Melyik tápot?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Morphin
ok, köszi a válaszokat...most ment el az xbox.^^ kövhéten megyek a superb-ért...

,,sam sem,sam sem, nincs egy vasam sem...\"

Gyöször
olyan nagyon kb 43 centi magas noname házam van 4db 5,25ös hely van benne, és az FSP Saga tápnak az egyik SATA ága a ház aljában vissza is kunkorodik nekem, úgy, hogy a ház közepénél van egy winyó tehát a winyó felett még laza is a kábel. Ergó nekem bõven elér bármi bárhová.

De a tesztekben általában le szokták írni, hogy melyik drót milyen hosszú, meg a gyártó oldalán is nézegettem ezeket más tápoknál is. Szóval max megnézed, de énszerintem ha nem egy szobamagasságú szerver házad van ilyenen nem nagyok köll aggodalmaskodni..

Dübörög a 965ös x4

Solten
Superb

Saor Alba

Morphin
mostani noname-nek leér a sata csatija legalulra, remélem ezeknek is lefog(felsõ tápos házikóm van, TT M9)

Morphin
Gigabyte Superb 460 vagy Saga 450 vagy Régi 400as FSP. most ezek játszanak...10-12k körül mi jöhet még szóba??

Gyöször
Ezt egyébként próbáltad? Nekem nincs semmilyen más aktív pfc-s ember a környéken csak chieftec. De inkább biztosra mentem és vettem egy passzívosat. Semmi kedvem nem volt kb 80 ezért venni szinuszos UPS-t 😊

Dübörög a 965ös x4

Morphin
<#idiota>

dõl a lé^^ veszek egy szaros tápot mostmá...vagy közeljövõben esik a dollár vajon? (nemhiszem amúgy)

áhh eladom az xbox-ot is, egyszerûen nincs idõm játszani vele.<#szomoru1>
tudom nem ide kéne, de hátha ide is jár vki akinek kell 1box...3hónapos nagyon keveset használt,premium(60gb-os winchester),50k HUF+adom hozzá a pandás-legojones-os szart,meg a GTA4et...elég reális ár,fõleg h ha a játékidõt nézzük még 1 hetet sem játszottam vele...jah természetesen xbox360ról van szó!<#integet2>

Ja olyan padlót fogó árak voltak hogy nem bírtam ellenállni a vásárlásnak. Mint a South Parkban: a fejsze már csak 4.99!! <#hehe>

Lteebee
Jaja, vágom, de nem az aktív pfc-vel van a baj, hanem konkrétan a Delta aktív pfc-jével.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Solten
igen, emlekszem a PNF 4-5k volt...

Saor Alba

Morphin
köszönöm.
van pénzem, csak sajnálok ennyit kiadni rá, amikor fél évvel ezelõtt cirka 20-30%al olcsóbb volt minden...

Solten
<#hehe> <#wave> <#pias>

Saor Alba

Gyöször
Van itt egy elég kivesézõs PH! teszt Nem tudom mennyire szentségtörés erre a fórumra phtesztet rakni, de én ezt is elolvastam 10x mielõtt választottam. Ebbe az olcsóbb atx400pnf tápot hozzák ki nyerõnek. Szóval veheted nyugodtan mindet.

Dübörög a 965ös x4

Morphin
Saga 450
tetszik ez is. bár szerintem nekem a 400as simán elég lenne, de ki tudja mit hoz a jövõ! nem várható hogy drasztikusan csökken a dollár mi? mert ezek az árak felháborítóak...

Gyöször
Heló, nekem hasonló van, FSP Saga 450. Nagyon csendes táp, nagyon örülök neki, hogy megvettem, Solten ajánlotta <#worship> 😄D nyalás letudva 😄

Van mellette egy szünetmentes tápom, aminek a monitorozó proggija a régi noname táppal olyan 36-40%-os UPS kihasználtságot írt, az új táppal meg 15-18%. Szóval nem kicsit eszik kevesebb áramot. Jelenleg C2D E6320 konfig van, elõttte egy Amd Sempron 3300+ konfig volt, az egy deer ""márkájú"" táppal 22-25% ra terhelte a szünetmentest... Szóval nó komment.

Ja és a régi gagyi táp után annyira csendes lett a gép, hogy reggel mikor felkelek, fülelni kell, hogy na most akkor zúg a gép, vagy végzett a videókonvertálás és leállt. Ehhez persze a ház ventiknek is csendesen kell járni.

Dübörög a 965ös x4

Solten
Nem hiszem hogy gaz lesz vele, halk Yate Loon dolgozik benne. A 400-as lead 400-at, a noneme sz@r meg fele annyit (saccperkabe) 😊

Saor Alba

Morphin
jah és még annyit, hogy ennek jobb a hatásfoka, mint egy noname szarnak nem?? vagy csak annyival jobbak ezek, hogy +védelem,meg nem füstöl el egyhamar? (mint írtam lassan 3éves a noname 400as is.)

Morphin
10ropi...fasza. na de valamit valamiért! köszönöm,utánanézek,hol olcsóbb esetleg. ezek amúgy mennyire hangosak,stb. tudom, hogy az FSP egy nagyon jó márka, de mégis vázold fel, lehet-e baja stb.

Solten

Saor Alba

Morphin
hihetetlen milyen árak vannak most. 10 alatt normális táp van egyáltalán? vagy csak rossz helyen nézelõdök? fél éve még 7-8ért olyan tápot kaptam volna h megszólal,most meg pff...(k0cs0g dollár)
valaki mond egy tápot amit érdemes most megvenni? azért kéne, mert a gépemet kicsit többet használnám, mint eddig(18-20óra/nap) és nem akarom kockáztatni,a mostani noname táp kb 2 és fél éves,nem rossz,de azért nem bíznám a véletlenre...
jah és 350-400as táp kell!

Arnold12
OK, köszi a válaszokat, mindjárt leszaladok és megnézem lehet-e kapni átalakitót, ha igen, akkor Gigabyte lesz. mint a másik gépemnél.

J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate

Gyöször
Nekem FSP Saga450 van, a 20+4 tûs ATX áramkábelrõl külön le lehet húzni azt a 4 tût és akkor marad a 20 tû amit a régi P4esemre is így már rá tudnék csatlakoztatni. Nézd meg a boltban. De sztem ne thermaltake-ot vagy cooler mastert vegyél.

Dübörög a 965ös x4

Van átalakító kb. 500 huf. Gigabyte SuperB 460W elég, még sok is 😊

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Arnold12
Ma felmondta a szolgálatot a régi gépemnél a tápom. Túl sokat nem akarok rááldozni, nagyjából csak 1-2 régi játékot szoktam rajta tolni, netezni,dolgozni (szöveges dokumentumok + design), zenét hallgatni és filmezni meg hasonlók.

A konfiguráció:
Alaplap: Gigabyte IPE1000
Proci: Intel P4 2.8 Ghz
VGA: Sapphire Ati Radeon X1600Pro
Optikai: 2 drb. LG DVD-RW
Merevlemez: 1 Maxtor 80 GB ata / 1 Maxtor 500 GB Sata / 1 WD Mybook Essential Edition 500 GB külsõ
PCI slot: Creative Sound Blaster Live 5.1
Memory: 4 x 512 Kingston DDR

Maximum 40 eurot dobnák rá ki, de inkább kevesebbet. Találtam pl. olcsón ThermalTake 400W Lite Power 12cm fan PSU-t, 28 euro, de nem tudom meg-e ér, vagy inkább vegyek Cooler MAstert illetve Chieftecet 40-ért?

Ott van még a Gigabyte SuperB Power is, de az áramkábel(?) amit csatlakoztatok az alaplaphoz nem megy bele a foglalatba, és levágni azta részt meg nincs kedvem, mert úszik a garancia...

J&W JW-790GX-Extreme,Phenom II 920, Cooler Master Hyper TX2,Ati Radeon XFX 4890, Geil Black Dragon 2x2 GB, SB Audigy, Gigabyte SuperB Power 460, Antec 900, LG 37LG5000, Windows Vista Ultimate

Gyöször
Arra próbáltam kilyukadni, hogy esetleg Chieftec delta aktív PFC-s tápegységgel próbál használni egy olyan Powercom UPS-t mint az enyém. Ez nem megy megbízhatóan csak passzív PFC-s táppal.

Dübörög a 965ös x4

Ja én is inkább PH!-t olvasok. Meg SG-t. <#rolleyes>

Solten
<#wilting> <#bdead> Ez mennyire szerencsétlen egy oldal... 😊

Saor Alba

Ismét bizonyított a HOC...<#nyes>

LC Power tápos és házas újdonságok

Az 550-es amper adatait érdekes módon hozza az én 460-asra dedikált de eredetileg 400W-os tápom.

Lteebee
Az is lehet, hogy simán csak szar már az akkumulátor az UPS-edben.

Magyarország! Ne feledd halottaidat, mint vádlók élnek ők.

Gyöször
Feltegyem újra a kérdést? Tehát konkrétan milyen márkájú és típusú a PC tápod és milyen márkájú és típusú a szünetmentesed?

Dübörög a 965ös x4

Japep

Hát nemrég kellett cserélni a gépben nagyobbra, de akkor még nem voltak ilyen gondjaim...csak mostanában. :S

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Gyöször
Milyen az a szünetmentes, meg milyen a számítógépben lévõ tápod?

Dübörög a 965ös x4

Japep

Hello!
Már régebben vettem egy szünetmentes tápot, de az a baj vele, hogy már egy kis áramingadozásnál is kikapcsol a gép (az elején még nem nagyon csinált ilyet)... :S
Kellene valahogy tölteni, vagy már hibás lenne?

CHELSEA FOOTBALL CLUB

Solten
Jah, pl a 600W feletti OCZ-k (FSP belso) hajlamosak erre. 😊

Saor Alba

Simán elég hozzá.
9600GT helyett 4830.
Ram-ból meg csapjál mellé 2GB-ot.

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

Sziasztok!

Egy új gépet szeretnék összerakni, a régi gépben van egy FSP400-60GLN 400W-os táp, asszem. Szerintetek elég, nem kell cserélnem ugye?

konfig:
alaplap: gigabyte ep 45 ds3
proci: Intel Core2 Duo 2,8GHz 7400
vga: Galaxy Geforce 9600GT
ram: 2GB

maradna egyenlõre a régi dvd író, és az IDE-s 80 GB-os vinyó, de késõbb a winchestert is cserélném kb 300-500GB-osra.

Ja és szerintetek jó választás a konfig? 1-2 évre szeretnék egy közepes gépet!

Köszi elõre is!
belarus
Hát kössz akkor megfontolom és lehet,hogy lessz a 450w os.

Vagy ha nagyon kicsi a fogyasztás, akkor lehet hogy el sem indul, mert némely tápoknak kell egy minimális terhelési szint, amit lehet nem ér el a konfig. 😄

Solten
Gepeddel nem, de... PH tap topikbol:

"Elmondható, hogy alacsony, nem kellõ terhelésnél, rosszabb a hatásfok, mint optimális kihasználtságnál, tehát feleslegesen nagy, túlméretezett, 500+ wattos tápoknál fajlagosan többet fizetsz ugyanannyi energia elõállításáért, mintha optimálisan kihasználnál egy kisebb (de minõségi!!!) tápot."

Meg a 450-est se hasznalja ki a geped, boven jo hozza. Meg olcsobb is. GPS szeria meg jo kis delta beles Yate Loon ventivel.

Saor Alba

belarus
Most akkor baj lenne a gépemmel ha nagyobb táp lenne bene mint amekkora kellene?

Solten
Ok. Chieftec GPS 450AA. Boven eleg a gepedhez.

Saor Alba

belarus
Alaplap:Gigabyte,graf:Geforce 9600gt,proc:AMD dual-core 5000,ram:2GB,hard:80GB.Innen le lehet tölteni az árjegyzéket http://www.sksyu.net/

Solten
Csodas. Linkre gondoltam... <#rolleyes> Geped milyen?

Saor Alba

belarus
Én vajdasági vagyok és ezeket Zentán nézegettem.Chieftec aps-550s ár:6800 din.<#nezze>

Solten
Milyen rendszered van? Es hol nézegetted ezeket?

Saor Alba

belarus
Az nem baj ha egy 100w tal erösseb a tápom mint amit a rendszerem igényel?

Ez már jó!

Asus P7P55D | Intel I5 750 | ASUS HD7950-DC2T 3GB | 4GB Kingston HyperX 1600MHz |

belarus
Kinéztem még egy fajta tápot Chieftec aps-550s ez jó vagy nem?

Solten
Hi. <#levele>

Saor Alba

belarus
Helo!
Kinéztem magamnak egy tápot Trust 550W ez szerintetek jó táp vagy nem?