6979
Melyik tápot?
-
#2459 Abit KN8 -
dara #2458 Nem Gigabyte lapod van véletlenül? Azoktól láttam hasonlót nem egy esetben. -
dara #2457 Simán elég. -
zoolee #2456 OKs... -
#2455 Ahol összeér a tápcsatlakozó az alaplapéval, nem ért össze teljesen, csak egy kis része, és nagy áramfelvétel miatt szikra, és melegedés alakult ki közötte. -
zoolee #2454 Hát nem toom....
Legyen...
De ha nem nyúlsz hozzá akkor akkor, hogy lehet zárlat???
eztet nem értem, mert csak úgy nem lehet...
Amúgy nem füstölne az alaplap.....
Nekem is volt túlfeszem egy no name táppal és ott is hasonlók voltak a kinézetek... -
#2453 Ne viccelj, akkor füstölne az alaplap, és többet nem lenne hajlandó elindulni. Néha elindul, néha nem. Ez kontakt hiba. -
zoolee #2452 Sima túl fesz. -
#2451 Mire gondolsz akkor? -
zoolee #2450 Kontakt hiba???
Nemhiszem... -
Gabyee #2449 Sziasztok!
Gépújítást tervezek,de a tápnál bizonytalan vagyok.
Most jelenleg egy Chieftech 360W tápom van.
Ehhez a vashoz elég lenne vagy muszály a 400W fölötti:3800+ X2,Radeon 1950pro,1.5GB ram,DVD-RW,2db vinyó,Audigy 2
Ha nem fontos nem cserélnék,megbízható frankó táp.
Köszi -
#2448 Ilyen sem volt még. Ez szerintem kontakt hiba volt, nem túlfeszültség.
-
#2447 Szeretném kérdezni, hogy milyen tápot ajánlotok?
Lényeg: Legyen legalább 450 watt elbírása, aktív PFC legyen rajta, és ne legyen hangos, 12 cm-es venti legyen rajta.
Nem rég írtam, hogy többször nem lehet bekapcsolni a gépet, mert örökké leáll. Sokan rögtön rávágtak az alaplapra. De, már akkor is leállt, amikor már betöltődött a Windows. És, hogy mégjobban meggyőzödjek, hogy mi romlott el, elvégeztem egy pc stressz tesztet is, azaz elindítottam az Everestet, ott katt a pc stressre, közbe toltam be az optikai romokba a lemezeket, és indítottam volna el a Need For Speed: Carbont. És hoppá. Leállt a gép. -
dara #2446 Hát nem. A PFC a bemeneten fejti ki a hatását, a felharmónikusok szűrését. Bővebben: PFC
Persze ez kihat a kimenetre is, de nem ez az alapvető feladata. Kimeneten sima szűrővel is meg lehetne mindezt valósítani. -
zoolee #2445 A leg egyszerűbben a pcf az áram ingadozás elkerülésére van...
-
dz1 #2444 Arra vagyok kiváncsi, hogy pontosan milyen védelem az aktiv pfc?
Azt megakadályoza-e egy aktiv pfcs táp, hogy az alkatrészek(videokari,proci.memoria,stb)túláramot, túlfeszűltséget kapjanak egy sima PFCs táppal szemben? -
#2443 Egyik fórumbejegyzés: "A kapcsoló üzemű tápegységek mindegyike egy graetz-hidas csúcsegyenirányítóval "kezdődik". Ennek az egyenirányításnak egyik jellegzetessége, hogy a kondenzátorok a szinuszos bemeneti feszültség csúcsértékének környékén töltődnek. Viszont ez impulzus szerű áramfelvételt eredményez, aminek nagy a felharmónikus tartalma és emiatt nem tisztán Ohmos terhelésként jelentkezik a tápod a hálózat számára. Ebből adódnak a veszteségek, a PFC ezt hivatott kijavítani." -
zoolee #2442 Te, de azt kérdezte mi az a pcf...
A jelentését....... -
#2441 Azt, hogy van rajta PFC.
Aktív PFC = van rajta PFC
Passzív PFC = nincs rajta PFC
Ez az egész arra megy, hogy a vásárlókat megtévesszék. -
#2440 Hy! Lécci valaki linkeljen egy pc fogyasztásának számítására való oldalt! thx -
dz1 #2439 Sziasztok!
Mit jelent pontosan ez: Active PFC? -
zoolee #2438 ööö...
most akarok ujj tápot venni de egy olyan kéne ami max 16 e én chieftech re gondoltam.
A kikötések , minimum 400 watt és minimum 5 táp csati (molex) -
obe #2437 csak helyeselni tudok..én egy ilyet rendeltem..alig várom már:)itt -
zoolee #2436 Cseréld ki.
Sztem a kondik meghaltak rajta és nem ad elég naftát... -
#2435 Sziasztok, tegnap Messengereztem, hirtelen leállt a gép. Újra indítom elindul, leáll, újra indítom, elindul, leáll. Szerintem a táp a hibás, nem az alaplap. Régebben is csinált ilyet, lehúztam pár hardvert, és "jobban" indult, bár nem indult el teljesen, de tovább működött. Szerintetek?
Egy 2005-ös Sirtech 410 Watt Passzív PFC (vagy mondhatnám pfc nélkülinek) tápról van szó. -
#2434 Kösz. Vettem új tápot:)
Nem kockáztatok, mivel elég régi a táp (4év), ha a venti elszállt elszáll lasan más is.
-
#2433 Teszel bele a meghalt venti helyére egy másikat. Az új ventit akár az alaplapra is kötheted. Ez a legolcsóbb megoldás. De esetleg vehetsz egy új tápot is... -
#2432 üdv!
A tápom ventije tegnap leállt, majd portalanítás után (befúlyás) indulna,de mégsem vagyis kezdené a forgást, de nem akar beindulni?
Teljes tápcsere? Vagy jobb takarítás? ATX-300GTF-es a táp 4 éves
Kérnék segítséget, addig nem igazán merem használni a nagy gépet. -
#2431 komolyan, bocsánat. -
#2430 tökéletes. komoylan, az egyik legjobb táp a "hangtalanok" közt. HA hozzájutsz, menj rá egy Seasonic-ra. annál csndesebbet nem talász!!
(meg priviben dobj infót, honnan jön meg....:)) -
#2429 Nekem Zalman ZM600 HP-m van, nagyon halk, bár ez HP-s.
De amikor ki van kapcsolva, akkor is hallani valami kis birizgálást. Nem értem miért. Bár a hifimet is hallani, de hát az legalább mutatja az órát. -
#2428 sziasztok most állok tápegység vásárlás előtt, mert nagyon zúg és nem akarom, hogy behaljon, mert akkor nekem itt elviszi a fél konfigot. Milyen tápot érdemes venni?
Én egy Zalman ZM460-APS -t néztem ki. Szerintetek ez jó? -
tom235 #2427 csá. mi a véleményetek a trust márkájú tápokról? -
#2426 GPS-550AB-A angolul :) -
#2425 Volna itt két Chieftec táp:
GPS-550AB-A
CFT-560A-12S
Az 550-es 15k körül van, az 560-as 26k környékén. Kérdésem, hogy megéri-e az 560-as ezt a plusz pénzt? -
#2424 Majd ha tudod mekkora ingadozasrol volt szo.
Meg a legmenobb tapok feszultsege is ingadozik.
Mar pedig itt semmi mervadot nem irtak, szazad, vagy tized voltokrol.
Marpedig nehany szazad ingadozas nem visz magaval semmilyen eszkozt.
Sot meg tobb sem. -
dara #2423 Utána. Viszont egy ilyen ingadozás már elég lehet egy-két érzékenyebb eszköz megsemmisítéséhez, esetleg lekapcsolódásához. Akkor viszont nem érsz semmit a beállási idő letelte után sem. Az ilyen ingadozás sem megengedhető, emellett nincs olyan rendszer, amiben időben állandó lenne a terhelés, az folyamatosan változik, tehát nincs is ideje beállni a tápnak.
Na hol az az inkriminált hsz? -
#2422 Ha elovastad volna tovabb a mondatot, abban az all hogy utana beallt a helyes ertekre. -
dara #2421 A Q-Tec-ben semmilyen.
A Chieftec-ben viszont túlfesz, túláram, túlmelegedés és rövidzárvédelem is van. -
dara #2420 350W felett már nem úgy működött, ahogy kellene (össze-vissza ingadotzott a fesz), 450W felett pedig már meredeken zuhant a hatásfoka is. Akkor hol is kezdődtek a problémák? Szerintem már 350W-nál.