6979
Melyik tápot?
  • CroftManor
    Arra gondolsz, ami a lapon a procihoz a legközelebb van?
    Igen, 8 van rádugva, az előző codegen tápból csak 4 pin jött ki, de a mostani corsair 450esnek 8 pines van.
  • Gyöször
    Mázlim nincs, viszont csúzlim van. Ha elviszi a gépem szanaszíjjel lövöm.

Továbbra is várom aktív pfc-s tápok versus olcsóbb (powercom) UPS ek párosításáról a tapasztalatoKAT. :)
  • tmisi
    A jó minőségű táp nem azért ajánlott mert az kevésbé purcan ki, hanem hogy az szinte tuti hogy nem visz magával semmit ha eltávozik az örök vadászmezőkre :D. Ha a színes sz@r kipurcan, lehet nem ússza meg a gép többi része sem nagy valószínűséggel (mázlid persze lehet).
  • Solten
    Nekem is 2 éves elmúlt a Chifi tápom, no problem. Bár inkább <20ezer Ft kategória.
  • Solten
    Ő a cimbink, Sziszkó..
  • Gyöször
    Haveromnak tegnap éjjel elszállt a 2 hetes chieftec CFT-650-14CS tápja. Megy vissza gariba, mást nem vitt úgy néz ki, de az a kérdésem, hogy ez a >20ezerFT kategóriás tápoknak ez sajátja? A 2éves colorsit (szines sz@r) meg a 2 éves Deer tápjaink bátran üzemelnek gond nélkül. Hogyisvanez?
  • Gyöször
    ezen a néger pofán mekkorát röhögtem most :D
  • Solten
    Na, pont te papolsz a nyelvhelyességről...
  • MaSzKa

TÁPOK azokkat disznóknak szokás adni táplálékként :D

Tápegység a helyes megnevezése :D
  • Solten

Jó, egyébként ha még nem esett le volna valakinek, meg sokat hiányzott az általános iskolából, ez a TÁPOKKAL foglalkozó topik...
  • MaSzKa
    amúgy meg nagy láma lehetsz
    mert nem attól nyereséges 1 cég, hogy jó alapokat szállít
    hanem aki jó marketingel eladja a gagyi kis lapjait amit húgyért sz@rért gyártotak (msi asus)
  • MaSzKa
    nem mai hír
    amúgy meg az Abit nem jelentett be hivatalosan semmit se

ezeket jelenttete be:
    Abit IP43
    Abit IX48 GT3
    Abit FunFab sokféle
  • BenceYCE
    Azért szánta el magát az ABIT cég erre a döntésre, mert bizonyára a legjobb alaplapokat szállította mostanában és nem bírt már mit kezdeni a profittal!
  • MaSzKa
    amúgy most a netes gépembe gagyibájt alaplapom van :D

lol

de remélem holnap megjön a gányward vga :D
  • MaSzKa
  • Gyöször
    kössz fater :) az enyém ugyan nem ip35ös hanem még p965ös a déli hidam ich8. A frissítést sztem megcsinálom, gondolva a vinyóra. Nem szeret az felperegni mindig.
  • Solten
  • MaSzKa
    az ip35 chipset gyári hibája a 2x indulás

van 1-2 kehéje

abit-nak ezidáig szinte mindent sikerült kiküszöbölnie
  •  Evil
    Nem bios beállítással lehet variálni hogy mit csináljon a gép? Lekapcsolja az egész lap áramforrását vagy a gyors elinduláshoz alapvetően lássa el a gépet valamennyi árammal? Szerintem e téren kéne körbenézni esetleg hátha.. :)
  • MaSzKa
    Abitisoknak segítek
    aki meg ánusz meg misit vett és gagyibájtot az bekaphatja :D

Abit IB9 bios legújabb itt
  • MaSzKa
    a legújabb bios-t frissítsd bele

összes kábelt húzd ki a gépből
    akksit vedd ki fél órára
    közbe cmos clear

összerak és bios default
    és örül hogy jó a gép :D
  • Gyöször
    CroftManor: én most vettem egy Abit IB9 deszkát, ugyan ezt csinálja ha kikapcsolom a tápot, még akkor is, ha magától kapcsolt ki a gép, de valamit cserélek benne és tápot lelövöm.
    Csak nekem leáll jól, ahogy kell, tehát én látom, hogyha legközelebb indítom a gépet, akkor indul egyből. Ha pedig matatom a biost, akkor is 2odik rugásra indul, mint egy rossz riga, bár igaz a rendes motor mindig 1 rugásra indul. És az az utolsó :)

Haverom vett asszem P5Q-E deszkát neki is pont ezt csinálja. Alapból jó. Én azt hittem ez intel P4es szindróma. Ha nem mondjátok, hogy nektek biosz frissítés után ez megszűnt, akkor hülyén halok meg, mert azt hiszme ez nem bug hanem feature. Ezekután meg simán leszarom mert minden jó, nem fogok bioszt frissítgetni. Különbenis utána 2odjára indulna a gépem és nem kell a feszültség, meg az izgalom, hogy hú most mi lesz! :D
  • Solten
    Úgy értem geb@sz esetén postázhatod Németországba... (vagy brekk tökmind1)
  • MaSzKa
    csak hogy én magyarországi 2év garanciát kaptam rá
    számlásat :D
  • Solten
    Akkor a gari-probléma is kész rémálom a biosz@rnál :)
  • MaSzKa
    a tucat alaplapokból a Gigabyte tűnik most a legjobb választásnak a középkategórában

amúgy én DFI Abit Biostar -t veszek mostantól

hétvégén remélem sikerül beszámolni a Biostar T-Power I45-ről :D

35eft az ára csak és 1 hónapja még ezt tartott sok világrekordot extreme tuningban

itt még több kép róla

a prohardver.hu-n Brekk-től is lehet szerezni ilyet kb 1hét mire megjön németországból
  • MaSzKa
    nekem az ip35 volt kezdetbe ilyen
    de bios frissitéssel javították

azóta fasza a lap
    jó tuning

nem hiába lett tavaly az év alaplapja ennek a Abit IP35 Pro változata
  • Solten
    Nos akkor max, nem ragaszkodok görcsösen az asushoz hanem veszek mást... De most nem ez kérdés, mert jó kis lap ez. Rá van dugva mind a 8 pin az alaplapra vagy csak négy (12V)?
  • CroftManor
    Tudom, Maszak az Maszka. Na, már nem is eszünk!
    De attól függetlenül, hogy nem kapcsolom le a táp kapcsológombját hátul, attól még sajnos nem áll le a gép. Szal a kettő nem függ össze.
    Még azt tanácsolták tegyem vissza az xpt, mert a Vista szokott ilyen galibát okozni... Majd meglátom mi lessz, de ha ugyanez, akkor veszek P5Q lapot, vagy nem tom, mert ha télleg a lap a szar, akkor még eladni se nagyon tudom majd
  • TomBond
    Ezt szerintem az alaplap csinálja! Nekem is szokta (bár nem szoktam a tápnál lekapcsolgatni). Ilyen és kész!
    Maszkának pedig minden alaplap szar amit nem az abit gyárt.
  • CroftManor
    Ez annyiban különbözik a sima P5Qtól, hogy ez P43as chipset, a P5Q meg P45ös.
    Csak Maszka szerint szar.
    Azért ne jó, mert nem áll le kikapcsoláskor a gép. Már mindent próbáltam, táp csere bios frissítés, intel chipset illesztő telepítés...
    Mástól kérdeztem, másnak nem volt ilyen gondja ezzel a lappal.
  • Morphin
    biztos h a lapka hibája?? 100%? ha nem akkor ne legyen már vita ebből. amugy miben más a lapod mint amilyet venni akartál? v most ez miért nem jó? külföldi forumokon nem nézegettél még ilyen hibárol vmi leirást esetleg??? (több kérdésem most nincs, gn8)
  • CroftManor
    Te sem vártál volna a helyemben, ha kell a gép a munka miatt.
  • CroftManor
    Igen? És ha te nemvagy pesti és hetente scak egyszer mész pestre? Akkor?
    És ha nem veszel még aznap alaplapot, akkor nem tudsz gépezni se, mert aznap eladtad másnak a lapodat?
    Solten:
  • Solten
    Mondjuk vár (aznap sehol nem kapható: )

Maszek:

• CroftManor
    Kösz szépen.
    Te mit csináltál volna a helyembe, ha n, ha aznap sehol nem kapható sima P5Q?
    Bakker
  • MaSzKa
    alaplapod 1 rakás szar
  • CroftManor
    Mondjuk ezt a hirtelen leállást csak akkor csinálja, ha lekapcsolom a táp hátsó kapcsolóját és később meg visszakapcsolom az áram ellátás miatt.
    Ha nem babrálom, akkor nem csinálja.
  • CroftManor
    Nem arról van szó, hogy magától kapcsol be, hanem benyomom a kapcsoló gombot a gépen és bekapcsol a gép, de egyből le is áll és rá 4-5 másodpercre beindul úgy, hogy betölt rendesen a windows.
    Bios frissítésen már rég túl vagyok.
    MOndjuk ez még a kisebbik probléma lenne... de az mitől lehet hogy kikapcsoláskor nem hajlandó leállni a gép? :S
  • tmisi
    Szerintem ez inkább az alaplaptól függ, pl. BIOS-ban való módosítás után is ezt csinálja a Giga lapom (másnak is, ez nem rendellenesség). Másrészről a PIII-asom csinált hasonlót anno, ha kihúztam a konnektorból, igaz ott nem kapcsolt be magától, hanem meg kellett újra nyomni a gombot.