6979
Melyik tápot?
  • zoolee
    Te, azt, hogy????
    Mien védelem van abban??
  • [Jakuza]
    "By 450W, efficiency was dropping like a stone, input power increasing at a very rapid rate."

Probald mar leforditani a szoveget.
  • dara
    Fasza, lemaradt a [peri] zárótag.
  • dara
    [i]"At 350W the outputs started to fluctuate rapidly before settling down."[/b] 450W felett mi?

Az Enermax baja pedig az ATX2 szabványban keresendő, ami összeköti a 3,3V +5V és a 12V-os ágak vezérlését. Ez a legnagyobb visszahúzó erő ma a tápok körében, ugyanis teljesen figyelmen kívül hagyja, hogy a gépek a teljesítmény ~90%-át a 12V-os ágról veszik fel. Az Enermax betartotta a szabványt, ezért nem bírja a tápja a ráírt teljesítményt leadni (de csak akkor, ha a 3,3 V-os és 5V-os ágak is erősen terhelve vannak, ami ma nem igazán jellemző).
    Az ATX2 szabvány elég elhibázott, ezért nem tartja be sok gyártó és választja külön az ágak vezérlését. Bizonyos teljesítmény felett az ATX2 szabvány egyébként is használhatatlan. A Seasonic S12/M12 család tipikus példa, a 650W-os 12V-on képes leadni 624W-ot, ami a valós terheléselosztásnak felel meg kb.
    Igazából nincs is értelme ennyiféle feszt leadnia a tápnak, jobb lenne ha csak 12V-ot szolgáltatna, abból minden eszköz maga állítaná elő a neki szükségesz feszeket (mint a lapon levő proci VRM és a VGA-k VRM-je, ezért van a kiegészítő ATX12V és PCI-E tápcsatlakozókon csak 12V).

Nevezett hsz-t nem ismerem, belinkeled? (Rémlik mintha már említettem volna, és akkor is hasonlót válaszoltál volna.)
  • [Jakuza]
    A FSB-t is jo lenne elovasnad az idezet Dez nevu szamtech rajongotol!
    Nem veletlenul van odairva, mint marhasag.
  • [Jakuza]
    Ha megnezted volna a linket akkor lattad volna hogy az enermax is elbukott az ilyen teszten.
    A masik, hogy tanulj meg olvasni, 450Watt terheles felett tortennek erdekes dolgok a tappal.
    Mint ahogy a 600as Enermax-al is 460Watt folott.
  • dara
    Ha megnézted volna rendesen, akkor láttad volna, hogy egy nagyobb tápteszt egyik oldala lett linkelve. Most hogy pont az Enermax-szal került egy oldalra, az egy másik kérdés. A tápokat magukat önállóan vizsgálták, és így született a meglehetősen lesújtó, de reális vélemény. Azért vicc, hogy egy 650W-osnak specifikált táp 350W felett teljesen hasznavehetetlen, rövid idő alatt megsemmisül, és akkor már visz is magával ezt azt (a műtehénben van védelem, azonban a PC-s komponensek gyakorlatilag egyike sem tartalmaz ilyesmit! Nevezett "táp" semmiféle védelmet nem tartalmaz). 400W-on meg simán felrobban. Nem véletlen a semmiféle esetre sem való ajánlás!

Hasonlítani pedig csak a legjobbakhoz érdemes! Egy olyan teszt ahol Acorp-ot, Vargányát, Mercury-t, Codegen-t hasonlítanak Q-Tec-kel semmiféle valós támpontot nem ad a minőségről!

Felesleges szépíteni, hogy a létező egyik legszarabb táp a Q-Tec 650W Triple Fan!!! Bár az utolsó szót inkább Fun-nak kellene írni... Ez a "táp" ugyanis egy vicc, de annak is szar.

Aláírásodra: K8-nál nincs FSB!
  • NeoMaN
    Ja, már dara is leírta, látom...
  • NeoMaN
    Az nem QTechnology amit nézel szerintem, hanem Q-Tec. Legalábbis itthon ezt a gagyit árulják, és keverik a kettőt.
    Az elöbbi jó, az utóbbi pedig codegen kategória. Az árán is meglátszik.
  • sb1
    Ilyen gépbe a 2gb memória szinte követelmény, + én azért az 500-as tápot ajánlanám megvételre.
  • [Jakuza]
    Na nehogy mar egy 600as Enermaxxal hasonlitsuk mar ossze.
    Az egyik legjobb tappal ami letezik.
  • Rohamsisak
    Sziasztok! A közeljövőben tervezem beszerezni ezt a konfigot: asusp5b, leadtek 8800gtx, 1gb kingmax ddr2 ram, intel core 2 duo e6600,120gb maxtor winyo, lg dvd íro, ehhez elég egy 450w-os chieftec vagy kell neki az 500 esetleg 550-es? Köszi előre is a válaszokat.
  • dara
    Q-Tec 650W Triple Fan hívőknek figyelmébe.
    És itt az említett video.

Persze lehet ajánlgatni, meg egyenértékűnek, netán jobbnak tartani, mint egy Chieftec HPC420-at, de ez igen magasszintű felelőtlenségre utal.
  • czky
    Chieftec FSP Zalman Sirtec a sorrend szerintem...
  • Gabosh
    Szerintetek ezek közül melyik táp a legjobb? (500W as körül)

SIRTEC Chieftec ZALMAN FSP
  • mycso
    Milyen az a 3.3-as p4???? Ilyenről nemigazán hallottam még.
    Miért akarsz te is ilyen b@zinagy tápot venni?
    500-as chieftec-et 17k körül láttam egyébként.
    Szerintem vegyél 10k körül egy 400-ast!
  • mycso
    de a boltban ahol venni akarom azt mondták kevés
    LoL --> a boltokban sokmindent mondanak, általában hozzá nem értő pénzhajhász kereskedők ülnek a pult másik oldalán.
  • zoolee
    Na itt jövök én, az lanne a kérdésem, hogy most vettem egy ASRock 774 dual VSTA lapoz meg egy 64 bites 3300 mas pentiumot, és az lenne a kérdésem, hogy 775 kompatibilis 500 wattos chieftec 13 ból meg úszhatom ???Vagy olyan 18 lesz...
    Lehet nagyker árat is mondani...
  • zoolee
    Elvileg igen mert az 460 sztem elég, plsz az, hogy a zalman tápjai negyon erősek...
    (az árukis meg van)
  • kirol
    A PH-n ezt írják:
    "Személyes kedvencünk lett a kis 360-as, hiszen, ha teljesítményről van szó, nem is olyan kicsi. Elbírta az áramzabáló Pentium D-t és a két, méretes Radeont. Egy Core 2 Duo processzor társaságában akár egy GeForce 8800 GTX SLI-t is rá mernénk bízni, bár ahhoz már nincs elég PCI Express csatlakozója. Természetesen nem olyan halk, mint egy passzív táp, de kisebb terhelésnél alig hallatott magáról. Bár 19 000 forintos ára meglehetősen magas, annak, aki jó minőségű és nagyon halk tápot szeretne, feltétlenül ajánlott."

Lenne rajta: C2D E6600, 8800GTS, 3 DVD-olvasó/író, 2 vinyó. TV tuner, egyebek.
  • kirol
    Egy Zalman ZM460B-APS 460W -os táp elég egy Core 2 Duo E6600 -hoz és 8800GTS-hez, + egyép cuccokhoz.
    Én eddig úgy gondoltam, hogy bőven, de a boltban ahol venni akarom azt mondták kevés.

Akkor most mi az igazság?
  • mycso
    Szerintem bőven elég egy 400-450w körüli is és akkor 10k-ból megúszod.
  • czky
    15k környékén: Chieftec GPS-550AB-A 550W BULK ATX.
    22-26k körül: Chieftec CFT-560A-12S 560W ATX; Chieftec CFT-620A-12S 620W ATX
  • Cobraz
    Power Logic. Mi a véleményetek?????
  • jani1191
    Az aláírásomba szereplő géphez teljesítménybe milyen tápot ajánlotok?
    ?W legyen
    A márka az nem kérdés csakis Chieftec!!!
  • [Jakuza]
    Hogy lenne a fele, ha mint leirtam 145 Wattot fogyaszt teljes terhelesen egy P4 820as proci ?
    Egy X1800XT tobb mint 100 Watt-ot. Maris majdnem 250Wattnal jarunk. Egy GeForce 8800 200Watt felett.
    Ezek mind gyari adatok kar veluk vitatkoznak, es ott inkabb raadasul meg lefele szoktak inkabb merni.
    Ha hozzaadjuk a teljes fogyasztasat az alaplapnak (~25Watt), a memoriaknak (~10Watt/db), vinyo (spinup 20-25Watt/db),DVDnek (spinup 20-25watt/db)es az USB-s eszkozoknek (5Watt/db),ventillatoroknak (2-3Watt/db) feltetelezve, hogy firewire es mas eszkoz nincs, akkor is teljes terhelesen elhagyjuk a 300Wattot siman.

• dara
    Van egy olyan érzésem, hogy ebben benne van egy baszottnagy CRT fogyasztása is. Már csak azért is mert sokan veszik a fáradtságot és elmennek venni egy fogyasztásmérőt (vagy kérnek az áramszolgáltatótól) és megmérik mennyi is az annyi. Valahogy hasonló konfigok esetén is csak fele ennyit szoktak mérni (monitor nélkül).
  • Inquisitor
    Így már értve. Én is most parázom, mert 340W-os a tápm és bár csak egymagos procim van, de azt hallottam, hogy az X1650XT alig zabál kevesebbet, mint az X1950pro.
    (Hónapok óta nem jött meg a berendelt Asus, most újra lett rendelve HIS.)
    Nincs kedvem tápot is cserélni ...
  • [Jakuza]
    Ott van a linkbol kilehet keresni.
    De amugy:

"Our test platform was built using ASUS M2N32-SLI Deluxe mainboard based on Nvidia nForce 590 SLI chipset, 1GB DDR2-800 SDRAM, PowerColor X1900 XTX 512MB graphics card and Western Digital Raptor WR740GD HDD. The processor was cooled down by Zalman CNPS9500 AM2 air cooler."

De a lenyeg, hogy a 200Wattos duma egyszeruen nevetseges.
    Pontosabban Idle allapotban vesznek manapsag fel annyit a mostani gepek.

• Inquisitor
    Na most ezt a táblázatot nézegethetjük, csak az nincs rajta milyen VGA-val, mert ugye az még többet zabál. Mint szó volt róla 350W-ról elment a GF8800GTX egy erős géppel együtt, más kérdés, hogy márkás tápoknál van ráhagyás, én se próbálkoznék 450-500W-os márkás táp alatt, de ezek a 600-700-800 és 1200W-os tápegységek meg a rémhírek a fogyasztásról elég viccesek.
    Egyik HW oldalon 2db 8800GTX is elment egy négymagos Intel procival 500W-os tápról.
  • [Jakuza]
    Lathatoan te nem vagy tisztaban egy gep fogyasztasaval. 200Watt lol.
    Akkor csak javaslom figyelmedbe ezt a kis tenyt.
    A 820 P4 fogyasztas 145Watt teljes terhelesen. (http://www.xbitlabs.com/images/cpu/core2duo-shootout/power-2.png)

S ahogy tudni illik az Intel TDP erteke kozel sem a teljes fogyasztast jeloli, hanem kb a 75%-at. (http://www.hardforum.com/showpost.php?p=1028592944&postcount=2)
    Ami azt jelenti, hogy a processzor fogyasztasa igazabol tobb mint 135Watt.

Csak nezegesd ezt a tablazatot.

A teszt megtalalhato: http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/amd-energy-efficient_6.html
  • Inquisitor
    Ez egy kérdés? SF Aurora 25.000, a Qtechnology meg 8.000-9.000?
    Itt egy cikk az SuperFlower Aurora-ról ...
    Én azt választanám :)
  • [NST]Cifu
    Nekem a nem éppen átlagos gépemet (A64, Gf7900GTX, 5 wincsi, 2 DVD meghajtó és pár kolonc (4 hűtőventi, két fénycső) egy 420W-os Chieftec vitte (sajnos pár hónapja meghalt nem egész 4 év folyamatos (24/7) szolgálat után).
  • zoolee
    Melyik a jobb sf aurora 600 vagy QTechnology ????(600)
  • grebber
    Köszönöm akkor ez elbirja majd a vga-t + 4 atás cuccot pont!
  • dara
    Chieftec GPS500AB-A (aka DT500A2)
  • dara
    Láthatóan nem vagy tisztában az átlagos gép fogyasztásával. Az ugyanis elmarad a 200W-tól (a teljes konfigra értve)! Egy 955XE + 2xX1900XT (CF) konfig vesz fel kemény 320W körül, egy 8800GTX néhány vinyóval és ODD-vel, tuningolt C2D-vel simán elmegy egy 350W-os FSP-vel. Ezek mért és tapasztalati értékek, ha nem hiszed olvasd el a PH!-s VGA teszteket, azokban mindig van teljesítményfelvétel mérés.

A jelek szerint teljes mértékben tájékozatlan vagy a témában, úgyhogy lehet (sőt biztos) kicsit visszább kellene venned.
  • grebber
    Chieftec 500W DT500A2 tápnak mennyi feszt ad le a +12V1, +12V2, +12V3 ???

És azt hol lehetne megnézni mert honlapján nemnagyon találtam hogy mennyi satás és sima tápcsati van rajta?
  • [Jakuza]
    Meg mindig jobb mint a Chieftech 420as 18V-ja, kar szepiteni. 650W ide vagy oda. Raadasul ez letud adni 500W-t a masik nem.
    Azert van kulonbseg.tehat kar ennyire lehuzni, mert nincs ertelme, akinek keves penze van es 10K alatt akar venni tapot, annak nem nagyon van jobb alternativa. Egy mostani atlaggepnel, aminek nem eleg a 300W full terhelesnel.
    Vegyunk egy 3GHz-es Netburtstos P4et, 6600GT-vel.
    Csak a proci es a 6600GT felvesz tobb mint 200Wattot full terhelesen.
    Es akkor nem beszeltunk meg a RAMokrol,alaplaprol,DVDrol,vinyokrol,USB eszkozokrol.
    A 300Wattos tap mar kozel sem eleg, hiaba akarod beallitani.
    A spinupnal egy vinyo vagy DVD megzabal 25Wattot is, nem akarmilyen hibakat okozhat egy ilyen kis tapnal.
  • dara
    Kitűnő.