Melyik tápot?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

SEgitseg kellene:
Chieftes HPC-420-102DF (420W passiv pfc) taprol keresek kepeket meghozza a arrol az oldalarol ahonnan a kabelek kijonnek!

Van valakinek errol a reszerol kepe, vagy legalabb egy hasonlo chieftec taprol?

A neten kerestem de nem talaltam!

koszi
Törölt felhasználó
Megtisztelsz
ehh...
bizok benned 😛

football without ultras is nothing

Törölt felhasználó
Én a 350X et vettem, mert az lett az elsõ, és nem volt szükségem a nagyobb teljesítményre. Az ár/érték miatt lett elsõ, szóval ha kell az a +watt akkor vedd a nagyot, ha számít az ár is és nem kell a +50 akkor jó a kisebb. Ha azt veszed legalább elmondhatod, hogy tesztgyõztes és Chip Tipp -et is kapott a tápod 😊
Coolink AP350X vs. Coolink AP400X???
melyik?

350W-tól felfele Chieftec, Enermax, Zalman, FSP, amelyikre pénzed van...
Törölt felhasználó
Itt elolvashatod, hogy melyik a legjobb, én azt vettem ami a legtöbb pontot kapta, atomhalk és ha megnézed a gépünk is hasonlít. Csak ajánlani tudom, de a tesztben 26 táp közül válogathatsz.
hejj
ilyesmi konfigba milyen/mekkora tápot dobnátok bele??:

CPU: AMD Athlon XP 2600+ BARTON
Alaplap: ABIT NF7 (2év) nForce-2,USB 2.0,LAN,6ch snd.
Hûtõ: GlacialTech Igloo Silent Breeze II.
RAM: 2*512 MB DDR PC3200, 2 év gar. Kingston CL3 (3-3-3)
CD-RW: 52/32/52x LG
DVD-R: 16/48x Toshiba
HDD: IDE Seagate Barracuda 120GB/7200rpm, 8MB cache
VGA: ATi Radeon 9600XT 128MB, TV-Out+DVI, BBA
Hangkártya: Sound Blaster LIVE!

Taranov
Hát én sajna nem tudom.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

Ha valaki tudja a választ a 100. hozzászólásomhoz, lécci irja meg, fontos.

Taranov
Aha, akkor a doboz tényleg csak a dobozgyûjtõknek kell, de a procikat még nem is adják valami nagyon faintos dobozban.

A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.

ollie
Szal nincs semmi cd meg ilyesmi. A hûtõn van egy fémlapocska, ami elvileg helyettesíti a szilikont, de jobb leszedni és szilikont rányomatni.

ollie
Mondtam, semmivel, gyakorlatilag csak proci+hûtõ+intel matrica+egy kis füzetke, ami felesleges+garanciapapír, ami semmire sem jó itthon

Taranov
A dobozosban mivel van több?
Használati? Programok? stb.?

ollie
A dobozos procihoz sem adnak semmit a hûtõn + intel matricán kívûl, csak egy kis füzetkét, amiben leírják hogyan kell betenni a procit az alaplapba. Én dobozosat vettem, szóval ez tuti (P4).

Taranov
Pontosan

aha doboz!=box
Taranov
Ha ugyanarra gondolunk, akkor a boxos processzor drágább, mert adnak hozzá dobozt és cd-ket, könyvet.
Ha OEM-et veszel, azaz nem dobozosat, akkor olcsóbb, de csak kis zacsiban kapod + a garanciát.

még egy kérdés processzoroknálmi az a box?
Taranov
Nem azt mondtam. Csak kicsit segítettem. Értelemszerûen ha 130-150 ezres konfigról van szó, akkor olcsóbb alaplap, kisebb teljesítményû proci, pl. nem 800-as FSB-s, hanem 533, vagy AMD. Vagy Celeron (mondjuk azokra nem tértem ki) és codegen ház.
Én nem vagyok videokártya mániás, tehát nem is írtam end-nek, hogy radeon 9600 alatt ne vegyen. Nekem is 9000 van, igaz laptopban, de nagyon megfelel.

Ez szerinted belefér a 130-150 ezerbe?

...sose azt nézd...

kösz !
Taranov
Az alaplap és proci dologhoz:

Háromféle (ma is használt) processzor foglalat van, azaz alaplaptípus: Socket 370 (pentium 3, celeron úgy 400-1200 Mhz-ig), Socket 478 (P4, P4-es Celeron, azaz "P4-re hasonlító" celeron, magyarul 1600- felfelé mhz-ben.)
És Socket A (a mai AMD-k.)

El kell döntened milyen processzor lesz a gépben!
Olyan sockettel rendelkezõ alaplapot kell venned.
Én a Pentium 4-et szeretem/ajánlom.

A pentium 4-eseket lehet FSB (front serial bus) szerint csoportosítani.

Van 533 Mhz-es és 800 Mhz-es FSB-vel rendelkezõ.

A 800-as gyorsabb 😊
Én vennék egy MSI alaplapot Socket 478-cal úgy 40 ezerért, amin 4/8×-os AGP Van. (ebbe teszed a videokártyát)
És vennék egy P4 2400 Mhz-es procit, ami 800-as FSB-s (ez úgy 50 ezer)
Ezután memória. 512 DDR RAM Samsungot lehet találni 20 ezerét.
Vehetsz egyet, az elég egyelõre.
Az 20 ezer.

Ezután kell ház, amit gyengébbet (azona, codegen) lehet kapni 7 ezerért, vagy egy csúcskategóriájú chieftecet 20-30 ezerért. A Chieftec szebb, jobb minõségû és a tápja nem fog kigyulladni.

Videokártya meg csak pénz kérdés, de én csak az ATI-t tudom ajánlani.
9000, 9200, 9600, amit a pénztárcád enged, és amire szükséged van.

Házat tudsz nézni: www.pcland.hu
Alaplap, proci, memória (Bár utóbbin nem nagyon van mit nézni): www.mistral.hu
Videokártya: www.bluefish.hu

Gépet fogok venni,(130-150ezerig)de nem tudom milyen
konfigurációt úgy halottam hogy csak az alaplapnak meg a
procinak kell összepaszolnia,de ez biztos hogy nem ilyen
egyszerû milyen konfigurációt ajál (aki ért is hozzá)
vagy milyen elven kell összerakni hogy jól menjen
a gép??
Akkor lehet veszek egyet, amíg nem lesz több mannám...
Ja, tudja vki, mennyit fogyaszt egy 9700PRO, ill. 9800PRO?????

ollie
Attól függ mire kell, nekem a konfigomhoz teljesen jó, pedig mind a radeonom, mind a procim erõsen húzva van. Egyébként lehet, hogy pont eladom majd, mert jobb márkát tudok venni jutányos áron.

codegen 400Wos tápot szeretnék venni. Tudom, de nincs több pénzem. Azért megbizható??
Nem instabil???

ollie
na, akkor nyugodtabban fogok aludni a chieftec-el asszem

ollie
ehehe codegen-re lifetime gari, nem semmi 😊)

Laalee
nagyobb terhelésnéb valszeg stabilabb, a codegen ventilátorai hamar zajosak lesznek, nekem legalábbis ez a 3. táp amiben csapágyas lett a venti. de igy legalább gariban cserélik 😄 life time lesz a végén, az évenkéni csere miatt 😄 300w rol eljutottam 350w is p4 csatlakotóval. 😄

amugy más baj nincs codegennel

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Russ!an
Nekem is az van mint látod és ha nekem elé akkor neked is.
Bõven fölé nyom minden ért. és halk is.
Szerintem nyugottan vedd meg. Annyit hozzátennék, hogy az ENERMAX hangosabb. havernak legalábbis az.

ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B

ollie
Milyen gondokra gondolsz késõbb? Egyébként a "jobb-e a codegen"-nél arra értettem, hogy gondolom stabilabb feszkókat nyomat.

Laalee
jobban biztos nem fog mûködni mint egy hibátlanul mûködö másik táp, legfeljebb nyugodtabban hagyod magára a gépet, késõbb lesznek vele gondjaid.

ha tényleg nagyon kedvezõ az ára cseréld le.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Taranov
Szerintem a Chieftec ugyanolyan jó, mint az Enermax 😊

ollie
Skacok, az alábbi konfigomhoz most egy 400W Codegen van. A kérdésem, hogy megéri e lecserélnem egy 360W-s Chieftec-re. Na most tudom, hogy a P4-hez az Enermax a legjobb, de mivel nagyon olcsón tudnám beszerezni ezt a tápot újonnan, ezért érdekes, hogy jobb lenne e ez a táp mint a mostani Codegen.

Oppika
Mi melegszik túl, a táp?

NeoMaN
Túlmelegszik...

Oppika
Nincs hely semmi másnak.

Normál molex csatinak sincs dugó az alaplapon? Van amelyiken igy van megoldva a 12V...
Oppika
Nincs hát olyan hely ahová rá lehetne dugni.
ECS Elitegroup K7S5A
AMD Athlon XP 2000+

ZaJanga
Milyen alaplapod van?Ne izgulj!Szerintem nincs is olyan csati a deszkádon!AMD platformok közül eddig csak az ABIT NF7 en láttam ezt a plussz tápcsatit.

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Oppika
Igen van olyan csatlakozó, 4 eres 2 sárga és 2 fekete vezeteékkel, de az nincs sehova dugva. Na és akkor ilyenkor mi van?

ZaJanga
Borg ezt arra érti, hogy a normál alaplapi csatlakozó mellett van e (P4)+12-os tápcsati is az alaplapodon.Álltalában közvetlenül a normál csati melett a proci közelében van.4-eres két fekete két sárga.Ha van tuti +találod.
És igen igazad van, hogy nem mindegy +5 rõl vagy +12 ról mûkodik a motyó. Ezek csak támpontok de erõsen közelítenek a valós adatokhoz és segítségnek mindenképpen jók csak azért írtam be.

A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját

Oppika
Nem tudom hány voltos, kerestem az alaplap könyvében, de nam találtam. Hol tudom megnézni?

Ez igy azért nem pontosan igaz, mert egyik 12V-ról, másik 5V-ról, megint másik meg mindkettõrõl eszik...
Attól is függ pl, hogy az alaplapod 12V csatis, vagy nem...
Oppika
Hú és az számíthat hogy amonitor is a tápról megy? Mert szerintem az külön van, nincs köze a belsõ kimenti dugókhoz.

Oppika
Hát akkor ez lehet a gond, remélem csere után jó lesz minden. A leírtak a lapján jóval több kellene neki mint, 300W. 2 HDD 30+30, AMD 2000 ~90, 640 DDR 50, Gf FX 5600 30, Integrált lapkák 23, DVD 20, CD-RW 15, USB kártya + alaplapi 10, LAN 3, rendszer+CPU hûtõ 6, Bill+egér 3, + rack hûtõ, + TV kártyám is van, ami szerintem kb mint a kideokártya 30. össz: 350W

ZaJanga
Ugyan ilyen fostalicska tápom volt és már minden hibára gyanakodtam csak a tápra nem! Csere és minden rendben lesz!
Egy kis segítség bár én is itt találtam :
IDE HDD : 28-30 W
AMD XP2100 : 89.88 W
128ddr : 10 W
GF4 Ti 4600 : 29.8 W
Integrált lapkák : 23.5 W
DVD-rom : 19.2 W
CD-RW : 15.6 W
Firewire : 8 W
USB : 2.5 W
PCI audio : 4.15 W
FDD : 4 W
PCI LAN : 3.3 W
Rendszerhûtõ : 3 W
CPU hûtõ : 3 W
PCI modem : 2.5 W
Bill - egér : 2.5 W

Számold ki mennyit fogyaszthat a konfigod.

Emery
Gyorsan cserelj tapot

Porból lettem, hamu vagyok, Semmi voltam, Senki vagyok

Oppika
Mi a véleményetek? Néha szórakozik a gépem, csak úgy újraindul, meg egyéb ilyesmi kedvességeket csinál. Lehet hogy kevés a táp? ACORP 300Watt. Két vinyó, DVD, író és egy rendszerhûtõ venti van trajta.