Melyik tápot?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CroftManor
Hát, feltettem az xpt, eddig háromszor álítottam le és csak kétszer állt le 😞
Úgyhogy akkor az alaplappal van tuti a gond, bár nem tom ki venné meg tõlem így <#rolleyes>

Nothing is True, Everything is Permitted

Gyöször

Dübörög a 965ös x4

MaSzKa
Giagbyte SuperB 460W 8eft 3év bõven elég lesz oda

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Hali!

Ilyen gépem van:
Ház: Mercury KM84
Táp: Deer 450W
Alaplap: MSI K9N SLI Platinum
Proci: AMD Athlon 64 X2 6400+ Black Edition
Proci hüttõ: Titan TTC-NK34TZ
Videókártya: Gigabyte GeForce 8800 GTS 640MB
Ram: Kingmax 2x2GB 800Mhz
DVD Író: LG
Winyó: Samsung 500 GB
Monitor: LG L226WTQ-SF
Hangfal: Logitech X-530
Egér: Genius NetScroll 120
Billentyûzet: Genius SlimStar

Alapban 350W -os táp volt benne, de az 1 napig bírta. Akkor kicserélték erre a Deer 450W -osra, de szerintem ez is kicsi.
Úgy tudom, h a procim 125W -ot, a videókarim 350W -ot fogyaszt + a többi apróság.
Nektek mi a véleményetek? Mekkora táp kéne bele?
Nézegettem új tápot, és arra jutottam h biztos ami biztos kéne venni egy Chieftec 750W -osat.
De abból is találtam 4 fajtát:
Chieftec DT-750C14S 23390 FT
Chieftec DT-750C14 26520 FT
Chieftec CFT-750-14C 25800 FT
Chieftec CFT-750-14CS 23040 FT
Mi a különbség? Melyiket érdemes vennem?

Légyszi segítsetek.
Elõre is köszi.

MaSzKa
😄DD

Gyöször
én inkább úgy mondanám: szükség is van rá 😄 😛

Dübörög a 965ös x4

MaSzKa
gondolom összekevertek ott valamit nagyon hogy 5év garit adtak 😄

Solten
Lol. Gondolom ismered Murphy törvényét: ami el tud romlani az el is romlik. Az enyémen 5 év garancia van... <#bee1>

Saor Alba

MaSzKa
ja mond ezt a srácnak itt akinek most fingott el a chiectec tápegysége

😄

Solten
loál <#zavart1>

Saor Alba

Solten
Najó de téged senki nem vesz komolyan... (és milyen igazuk van) <#hehe>

Saor Alba

MaSzKa
ánusz 1 fos már monmdtam chifi is 😛

nekem szerencsére tápgondom nem volt nagyon régóta 😄

Tegnap jött egy Görög srác egy EZ Cool márványfehér házzal, meg a benne lévõ 800W CF/SLI táppal szerelt géppel.
A táp döglött csak meg, de ahogy az össze volt rakva ...
Q6600 proci mellé be tettek egy darab 2GB ramot. Vadászkutya legyek, ha nem fogja vissza a négy magot a single chanel memória.
A meghajtókba meg tipikus lusta szerelõ módra 4 csavar helyett 2+1 volt.
Nem értette a srác, hogy miért ajánlunk neki 550W tápot csak, pedig abban a P5K-ban tutira soha nem fog több VGA-t betenni. 😊
Ja és kívülrõl gyönyörû ház egy halom kaki volt, kb. Asus TA szint. A GF8800GT belelógott a HDD-k vonalába, a kábeleket össze vissza kellett tekergetni, meg feszültek nagyon. Viszont Asus tápról is visszavonom a jó véleményemet, mert még ebbe a nem nagy házban is éppen csak elég hosszúak voltak a kábelei 😞

Solten
Nekem volt egy ilyen eset; valami noném tápom volt anno és az áramszünet hazavágta. Biztosíték csere és szuperált tovább.

Saor Alba

Kellytechben amúgy párezerért megjavítják a már NEM garanciális Chieftekekekt. Csak úgy jelzem.

Jó kérdés, elvileg lehetséges, de a Hwsw-n a tápok nagy ismerõje azt mondotta, hogy fura módon nem sok halott tápot látott, amiben a biztosíték kiment volna.

Még egy éves sincs az FSP táp haver gépében, de máris behalt egy áramszünet után. Gondolom van benne egy biztosíték és gariban cseréltetni kell. Vkinek vmi ötlet, tapasztalat?

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

CroftManor
ma megpróbálom, ha lessz rá idõm, meg kedvem 😊 felrakni az xpt. Mert azt mondták hátha a Vista a ludas.

CroftManor
Igen

Solten
Igen arra. BIOS-frissítés megvolt (nem gondolom hogy segít a dolgon de hátha..)?

Saor Alba

CroftManor
Arra gondolsz, ami a lapon a procihoz a legközelebb van?
Igen, 8 van rádugva, az elõzõ codegen tápból csak 4 pin jött ki, de a mostani corsair 450esnek 8 pines van.

Gyöször
Mázlim nincs, viszont csúzlim van. Ha elviszi a gépem szanaszíjjel lövöm.

Továbbra is várom aktív pfc-s tápok versus olcsóbb (powercom) UPS ek párosításáról a tapasztalatoKAT. 😊

Dübörög a 965ös x4

A jó minõségû táp nem azért ajánlott mert az kevésbé purcan ki, hanem hogy az szinte tuti hogy nem visz magával semmit ha eltávozik az örök vadászmezõkre 😄. Ha a színes sz@r kipurcan, lehet nem ússza meg a gép többi része sem nagy valószínûséggel (mázlid persze lehet).

Solten
Nekem is 2 éves elmúlt a Chifi tápom, no problem. Bár inkább <20ezer Ft kategória.

Saor Alba

Solten
Õ a cimbink, Sziszkó.. <#wink>

Saor Alba

Gyöször
Haveromnak tegnap éjjel elszállt a 2 hetes chieftec CFT-650-14CS tápja. Megy vissza gariba, mást nem vitt úgy néz ki, de az a kérdésem, hogy ez a >20ezerFT kategóriás tápoknak ez sajátja? A 2éves colorsit (szines sz@r) meg a 2 éves Deer tápjaink bátran üzemelnek gond nélkül. Hogyisvanez?

Dübörög a 965ös x4

Gyöször
ezen a néger pofán mekkorát röhögtem most 😄

Dübörög a 965ös x4

Solten
Na, pont te papolsz a nyelvhelyességrõl... <#hehe>

Saor Alba

MaSzKa
<#lama>
TÁPOK azokkat disznóknak szokás adni táplálékként 😄

Tápegység a helyes megnevezése 😄

Solten

Jó, egyébként ha még nem esett le volna valakinek, meg sokat hiányzott az általános iskolából, ez a TÁPOKKAL foglalkozó topik...

Saor Alba

MaSzKa
amúgy meg nagy láma lehetsz
mert nem attól nyereséges 1 cég, hogy jó alapokat szállít
hanem aki jó marketingel eladja a gagyi kis lapjait amit húgyért sz@rért gyártotak (msi asus)

MaSzKa
nem mai hír
amúgy meg az Abit nem jelentett be hivatalosan semmit se

ezeket jelenttete be:
Abit IP43
Abit IX48 GT3
Abit FunFab sokféle

Azért szánta el magát az ABIT cég erre a döntésre, mert bizonyára a legjobb alaplapokat szállította mostanában és nem bírt már mit kezdeni a profittal!

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

MaSzKa
amúgy most a netes gépembe gagyibájt alaplapom van 😄

lol

de remélem holnap megjön a gányward vga 😄

MaSzKa
<#banplz><#lama><#zavart1>

Gyöször
kössz fater 😊 az enyém ugyan nem ip35ös hanem még p965ös a déli hidam ich8. A frissítést sztem megcsinálom, gondolva a vinyóra. Nem szeret az felperegni mindig.

Dübörög a 965ös x4

Solten
<#banplz><#lama><#lama><#lama>

Saor Alba

MaSzKa
az ip35 chipset gyári hibája a 2x indulás

van 1-2 kehéje

abit-nak ezidáig szinte mindent sikerült kiküszöbölnie

Evil
Nem bios beállítással lehet variálni hogy mit csináljon a gép? Lekapcsolja az egész lap áramforrását vagy a gyors elinduláshoz alapvetõen lássa el a gépet valamennyi árammal? Szerintem e téren kéne körbenézni esetleg hátha.. 😊

MaSzKa
Abitisoknak segítek
aki meg ánusz meg misit vett és gagyibájtot az bekaphatja 😄

Abit IB9 bios legújabb itt

MaSzKa
a legújabb bios-t frissítsd bele

összes kábelt húzd ki a gépbõl
akksit vedd ki fél órára
közbe cmos clear

összerak és bios default
és örül hogy jó a gép 😄

Gyöször
CroftManor: én most vettem egy Abit IB9 deszkát, ugyan ezt csinálja ha kikapcsolom a tápot, még akkor is, ha magától kapcsolt ki a gép, de valamit cserélek benne és tápot lelövöm.
Csak nekem leáll jól, ahogy kell, tehát én látom, hogyha legközelebb indítom a gépet, akkor indul egybõl. Ha pedig matatom a biost, akkor is 2odik rugásra indul, mint egy rossz riga, bár igaz a rendes motor mindig 1 rugásra indul. És az az utolsó 😊

Haverom vett asszem P5Q-E deszkát neki is pont ezt csinálja. Alapból jó. Én azt hittem ez intel P4es szindróma. Ha nem mondjátok, hogy nektek biosz frissítés után ez megszûnt, akkor hülyén halok meg, mert azt hiszme ez nem bug hanem feature. Ezekután meg simán leszarom mert minden jó, nem fogok bioszt frissítgetni. Különbenis utána 2odjára indulna a gépem és nem kell a feszültség, meg az izgalom, hogy hú most mi lesz! 😄

Dübörög a 965ös x4

Solten
Úgy értem geb@sz esetén postázhatod Németországba... (vagy brekk tökmind1) <#hehe>

Saor Alba

MaSzKa
csak hogy én magyarországi 2év garanciát kaptam rá
számlásat 😄

Solten
Akkor a gari-probléma is kész rémálom a biosz@rnál 😊

Saor Alba

MaSzKa
a tucat alaplapokból a Gigabyte tûnik most a legjobb választásnak a középkategórában

amúgy én DFI Abit Biostar -t veszek mostantól

hétvégén remélem sikerül beszámolni a Biostar T-Power I45-rõl 😄

35eft az ára csak és 1 hónapja még ezt tartott sok világrekordot extreme tuningban

itt még több kép róla

a prohardver.hu-n Brekk-tõl is lehet szerezni ilyet kb 1hét mire megjön németországból

MaSzKa
nekem az ip35 volt kezdetbe ilyen
de bios frissitéssel javították

azóta fasza a lap
jó tuning

nem hiába lett tavaly az év alaplapja ennek a Abit IP35 Pro változata

Solten
Nos akkor max, nem ragaszkodok görcsösen az asushoz hanem veszek mást... <#rolleyes> De most nem ez kérdés, mert jó kis lap ez. Rá van dugva mind a 8 pin az alaplapra vagy csak négy (12V)?

Saor Alba

CroftManor
Tudom, Maszak az Maszka. Na, már nem is eszünk!
De attól függetlenül, hogy nem kapcsolom le a táp kapcsológombját hátul, attól még sajnos nem áll le a gép. Szal a kettõ nem függ össze.
Még azt tanácsolták tegyem vissza az xpt, mert a Vista szokott ilyen galibát okozni... Majd meglátom mi lessz, de ha ugyanez, akkor veszek P5Q lapot, vagy nem tom, mert ha télleg a lap a szar, akkor még eladni se nagyon tudom majd <#rolleyes><#shakehead>

Ezt szerintem az alaplap csinálja! Nekem is szokta (bár nem szoktam a tápnál lekapcsolgatni). Ilyen és kész!
Maszkának pedig minden alaplap szar amit nem az abit gyárt.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro