Melyik tápot?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ReTeK
mikor éjszakára beállítom a filmelõzetesek/játékdemok letöltését akkor a monitort kikapcsolom, de a vid.kártya ramjai (meg az egész kártya) miért melegszik mikor semmi dolga nincs elméletileg, van ennek valami oka ?

cifuatwork
Most mirõl beszélsz? A Suspend állapotról? Vagy a kikapcsolt állapotról?
Elvileg kikapcsolt állapotban csak néhány Wattot vesz fel a gép (5-15W között), suspend állapotban értelemszerûen többet, mivel az alaplap és a memóriák áram alatt vannak (ahol én néztem, ott 20-40W-ot írtak)

Kikapcsolt állapotban a meghajtók (elvileg) nem vesznek fel áramot.

lehet hogy láma kérdés, de:

ha nem használom a gépet, azaz nem számol a processzor, videokártya, a vincsik leállnak, a cdk nem forognak, sötét a képernyõ, mennyivel kevesebb a fogyasztás ? és valyon a wincseszter és a cd felvesz e áramot egyáltalán ha nem mûködik?

Ez már egyszer volt itt, és akkor is irtuk, hogy baromság.

Ez a teszt ugyanis nem veszi figyelembe, hogy az adott cucc melyik ágon veszi fel az adott teljesítményt (3.3,5 vagy 12V) ugyanis a tápok mindegyiken más ampert tudnak leadni.

Szal érdekes az egész, csak a valósághoz sok köze nincs.
ReTeK
ööö igen ez érdekes, a végösszeg ott alul valahogy nincs összhangban az egyenként (pl. DVD 25watt) feltüntetett értékek összegével

B@dsector
Hah nekem 435W lett,és még van érdekes dolog a gépemben, de 353W Enermax tápom van😊
ollie
Én 385, de nem létezik szerintem...

ollie
Ja, szerintem túl sokat számol.

Davidus
272 wattot eszek😛

V9ykn8_TZL0

ReTeK
találtam egy érdekes oldalt --> Power Wattage Calculator

ReTeK
milyen tápot ?
hááát ami olcsó, meg sokat adnak, meg gyorsan nõ tölle a csirke

Laalee
de majd a bolt kifizeti nekem...
1 nem is ott vettem
2 gari is lejárt rajta.
3 ez szavatossági probléma, mehetnék mindenfelé bizonygatni hogy a táp volt rossz és azért ment tönkre

olcsobb volt venni egy ujat, mivel a tulhajtás sosem érdekelt, igy egy hót mezei asrock alaplap is megfelel az meg brutto 8K.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

ollie
ÉS nem próbáltad kifizettetni velük az alaplapot?

Laalee
na kicserélték a tápot, meg vettem uj alaplapot...

szal kifogtam az egyetlen szar csifteket az országban 😄

Tikal
ott kell majd bekapcsolni (I) 😄DD

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
lol, lakotelepeken? váciutca meg az andrássy tele van vezetékekkel?

nálunk az egész városban nem látok vezetéket, kivéve az ujonnan csatlakozott részekn van még néhol.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Max a lakotelepen mennek fold alatt.

- Ez egy szent kep, nem hallottatok, he?

Megvettem.Ez van ráírva:ATX 1136H.Van rajta fõkapcsoló az mire jó?Egyébként doboz nélkül kaptam.Ez kicsit furi.
Pheel
Ha sok pénzed van Chieftech, ha kevesebb, akkor Coolink.
Senki?Coolink,vagy Chieftech?Coolink,vagy Chieftech?Coolink,vagy Chieftech?Coolink,vagy Chieft.......................
És ez milyen?Chieftech HPC 360-302DF 12250huf.
ATX 12V
360W
Fõkapcsoló
Aktív PCF
Dual ventillátor
Mit jelent az ATX 12V szabvány?
stone
Nekem is coolink 350-es van és eddig nem volt vele probléma, 4 hónapos, mondjuk ez viszonyítási alapnak nem igazán jó. Ha van pénzed chieftec-re akkor azt vegyél, de állítólag ez is nagyon strapabíró (7E körül vettem).

DE milyen a Coolink?Jó az nekem vagy szar?
Szerintem fejeld le a boltost aki azt mondta nincs, valszeg csak melléduma. Hét elején hoztak nekem nagykerbõl kettõt is (dualfan 360W chieftec).
Sziasztok táposok!Ki mit tud mondani egy bizonyos Coolink 400W Ultra Silent tápocskáról.Sajnos a pontos megnevezését nem tudom,de a dobozon ez volt nagy betûkkel.Állítólag 350W-ot stabilan lead és mint a nevébõl is látszik igen csendes.Eredetileg 360W-os Chieftecet akartam,de egyszerûen nincs az országhatáron belül.Most ezt a Coolinket akarják rámsózni,ha van valakinek véleménye,tapasztalata kérem ne fojtsa magába.Sürgõs lenne,mert holnap meg kell hogy vegyem!Köszi.
Tikal
elõfordulhat, de esélyét nem nagyon látom mivel földalatt mennek...kivéve falun 😊

ollie
Az elektromos vezetékbe a háztól nagyon messze is belecsaphat a villám.

Tikal
ööö lehet, majd megkérdem. Bár szerintem ha pl társasházban, panelban lakik az ember akkor ugye a villámhárito nem az õ felelõsége, tehát ha szar, akkor mi van?

ollie
Ez nem vonatkozik villámcsapásra, az tuti.

cifuatwork
Lehet, hogy tévedek, de emlékeim szerint a villámcsapásra ez nem vonatkozik, csak az üzemeltetéskor keletkezõ túlfeszültségeknél v. áramingadozásoknál köteles kártalanítani az áramszolgáltató.

Tikal
akkor viszont fizet az áramszolgáltato... ha áramingadozás vagy tulfesz miatt szétmegy vmilyen elektromos készulék akkor lehet menni az áramszolgáltatohoz és perkálnak.

ollie
Ehhez a konfighoz szerintem bõven elég a tápod.

ollie
Ha villám csap az elektromos hálózatba nincs az a túlfesz védelem, ami megvédené a géped. Sõt még a kikapcsolt kapcsolókon is áthúz.

Ramore
viszonylag
Ramore
Viszony csendesnek mondható.
Tikal
Hi!

10ezer körül kelllene nekem egy csendes táp, coolink350-est néztem, akinek ilyen van, mit tud rola mondani? csendes?

nekem egy acorp LC-A300ATX-van a házban, és eddig tökéletesen üzemelt.két vincsi, 1700+ amd, 756 pc 2100 266-os, radeon 9600.két cd író/dvd olvasó. annak elég ez a teljesítmény. most két éves. számíthatok rá hogy megdöglik?sok rosszat hallottam az acorpról!van két küldõ túlfesz védõm meg egy belsõ a táp egyik szabad vezetésére kötve.kinyírhatja így is vmi a gépemet?

Gabesz amd64
kössz

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

www.chieftec.com

Gabesz amd64
Ennyire olyan jó a Chieftec táp?
Van valamilyen honlapja ahol utána tudnék nézni?

DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate

Nálam is van 3 ismerettségi körben, mind tökéletes.
Gabesz amd64
Hát ha nekem elszállna a tápom akkor elborulna az agyam és ahol vettem a tápot visszavinném és bezuznám vele a számítógépes bolt kirakatát!

Egyik ismerõsömnek is besült de õ megoldotta a bztosítóval valahogy....!

Laalee
nos egyik sem vigasztal 😄

[NST]Cifu
Hát azért azon csodálkoznék, a környékemen 4 Chieftec van plusz az enyém, eleddig soha semmi gond nem volt egyikkel sem...

Szvsz vagy egy hibás darabról lehet itt szó, vagy valami miatt zárlat keletkezett...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

ollie
Nekem az van, és semmi bajom vele.

Na ez nem jó hír.Most rendeltem egy 360W-os Chieftechet.Remélem nem sül ropogosra az új konfigom!
[NST]Cifu
Az szép...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Laalee
ha elszszállt a radeon akkor asszem a büdös életben nem lesz uj gépem, veszek egy via epiat divxet nézni meg diablozni 😄 szövegszerkeszteni meg az is elég.

ollie
Valamit, valamiért 😊))

Laalee
viszont most jó halk a gépem 😄