6979
Melyik tápot?
  • [NST]Cifu
    Ott van az oldalon a különféle ágak értékei (+3.3V, +5V és a két 12V-os ág), illetve az, hogy a kombinált értékeknek mi a limitje. Látható, hogy a Max. leadás 420Watt, a 12V-os ágak legfeljebb 216W-ot, a 3.3 és az 5V-os ágak pedig 220W-ot adhatnak le kombináltan.

De ha az ágak értékeit nézzük, akkor is látszik, hogy a beszabott értékek a limitáltak.

+5V x 40A = 200W
    +3.3V x 30A = 99W
    +12V x 15A = 180W (első ág)
    +12V x 18A = 216W (a második ág)
  • izb
    Egy kicsit érdekes a levezetésed.
    Hogy lehetsz abban biztos,hogy a ténylegesen 360W leadására képes.
    Lemérted?
    Ellenálásokkal ellenőrízted hogy mennyi az a max W amit még kibír?
    Mert ha nem,akkor nem állíthatod,hogy csak 360w leadására képes.
  • DanyyX
    Én ezzel tisztában vagok, de számold már ki, hány Ampernek kellene folynia az egyes ágakon, ha ténylegesen 420W-ot adna le a cucc
  • izb
    +12V - Jelenleg a legtöbb modern hardware ebből állítja elő a számára szükséges alacsonyabb feszültségeket. Egy mai modern gép teljesítmény felvételének 60-80%-a erről az ágról történik. (*)
    +5V - P3, korai Athlon XP és ritkán P4 alaplapok esetén ez látta el energiával a legnagyobb fogyasztású elektronikákat, de a legtöbb alaplap és VGA ma már 12V-ból állítja elő a számukra szükséges alacsonyabb feszültségeket.
  • DanyyX
    Ez azért nem egészen így van...
    Marandjunk annyiban, hogy az összesen 360W leadására talán képes.
  • izb
    24 pines csatin kap 360-at a többin a plussz 4 pinen jön.
    jó kis táp,de még 2 ezer forint hozzátoldásával kapnál már egy Thermaltake tápot is.
  • RoD
    Még egy kérdés. Ez elvileg egy 420W-os táp amit előzőleg linkeltem, de itt meg a Specials részben azt írja, hogy 360 Watt Intel P4 / AMD Athlon XP. Ez akkor mit akarna jelenteni?

U.I.: Bocs ha hülye kérdéseim vannak, de abszolút nem értek a tápokhoz.
  • RoD
    DEPO szerint 13000 HUF
  • izb
    az alsó lehúzza a prociról a meleglevegőt,a másik meg kifújja a házból.
    a képen látható tápot fordítva rakod be a házba...
    attól függ mibe kerül...
  • RoD
    így szétnézegetve ezt a Chieftec HPC-420-302-DF tápot néztem ki magamnak.

Az egyik kérdésem az lenne, hogy a házból szívja kifele a levegőt, vagy a házba fújja be, mert látom két venti is van rajta?
    A másik, pedig, hogy mi a véleményetek róla?
  • jakewyler
    Az az 2*256mb ram!Amúgy nem értem hogy miért kell ilyen bunkónak lenni,nah mind1 sokat segítettetek
  • JimKirk
    Szerintem az 2* akar lenni csak elirta a srac!
  • DanyyX
    Ennyi RAM? Még a windoz se fut normalisan ennyivel...
  • izb
    A sok ledes ventiből kijött volna egy normális alaplap
  • Punker
    milyen szedett vedett konfig ez? :)
  • Inquisitor
    "Ati 9600xt@9700xt"
    Megkérdezhetem, hogy sikerült visszatenni egy 9600 chupbe a hiányzó pár tizmillió tranzisztort, és átheggeszteni a nyákot 128 bitesről 256 bitesre? :O
  • jakewyler
    Elbírná ezt a configot:
    Asrock p4|Intel 3,2 proci2|*256mb(333mhz)ram|Ati 9600xt@9700xt|Samsung 70gb(5400rpm)+Samsung 80gb HDD (7200rpm)|6db kék ledes ventinlátor|
    És 2db neoncső|cd író,dvd író

Ezt biztosra elfogja bírni??fontos potosan írd lee

Egyébként az erocool 450w-os mé szarabb?

• [Jakuza]
    Nem kerdes.
    Chieftech
  • jakewyler
    Csa szerintetek melyiket vegyem:aerocool 450w vagy chiftech 450w??
  • [NST]Cifu
    Hát így első blikkre nem túl meggyőző. Az adataiból a 12V eléggé kevés (15A), pedig ezt eszi majdnem minden. Azért ránézésre nem egy Codegen kategória, tehát félni nem kell tőle.
  • [NST]Cifu
    Egy legalább 420W-os tápegységet nézzél, márka a már unalomig elismételgetett, Tagan, Chieftec, Enermax. Egyébként nem kell 1500 hsz.-t visszaolvasni, de egy-két oldal visszaolvasásába nem halsz bele, és akkor máris választ kaptál volna a kérdésedre...
  • hazsoo
    nekem ilyen van Ultra Power 420W ALU ATX ez mennyire megfelelő?
    ultra power
  • RoD
    Sziasztok!

Lehet, hogy már volt erről szó, de nem szertnék több mint 1500 hozzászólást visszaolvasni.
    Azt szertném tőlletek kérdezni, hogy tudna e valaki ajánlani nekem egy viszonylag halk és megbízható tápegységet (ha lehet, akkor legyen minél olcsóbb, de nem ez a legfőbb szempont), ami kényelmesen elvinné az alábbi gépet?

Gép néhány jellemzője:
    -3 GHz Intel P4 (prescott magos) + egy 12 cm-es ventivel ellátott zalman hűtő.
    -1 GB memória
    -2 db merevlemez (120 GB, 200 GB)
    -1 db mindent iró olvasó kütyü (CD, DVD)
    -1 Gigabyte Radeon videókártya és 2 hálókártya
    -3 db 12 cm-es hűtőventi a jobb légáramlás miatt

Es ha később még valamit szeretnék beleteni, akkor ne kelljen egyből új tápot vennem.

Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdvözlettel: RoD
  • Gabesz amd64
  • Punker
    nem tom de a nagykeres szervizes fejét megnéztem volna mikor 3 ott kibontott táp durrant el a keze alatt :)
  • Gabesz amd64
    na az szép lehetett.Mit is sporoltak le róla?
    Az enermax-al viszont meg jól kijöttél utána(cserével). :)
  • [NST]Cifu
    Yepp, de a Chieftec-eket ki is cserélték, ha neked a hibás szériából volt (és a kereskedő is végezte a dolgát).
  • grebber
    Szerintem is.Maradok a Chieftec 500W-osnál max 1GB-al kevesebb ramom lesz igy kijövök a zséből.
  • Inquisitor
    A Coolink és a Chieftek árult olyan (Delta?) tápkat, amin 12cm-es hűtés volt, és valami széria hibájuk volt nekik. Úgy tudom, hogy a 2005 augusztus után készült darabokat nem érintette a probléma.
  • [NST]Cifu
    Gyanusan olcsó, ~12e Ft egy 500W-os tápért...
    Én nem ajánlanám tiszta szívvel.
  • [NST]Cifu
    Nálam egy vinyóval több van, hasonló fogyasztású cuccokkal (AMD 3000+ @ 2200Mhz, Gf6800GT@Ultra) és egy 420W-os táp kényelmesen elviszi.
  • Punker
    lapozz vissza kb 1 évet ott leírtam a Coolink-es kalandomat. :(
  • grebber
    Coolink CP5012 (500W, ATX 12V V2.0, 12cm venti, passzív PFC, 20+4 tű, CE, CSA, TUV, 3év gar.) ez kecsegtetően olcsó.
    Kérdésem ez megbizható jó márka??
  • Punker
    elégnek kéne lennie
  • grebber
    3500-3700+ AMD , 2 GB ram, 3 vinyó (80,120,160GB) ,7800GT , DVD iró elég lesz ehhez egy Chieftec 500W-os táp???
  • G.I.JOE
    Nos a válaszokat +kaptam. Mindkettőbe kell dugni molexet, valamint elég az átalakító, de egy jó táp anélkül is bírja. Most így megy az enyém is (20-as táp van rádugva a 24-es alaplapra), de azért szerzek átalakítót.
  • Gabesz amd64
    van ilyen.
  • Inquisitor
    "PCI express tápcsati átalakítónak az egyik vége ugye a vidikártyába megy, a másik meg két molex."
    Lehet én vagyok tudatlan, de itt miről van szó, mert nem értem.

"A tápomon (Enermax 475) csak 20PIN-es alaplapi csati van, az új alaplapomon, viszont 24-es. Elég egy átalakító, vagy hosszútávon jobb egy új táp?"
    Hosszútávon jobb lenne új, de hát ez egy nagyon zsír, márkás és drága táp, vagy 28.000 az ára. Átalakító olyan 4-700Ft.
  • G.I.JOE
    Hi!

Nem pont ide illik, de jó lesz...

PCI express tápcsati átalakítónak az egyik vége ugye a vidikártyába megy, a másik meg két molex. Mindkét molexbe kell dugni tápkábelt? Különben egy sárga, meg egy föld nem kap semmit. Szal gondolom igen, de inkább +kérdezem.

A tápomon (Enermax 475) csak 20PIN-es alaplapi csati van, az új alaplapomon, viszont 24-es. Elég egy átalakító, vagy hosszútávon jobb egy új táp?
  • Inquisitor
    Jó kérdés, ismerve a dolgok hátterét, az attól függ melyik mennyibe került, és véletlen nem ugyan attól a gyártótól vették e? :)