6979
Melyik tápot?
  • Solten
    Na ez tenyleg erdekes, a HX620 2k-val dragabb csak...
    A HX 650 esetleg azert dragabb mert ujabb modell, szinten jo kis Seasonic bellel.
  • Panzeradler #6338
    Sziasztok!

Ilyet tervezek venni ide:

Alaplap: MSI K9AG Neo2
    Proci: DualCore AMD Athlon 64 X2 4200+
    Videokártya: ATI Radeon HD 3450
    Ram: 4x Kingmax DDRII 1GB 800MHz
    HDD: Maxtor DiamondMax 17 160GB ATA HDD

Megéri vagy másikat tudtok ajánlani ebben az árkategóriában kb.
  • Thanatos
    jah és igen kiamradt hogy az 520W is 24k :)
  • Thanatos
    thx a tippeket :)
    azért bevallom ezt a corsair hx árazási modell-t se nagyon értem:
    550W - 24k
    620W - 26k
    650W - 34k
    750W - 42k

elég érdekesen vannak beárazva :D
  • Solten
    Nm. Corsairbol is a Seasonic beleseket (mint mar irtam...). Barmelyik FSP-t, Chieftecbol inkabb szvsz a Delta beleseket (GPS-el jelolik), Barmelyik Enermax-ot (bar allitolag a legolcsobb modellje tre) es Seasonicot erdemes megvasarolni.

Szamos ceg forgalmaz FSP bellel modelleket (Zalman, OCZ, Bequiet, Gigabyte stb). CWT belesek is jok, megbizhatobbak, de a Seasonic szvsz minosegibb :)

Seasonic beles Corsairek: Corsair HX (CMPSU-520HX, CMPSU-620HX), Corsair VX (VX450), Corsair TX (modell: TX650). Es Corsair CX400.

Erre szvsz be is nevezhetnel: link. Plusz modularis.
  • [HUN]FaTaL
    Gigabyteból a 460as superb ajánlott, illetve az ODIN tápok.
  • Thanatos
    oks, azért még gondolkozok a témán :)
    viszont akkor márkából corsair és fsp ajánlott, és csak utána gigabyte/chieftec ugye?
  • [HUN]FaTaL
    Mert több lesz a fogyasztás, a táp 60% terhelés körül dolgozik a legjobb hatásfokkal, továbbá nem mindenki vesz még egy GTX460at mert mégis minek? Nem éri meg, mire odajutna úgyis inkább egykártyás rendszerre fejleszt tovább, mert nem mindenki akar ipari nagyfogyasztóknak megfelelő összeget fizetni villanyra. De egy 500as táp is elég talán még SLIhez is.
  • Solten
    Vagy nem? A GTX 465 tobbet zabal es huzott korajhettel fogyaszt 240W-ot terhelve (teljes konfig). Felesleges 600-as tapokat nezegetned...
  • Thanatos
    ez még lemaradt:

fsp 600 - 26k
  • Thanatos
    jó a fele túlzás, de pl:
    chieftec 650 - 23k

gigabyte superb 720 - 25k

corsair 620 - 26k

ezek így szimpik mind első ránézésre, bár a giga 720 overkillnek tünik, de árba mind hasonló, kérdés ezek közül melyik érné meg, ha ilyen 600W környékében gondolkozunk (gigabol azrét 720, mert 600as superb-t nem tlalatam igy hirtelen)
  • Solten
    Megerni megeri, csak nem talalsz feleannyiert olyat... :) Egyetlen FSP beles tapja tudtommal a Gigabyte-nak a Superb. Chieftecnek meg nincs FSP beles tapja, viszont a Delta-s cuccaik qrvajok. Egyetlen szepseghibajuk hogy dragabbak lehetnek mint az azonos teljesitmenyu FSP-k.

#6326: ahogy jonnek ki az ujabb cuccok, kisebb csikszelessegen keszulnek, ergo az energiaehseguk is kevesebb lesz. Az 500-as tapnak kb a felet hasznalod igy is ki szvsz (#6319). De ha kesobb gondokodsz valami zabagep nvidian, vegyel 600-as tapot (addig is: #6324 ;) ).
  • Thanatos
    illetve még egy kérdés, sata power csatiknál meg lehet azt csinálni amit régebben az ide power csatikkal hogy élosztóval több vinyot kötni rá? mert van olyan táp amin csak 3-4 sata csati van ami idővel erősen kevés lehet..., vagy ha ez felmerül akkor érdemesebb egyből olyan tápot venni amin 5-8 sata csatlakozó van?
  • Thanatos
    ezt értem én is hogy a legtöbb cég nem saját maga gyártja a tápjait hanem csak "átmatricázza", épp ezért kérdeztem hogy pl egy gigabyte vagy egy chieftec nem éri-e meg jobban fele annyiért mint egy fsp vagy corsair ha csak a matrica különbözik?

illetve ok hogy nagyon túlméretezett tápot nem érdemes, de azért az időtállóság okán egy 600W-os tápra nem éri meg jobban beruházni mint egy 500W-osra? (öregedés, esetleg később új alkatrészek, vagy meglévők energiaigényesebbre cserélése okán, stb.)
  • Solten
    Ez nem ilyen egyszeru. Pl. a Corsair es a Chieftec (es egyeb ceg) nem gyart tapegyseget, csak rarakja a kis matricajat. tesztek alapjan meg tajekozodni lehet melyik tipus milyen belsovel szerelt.

Egyes Corsair modellek a kivalo Seasonic bellel keszulnek, azok vetele ajanlott. Nagyon jo a legtobb konfighoz az FSP beles Gigabyte Superb 460. Esatobbi.

Konfigodhoz egy ajanlat: link. Vagy: link. Vagy: link.
  • Solten
    "Elmondható, hogy alacsony, nem kellő terhelésnél, rosszabb a hatásfok, mint optimális kihasználtságnál, tehát feleslegesen nagy, túlméretezett, 500+ wattos tápoknál fajlagosan többet fizetsz ugyanannyi energia előállításáért, mintha optimálisan kihasználnál egy kisebb (de minőségi!!!) tápot."

PH tapegyseg topik...
  • Thanatos
    van értelme ezeknek az overpriced márkáknak?
    én se ezen akarok spórolni, de ugy halottam elvileg pl a chieftec bele ugyanaz mint corsaireké (Channel Well), míg pl gigabyteoké fsp belsővel rendelkeznek

ez mennyire igaz, és mennyit nyom a latba? mert azért +/-10k ide vagy oda nem mind1 ha csak placebo hatás van két márka között :)

teljesítményre vitáztunk egy baráttal ezen hogy kell-e 700/750, de szerintem az már overkill, viszont min 600 szerintem is egészséges lenne...
    csak tényleg 600W fsp az 30k, míg 720w gigabyte superb az csak 24-25...
  • sb1
    Meg tudná valaki mondani, a tápon ilyen esetben minek spórolni?? A késöbbiekben simán vehet még 1 GTX460-at, azt betolhatja a másik mellé!
    Nekem sem véletlenűl lett a 700W betolva, azért mert ekkora a telljesítménye, nem azt jelenti, hogy ennyit is fogyaszt! Viszont majd karácsonyra lehet meglepem magamat még1 480-assal, és akkor milyen jól fog jönni a kakaó...
  • [HUN]FaTaL
    Mégis minek 600W? Nem SLI. 450es Corsair bőven elég.
  • sb1
    Ilyen komoly géphez illik komoly tápot is venni, nem azon spórolni.
    Pl: -Corsair 620W
    -Enermax 600W
    -Be Quiet! 550W
  • Thanatos
    ehhez a konfighoz milyen tápot ajánlanátok kb:
    alaplap: Gigabyte GA-P55A-UD3R
    proci: Intel i5 760
    rpoci hütő: Zalman CNPS7000C-AlCu
    ram: Geil DDR3 4GB 1600Mhz CL8
    vga: Nvidia GTX460 1GB (márka még passz, valszeg zotac, gigabyte, vagy gainward)
    ház: THERMALTAKE VI1000BNS M9
    hdd: kb 3-4db sata
    usb: átlag 5-6 usb eszköz

Ezeken kívül későbbiekben lehet még +1 hangkártya bejátszana.

Méretre meg márkára is érdekelne a véleményetek.
  • [HUN]FaTaL
    Egyedül az 550es superbet tartom nem túl jónak, az ODIN jóféle :)
  • Solten
    Epp azt irtam... Ez a 460 peak power a Gigabyte hulyesege. Mindenesetre piros pont nekik hogy egy ilyen remek belsot valasztottak es relative jo aron kinalgatjak . Tobbi tapegyseguk se veszes, Chanell Well tobbnyire, jo es megbizhato cucc.
  • [HUN]FaTaL
    Marketing, de ettől még egy jó táp szvsz.
  • Solten
    Ja, amugy a 460 Superb-ben egy 400W-os FSP bel dolgozik (80+ hatasfok). Az hogy 460-at irnak ra, megint csak marketing...
  • lo9in
    szerintem egy 400w chieftec elég neki , nekem is olyan van jó táp , drága picit de jó 75-80% hatásfok
  • Solten
    Mert nem ertenek hozza. De ha nem ertenek hozza legalabb olvasnak a szakoldalak tesztjeit, ott muszerekkel lemerik xy konfig fogyasztasat.

A marketing mar eleg regota a -k atveresere iranyul, a "nagyobb a jobb" egyszeru elvet kovetve (legalabb is a -k igy gondoljak).
  • tpeterka
    Értem. De ha egy 460W-os is elég, akkor miért raknak hasonló konfigurációkba 600 meg 750 W-os tápokat? (Youtube-on olvasótt konfigokból kiindulva)
  • Solten
    Hi. A 460 Superb is eleg. Jobb is mint az 550, mert FSP beles.
  • tpeterka
    Üdv!
    Szeretném kérdezni hogy szerintetek egy Gigabyte Superb 550W elég
    egy ilyen gépnek:
    AMD Phenom II X4 955 Black Edition
    Gigabyte 5770 1GB
    Gigabyte GA-MA78LM-S2
    4 GB ram
    Samsung SyncMaster 913V
  • [HUN]FaTaL
    FSP jó cucc :)
  • roblee
    Köszönöm mindkettőtöknek.
    Még nem döntöttem, de ha az fsp jó minőség, akkor lehet maradok annál, mert az ára is elég barátságos, mondjuk egy corsairhoz képest. Ja, és köszi a listát, így legalább ki tudom zárni a veszélyes tápokat.
    Az ERŐ legyen veletek!
  • [HUN]FaTaL
    Ja hm, tényleg Fortron akkor pár éve félreolvasom. Akkor viszont nem szóltam :D Általában FSPnek írják.
  • [HUN]FaTaL
    Kár hogy az FSP az Forton Source Power és nem Fortron.
  • Dj Faustus #6305
    A Fortron, vagyis FSP, a jó minőségű tápok között van (a Gigabyte SuperB-nek a belseje is FSP).
    650W-tot kicsit túlzásnak tartok - nem fog annyit felvenni a gép - elég lesz neki 450-500 W-os is. Csak jó fajta táp legyen - Vargáné és társát, Codegen-t, LC-Power-t, Mercury-t kerüld. Bővebben itt.
  • roblee
    Köszi. Akkor keresek valami jobbat, ahogy írtad mondjuk egy corsairt.
    Üdv
  • [HUN]FaTaL
    250nel azért lehet alul méreteztem de 300-nál biztosan nem eszik többet.
  • [HUN]FaTaL
    Nincs, max 250W-t eszik terhelve. Normális tápot vegyél :)
  • roblee
    Köszönöm gyors válaszod.
    Gondolom nem a minőségi márkák közé tartozik ez a Fortron. Viszont márkától függetlenül, szüksége van ennek a konfignak 650W-ra?
  • [HUN]FaTaL
    Ez a táp egy fos, elég egy Giga Superb 460 vagy valami Corsair VX450.