6979
Melyik tápot?
-
#1779 hát 450 alatti tápot nem vennék az tuti. -
#1778 Akkor esetleg egy 400-as FSP?Az szóba jöhet?:)) -
#1777 az nagyon kevés! -
#1776 325-ös enermax szerinted nem lesz elég a jövöben?Azt még úgy kifizetném,de sajna a nagyobbak nekem túl drágák:( -
izb #1775 enermax,de mindenképp 350 legyen vagy felette,gondolván a jövőre. -
#1774 Srácok ,melyik márkát válasszam? Chieftech, Enermax, FSP? -
#1773 Köszi! -
#1772 így van. csak nagyobb terhelést bír el az 500-as.
-
#1771 Erre lettem volna kiváncsi, tehát csak annyit fogyaszt, amennyi a konfig? :) -
#1770 ha nem jár maxon a konfig miért venne fel 500-at? -
#1769 Lenne egy amatőr kérdésem. Adott mondjuk egy 350-es táp, ez 350-es áramfogyasztást jelent? Szóval, ha veszek egy 500-as tápot, akkor jócskán megnő az áram fogyasztás, még akkor is, ha a konfigurációmnak nincs ekkra igénye jelenleg? -
#1768 Sziasztok tápot szeretnék venni.2500 -ös barton, 6600GT -hez. Szerintetek melyik lenne a legjobb?
FSP 350 PNF 350W 7500ft (ez milyen lehet? gyanúsan olcsó)
Enermax EG301AXVE 300W 8630ft (ez is milyen?)
Enermax EG325 AX-VE G-SFMA 320W 12000ft
Chieftech GPS-300 AB-100L 300W 6200ft
Chieftech DT350A2 350W 9700ft
Chieftech 410-212 410W 11500ft
Chieftech GPS-450 AA-101A 450W 13600ft
Melyiket válasszam? Annyi fajta van,hogy nem bírok dönteni, segítsetek! -
#1767 A PWM a proci feszszabályzó, ha jól emlékszem 70 fok az engedélyezett. Kellene még venti a házba. -
#1766 Nagyon jo valasztas a Liberty! -
iguanodon #1765 Szevasztok.
Én most vettem a gépbe egy 450W- os CHIEFTEC tápot, de azóta az ABIT EQ hőmérséklet figyelő jelzi, hogy a PWM tulmelegedett és a gép leáll.
Kérdés:
1. Mi az a PWM.
2. Mennyi ennek a max megengedett hőmérséklete, ami után már károsodik az a valami.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
Tiberius B #1764 A felújított gépem csak kicsit(?) lesz több ennél, és ha jól emlékszem egy Enermax Liberty 400 W-ost szemeltem ki hozzá asszem.
Viszont ha majd új gép lesz, akkor maximalizmus mindenek felett (márkabuziság után persze) -
Arti #1763 Hát ja nézzünk pl engem. Nekem egy ideje 360W-os chieftek tápom van. Bőven elég nemkell mondjam. Prescott P4, x1600pro, 1024 ram, 1 winyó, 1 dvd író. Szoval szinte átlagosnak mondható és ez a táp is vígan megy. Szoval hacsak tényleg nem dupla magos a proci vagy mondjuk sli, crossfire-t használ az illető akkor 350-400W bőven elég, persze nem gagyi tápból. -
Tiberius B #1762 Ok, már régebben, mi is erre jutottunk. -
#1761 Egy márkás 420-as táp általában vastagon elég egy mostani nem brutálisan nagy teljesítményigényű géphez. Brutálisan nagy teljesítményen 4+ vinyó, 2 proci, SLI/Crossfire, meg rengeteg ventilátort értek... Az előfordulhat hogy egy ilyen konfig tényleg annyit kajál, de egy mezei számítógép bőségesen elmegy még a 350W-os márkás tápról is. Ha valaki nem hiszi, járjon utána olyan helyen, ahol tényleg értenek is hozzá. -
Tiberius B #1760 Lehet jobban járok majd azzal a 600-assal, csak nem vok otthon, ezért majd még kiderül, mert nem emlékszem végül mit raktam bele a tervezetbe.
Egy Enermax 400-as milyen, egy nagyon nem ennyire elszállt konfighoz? -
Tiberius B #1759 Jól hangzanak. Elgondolkoztam. Megnézem mennyi az áruk. -
Arti #1758 Ez igy van. Nemmind1 milyen gyáró. Mert ha pl codegen tápot veszel 600W-ost akkor az egy jó enermax, fsp vagy chieftec 400W-os simán elkapálja. És főként a 12V-os csatikon leadott áram ami lényeges nagyon. -
#1757 A számláló azéert ír akkora értéket, mert (amit elég részletesen próbáltam kifejteni régebben is...) tényleg csak parasztvakítás az ilyen 580 meg ilyen brutálnagy számokkal ellátott tépok. A valós teljesítmény az nagyon más téma, mint amit ráírnak a tápegységekre. Ha egy sima lakatfogóval méri meg az ember a 220-as felvett áramot, már akkoris elég érdekes értékek jönnek ki.
Nah, mind1 nem akarok ebbe megint belefolyni, csak megjegyeztem... -
iambg #1756 Na közben elegem lett a munkából, úgyhogy vége a napnak. Jó hétvégét mindenkinek. -
iambg #1755 Én csak egyet láttam füstölni, de akkor az a 220-ból kapott egy löketet, nem a táp hibája volt. (Leglábbis az ok nem ott volt) Bár a végeredmény ugyanaz lett. Még szerencse, hogy az bent volt a cégnél és nem otthon. -
#1754 miért? mert láttam jópárat eldurrani ok nélkül úgy hogy a gépet is vitte magával. -
iambg #1753 Na ja, láttam a régebbi hozzászólások között is, hogy nem tetszik a népnek a Codegen, csak nem tudtam, miért. Köszönöm a segítséget, megyek az árlisták közé. -
#1752 ezért mondjuk hogy codegen/mercury/stb hasonló gagyi tápokat kerülni kell. -
iambg #1751 Akkó mehetek a bótba -
iambg #1750 (Egy, aki mindent visz.) Fasza. -
#1749 codegen visz magával mindent..... -
iambg #1748 6600GT-t rakok bele (valójában már benne van), de csak 300W-os a tápom (az is Codegen)
A nagy kérdés valójában az, hogy okozhat-e problémát, ha kevés a rendszernek, amit (idegilenesen a tápvásárlásig) kap. Gondolok olyanra pl, hogy ha tönkremegy (tönkremehet?) a táp azért, mert sokat kér tőle a konfig, akkor az adhat egy löketet a VGA-nak (is)
Valami kis tesztprogit feltettem, ami figyeli a feszültséget, (három és fél volt meg valami másfél volt meg fan speed meg ilyesmik.) az nem látott semmi problémát.
-
izb #1747 Kéne tudni,hogy milyen tápod van most,és milyen VGA akarsz berakni.. -
izb #1746 A hangerőről mint szubjektív tényezőről beszéltem.
A körítés nagyon kafa ez tény.. -
iambg #1745 beleraktam egy új VGA-t és olvastam a régebbi hozzászólások között, hogy a GPU sokat eszik + szeretném a setupban az overclock-ot egy kicsit feljebb tenni. -
#1744 ha eddig nem volt baj, most miért lenne? -
#1743 Sziasztok
Hát itt van ...... HIPER Type R 580W . Eddig minden rendben van , de még nem futott a FEAR :-)))
- Nem is olyan hangos !!!!!! Sőt semmivel nem hangosabb mint a Thermaltake .
Tetszik nagyon a doboz amit adtak hozzá.
-
iambg #1742 Köszönöm -
iambg #1741 Akkor nem ég a ház -
izb #1740 Ha eddig ment normálisan,akkor szvsz nincs nagy baj,de igazából ami a lényeg az a tápod minősége.