

Persze ha elég hozzá és jól birja akkor Ok mert nagyon jó árba van !!!
QTechnology rendben van. Q-Tech hulladék.

Nehogy azt mondd már, hogy ez drága.

wesker24
Mire gondolsz a Chieftec ?? FSP?? QTECH ??

Ezek közül melyik lenne jó ??

Gondolom a Chieftec és az FSP de az meg eléggé drága !!

De mi a helyzet a Qtech-el ?? Ez is jó tápegység már nem ??
Nagyobb nem kell, csak normális.

wesker24
Egy Geforce 8800 GTS VGA karihoz melyik a legoptimálisabb tápegység ???

Mert ami van nekem 400 Wattos nem márkás tápegységem hát az igen csak kevés neki, el menni elmegy de látszik rajta hogy sokkal jobb lenne neki egy márkásabb vagy nagyobb táp !! Gondolom nincs olyan tápegység amelyik árban kedvezõ is lenne meg márkás is !!!

Több mint elég hozzá egy normális 300-350W-os táp, pl FSP ATX-350PNF (7-8k).

Ray Z
Hi all!
Milyen tápot vegyek a köv. konfighoz?:
AMD Athlon64 3000+(s754)
Sapphire radeon x1950PRO(512M, agp)
160GB Samsung HDD
2*512 MB RAM(ddr1) samsung

Xbox LIVE Gamertag: RayZ HUN

Egyenlõre ugylátszik megjavult. Befujtam neki, kipucoltam, azóta nem csinálja.

Ati

meg egy kis olaj és azután csere...

valószínüleg aventillátor lapátkerekei...vagy hozzáér vmihez, vagy tul sok a por..fujasd ki
n3whous3
ÉS ez miért van: Ha odahajolok a táphoz, hallom, ahogy zizeg egy kicsit. Aztán abbahagyja, majd megint zizeg. És ezt másodpercpontosan végzi.

Amúgy a táp egy alig fél éves Chieftec Delta 450W. Ezen kívül pedig semmi probléma nincs vele, csak kezd idegesíteni.

púúúúú

Helosztok. Van egy chieftec gps 400-as tápom, és néha elkezd kerregni benne a ventillátor. Nem mindig, van mikor kerreg, van mikor nem. Ez mitõl lehet? Egy portalanítás megoldaná?

Ati

DanyyX
Én 40-ért vettem a nagyobbikat, a kicsi azt hiszem 30 volt (mindkettõ új akksikkal) Ezek elég sokáig elviszik a gépet akksiról is, elég megbízható szerekezetek.

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Hello!

köszi a választ, már csak az érdekelne h mennyi is az annyi... mert nagyon sokat nem akarock rákölteni, mondjuk az is igaz h ilyet nem 1 évre vesz az ember...

még1szer köszi

Uzsi

ASUS P5KC | core2duo e4500 2.2G | 4*1 GB Corsair XMS2 800 MHZ CL4 | WD 16 mb 320GB | his radeon 4850 iceQ 1Gb | PIONEER 212D | Chieftec 450W

DanyyX
UPS-bõl APC vagy Merlin Gerin amit érdemes venni. Szerintem használtak között érdemes körülnézni én használtan vettem mind a kettõt, egy 1000VA-es SmartUPS-em van a géphez meg egy 1600VA-es SmartUPS-em a ház világításhához.
Az APC-nek van két szériája, a BackUPS, meg a SmartUPS, namost ebbõl a BackUPS az elég gagyi, mert a kimenete kicsit négyszögjel, de újonnan magáncélra azt érdemes venni, mert a másik drága.
Ezek feszültség emelkedés/csökkenés ellen védenek, +ha áramszünet van, akkor se szívod meg, mert egy sima szûrõs konnektor az az áramszünettel nem tud mit kezdeni.
Merlin Gerin-nek csak az ipari darabjait láttam (10kW feletti modellek) szóval arról nem tudok véleményt mondani...

Amúgy gondolom a koliban van egy jó öreg villamos hálózat, amit senki sem tart karban, aztán pár helyen meg van lazulva a nulla-kötés és ha beterhelik akkor szépen megemelkedik a nullapotenciál. Elég veszélyes játék amúgy, mert ha egyszer elszakad a nulla kötés valahol, akkor minden kapja a 400V-ot...
Ha van rá lehetõség esetleg szólnotok kéne, hogy valami gondnok, vagy villanyszerelõ nézzen már rá a hálózatra.

Jó kis táp... azzal nincs gond DTK 400Watt-os, ilyen van itthon ebben a gépbemben meg régen is nagyon jók voltak a dtk tápok, csak most éppen jött a 100 ból 1, mert tényleg mindenhol dícséretet kaptak a házról már ne is beszélve... 😊

Szóval csak ezt az áramkörös dolgot kellene megoldanom mert nem tesz nagyon jót a gépnek ezek az ingadozások...

ASUS P5KC | core2duo e4500 2.2G | 4*1 GB Corsair XMS2 800 MHZ CL4 | WD 16 mb 320GB | his radeon 4850 iceQ 1Gb | PIONEER 212D | Chieftec 450W

Tikal
vegyél egy rendes tápot? milyen táp?
seasonic, fsp.... prohardver.hu-n nézz körul

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Csá üdv!

Nagy gondban vok, mert tönkrement a kolis gépemben a táp, azaz haldoklik... Mindenesetre nem mûködik rendesen...
Vmikor nem kapcsol be gép, ha lehuzkodok rola dolgokat akkor hol megy hol nem, tehát rossz...

A folytatásban winyóm is behallt bad sectoros lett, azt vhogy kijavította a progi...

Megkerestem egy info-st a koliban és azt mondta h szar az áramkör, az áramszünetek sem tesznek jót a gépnek (elég gyakori) meg az sem h néha túlfeszültség meg kóboráram van a hálozaton....

Nem tudom h mit csináljak h vegyek a szünetmentes tápot... (gép tápját gariban kicserélik!)

Vagy csak vegyek egy zajvédõs nem tom milyen konnectort....
Na persze nem egy árkategória, és nem tudom milyen a jó márka...?

pls segítsetek!

Köszi

Uzsi

aha, kössz... akkor mielõbb cseréljem, igaz?

Semmi konkrétat nem találtam róla (egy 125xakárhanyas kép volt a legtöbb), szóval nem valószínû, hogy nagy durranás lenne. Mármint minõségileg. Persze tévedhetek.

ATX ANS 300W sztem ez lenne az<#idiota>

Kérdés milyen tápról is van szó. Ha valami hulladék, akkor viheti akár az egész gépedet is magával. Ha normális, akkor csak önmagábaroskad.

halli
Az a helyzet h igencsak szaga van a tápomnak:S
Kérdéesm h meddig birja még igy?és ha tönkremegy akkor tönkretesz-e mást is a gépeben?<#nemtudom><#lama>
Válaszokat elõre is kösz.

Az MSI lapoknak is van vagy 2-3 jelölése. Ez nem lenne probléma, ha a kereskedõk lennének szívesek és a hivatalos jelölést használnák. Gondolom nekik a belsõ jelölés alapján kell leadni a rendelést, de akkor is.

grebber
Akkor oké de tehetnének rá még vagy 8 féle jelölést hogy ember véletlenülse talájon rá 😞

Next PC upgrade: 2022

A DT belsõ jelölés, a lapjukon nem fogod így megtalálni. Egyébként kevesebb, mint egy perc keresés után választ kaphattál volna a kérdésedre. Szóval igenis ott volt a két link között a keresett táp.

grebber
Kerestem de nem találtam.
Amúgy már irták másik fórumon.

Fáradozásod a kereséssel meg sikertelennek bizonyultak ugyanis a 2 táp közül egyikse az amit kérdeztem.

Mióta mérjük a feszültséget Amper-ben??? Lehet én tudom rosszul, de annak Volt a mártékegysége, az Amper az áramerõsségé. Viszont ha én rosszul tudom, akkor a világ teljes mûszaki közössége rosszul tudja.

Egyébként mennyi lenne megnézni a Chieftec oldalán? Egyébként mintha három 12V-os ága lenne. Ha már Te nem találtad (és gondolom nem is kerested). Meg ennek is.

grebber
De a +12V1 és +12V2-es ágot kérdeztem mennyi ampert ad le?

kicsit átforgatnád a dolgokat,talán egy core2d is kijöhetne...
12V-ot.

grebber
Ez a táp : Chieftec 500W DT500A2 a 12V-os ágain menyi feszt ad le?

Köszi.Sokat segitettél.Választom a köztes megoldást.500-as lesz
Csak két PH! teszt viszonyítási alapnak:
Nehézsúly: SLI a Crossfire ellen
FSP Epsilon - leg-leg-leg

Sziasztok.Most rakok össze egy gépet,de nem tudom mekkora tápot vegyek.Mindenki mást mond.Van aki szerint elég a 400-as táp,más meg min.600-ast mond.Segítsetek.<#wave>
------------------------------------------------------------------------
Következõböl áll a gép:
Alaplap:Asus P5ND2-SLI
CPU:Intel PentiumD 945 Dual Core 3400MHz/800MHz 2x2MB Dobozos 64bit!!!
HDD:HITACHI 250 GB 7200rpm 8MB Cache
RAM:2DB DDR2 1024MB 667MHZ Corsair ValueSelect CL5
videokártyát még nem tudom milyen lesz de biztos,hogy kettõ lesz
------------------------------------------------------------------------
elõre is köszi,és ha van tippetek,hogy milyen videokártyát vegyek,akkor jöhet az is.max 70e/db
DanyyX
Mi az, hogy atompro táp??? ez megint mekkora hülyeség...
A tápegységek nem úgy mûködnek, hogy most a hatásfoknak aztán 99,99%-nak kell lennie, mert különben szar. Itt, ha 80% fölött vagy, akkor már igen jól jártál. Kapcsolóüzemû tápnál ez így mûködik. (mellesleg az analóg-disszipatív rendszerû tápok sok hátránya mellett megjegyezném, hogy hatásfok az olyan 30...55% körül van) Egyébként meg nézz meg egyszer néhány tápot belülrõl, aztán csinálj jobbat, ha nem elég, amit több évig fejleszt egy mérnökcsapat. Sok szerencsét hozzá...

Tikal
egy zalman zm360b aps?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Egy márkás 360 es sztem elég...De biztosabb egy 400 as...

Tikal
mekkora tápra lenne szukségem, lecserélem a mostanit, de lehet kisebb is elég lenne...seasonic sc12 lesz valszeg....
ASUS M2N-E / AMD64 Athlon 3800+ / 1GBDDR2 RAM / ASUS GeForce FX 7600GS Silent / NEC DVD-RW 4571A / ASUS DVD-E616A2 / HDD Samsung 80GB 8MB SATA2, Samsung 200GB 16MB SATA2 / Chieftec LCX-03BBA-OP / FSP 460-60PFN

Amiért még rossz példa egy processzor: a hatásfokuk elektromos szempontból ~0! Ugyanis a felvett elektromos áramot gyakorlatilag maradéktalanul eldisszipálják.

Akkor rajta! Semmi sem tart vissza attól, hogy megtervezd. Nem olyan egyszerû, mint hinnéd. A 80% pedig nagyon is jó érték, ilyen összetett rendszerek esetén nem könnyû elérni. Ez nem olyan mint egy processzor, hogy megduplázod a végrehajtó egységek számát és raksz bele egy halom cache-t, akkor gyorsabb és hatékonyabb lesz.

Az Itanium vonal meg nem nagyon fenyeget errefelé senkit, ahogy az asztali PC-k piacát sem, és a WS-ek között se számottevõ.

Igen de csak a GPS szériából....

Figy, ezt értem, de , nyár elejére már kijön a Tukwila 4 magos proci az intel oldalán 32 mb l3 cache el, akkor nehogy már ne lehessen egy atopmro tápot csinálni...

mrbaba
Sziasztok!!
8800GTS-hez + 2,4 Core 2 Duo-hoz + 2GB ramhoz+ 2X160-as vinyohoz elég egy Chieftec 450 Wattos táp??😞)

A álaszt elöre is kössz!!
Üdv.:Baba

Intel Celeron 1,7Ghz, 768MB Ram, 7600GS 256MB

Most mi a probléma? A tápok 90-95%-a nem képes 80% feletti hatásfokon mûködni, a noname tápok esetén még a 65% is ritka, tipikusan alatta van.

Ezek a tápok, amelyek tanúsítottan képesek több mint 80%-os hatásfokra. Nem ezekbõl fogy a legtöbb...

ööö...
Nézelõdtem a hardverker en és kiszúrta a szemem egy 1Kw -os galaxy...
Nos, mit is mondjak???
1000 watt 83% os hatásfokon???
Hááát..nem a leg jobb...

Eagle16
Oksa,ha majd meglesz akkor mondok róla véleményt, remélem jól választok 😊

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius