Melyik tápot?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Chieftes HPC-420-102DF (420W passiv pfc) taprol keresek kepeket meghozza a arrol az oldalarol ahonnan a kabelek kijonnek!
Van valakinek errol a reszerol kepe, vagy legalabb egy hasonlo chieftec taprol?
A neten kerestem de nem talaltam!
koszi

bizok benned 😛
football without ultras is nothing
melyik?
ilyesmi konfigba milyen/mekkora tápot dobnátok bele??:
CPU: AMD Athlon XP 2600+ BARTON
Alaplap: ABIT NF7 (2év) nForce-2,USB 2.0,LAN,6ch snd.
Hûtõ: GlacialTech Igloo Silent Breeze II.
RAM: 2*512 MB DDR PC3200, 2 év gar. Kingston CL3 (3-3-3)
CD-RW: 52/32/52x LG
DVD-R: 16/48x Toshiba
HDD: IDE Seagate Barracuda 120GB/7200rpm, 8MB cache
VGA: ATi Radeon 9600XT 128MB, TV-Out+DVI, BBA
Hangkártya: Sound Blaster LIVE!
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
A munka jobban megy, ha általa közöset építünk, és a világra szóló tett is többet ér, ha utána közösen énekelhetjük a Himnuszt.
Használati? Programok? stb.?
Ha OEM-et veszel, azaz nem dobozosat, akkor olcsóbb, de csak kis zacsiban kapod + a garanciát.
Én nem vagyok videokártya mániás, tehát nem is írtam end-nek, hogy radeon 9600 alatt ne vegyen. Nekem is 9000 van, igaz laptopban, de nagyon megfelel.
...sose azt nézd...
Háromféle (ma is használt) processzor foglalat van, azaz alaplaptípus: Socket 370 (pentium 3, celeron úgy 400-1200 Mhz-ig), Socket 478 (P4, P4-es Celeron, azaz "P4-re hasonlító" celeron, magyarul 1600- felfelé mhz-ben.)
És Socket A (a mai AMD-k.)
El kell döntened milyen processzor lesz a gépben!
Olyan sockettel rendelkezõ alaplapot kell venned.
Én a Pentium 4-et szeretem/ajánlom.
A pentium 4-eseket lehet FSB (front serial bus) szerint csoportosítani.
Van 533 Mhz-es és 800 Mhz-es FSB-vel rendelkezõ.
A 800-as gyorsabb 😊
Én vennék egy MSI alaplapot Socket 478-cal úgy 40 ezerért, amin 4/8×-os AGP Van. (ebbe teszed a videokártyát)
És vennék egy P4 2400 Mhz-es procit, ami 800-as FSB-s (ez úgy 50 ezer)
Ezután memória. 512 DDR RAM Samsungot lehet találni 20 ezerét.
Vehetsz egyet, az elég egyelõre.
Az 20 ezer.
Ezután kell ház, amit gyengébbet (azona, codegen) lehet kapni 7 ezerért, vagy egy csúcskategóriájú chieftecet 20-30 ezerért. A Chieftec szebb, jobb minõségû és a tápja nem fog kigyulladni.
Videokártya meg csak pénz kérdés, de én csak az ATI-t tudom ajánlani.
9000, 9200, 9600, amit a pénztárcád enged, és amire szükséged van.
Házat tudsz nézni: www.pcland.hu
Alaplap, proci, memória (Bár utóbbin nem nagyon van mit nézni): www.mistral.hu
Videokártya: www.bluefish.hu
konfigurációt úgy halottam hogy csak az alaplapnak meg a
procinak kell összepaszolnia,de ez biztos hogy nem ilyen
egyszerû milyen konfigurációt ajál (aki ért is hozzá)
vagy milyen elven kell összerakni hogy jól menjen
a gép??
Ja, tudja vki, mennyit fogyaszt egy 9700PRO, ill. 9800PRO?????
Nem instabil???
amugy más baj nincs codegennel
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
Bõven fölé nyom minden ért. és halk is.
Szerintem nyugottan vedd meg. Annyit hozzátennék, hogy az ENERMAX hangosabb. havernak legalábbis az.
ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B
ha tényleg nagyon kedvezõ az ára cseréld le.
Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
És igen igazad van, hogy nem mindegy +5 rõl vagy +12 ról mûkodik a motyó. Ezek csak támpontok de erõsen közelítenek a valós adatokhoz és segítségnek mindenképpen jók csak azért írtam be.
A fórumban oldalunk látogatói kapnak lehetőséget véleményük kifejezésére Az itt megjelenő vélemények regisztrált tagjaink magánvéleménye nem tükrözik az SG Hírmagazin szerkesztőségének álláspontját
Attól is függ pl, hogy az alaplapod 12V csatis, vagy nem...
Egy kis segítség bár én is itt találtam :
IDE HDD : 28-30 W
AMD XP2100 : 89.88 W
128ddr : 10 W
GF4 Ti 4600 : 29.8 W
Integrált lapkák : 23.5 W
DVD-rom : 19.2 W
CD-RW : 15.6 W
Firewire : 8 W
USB : 2.5 W
PCI audio : 4.15 W
FDD : 4 W
PCI LAN : 3.3 W
Rendszerhûtõ : 3 W
CPU hûtõ : 3 W
PCI modem : 2.5 W
Bill - egér : 2.5 W
Számold ki mennyit fogyaszthat a konfigod.