6979
Melyik tápot?
  • iambg
    #1733 hasznosnak tűnik, de lehet, csak szerdán vagy csütörtökön jutok el ilyen boltba (midig csak a gálya). Az érdekelt leginkább, hogy amíg be nem szerzem a ketyerét, merjem-e működtetni rendesen a vasat, vagy fogjam vissza.

Ha jól értelmezem, ha nincs össze-vissza húzva minden, még bármilyen károsodás előtt fogja jelezni, hogy kevés a hami...
  • Mike

nem indukl a gép
    kikapcsol, ilyenek
  • iambg
    Üdvözlet!
    Ehhez a részéhez nemigen értek, úgyhogy nagyon egyszerű kérdéssel zaklatnék mindenkit, hátha megértem a választ. Honnan tudhatom meg, hogy a jelenlegi konfighoz gyenge a tápom és valami izmosabbat kéne beszereznem?
    Találtam egy site-ot, ami kiszámolja, de hát abban azért annyira nem bízom...

Nem tapasztalok semmi problémát, minden fut, ahogy kell. Vannak általános jelek a problémára?
    Előre is köszönöm
  • Mike
    kircsi
  • Punker
    vettem egy coolink-et mert PH cikken tesztgyőztes volt, 3-ból 3 gyárihibás volt, lett helyette 495-ös enermax, azt meg ingyen kicseréltem a boltban egy 565-ösre amihez adtak ajándékba még 1 enermax táskt is szal ennyi a történet :)
  • gurubefree
    Az okosok ajánlották a boltban ...... Szóval vissza is viszem és elhozom a másikat .
    Ez addig nem is derűlt ki ameddig a FEAR nem került a gépre .
  • Mike
    2000 forint körül bármelyik ilyen nagyobb barkácsboltban kapsz fogyasztásmérőt
    érdekes számok jönnek ki, legalábbis nekem azt mondták, akiknek van (nekem még nincs)
  • Mike
    uh, és akkor az én házam a drága :)
  • Mike
  • Punker
    hogy hogy nem tudja? ott a lista és szépen kiválasztod miből hány darab van bent, meg se nézted?
  • gurubefree
    A számláló az éppen aktuálist mutatja / szerintem / mert nem tudja mit teszel a gépbe . A te 6600GT-d felvesz 91W-ot addig az én 2 db. 6800GT-m akár 220W-t is terhelés alatt . Tehát ha egy 420W tápot lecseréltem egy 460W tápra / 40W-t különbség , teljesítményben lehet egy kicsit több / addig a kivánt teljesítmény többlet 85-110W-ig terjed . Ezét van az , hogy ha oda csap neki valamelyik játék lsd. FEAR akkor már nem tudja leadni a megfelelő teljesítményt a gép müködéséhez ezért leáll .
  • Punker
    1db 6600GT, és szerintem a számláló a maximális felvétellel számol.
  • gurubefree
    Nem olyan rossz az a HIPER Type R .
  • gurubefree
    Milyen kártya van a gépben ???? És terhelés alatt írja ezt az értéket ???
  • gurubefree
    Hi

A táppal együtt került bele + egy 6800GT 256MB VGA / előtte 420W Chieftec /, és azóta a gép nagyobb terhelésnél kikapcsol , nem újraindúl !!!!! Pl: FEAR ..... csak ennél a játéknál , a BF 2 fullon probléma nélül fut .

• Punker
    amúgy az enermax-os számláló 318 watt-ot ír a gépemre :)
  • Punker
    nekem ez bevált.
  • Punker
    akkor miért nem veszel kisebbet, de biztos jót? az én 565-ös (535Watt) enermaxom 30 alatt van árban már.
  • izb
    Egyébként mire hivatkozva tudod kicseréltetni egy másikra?
  • gurubefree
    Igaz ..... pont ez a probléma ... nincs 40.000- egy tápra .
  • izb
    ha megvan,kiváncsi leszek arra,hogy hogyan is teljesít.
    Majd írd le ide a fórumba.
    A külcsín kiváló,viszont az teljesítmény és az ár nagyon érdekes egyvelegét mutatja.Ugyanilyen táp mondjuk enermaxból 40000.-ft
  • gurubefree
    Az a baj , hogy már e fölött arany áron vannak az ilyen teljesítményű tápok.

Ez 24.990- de csak 6.000-be lesz mert a thermaltake 460W-ast vissza veszik a vásárlási áron.
  • izb
    Nem rossz,de nem egy csöndes jószág.
  • gurubefree
    Antec Neopower .... ez is valami top .
  • gurubefree
    Nem ismerem , de találtam egy jobbat :

HIPER Type R 580W

http://www.vtr-hardware.com/articles/a6378_0.html

Már ma benne is lesz a gépben , két új VGA hűtővel együtt .
  • Mike at home
    es a Neopower milyen?
  • JimKirk
  • gurubefree
    Enermax-ot veszek , sajnos le kell cserélnem a thermaltake 460W-as tápom .

Még mindig problémám van vele amióta 2db. 6800GT van a gépben . Egyszerűen kikapcsol a gép .

• DanyyX
    Jól beszélsz. Nálam is valahol az Enermax szintjén van a márka...
  • izb
    nálam a márka thermaltake-nél kezdődik,és az Antec Phantom passzív tápja környékén fejeződik be.
    De most nem rólam van szó,igy a te döntésed.
    Én a te helyedben még rádobnék űgy 6 ezer forintot,és vennék egy thermalt.
  • agyhalál
    Cooler Master számodra nem márkás?
  • DanyyX
    Olyan táp, ami 400W fölötti teljesítméányű és 14-15k alatt van, az úgymond gyanusan olcsó. Pl. egy 420-as gagyi tápot kapsz 9k-ért mondjuk, de az olyan is. Itt a minőségre a név, és a kicsit (pár ezressel) magasabb árfekvés a garancia...
  • izb
    hát én a te helyedbe még egy kicsit spórolnék,és vennék valami mást,valami márkásat.
  • savior
    megeri ilyen tapot venni egy uj konfighoz: COOLER MASTER eXTREME POWER 430W V2.0 PASSZÍV PFC? 9k-ba kerul
  • JimKirk
    Vilag eletemben noname tapjaim voltak, de az elso ami tonkrement az egy 100 euros darab volt!

Tudom, tudom, a tapon nem szabad sporolni! Talan ennek is koszonheto, hogy az Enermax nem vitte magaval az egesz gepet, csak onmagat!
  • JimKirk
    Hat en elegge csalodtam az Enermax-ban mikor 3 het utan meghalt az elso Liberty-m, aztan gariban kaptam masikat, nah ez mar 2 honapja birja!:)

Remelem csak kifogtam egy hibas darabot.:)
  • Punker
    mert tényleg jó, az enermax meg qrvajó :)
  • izb
    Fura itt mindenkinek enermax tápja van,de a Chieftec az jó kis táp.
    Fene se, érti.
  • Zenty
    Erről vélemény?
    Nexus NX-4090

Itt szépeket írnak róla ,legalábis hang terén.

http://www.hardwareoc.hu/index.php/p/articles/cid/3/y/122/z/5.html
  • Gabesz amd64
    okay,thx