6979
Melyik tápot?
-
Borg #1859 Alaplapcsere. -
#1858 az is félő, hogy az xp újra telepítése közben van ugyebár 1-2 restart, és ha akkor is elkezdi a kikapcsot, akár még rosszabb helyzetbe is kerülhet a gép, már ha nem tudom felrakni az xp-t. -
#1857 bár nekem nem a monitor kapcsol ki, hanem maga a gép, és ezzel együtt a monitor. -
#1856 köszi, végül is egy xp újratelepítés semmiből sem áll, egy próbát megér. -
#1855 Ramore!
Épp ebben a topicban írtam ilyen hasonló esetről. Bár nekem nem 6-8ik próbálkozásra indult el a gép,hanem 2-3ik. Vissza is olvashatsz,de leírom csak Neked összefoglalva:
Amikor ment a boot , nem volt semmi gond, csak amikor bekellene jönnie annak a képnek hogy "üdvözöljük" akkor kikapcsolt a monitor. Általában akkor indult el helyesen, mikor lehúztam a dvd írómat. 300W-os tápom volt,gondoltam az lehet a baj.Vettem egy FSP 350W-osat, és ugyanúgy folytatta ezt a tünetet. Már azt hittem,hogy rossz a videokártyám,azt is kicseréltem egy haveréra, azzal is ugyanezt csinálta. Már nem tudtam mire gondolni, utolsó próbálkozásként újratelepítettem a vindózt. És azóta megjavult, ez volt kb. egy hete és probléma nélkül megy. Azt ajánlom, ha nálad is szinte ugyanez történt,akkor próbálj vindózt újratelepíteni, hátha jó lesz.... -
#1854 Prohardware esetleg HWSW fórumán nézz körül, biztos találsz valakit, aki kipróbálja neked másuik táppal... -
#1853 egyet értek, de elég rosszul érintene anyagilag, ha az új táp ellenére megmaradna a gond, akkor ugye vélhetően az alaplap lesz a hibás, amit ha jól tudom, nem igen szerelnek, így vehetnék abból is egy újat, ahhoz meg biztosan nem ezt a proci választottam volna, amiből adódott a gond.
jól belenyúltam ebbe, igaz? kellett nekem bővítenem. :( az a legrosszabb, hogy nem tudod letesztelni más alkatrészekkel, és szervizes ismerősöm sincsen. -
TomBond #1852 Szerintem csak egy féleképpen tudod becsavarozni (egyébként lefelé nézzen)! -
#1851 szerinted a felirat fontosabb mint a légáramlás? -
#1850 normális tápot venni soha nem pénzkidobás, jó lenne már megtanulni hogy a gép egyik legfontosabb része. -
Crowt #1849 Szevasztok!
Vettem egy Q-TEC 400 W-os tápot és be akarom szerelni. De nem tudom h a második ventillátor lefelé vagy felfelé nézzen...(?) mert ha lefelé néz ,akkor az összes felirat a tápon fejjel lefelé lesz ,ha meg felfelé néz(ami nekem fura hisz ott már csak kb 1 centi hely van a gépház tetejéig...bár nem tudom h ott szív vagy fúj-e a táp...) akkor a feliratok átkerülnek a másik(nem látható) oldalra...nekem ez vhogy furcsa...igaz nem vagyok túl jártas táp berakásban. Szóval szerintetek melyik a jó megoldás? -
#1848 neked a táp csere megoldotta a gondot? ennek én is örülnék, csak félek, hogy kiadok x ezer forintot egy új tápra és megmarad a problémám. -
#1847 tehát nálad az alaplap okozta ezt a hibát? mi lett a megoldás? -
#1846 Nekem is volt ilyen gondom a géppel pár éve egy Abit KT7-el. Úgy emléxem nálam tápcsere oldotta meg. -
Borg #1845 Táptól függ. A nekem az 1db 8cm ventis chieftec is hangosabb volt, mint mosta a 2db 8cm ventis TAGAN. -
Borg #1844 Nekem anno egy BE6 alaplap ugyanezt csinálta, kondis volt. -
#1843 mi a kisventi?
nekem van 2db 92mm-es silenblade-m, az elég halk -
#1842 nincs köztetek véletlenül bp-i szervizes? a gépem beindulásakor továbbra is csak minden 6-8 kísérletre indul el (xp betöltés közben kikapcsol), ám utána kifogástalanul működik. ez a jelenség a 3.4-es proci berakása óta jelentkezik, és a tápra gyanakszom, de mi van, ha az új táp megvétele után is megmarad a gond?
A konfigom: P4 3.4, Abit IS7E, 2x512MB 400Mhz dual ram, 120Gb wincsi, 6600GT, Coolink 350-es táp
-
#1841 az biztos hogy a 12-es chieftec halkabb volt mint a 2 ventis verzió, tagan-t passzolom, az én 2 ventis enermax-om halk de a 495-ös még halkabb volt szerintem. -
#1840 tehát szerinted a 2 ventis a halkabb -
Borg #1839 Ugyan miért? 15dBA sincs a két venti... melyik 12 centis venti van 18-19dBA alatt 1000-ren? Egyik se. Arról nem is beszélve, hogy 2 ventivel jobb a légáramlás benne, mint eggyel. -
#1838 az is hangosabb mint egy 12-es venti mondjuk 1000-en -
Borg #1837 És ha 650-en forog a 2 venti? ;) (TAGAN) -
TomBond #1836 Nekem egy chieftech van 2 ventis és mit mondjak nem halk! -
#1835 bar ez ventitol is fugg -
#1834 pár fórumon az ellenkezőjét állították, ezért vagyok kiváncsi erre a kérdésre -
#1833 2 kis venti hangosabb mint 1 nagy -
#1832 köszi!
hangosabbak, vagy inkább egyforma? -
#1831 igen, nem -
#1830 Két kérdésem lenne:
1. chieftech thermaltake, egy kategóriába sorolható szerintetek?
2. a 2 ventis tápok valóban halkabbak, mint a 12cm-esek? -
#1829 Dede, az akart , én írtam rosszul.:) Bocsi!FSP -
Arti #1828 Az az FSB nem FSP akart lenni véletlen? -
#1827 ja, már értem, az fsb egy márka, és tt néven is forgalomba került :) -
#1826 vegyél Neo-t
azt hiszem az sincs több 10-nél ha egyáltalán lehet külön kapni (biztos) -
#1825 fsb tápra van ráírva hogyy TT :) -
#1824 jó az -
#1823 és az mit takar (FSB-s belső)? -
#1822 Erre valaki? -
#1821 Engem a Coolinkről sokan lebeszéltek mindig, sok belőle a rossz és nem hozza azokat az értékeket amik rá vannak írva. Ha megteheted inkább Thermatake-t vegyél,de ha jól emlékszem a proharveren olvastam hogy a TT-k FSB belsővel rendelkeznek. -
#1820 ajjaj, találtam egy ilyen lehetőséget: Thermaltake W0089RE 470-es 14400Ft-ért, üzletből, lehetséges, hogy ezt kellene választanom?