6979
Melyik tápot?
  • MaSzKa
  • Gyöször
    nekem volt az a ColorsIt 400W (szines sz@rnak kereszteltem) meg volt itthon deer 400w 8cm fannal.
  • MaSzKa
    és előtte milyen tápegységed volt?

én FSP és Corsair-t szoktak általában ajánlani

• Gyöször
    Igen a gépes topicba épp ma írtam, hogy max 20at tudok videókártyára költeni, tehát tényleg jó így a táp :)
  • FlyHigh
    Tökéletes ez az fsp táp, kártya miatt nem cserélem le, max akkor 70e helyett csak 50-et baszok ki kártyára, ennyi, köszi.
  • Gyöször
    Végülis tegnap kitaláltam, hogy akkor jó lesz a Saga+ 450 megvettem meg vagyok vele elégedve, halk (én nem is hallom) és kevesebbet eszik a gép az UPS szerint (26%os load helyett most csak 11-14% ugyan az minden kivéve a táp)

Nekem ez jó lesz egy darabig, köszi h elviseltetek meg segítettetek :)
  • mrzoltan
    Sztem esélytelen,nem ad le annyi A-t hogy kielégítse 12V-on a karit.
  • MaSzKa
    elvileg igen
  • FlyHigh
    GTX 280-hoz elég lenne a 400W FPS tápom? Maximum terhelésen mértek hozzá erősebb géppel 360Wattot.
  • MaSzKa
    ez így halk lehet nagyon :P
  • BenceYCE
    Nem az én sztorim, hanem gyerekkori haveromé. Gondoltam rá, hogy utánna nézek, csak közben építkezek és alig van időm.
  • MaSzKa
    én tudtam hogy szar az ipon

elég gyanúsak hogy elég sok az elírás és sokan szívtak garancia miatt

tehát ott spórolják le :(

amúgy sztem a te táőegységedet kaphatod vissza megjavítottam de másét nem én ugy tudom
    a fogyasztóvédelmet hívd fel
  • Morphin
    gálánsan ^^ (1hónap)...jó h tudjuk mi a baja, de ezeknek elősem kéne jönniük. bár mndenki hibázhat,még a tápgyártók is.
  • proway
    sziasztok... 2 vinyóm van meg DVD meghajtó...és lesz egy 9800 GX2-tőm,és kérdezném h milyen tápot ajánlotok h minden működjön, árba lehetőleg 20 000FT-ig. lécci segítsetek
  • Zoli007
    Villamosmérnöknek tanulok, érthető :)
    Hát igen, de ha van gari, ráadásul ilyen gálánsan kezelték a dolgot...
  • duracellmumus
    ha valam nem érthető akkor előre is bocsi:)

ha a kapcsolóüzemű tápnak hallod a hangját(magas frekvenciát) akkor két dolog lehet... vagy rövidre van zárva a trafó, (zárlatos egyenirányító vagy kondi)ekkor nem jön ki belőle semmi fesz.., Vagy iszonyat le van terhelve és nem tudja tartani a 15000Hz-nél magasabb kapcsolási frekvenciát. mindkét esetben érdemes lecserélni...

kikapcsolva általában a aktív-PFC szokott zajongani. ha ezt hallod akkor elég gyenge konstrukciójú a táp... érdemes a kompenzáló tekercset vastagon belakkozni azt abbahagyja..

• Gyöször
    ez jó kis történet, IPON rúlz, nyilván soha nem rendelek onnan pedig tetszett a garancia futár dolog. Dehát ilyen áron :)
  • BenceYCE
    ... a végeredmény: Kicserélték a tápot egy használt BS2 400-ra, de ez vki által leharcolt ütött kopott táp. Kicsit értetlenkedve állt a vevő az eladó előtt, mire az kezébe nyomott egy jogi nyilatkozatot, hogy ezt megtehetik. ENYYI!
  • Zoli007
    Rossz volt, mert mindenki aki ilyet vett, csak dicsérte, ezért vettem én is ezt. Amúgy érdekes volt az a sípolás: olyankor sípolt, mikor nem volt bekapcsolva az AA a grafkarin. (Még mielőtt megkérdeznéd, nem a grafkártya sípolt, 3 emberrel hallgattattam meg honnan jön a hang )
  • MaSzKa
    Seasonic SS-400ET tápomat, mert hangos volt és bizonyos esetekben sípolt.

alul terhelt lehetett vagy rossz volt

mostanába csak jót olvastam a Seasonic-ról
  • Zoli007
    Na szóval, ahogy ígértem elvittem meggariztatni a Seasonic SS-400ET tápomat, mert hangos volt és bizonyos esetekben sípolt. Egy hónap alatt sem tudtak vele mit kezdeni, úgyhogy visszamentem a boltba érdeklődni, mire megkérdezték tőlem, hogy készpént akarok-e, vagy jóváírást. Szóval a jóváírás mellett döntöttem, és a következő percben már rendeltem is a Enermax PRO82+ 385W tápot. Erről eddig csupa jót hallottam, majd a hétvégén kiderül, aztán írok ide is.
  • MaSzKa
    XILENCE 1 fos táp
  • BenceYCE
    Értem. Miért? És miért cserélték le a régit?
  • dara
    A 480W bőven elég. Csak normális táp kell.
  • Rodman6
    Köszi a gyors válaszokat!
  • rcsaby
    Valaki segithetne hogy mekkora táp kell egy ilyen géphez.INTEL CORE 2 QUAD Q9550 2.83GHZ 3GB DDR3 ENGTX260 896MB XILENCE 480W.Mert játékoknál kikapcsol vagy kilép hibával.Mekkora az optimális táp.Előre is kösz.
  • dara
    Felesleges, és értelmetlen.
  • BenceYCE
    Ez?
  • dara
    Bele. De ez benne van a lap kézikönyvében is.
  • Rodman6
    Sziasztok! Új alaplapot vásároltam és a következő lenne a kérdésem az ATX power foglalattal kapcsolatban (az a hosszú fehér csati ami amit az alaplap atx power foglalatába kell kötni) - A régi alaplapomban 10pin alul, és 10pin felül helyezkedett el. Plusz az ATX power12V ami kissebb fehér csatlakozó 2pin alul, 2 pin felül. --- A most vásárolt alaplapomban 12 alul és 12 felül. Ebbe beledughatom -e a régi 400W-os tápom 10-10 es pin számú csatiját?
  • MaSzKa
    antec-em volt smartpower 350w 2 ventis

a hangját leszámítva jó kis cucc volt

az alap lap még az egyik tápban levő venti fordulatszámát is kiírta
  • tmisi
  • Solten
  • Solten
  • MaSzKa
    Xilence 1200 Watt
    Ár: 56 690Ft (lol

• MaSzKa
    Silentmaxx 500 W - 10/12mm Csatlakozók