6979
Melyik tápot?
  • MaSzKa
    3év után tényleg behozhatja :D
  • duracellmumus
    corsair alá neagy!! megkeresi azta 7ezret a vilanyszámlán, mert kurvajó a hatásfoka. gondolom sokat van bekapcsolva a gép, akkor érdemesebb megvenni...
  • Solten
    Jah, 400W FSP Greenpower belsős.
  • Morphin
    az a Gigabyte ami FSP tulképpen azt szokta ajánlani Maszka asszem, vmi 7-8e FT és jó is. 400wattos talán?
    v EZ??
  • CroftManor
    Szedd le a gép oldalát és rávan írva minden a tápra.
  • Kongy
    Én még azt sem tom,hogy most milyen tápom van. xD Én 400W-osra gyanakszom. Hogy lehet megnézni??
  • CroftManor
    viszonylag olcsó és nem gagyi?
    Hát nekem Corsair 450es van, de 15 ezer volt...
    Majd Maszka jön és ajánlj neked olcsó és egyben jó tápot
  • CroftManor
    azért írtam, hogy 5 leállításból csak háromszor állt le.
  • Kongy
    Üdvözlet!

A probléma az,hogy a gépem néhány adott játék játszása közben újraindul. Volt olyan is,hogy ráklikkeltem az egyik játékomra,és ahelyett,hogy elindult volna rebootolt a Windows... A másik topicban azt írték,hogy vegyek egy új tápot,met az a baj,hogy vagy kevés vagy szar.

Milyen tápot vegyek,ami viszonylag olcsó,de 500W-os kb. ?

Config:

Win XP
    Intel Pentium 4 3.00 GHz
    Sapphire HD2600 XT
    1 GB RAM

alaplap : MSI PM8M-V (ha vki kérdezné)

PLZ HELP!!
  • CroftManor
    De figy, ha nem vetted volna észre nekem nem ezzel van a bajom!
    Hanem azzal hogy NEM ÁLL LE A GÉP KIKAPCSOLÁSKOR
    És ennek semmi köze ahhoz hogy én bekapcsolás elött leáramtalanítottam a gépet vagy sem.
  • MaSzKa
    alaplaphiba sztem

mondtam már bios-t frissíts
  • obe
    ..Maszka, az mitől van, ha a corsair 450es tápomat, a gép hátulján lekapcsolom és később bekapcsolnám a gépet, visszanyomom a gombot, akkor bekapcsoláskor hirtelen leáll a gép, majd 3-4 másodperc múlva indul be újra?...

ez a gép teljes áramtalanitása
    ..de mint mondtam ezzel nem kell törődni
  • CroftManor
    ezt csak akkor csinálja az elsö indításkor, miután teljesen áramtalanitottad?
    Miaz hogy mért nem olvasom el amit a többiek írnak?
    Te miről beszélsz?
    Nem is szoktam áramtalanítani a gépet!
    Nincs húzva a procim se és nem P965, és nem P35, hanem P43as lap!
  • Gyöször
    nekem nincs most húzva, ezzel is csinálja.
  • obe
    ja miért nem olvasod el mit írnak a többiek, hagyd abba nyugodtan a hiba okának keresését, ez ilyen , egy sajátos fícsörje a 965-nek (nekem ez van és szintén csinálja ), és a p35nek is - ezt nem tudtam - , de nem kell foglalkozni vele, ezt csak akkor csinálja az elsö indításkor, miután teljesen áramtalanitottad, de én viszont úgy tudom, hogy csak a húzott procikkal generálja a hibát, a lényeg: ne törödj vele
  • MaSzKa
    tápba nem jó a cm

de olcsó
  • Gyöször
    most néztem épp. Cooler masterről csak jót vagy csak rosszat tudtok mondani? 500W körül, okos fordulatszámszabályzós 12 centis venti, passzív pfc s táp kéne tehát. Lassacskán körvonalazódik ez a dolog bennem :)
    És ez a dolog, hogy nem 80+os a táp, ez a villanyszámlában is meg fog látszódni?
  • Solten
    FSP Saga széria.
  • Gyöször
    Tudtok jó PASSZÍV PFC-s tápot? Most az a legfrissebb infó, hogy ezek nem akadnak össze az UPSekkel. Cooler Masterből ajánlottak a boltomban. Jó lehet az?
  • MaSzKa
    gariba vele
  • CroftManor
    Hát, feltettem az xpt, eddig háromszor álítottam le és csak kétszer állt le :(
    Úgyhogy akkor az alaplappal van tuti a gond, bár nem tom ki venné meg tőlem így
  • Gyöször
    Ez megmondja mi a különbség.
  • MaSzKa
    Giagbyte SuperB 460W 8eft 3év bőven elég lesz oda
  • Janoooo
    Hali!

Ilyen gépem van:
    Ház: Mercury KM84
    Táp: Deer 450W
    Alaplap: MSI K9N SLI Platinum
    Proci: AMD Athlon 64 X2 6400+ Black Edition
    Proci hüttő: Titan TTC-NK34TZ
    Videókártya: Gigabyte GeForce 8800 GTS 640MB
    Ram: Kingmax 2x2GB 800Mhz
    DVD Író: LG
    Winyó: Samsung 500 GB
    Monitor: LG L226WTQ-SF
    Hangfal: Logitech X-530
    Egér: Genius NetScroll 120
    Billentyűzet: Genius SlimStar

Alapban 350W -os táp volt benne, de az 1 napig bírta. Akkor kicserélték erre a Deer 450W -osra, de szerintem ez is kicsi.
    Úgy tudom, h a procim 125W -ot, a videókarim 350W -ot fogyaszt + a többi apróság.
    Nektek mi a véleményetek? Mekkora táp kéne bele?
    Nézegettem új tápot, és arra jutottam h biztos ami biztos kéne venni egy Chieftec 750W -osat.
    De abból is találtam 4 fajtát:
    Chieftec DT-750C14S 23390 FT
    Chieftec DT-750C14 26520 FT
    Chieftec CFT-750-14C 25800 FT
    Chieftec CFT-750-14CS 23040 FT
    Mi a különbség? Melyiket érdemes vennem?

Légyszi segítsetek.
    Előre is köszi.
  • MaSzKa
    :DDD
  • Gyöször
    én inkább úgy mondanám: szükség is van rá :D :P
  • MaSzKa
    gondolom összekevertek ott valamit nagyon hogy 5év garit adtak :D
  • Solten
    Lol. Gondolom ismered Murphy törvényét: ami el tud romlani az el is romlik. Az enyémen 5 év garancia van...
  • MaSzKa
    ja mond ezt a srácnak itt akinek most fingott el a chiectec tápegysége

:D
  • Solten
    loál
  • Solten
    Najó de téged senki nem vesz komolyan... (és milyen igazuk van)
  • MaSzKa
    ánusz 1 fos már monmdtam chifi is :P

nekem szerencsére tápgondom nem volt nagyon régóta :D
  • Inquisitor
    Tegnap jött egy Görög srác egy EZ Cool márványfehér házzal, meg a benne lévő 800W CF/SLI táppal szerelt géppel.
    A táp döglött csak meg, de ahogy az össze volt rakva ...
    Q6600 proci mellé be tettek egy darab 2GB ramot. Vadászkutya legyek, ha nem fogja vissza a négy magot a single chanel memória.
    A meghajtókba meg tipikus lusta szerelő módra 4 csavar helyett 2+1 volt.
    Nem értette a srác, hogy miért ajánlunk neki 550W tápot csak, pedig abban a P5K-ban tutira soha nem fog több VGA-t betenni. :)
    Ja és kívülről gyönyörű ház egy halom kaki volt, kb. Asus TA szint. A GF8800GT belelógott a HDD-k vonalába, a kábeleket össze vissza kellett tekergetni, meg feszültek nagyon. Viszont Asus tápról is visszavonom a jó véleményemet, mert még ebbe a nem nagy házban is éppen csak elég hosszúak voltak a kábelei :(
  • Solten
    Nekem volt egy ilyen eset; valami noném tápom volt anno és az áramszünet hazavágta. Biztosíték csere és szuperált tovább.
  • Inquisitor
    Kellytechben amúgy párezerért megjavítják a már NEM garanciális Chieftekekekt. Csak úgy jelzem.
  • Inquisitor
    Jó kérdés, elvileg lehetséges, de a Hwsw-n a tápok nagy ismerője azt mondotta, hogy fura módon nem sok halott tápot látott, amiben a biztosíték kiment volna.
  • BenceYCE
    Még egy éves sincs az FSP táp haver gépében, de máris behalt egy áramszünet után. Gondolom van benne egy biztosíték és gariban cseréltetni kell. Vkinek vmi ötlet, tapasztalat?
  • CroftManor
    ma megpróbálom, ha lessz rá időm, meg kedvem :) felrakni az xpt. Mert azt mondták hátha a Vista a ludas.
  • CroftManor
    Igen
  • Solten
    Igen arra. BIOS-frissítés megvolt (nem gondolom hogy segít a dolgon de hátha..)?