6979
Melyik tápot?
-
#2939 gianni sok coolink tápot eladott az új szériából és nem sok panasz volt -
#2938 olyanról hallottam hogy coolink táp tönkrement de szerenccsére csak az -
dara #2937 Az ATX410 csak saját kardjába dőlt. Egyébként a készenléti köre volt alulméretezve, és csak ezt a szériát érintette. De nem csak a Chieftec-nél, hanem mindenkinél aki vette ezt a Sirtec-től,pl Thermaltake. A High Power-t tulajdonképpen felesleges külön megemlíteni, lévén a Sirtec saját márkája. Ismereteim szerint 410W-os belet csak a Sirtec gyártott.
A Coolink egyes szériái viszont a gépre is veszélyesek voltak. Szóval a Coolinknek még szarabb szériái is voltak. Főleg 500W alatt. -
#2936 jaja 12-es venti hogy rohadjon meg, enermax kell a többi kuka :) -
Abu85 #2935 Csak pukkantak a tápok, a robbanás az más. -
Inquisitor #2934 "akkor te még nem tapasztaltad a chieftec 410-es szériát (füst edition)
coolinknak ilyen szar szériája sose volt"
Lol. Akkor elmondanám, hogy a csodálatos robbanós táp szériát a 12 centis hűtővel itthon pont Chieftek ÉS Coolink márkákból lehetett kapni, és nem csak 410-es volt, hanem emlékezetem szerint két nagyobb modelből is. És persze ez csak azt lepi meg, aki azt hitte, hogy a Chieftek gyárt tápot. :) -
#2933 dehogynem tekerj vissza kb 2 éve titt, nekem az 500-as hulladék volt 3-ból 3 durrant szét :) így lett enermaxom :) -
#2932 akkor te még nem tapasztaltad a chieftec 410-es szériát (füst edition)
coolinknak ilyen szar szériája sose volt -
dara #2931 Azt a h-t minek írod a végére? Simán Chieftec.
Egyébként a Coolink simán a Chieftec alatt van minőségben. -
#2930 de ha jól tudom akkor 12eft és rádobsz még 2500ft-ot akkor kapsz 1 400W fsp bluestrom2-t -
#2929 én régen ilyet akartam venni
tapasztalat szerint közepes
itt kezdődik az ér is vmit cucc: chieftech-coolink -
gaspijoci #2928 Hali!
Mi a véleményetek egy Coolink CP5012P 500Watt táprol? -
#2927 A Corsairban az tetszeik hogy nincs szétdarabolva és az össz-watthoz képest erős is a 12V-os ága, bármelyiken átmehet a 33A amit le tud adni, nekem meg most pont azzal van bajom hogy a 12V-ban nincs elég kakaóm. Nameg olcsóbb mint az Enermax, szóval ha be bírom szerezni Corsair lesz.
De ha nem lesz Corsair, akkor ez a Chieftech is elbírja majd a gépet, ugye? (mármint húzva magas Vcoreval nagy FSB-n...) -
#2926 az új corsairok elég jók
de a legjobb ezek közül az enermax csak nem éppen olcsó -
#2925 én kicseréltem a logitech kormányom a ledeket nagy fényerejűre (én láma)
azt mikor játszok tisztára az az érzésem van hogy mintha reflektorral jönne vki szembe(ez ám a szimulátor érzés)
most fogtam és az összes ledet leragasztottam szigszallaggal:-)
de nekem nagyon tetszet a régi bluestorm aminek a ventije világított -
#2924 Úgy tűnik az új gépemnek kevés a régi 420W-os Chiestech tápom. Elvileg ezért mert csak 1db 12V-os 18A-es ága van, mert régen 5-ról szerettek inkább enni a gépek, de a maiak 12V-ról. Eleinte csak néha kapcsolt le a gép masszív gépigényes játékok alatt, de mikor egyszerre van túlhúzva a CPU és a VGA is ma már pár percig se bírja (egyre rosszabb, mert már viszavettem a procit gyári FSB-re és így is lekapcsol fél óra Lost Planet után).
Nem, nem a tuning miatt áll le, a táp miatt, ez ki lett próbálgatva, PCI-os VGA-val megy a CPU magas FSB-n félóra ORTHOS-t is, ahogy nagyon alacsony FSB-n is bírja sokáig a túlhúzott VGA az ATI-tool 3D stresszelő ablakocskáját, de magas FSB-n már alap VGA órajellel is elszáll a gép 3D-ben)
Szóval új táp vásárlásra szorulok és azt mondták bőven elég lesz 400W is, csak többet bírjon 12V-ból. (legyen 2db 18A-es ága is) De ha már cserélek csak rákérdek itt is szerintetek az alábbi 3 táp közül melyiket vegyem:
Chieftec 400W ATX GPS-400AA-101A
Corsair VX 450W
Enermax Liberty ELT400AWT
Az első olcsó, és elvileg elég bőven lesz, a 2. kimondottan új gyártmány, direkt a 12V-ra gyúrja rá azt a 450W-ját ami ugye még biztos elég is, a 3. meg moduláris kábelezésű, de drága (de nem sokkal mint a 2. ami 450W és új kivitel...) A gond az lehet a 2.-al hogy nem tudom majd beszerezni.
Javallat? -
#2923 olcsóbb a vietkong karácsonyfa izzó+ TESCOS ezt vedd meg konfi -
Inquisitor #2922 OFF:
Heh, nem mindenki örül neki, hogy karácsonyfa lesz a gépéből.
Nekem ha bekapcsolva hagyom éjjelre a gépet, így is vagy tucat led villog a pofámba, még az hiányzik, hogy a ventik is világítsanak benne.
A modolós arcoknak meg minden tiszteletem, de néhány ritka kivételtől a modolt házak rondák és giccsesek. (Persze van kivétel, ahola tulajnak van érzéke hozzá, vagy hónapokig dolgozott a házon.)
Ráadásul világítós bizbaszok nélkül is lehet szép moddingot csinálni.
Ezt csak azért , mert itthon abból áll sokaknak a téma, hogy valami kínai gagyiházra rávágnak egy plexis oldallapot, és telepakolják mindenféle világító izével. -
#2921 spórolnak a villanyall -
#2920 +2500 akkor meg kapsz 1 világítókapcsolós FSP BlueStorm2 500W-t annyit megér
ajándékba kapsz asszem 1 fsp matricát meg 230V tápkábelt
a régi fsp-k ventije is világított most az újaká miért nem? -
#2919 azért a 15 -t irtam ,mert 500-as Chieftech-et annyiért kaptam -
Inquisitor #2918 Nem csak annyiért, lehet kapni 450-es Asust vagy Chiefteket 11-12K körül, igaz azokra nem 5 év gari van, de bőven elég egy erősebb konfigba is. -
Inquisitor #2917 A Spire jó hűtőket gyárt és használható házakat, de tápot nem vennék belőle. Persze egy Codegen-náél jobb, de akkor sem. -
#2916 ne nagyon kisérletezz vele, ha VGA-ra kiadtál pénzt, egy normális tápon ne spórolj,+ az újabb játékokkal zabál a gép is. speciel én a táp miatt nem kockáztatnék. 15 körül profi tápot vehetsz a www.ipon.hu-nál -
#2915 spire hűtők jók lehetnek de trafóba nem tom
szar biztos nem lehet de jó sem -
t256 #2914 A Spire nem elég megbízható ? -
#2913 Én biztosan valami megbízható, márkás 400w-os tápnál alább nem adnám a helyedben... -
t256 #2912 Sziasztok!
Szerintetek ezt a gépet vinni fogja egy 380 Wattos (Spire) táp ?
Gigabyte GA-M57-SLI-S4
Athlon X2 5000+
2*1 GB Geil (800 Mhz) RAM
Asus Radeon x1950pro
SB Live! 5.1
250 Gb Samsung winyó
NEC 3540A DVD-RW -
#2911 én mindig mondom mindenki-nek
acorp gembird codegen vargáné és TSA tápokat ne vegyetet!!!!!!44
úgy látszik nem figyelnek rám az emberek -
#2910 egyik fsp oldalról -
monor87 #2909 Még semmit nem vettem, de valószínű, hogy majd olyat veszek amit mondtál... -
tmisi #2908 Rájöttél magadtól is. Egyébként őszinte részvétem. -
tmisi #2907 Visszaolvastam a hsz-eid. Ha minden igaz, kinyiffant a Codegen tápod. Na már most az a sanda gyanúm, hogy a kódegány kinyírta a vga-t (vagy mást is). És itt a tanulság a nevezett gyártó (és társai) által gyártott gyenge minőségű tápok hátrányaira. A 6600GT-d AGP-s szal, gondolom van tápcsatija, amin leszívja a tápot rendesen. Mikor fejlesztettem a gépet, én is cseréltem tápot a Delux/noname 300W-ról, mert az Internetet olvasra rájöttem, nem tuti hogy elbírja a P4+7600GT kombót.
Mivel tölt a gép, az alaplap sztem jó. Próbáld ki másik VGA-val. Reméljük más nem purcant ki. -
tzmod #2906 itt a reklám ideje:
Ha kodegen házatok van hasonló nevű táppal, mielöbb küldjétek a szemétbe a tápegységet! Ilyen márkájú tápot ne vegyetek!!!!
Ha tönkrevágta a táp az intel gyári alaplapomat(intel 865perl) akkor kb 100ft kárt okozott ez a minőségtelen vacak: KODEGÁNY!!!
Az ár azért ennyi, mert ha új gépbe ruházok bele, akkor vehetek új memoriát, videókártyát(mert ugye AGP-s nem megy bele a PCI expreszbe, na meg kitudja még mit tett tönkre ez a vacak)
Egy elkeseredett géproncs tulajdonos! -
tzmod #2905 Meg vettem tegnap a tápot:
Chieftec GPS-450AA-101A Dobozos 450W ATX
Miután beszereltem a tápegységet, rá kötöttem az alaplapra és a többi eszközre, indítom a gépet, látszik a ledeken, hogy tölt a gép, de se kép se hang
ebből derült ki, hogy mi nem működik a gépben. ebben az esetben a videó kártya, de az is lehet, hogy az alaplap agp-s kimenetele mondta be a szolgálatot.
Az alaplap nem veszi fel az áramot(nem működik a hűtőventilátora sem)
Egyenlőre még nem viszem be a gépet vizsgálgatni egy szervízbe (mert drága), hanem van otthon egy geforce mx400-as videókártyám ezt is ki próbálom.
Elképzelhető hogy az alaplap sérült a geforce 6600gt video kártya meg nem, vagy lehet hogy az alaplap sérülése nélkül csak a videó kártya mondta fel a szolgálatot?
-
#2904 Hehe...komoly, de honnan tudod hogy FSP-t szerelnek? :D -
#2903 Német oldal - Tápokról - Tesztek -
#2902 FSP szerelés
-
#2901 mit vettél? -
monor87 #2900 köSzi mindenkinek....