6979
Melyik tápot?
  • Punker
    van 3-ból 3 sz@r volt így lett enermax-om.
  • Ramore
    vennék én thermal-t, csak nincs feles 20-asom, 10 körül meg coolinkek vannak, amik közepesen jó márkák, nem igaz? van valakinek tapasztalata coolink tápokról, csendesek, megbízhatóak általában?
  • ulrik
    Hello!

Én tegnap vettem egy FSP400-60GLN-t(Green)
    Meg vagyok elégedve vele egyenlőre, halk is meg minden, szerintem ár/kategória terén jó vétel volt.High Efficiency exceeding 85% (at full load)már csak ezért is:)
    FSP400-60GLN
  • petee
    Sajna nem az, már kipróbáltam mindenfélét. Holnap kapok egy havertól egy másik 6600GT-t egy napra, megnézem az hogy viselkedik.
    De azért köszi a segítséget mindenkinek! [nyal]
  • DanyyX
    Tápegységet venni használtan, az olyan, mintha egy sötét lyukba dugnád a kezed, amiben nem tudod, hogy egy húsdaráló, vagy egy ötezres van.
  • Pharaoh
    Coolermaster Real Power 450W jó táp? Az is lényeg, hogy csendes legyen.
  • Mike
    lehet, hogy jobb, de gari nélkül inkább nem veszek semmit
    vegyél garis thermaltake-t :))
  • Ramore
    köszi, én is így gondoltam, csak a thermal jóval jobb márka a tápok terén, vagy tévednék? jók ezek a coolink-ek általában?
  • Mike
    mindenképpen a garis
  • Ramore
    Szerintetek melyik a jobb üzlet? Vadi új Coolink 450-es 3 év bolti gari, vagy Thermaltake W0010RE 480W-as használt, 1 éves gari nélkül? 10eFt, tehát egy árban vannak, és mindkettő Dual Fan active PFC-s táp.
  • Mike
    könnyen lehet, hogy az író, vagy a oda bekötött árammadzag a hunyó, vagy az ide kábel
  • petee
    rajta vagyok a ügyön,csak melóznom is kell:( Ma reggel meg olyat csinált, hogy bejött a vindóz,csak a videókártya az eszközkezelőben nem volt elérhető. És lassú volt az egész vindóz. Remélem kontakthiba,ha nem akkor cserélem vissza ezt a rohadt videokarit, kezd elegem lenni belőle. Még garis, léehet kérek egy 6800-ast helyette.
  • DanyyX
    Lehet, hogy az író szar. Próbálgatni kell. Ezt csak így tudod megoldani. Nincs vmi kontakt-hiba? Működés közben mozgasd meg a kábeleket a gépben, és nézd, hogy mi történik. Ha vmi nem oké, akkor ott kontakthiba van.
  • petee
    Nem lehet hogy az író a szar? vagy esetleg az IDE kábel? Mindenesetre átdugtam egy másik IDE kábelre az írót,háromból háromszor elindult. bonyolódik a helyzet...
  • petee
    2500-ös barton-om van:)
    Gáz van sajnos. Azért vettem tápot, mert az eddigi 300W-osommal olyat csinált a gép,hogy elindult a gép, windozt betölti és mikor ki kellene írnia ,hogy "üdvözöljük!", akkor kikapcsol a monitor.Aztán már csak a reset segít. Ha lehúztam a dvd-írómat ,akkor gond nélkül ment. Erre vettem a 350W-os tápot, mondom ezzel már biztos jó lesz. Erre föl,ma este bekapcsolom a gépet és ugyanezt csinálta az új táppal, próbálkoztam háromszor, egyszer se ment. Lehúztam a dvdírómat és megint elindult. Most is így megy. Rohadtul nem értem, mert nincs nagy konfigom. Másoknak meg ennél durvábbakat is viszi a 350W-os.
    Konfigom: Abit AN7 ,1 GB ram, 6600 GT, 1 vinyó, 1 dvdíró. Szal elég alap.
    Nagyon mérges vagyok, most más ötletem nincs,csak az hogy, megyek vissza kicserélem egy 400W-osra. A videokari márkáját nem árulom el,mert egyesek arra fogják kenni az egész probléma okát:))) (bár biztos valaki kitalálja így is:)))))
  • JimKirk
    Detto!
  • Arti
    Enermax Liberty széria is ilyen. Nekem nagyon bejön. Mostani Libertym ráadásul még halk is, a 12-es venti forog úgy 900-1100 között szóval szinte hangtalan. Én elégedett vagyok maximálisan.
  • DanyyX
    Azt, hogy az összes kimenő kábelt csatlakozóval tudod a tápba bekötni...
  • Mike
    talán azt, hogy alaplapi kábelen kivül más nincs gyárilag beépítve a tápba, és minden egyéb madzag külön beköthető
  • Mike
    mibe hogy Inteled van
  • Anotino
    Az hogy a proci fele van egy szivo venti az abszolut pozitivum szvsz.

"És csak annyi kábelt teszel a tápra, amennyire szükséged van, ami nem elhyanyagolható."
    ez mit jelent? a funyirom kabelet ense szoktam radugni :)

En amugy enermax parti vagyok. Tanulsagos megnezni tulterheleses tesztet, szepen vezeti a listat.
  • izb
    Na a táp vétel ötös.
    Mostmár csak egy normális proci hűtés kell,és mindenki örülhet:)
    De lehet csak kicsit megbolygattad a táp behelyezésével a hűtőbordát.
  • petee
    Megvettem a FSP-t 350W-osat. Végre viszi a gépemet normálisan. Van rajta egy k*rva nagy venti ,ami sajnos a táp alján van a proci felé. Na most a proci meg is érzi ezt, elkezdett szirénázni a gép ,mert 70 fokot is elérte a proci munka közben. Eddig soha nem ment még 65 fölé, terhelve sem. Megnéztem, a táp venti szívja magába a levegőt és hátul nyomja ki, ezért nem értem miért melegszik jobban a proci. Valami megoldást vki? Azt hagyjuk, hogy vegyek egy másik tápot....
  • DanyyX
    Hát az abszolút csúcskategória az nálam abszolút az Enermax.

"Csak meg kell nézni a weboldalukat, és elgondolkozik az ember."
    Én inkább a tápjaik belsejét nézegetném, nem a weboldalt...
  • TomBond
    Több pénze viszont nincs neki. (Egyébként ilyesmi volt az első megnyilvánulásom nekem is.)
  • Punker
    hogy felejtse el, ennyi pénzért tuti nem kap rendes tápot
  • TomBond
    Hallottatok már a Deer 400W (5520 Ft), vagy a Macron 400 W (7320 Ft) tápok valamelyikéről? Ismerősöm szeretne venni és tőlem kért tanácsot, én viszont még nem igazán hallottam egyikről sem. Mit mondjak neki?
  • izb
    Ja meg ezt az abszolút csúcskategória szöveget a pixel oldaláról csóringáltad.
    :))

Hidd el,az enermax ugyanúgy "csúcskategóriát" képvisel,és ezért ajánlottuk.
  • izb
    Na de azért kellett az a chieftek leégés mire rájöttél,hogy miről van szó.
  • Mike
    nálam a Neo HE táp (430W) irtó halk, szinte nem is hallani
    (a Zalman 7700 alcu elnyom mindent :)))) pedig csak 1200-on pörög)
  • Ramore
    én azt olvastam, hogy 1 darab 12cm-es venti van benne, nem pedig 2x8cm-es.
  • BzySid
    Mindenki Enermax, Chieftec, FSP tápokról beszél, de csúcskategória nem jön szóba. Én Chieftec-kel szoptam már, többet az életben nem vennék. Zárlatos lett, és elküldte a vinyóm, alplapom, és egy memóriámat. Különben 360-as volt, 2x8cm ventillátorral, ráadásul a proci fele van általában a tápok ventillátorának nagy része, ami szerintem nem jó, pláne hogy zajt okozhat a proci ventillátora miatt(sipolás, áthallás). Én vettem egy TAGAN 480W EasyCon tápot, hát nem semmi. Csak meg kell nézni a weboldalukat, és elgondolkozik az ember. Pixel-nél kapható, nem olcsó, de az "abszolút csúcskategória" megnevezés magáért beszél. Hangjáról annyit, hogy nincs, a két darab 8cm-es ventillátor egymással szemben van, tehát a proci fele nincs ventillátor. A ventillátorok önszabályzósak, de legnagyobb fordulatuk 1000 körül van, ami a csúszócsapágyak miatt nem hallatszik. Jah! És csak annyi kábelt teszel a tápra, amennyire szükséged van, ami nem elhyanyagolható. Remélem segítettem.
  • baddeni
    Sziasztok tápot szeretnék venni min 400w legyen és ami a legfontosabb HALK LEGYEN mert amióta a proci ventim 1200-as fordulaton megy és a v.karimon passzív hűtés van azóta rájöttem a Chieftech 400w 12cm-es tápom elég hangos főleg ha játszok. Tudtok valamit ajánlani én ezt néztem ki thermaltake tr2 420w
    max fordulaton csak 19dB !!!!!!
  • Faterx
    Nekem 400w FSP Storm van fél éve, stabil. (3 vinyó, 2 opt, 2.53 Northwood, 6600Gt,1Gb ram, + 3 venti)
  • JimKirk
    Jah!

Hol tudod megnezni, hogy eppen mennyivel porog a venti?
  • Arti
    Én most vettem pár hete egy Enermax Liberty 400W-osat. Elég kemény a picike. Hangja az nemnagyon van, lehet annak is betudható hogy jó a házam szellőzése, de egyébként automata állítja a ventijét, 1200 nál többet nálam nempörgött még. A minőségről meg ne is beszéljek. Aki teheti az vásároljon Enermaxot, igaz drága de nagyon ütős.
  • petee
    oksztem is
  • Punker
    most bőven elég, de később ha fejlesztesz akkor a min 400-450.
  • petee
    Na kicsit tanultam a PH!-n lévő tápos topikból és úgy döntöttem, hogy 350-es vagy 400-as FSP lesz, amelyik van raktáron. És még ára is türhető.Ha valakit érdekel....
  • petee
    De nekem nincs nagy gépem. Egy vinyóm, egy íróm, egy 6600GT-m 2500-as bartonnal, amit esetleg a jövöben lecserélnék egy A64-re és egy erősebb videokarira. Egy márkás 350W állítólag ezt is elviszi simán, nem? Azt olvastam hogy már a 400W fölöttiek a SLI-hez, duplamagos procihoz,stb.-hez kell!Szerinted?:)