Melyik tápot?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mike
jó lesz ez, csak rá kell jönni, mi a hiba forrása

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Ramore
hagytam volna a 2.4-es celkát a gépben, addig tökéletes volt. 😊
Ramore
da ha ez így megy tovább, akkor minden el fog romlani a végén. táp ugye bizonytalan, alaplap bizonytalan, most már dvd író is bizonytalan.
Mike
a szgép alakatrészek úgy szoktak elromlani, hogy tegnap ment, ma meg nem, az teljesen normális

Mike
nem kell ennyire feldühödni 😊 szegény nem ért hozzá 😊

Ramore
ki fogom próbálni mindenképpen, kár, hogy nem tudok szerválni valahonnan egy nagyobb tápot.
Punker
figy a gép olyan mint a lego, cserélgetni kell a darabokat és kiderül mivel van gond.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Ramore
sorry, amatõr felhasználó vagyok!: )

értem én amit írsz, csak azt furcsálom, hogy a tegnapi xp újrarakás óta jelentkezik a dvd felpörgés utáni kikapcs. tegnap délelõtt még írtam vagy 3 dvd-t vele.
Punker
te tényleg ennyire nem vágod? miért nem veszel inkább 1 konzolt? 😊

a tetves optikai meghajtót kiiktatod a rendszerbõl az elsõ dolog ha arra gyanakodsz, kiveszed a gépbõl ha 10-15x gond nélkül feláll megy stb akkor 99% hogy az a sz@r

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Ramore
azt vettem észre, hogy amikor már fél napja megy a gép, akkor hibátlanul elindul, reggel csinálja, hogy hatszor kell elindítani, mire végre sikerül. szóval most hiába húzom le, nagy valószínûséggel elindul. holnap reggel mindenképpen dvd nélkül fogom beindítani.

az optika hibaforrás, az mit takar pontosan?
Punker
hát qrvaegyszerû ha kihúzod nem vesz föl áramot, ha úgy megszûnik a jelenség akkor az optika a hiba forrás

Ramore
ha lehúzom, azzal mit nyerek? én egyre jobban a tápra gyanakszom, ugyanis amikor felpörög a dvd, akkor kapcsol ki, ez pedig áramfelvétel.
NeoMaN
húzd le azt az olvasót a tápról....

Mike
nagyon furcsák ezek a svs írók

milyen dvd iróról van szó?

Mike
szerintem a felirat! mag az aranyozás, meg az színezüst ventillátorlapátok
arról nem beszélve, hogy a gyémántberakásnak is látszódnia kell 😊))

Ramore
senkinek nincsen további tippje?
Ramore
átnéztem, de nem találtam gyanús kinézetût, így elsõ blikkre.
Ramore
megpróbáltam, sikerült, most azt tapasztaltam, hogy pöccre indul, viszont most a dvd íróba berakott korongok felpörgésekor kapcsol ki. 😞(( ilyen még nem történt ezidáig, és most sem minden esetben, de már kétszer megtörtént.
petee
ok, akkor ne próbáld meg, túl kockázatos. Én csak segíteni akartam😊

Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01

Kondiznak is alaplapot, ha az a baja.

Egyszerûen nézz rá. Ha púpos kondik vannak, vagy akár olyan, aminek trutyi kijött a tetejére, vagy a tövébe, akkor ott a gond. Egyetlen ilyen kondi sem lehet rajta.
Alaplapcsere.
Ramore
az is félõ, hogy az xp újra telepítése közben van ugyebár 1-2 restart, és ha akkor is elkezdi a kikapcsot, akár még rosszabb helyzetbe is kerülhet a gép, már ha nem tudom felrakni az xp-t.
Ramore
bár nekem nem a monitor kapcsol ki, hanem maga a gép, és ezzel együtt a monitor.
Ramore
köszi, végül is egy xp újratelepítés semmibõl sem áll, egy próbát megér.
petee
Ramore!
Épp ebben a topicban írtam ilyen hasonló esetrõl. Bár nekem nem 6-8ik próbálkozásra indult el a gép,hanem 2-3ik. Vissza is olvashatsz,de leírom csak Neked összefoglalva:<#vigyor5>
Amikor ment a boot , nem volt semmi gond, csak amikor bekellene jönnie annak a képnek hogy "üdvözöljük" akkor kikapcsolt a monitor. Általában akkor indult el helyesen, mikor lehúztam a dvd írómat. 300W-os tápom volt,gondoltam az lehet a baj.Vettem egy FSP 350W-osat, és ugyanúgy folytatta ezt a tünetet. Már azt hittem,hogy rossz a videokártyám,azt is kicseréltem egy haveréra, azzal is ugyanezt csinálta. Már nem tudtam mire gondolni, utolsó próbálkozásként újratelepítettem a vindózt. És azóta megjavult, ez volt kb. egy hete és probléma nélkül megy. Azt ajánlom, ha nálad is szinte ugyanez történt,akkor próbálj vindózt újratelepíteni, hátha jó lesz....

Forza Juve! ; Cuore Sportivo! Logo by: SNAKE01

NeoMaN
Prohardware esetleg HWSW fórumán nézz körül, biztos találsz valakit, aki kipróbálja neked másuik táppal...

Ramore
egyet értek, de elég rosszul érintene anyagilag, ha az új táp ellenére megmaradna a gond, akkor ugye vélhetõen az alaplap lesz a hibás, amit ha jól tudom, nem igen szerelnek, így vehetnék abból is egy újat, ahhoz meg biztosan nem ezt a proci választottam volna, amibõl adódott a gond.

jól belenyúltam ebbe, igaz? kellett nekem bõvítenem. 😞 az a legrosszabb, hogy nem tudod letesztelni más alkatrészekkel, és szervizes ismerõsöm sincsen.
Szerintem csak egy féleképpen tudod becsavarozni (egyébként lefelé nézzen)!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Punker
szerinted a felirat fontosabb mint a légáramlás?

Punker
normális tápot venni soha nem pénzkidobás, jó lenne már megtanulni hogy a gép egyik legfontosabb része.

Szevasztok!
Vettem egy Q-TEC 400 W-os tápot és be akarom szerelni. De nem tudom h a második ventillátor lefelé vagy felfelé nézzen...(?) mert ha lefelé néz ,akkor az összes felirat a tápon fejjel lefelé lesz ,ha meg felfelé néz(ami nekem fura hisz ott már csak kb 1 centi hely van a gépház tetejéig...bár nem tudom h ott szív vagy fúj-e a táp...) akkor a feliratok átkerülnek a másik(nem látható) oldalra...nekem ez vhogy furcsa...igaz nem vagyok túl jártas táp berakásban. Szóval szerintetek melyik a jó megoldás?
Ramore
neked a táp csere megoldotta a gondot? ennek én is örülnék, csak félek, hogy kiadok x ezer forintot egy új tápra és megmarad a problémám.
Ramore
tehát nálad az alaplap okozta ezt a hibát? mi lett a megoldás?
NeoMaN
Nekem is volt ilyen gondom a géppel pár éve egy Abit KT7-el. Úgy emléxem nálam tápcsere oldotta meg.

Táptól függ. A nekem az 1db 8cm ventis chieftec is hangosabb volt, mint mosta a 2db 8cm ventis TAGAN.
Nekem anno egy BE6 alaplap ugyanezt csinálta, kondis volt.
Mike
mi a kisventi?
nekem van 2db 92mm-es silenblade-m, az elég halk

Ramore
nincs köztetek véletlenül bp-i szervizes? a gépem beindulásakor továbbra is csak minden 6-8 kísérletre indul el (xp betöltés közben kikapcsol), ám utána kifogástalanul mûködik. ez a jelenség a 3.4-es proci berakása óta jelentkezik, és a tápra gyanakszom, de mi van, ha az új táp megvétele után is megmarad a gond?

A konfigom: P4 3.4, Abit IS7E, 2x512MB 400Mhz dual ram, 120Gb wincsi, 6600GT, Coolink 350-es táp
Punker
az biztos hogy a 12-es chieftec halkabb volt mint a 2 ventis verzió, tagan-t passzolom, az én 2 ventis enermax-om halk de a 495-ös még halkabb volt szerintem.

Ramore
tehát szerinted a 2 ventis a halkabb
Ugyan miért? 15dBA sincs a két venti... melyik 12 centis venti van 18-19dBA alatt 1000-ren? Egyik se. Arról nem is beszélve, hogy 2 ventivel jobb a légáramlás benne, mint eggyel.
Punker
az is hangosabb mint egy 12-es venti mondjuk 1000-en

És ha 650-en forog a 2 venti? 😉 (TAGAN)
Nekem egy chieftech van 2 ventis és mit mondjak nem halk!

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

Mike at home
bar ez ventitol is fugg

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Ramore
pár fórumon az ellenkezõjét állították, ezért vagyok kiváncsi erre a kérdésre
Punker
2 kis venti hangosabb mint 1 nagy

Ramore
köszi!

hangosabbak, vagy inkább egyforma?
Punker
igen, nem

Ramore
Két kérdésem lenne:
1. chieftech thermaltake, egy kategóriába sorolható szerintetek?
2. a 2 ventis tápok valóban halkabbak, mint a 12cm-esek?