Melyik tápot?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Saddalim
üdv úgylátom ez lett idõközben a tápos topik, szóval talán idekéne...
tehát van egy ilyesmi gép:
asus a7v600-x alaplap, ati radeon 9600xt vga, 512+1024mb ddr1 400mhz ram, leadtek tuner, 120gb és 160gb ata, 12agb sata vincsik és egy nec dvd-író
két évig volt benne egy 400w-s táp, aztán elkezdett olyasmit csinálni, hogy hozzáértél épp csak egy kicsit a tápkábelekhez, az egyik vagy több vincsi egy pillanatra kikapcsolt, hallottad hogy leáll aztán újra felpörög, windows dobta a disc errorokat. szervízbe volt, kapott új tápot. 450w-s mercuryt. ezzel ment fél évig egészen mostanáig, most annyival rosszabb, hogy magától kapcsolódnak ki és vissza a dolgok benne, kétszer meghalasztotta az xp-t (reinstall szinten). hozzátartozik, hogy vmi nagyon occsó táp volt asszem 6-8e volt, holott neten ekkorák mind 10e fölött vannak. lehet hogy ennek ennyi volt?

schrank
jjja hogy akkor nem elég a híres 0.6-os szorzó alkalmazása a VA-nál hanem inkább a 0.33-mal szorozzam <#ticking>

schrank[HUN] \"kiakirály\" \"jobb ha az okos hülyéskedik mint ha a ....\"

Lteebee
A lényeg az, hogy az UPS le tudjon adni akkora teljesítményt, amekkorát a géped felvesz.
Egy 500-as ups jó esetben 350W-ot tud és ez a bibi alapvetõen.
A négyszögjeles kimenetnél nem árt a túlméretezés.
Ha a gép ~220W-ot vesz fel max, akkor egy 650VA/420W-os UPS bõven elég.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

schrank
keressegy ilyen tesztet aztán értékeljed lécci <#fogmosas>

mycso
be lett írva konfigoom egy ilyen kalkulátor izébe és az írta ki hogy 220w a max teljesítményfelvétele

LoL

A tápos elméleted is vicces volt, de ezzel most keményen felraktad az i-re a pontot 😄😄

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

Eagle16
1.Nemtudom még hányszor linkeljem be😞lent)
teszt
Na ez a konfig evett teljes terhelés alatt 270W-ot, és ha a tied 220W-ot fogyaszt, akkor valami hasonló géped kell hogy legyen<#alien2>
2. Én inkább nem mondanám el senkinek, hogy netes wattkalkulátorokat nézegetek<#vigyor4>
3.Ki akart itt 5600+-t venni? Kezdesz szenilis lenni<#hehe>vagy még aludnod kellett volna...
4.Aki aztmondja hogy a Codegen jó táp, az nem is tudom mit keres a tápos topicban...

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

schrank
neked még sok gombócot kel megenned hogy rád hallgassak addig is vedd meg az x2-es 5600+ -ot <#mf2>

Eagle16
Ilyen netes kalkulátoroknak egyáltalán nem szabad hinni... csak egy fogyasztássmérõvel tudsz pontos értékeket megállapítani

Eagle16
Hello!
Ha ilyen sokat szánsz tápra, akkor ne Coolink-et vegyél, hanem ezt:
FSP BlueStorm II. 350W - ez most 11.000Ft, ugyan nem 400W-os, de bõven elviszi majd a gépedet késõbb is, akármit fejlesztesz benne(és mellékesen tök dizájnos is. márha ez számít 😊)
Van sokkal olcsóbb megoldás is: FSP ATX-350PNF - 6500Ft, én úgy tudom hogy 300W-ot ad le minimum, nekem is ilyen van, csak ajánlani tudom, nagyon halk és megbízható, stabil feszültségértékeket ad le<#kacsint>

hocza
Hi! Szeretnék 400 W-os tápot venni, és nem tudom melyiket válasszam. Minõségibb tápot szeretnék venni kb 13500 Ft-ig. Én a Coolink 4012P 400W-os tápra gondoltam, de nem tudom, hogy jó e a gépembe. A gépen adatai: Abit Is7-v2 alaplap 2*512 Mb RAM, 80 Gb-os IDE vinyó, 2,4 P4 proci, 2 Optikai meghajtó, 1 Floppy, Geforce 6600 GT 256 MB vga. A választ elõre is köszönöm.
Hocza

P4 3.0 Ghz, Abit is7-v2, stb. Nintendo DS lite (fekete), XBOX 360 arcade, Sony PS1, Atari 2600, Nintendo Nes, stb.

Narancs
Vagy hülyeséget mondott a progi, vagy kezdhetsz aggódni. Ténylegesen egy 300as Codegen max 150 körül képes leadni, ami egy régebbi P3nak vagy egy Athlonxp-nek még elegendõ, de egy újabb cuccot lepadlózhat. Legegyszerûbben úgy nézheted meg a tápod terheltségét, ha megfogod az oldalát mennyire meleg. Nekem egészen a meleg berobbantáig venti nélkül ment a 400as codegen, és alig volt langyos, mert a gép alig eszik. A biztonság kedvéért most betettem egy 5Voltos 12Centist fölé, hogy kicsit járassa a kondik körüla levegõt. De meg tudom mutatni hogy szitál pl a +5volt, vagy ha felhúzom a procit a Vcore is ingadoz, pedig lófasz kis 2000+ procim van. Elötte Chieftec 360W volt évekig ezer féle konfigom alatt, soha semmi ingás nem volt, pedig volt alatt 3.6ra tekert prescott tökig húzott 6800GT vel.

Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!

schrank
be lett írva konfigoom egy ilyen kalkulátor izébe és az írta ki hogy 220w a max teljesítményfelvétele

Narancs
Jó ha lead az a táp 130wattot, szal én azért aggódnék...

schrank
300-as a táp és a gép max 220w-ot vesz fel amit ha kiszámolsz kb 70%-os kihasználtság ami nem rossz <#papakacsint>

Narancs
nyilván a gépen energiafelvétele nem haladja meg a táp képességeit, vagy épp jobbminõségû kondikat pakoltak bele.

schrank
hát akkor az enyémet olyan lassan nyírja hogy csak na

Narancs
Látom korlátozott felfogóképességû entitással van dolgom, ezért lassabban mondom: a codegen egy olcsó, kis teljesítményû tápegységeket gyártó cég, beszállítói állandóan változnak, s így a minõség is ingadozó.
Ezzel ellenben a Chieftec egy komoly múltú és presztizsû cég, jóval komolyabb termékekkel. Nem egy kategória. Egy komolabb gépbe tegyél bele egy Codegent, és nézd meg hogy ingedoznak össze-vissza feszültségek, aztán sírjál mikor a félmillás géped buktad egy háromezres tápon. Az instabil feszkó lassan gyilkolja szét az egész gépet.

schrank
az szar codegen már négy éve van a gépembe azt semmi baja az se rossz csak volt abból is rossz széria de az legalább harmad annyiért volt szar mint a csiftek

Narancs
Világon semmi köze a valósághoz. A legtöbb táp már ilyen, nem kerek ötvesre végzõdõ. Ergó a legtöbb is ezekbõl hibásodik meg. Volt egy elkúrt 410W-s Chieftec széria, amibõl sok kinyúlt. De ott vannak elpusztíthatatlan 360Wattosok meg a többi. És persze ne is szóljunk a rengeteg szemét szar 300-as meg 400as codegen meg mercuryról.

schrank
én ezeket a kismillió behalt a tápom c. topikokból szûrtem le nem hasraütéssel <#nezze>

Narancs
ekkora baromságot még elétemben...

schrank
én úgy tudom amekyik márkás tápok teljesítménye nem kerek összegû vagy 50-re végzõdõ az mind gyatra gyártótól zármazó pl. nem szabad venni 410 420 470 stb Wattost csak 400 450 500 550 <#nemtudom>

wesker24
Egyszerûen nem tudom megérteni miért nem jó az Enermax Noisetaker Dual Fan-os 470 Wattos táp ? <#szomoru1><#rinya>
A Coolink tápok nem a legjobbak, de azért sokkal jobb mint egy gagyi nonaem táp, szóval elég lesz. Nálam egy nagyobb fogyasztású gép megy 340-es Chieftekrõl.

schrank
itt a lényeg most a szinusz vagy négyszögön van és utánaolvasás során sem lett világos honnét tudom meg milyen ups-hez milyen táp illik ? vagy jó hozzá a négyzetes is csak túl kell méretezni mondjuk egy 500-as tphoz 1000VA-os ups ? ez nekem a lényeg nem a made is china <#szomoru1>

Lteebee
Valszeg a paraméterei, vagy a prosikon szereplõ adatok megfelelnek.
Nekem ez nem elég jó.
Én jó lengéscsillapítót veszek az autómba és igyekszem nem bolyhosodó pamut ruhákat vásárolni.
Ezek magasabb áron ugyanazokkal a paraméterekkel jelennek meg, mint a silány kínai szirszarok.
Nem fogom kimondani, hogy jó döntés egy PCM, mert szvsz nem az.
Spóroltál párezer forintot, ez fontos szempont lehet kétségtelenül.

Sziasztok.
Valaki nyugtasson meg abban a tudatban,hogy egy 2800 -as sempron proci,egy x-700-as ati,2 x512-es ram (400mhz) egy dvd író,dvd olvasó,sata 2-es és egy sima ata-s vinyó+4 usb-és cucc mellé elég egy 400-as coolink táp?
Volt olyan aki azt mondta nem,de szerintem ez hülyeség.
Szóljatok ha én gondolom rosszul.

Asrock B75M,Intel Core i5 3470,2x4gb Kingston HyperX XPM DDR3 1600 MHZ,MSI Nvidia GTX 650 Ti 1 GB,OCZ Agility 3 60 GB SSD,ASUS XONAR DG,WIN 8 PRO 64 bit

schrank

már csak abban kéne segítenetek hogy szinuszos vagy négyzetes cuccokat hogyan lehet összeegyeztetni

schrank
de a 2-3 másodperces átkapcsolásokra elég egy 400w-os tápú géphez nem de bár <#nemtudom>

Lteebee
A PCM még a legelfogadhatóbb a kínaiak közül.
Az a polifoam-jellegû U-alakú tappancs a bekapcs gomb körül viszont LOL.
Látszik, utólag vették észre, hogy védeni kell a gombot, mert véletlenül is könnyen kapcsolható.

Nálam az olcsóság bizalmatlanságot szül.

hy. kinéztem egy dtk házat 400w táppal 13e. az nem olcsó egy kicsit??
DTK WT-GD07-4007 ATX midi ház, 400W amúgy egy gigabyte 945p-s3, és egy e4400 2ghz lenne + vmi vga-hoz amit még nem néztem ki de nagy esélye van a galaxy GF7600GS 256mb ddr3 zalman hûtés-nek

Gigabyte 965P-DS3|| Intel C2D E8400|| 2*1GB 800MHz Geil Black Dragon|| MSI HD 4770 512MB GDDR5 || Chieftec 450w|| 320GB Seagate|| Pioneer DVR-112D|| XDL Happy 5B X-FIRE: braveheart1991

schrank
ennek elégnek kell lennie arra a napi két átkapcsolásra amibõl lehet pont egyiknél sem lesz használva a gép a PH.hu-n is tesztelték ezért választottam eztet <#vigyor5> igaz két éve és akkor még 16k volt <#hehe>

Gabesz amd64
antec,enermax,tagan

3 márka közül melyik a legjobb?

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Lteebee
Jó kis szakbolt 😄DDDDDDDDD

DanyyX
Valóban nem, nagyobb kell belõle...

\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"

Lteebee
Sok sikert!
A tulaj valszeg tegnap szedetett szét egy pfc-s tápot az UPS-szervizeseivel, pnnan tudja!

😉

schrank
köszi de ma voltam szakboltban és mondta a tulaj hogy nem kell belõle akkora teljesítményû mint amekkora a pc úgy hogy elég a legkisebb is <#vigyor5>

Lteebee
Az eonos szerelõ valszeg olyan mint az eon.
Mindig mindenbõl a legolcsóbbat választja (szerelõkbõl is...).

A PC Planet 650VA/400W 18.200.- + ÁFA körül mozog.
2 év gar, chip magazin tesztgyõztes, AVR...

schrank
húúú nekem is ilyesmi valami kéne mert a két villanyóránk hétvégén és este átkapcsolja a lakás hálózatát és akkor ilyen drága táp kell ??? nekem azt mondta az e-on -os szerelõ hogy elég a legolcsóbb is amíg a relé átkapcsol ? <#ticking><#help>

Lteebee
Hát ja, 30-35000 Ft az már nem kevés.
A túlfeszvédõ csak a túlfesz ellen véd, amennyiben az aljzatod rendelkezik földeléssel.
Az áramszünetek, feszültségingadozások is tehetnek kárt a hardveredben, de nem annyira valószínû, mint egy nagyfeszültségû tüskénél.

Mindenesetre elképzelhetõ, hogy egy 400W-os UPS is elegendõ már, ezeket olyan 20-22000-ért már megkaphatod.

Troyan
Köszi. Viszont ekkorák már kicsit húzós áron vannak. Szerinted egy túlfeszültség védõ aljzat is elég? Ha nem károsodik egyik alkatrész sem, akkor nekem annyira nem fontos a folyamatos áramellátás. A lényeg, hogy a gép alkatrészeit akarom védeni és nem azt hogy lementettem e az excelemet vagy sem.

FX-6300 / 8 GB / Asus R9 270X

Lteebee
Én egy Syncro 1000-est javasolnék, aztán ha nem elég, egy 1500-ast is ki lehet próbálni.
Az, hogy 550W-os a tápod, nem jelenti, hogy 200-250W-nál többet vesz fel.
200W-nál meg még egy 800-as is elég lehet esetleg.
Az aktív PFC miatt kell túlméretezni a szünetmentest.

Troyan
Sziasztok,
Szeretnék egy szünetmentes tápegységet nézni ehhez a konfighoz. Mit ajánlanátok? APC Black esek között nézegettem, de az hogy 700VA nekem nem mond semmit.

CHIEFTEC GPS-550AB
GIGABYTE Triton Silver
SEAGATE 250GB 7200rpm 16MB SATA2
KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz
KINGMAX TinyBGA 1024Mb DDR2 800Mhz
INTEL Core2 Duo E6420 1,86GHz 775 BOX
ABIT AB9 PRO
GALAXY GF8800GTS 320MB HTD PCIE

FX-6300 / 8 GB / Asus R9 270X

Lteebee
Persze amennyiben valóban feszültségingadozás is és nem csak kimaradások vannak, nem a kimeneti jelalak érdekes a géped tápjának, hanem az AVR (automatikus feszültség-szabályozás).

Arra kell vigyázni, hogy ha aktív PFC-s a tápd, méretezd túl az UPS teljesítményét kábé duplájára a tápod teljesítményének.

Tehát egy 1000VA-es szünetmentes AVR-rel jó választás lehet.
Pl. ez:

PC Planet

Vagy ez:
Syncro

Az M-szériások modulárisak, azaz le lehet választani róluk a felesleges kimeneti vezetékeket. PH! teszt

Egyik táp sem jobb a másiknál. A Liberty moduláris, a Bluestorm nem.

wesker24
Én mindenképp az Enermax Liberty-t választanám !

Persze csak akkor ha van rá elegendõ pénzed ! De ha nincs annyi akkor jó lesz a FSP Bluestorm is !!!
berlinboy6329
Mi a különbség az S-es és M-es Seasonicok között,a majd 20K-s árkülönbségen kívûl?Mindegy melyiket veszem?

Vagy ha esetleg nem az lesz,akkor melyik a jobb?

Enermax Liberty vs. FSP Blue Storm?

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Én inkább úgy mondanám, hogy egy szavát sem szabad hinni.

mycso
Van egy ilyen netes cucc, de azért nem mindent kel elhinni annak sem.

ITT

[V]ariable Valve [T]iming and Lift [E]lectronic [C]ontrol

gabxux
Kérdés: Van olyan weboldal, ahol ki lehet számolni, hány watt-os tápot kell a gépembe rakom, hogy rendesen mûködjö, illetve, hogy a konfigurációm mennyit watt-ot vesz fel?