6979
Melyik tápot?
-
#2979 szerntem elég lehet ha brisbane veszel
az csak max-ba 65W eszik
a 3000+-od meg 65-89W-ig -
Inquisitor #2978 Akkor kezdek izgulni, nekem egy ezeréves Chieftek 340-es táp van bent, és most akarom kicserélni a 3000+ procit egy X2-4200+-ra. Lehet utána már nem fog menni a konfigom? (Bár ha vitte az X1650XT-t, ami alig zabál kvesebbet az X1950pro-nál ...) Igaz a jelenlegi VGA (HD2600XT) nem fogyaszt sokat, de a két magos proci csak kér valamit enni? -
#2977 nekem alapon 53fokos a gpu
lehet mégis túlmelegedhet a vgad -
#2976 Asus A8N-E alaplap.
Plusz tápkábelt bedugtam a VGA-ba miután bekapcsolás után szólt, hogy dugjam be.
Alaplapra is rá van dugva persze. -
#2975 milyen alaplap? márka típus
a plussz tápkábelt bedugtad a vga-ba meg az alaplapra? -
#2974 Mielőtt videókarit (6600gt-ről 1950xt-re) és procit (3000+ ról X2 4200+-ra) cseréltem sosem csinált ilyet a gép. Így nem hinném, hogy alaplapi hiba. -
#2973 talán alaplap hiba -
#2972 vagy lehet nálad más gon is van??! -
#2971 az a progi 1 szar
nem így müködik a fogyasztás
ennél sokkal bonyolultabb
nekem 420W linkworld van ami nem túl márkás csak németországból való tüv tesztes stb.....x1950pro-m van
és simán megy a gépem szétttuningolva is:-)
mondtam már mindenkinek FSP BlueStorm2 500-ot
500W Fortron Bluestorm II Active PFC 17 754 Ft 2 év
bandit -
#2970 most az uj gepemet meg nemmertem, de az oregbol kiindulva, en is igazaqt adnak a "dara"nak, szerintem is azok az oriasi 500-600 wattos zabalasok hulyeseg. De azert egyet nefelejcsunk. A stabilitas nagyon fontos ilyen kartyaknal es gepeknel. Ha total lekapcsol a geped, en szerintem a tap problema van jelen. Bizonyos hejzetekbe nagyon megingadozhatnak a feszultsegek, es attol instabilla valik es lekapcsol. Ezert vettem en is inkabb kemeny stabil Enermax Infiniti tapot mert az maszivan tarcsa magat meg a kemenyeb halyzetekben, es ha valamit nembirna vagy elekro gond van akkor figyelmeztet.
A tapot meg a zabalast is ugy kell ertelmezni nagyabol, mint az erositoket. Ha pici lakasod van, akkor jobb megvenni a nagyobb teljesitmenu erositot, de nem azert mert 500Watton fogod halgatni a hatodik emelete a panelba. Hanem azert mert sokkal nagyob a dinamikaja mint egy 10-20 wattosnak, es gyonyorubb tisztabb hangot ad ki. Persze ez fugg minden mastol is (repro, source signal, kabelek). Ugy a tapnal is jo ha kemeny es van rezerva. -
#2969 Na ezt jó hallani akkor táp gond talán kilőve. Mitől csinálhat még ilyet a gép? -
dara #2968 Illetve talán 10-15W-tal többet, mint 200W. -
dara #2967 A netes számológépek semmire sem jók. A géped még 200W-ot sem fogyaszt fullon hajtva. -
#2966 Lenne egy "táp"-os kérdésem, kíváncsi vagyok mi a véleményetek.
Mikor kinőttem a régi tápomat (400W-os noname szerű, már nem bírta el a gépet) cseréltem és vettem egy 420W-os Thermaltake tápot. Utánaolvasgattam, nem nagyon szidták ezt a tipust csak miután megvettem utána láttam pár fórumon, hogy nem ajánlják mert árához képest nem nagyon éri meg. Mind1 sosem volt vele problémám csak ennyi volt az előtörténet. :)
Most azonban gépet frissítettem és a régi videókari 6600GT helyett vettem egy 1950XT-t ami köztudottan elég nagy étvágyú és most már többször csinálta a gép, hogy erőforrás igényes játékok közben egyszer csak kikapcsol. Először gondoltam lehet túlmelegedik valami de miután megtudtam, hogy a 90°C az ATI kártyánál üzemi hőfok így ez is kiesett, proci 65 fok körül max, alaplap 45-50.
Pont ma mutatott haverom egy oldalt amin kb. ki lehet számolni mennyit fogyaszt valójában a gépem és az oldalon beírt adatok alapján 405W jött ki ráadásul a videókártya valami régebbi fajta volt az 1950XT annál tuti többet eszik.
A konfig: AMD X2 4200+, ATI Radeon 1950XT, 4db DDR 400 memória, DVD író, 3 SATA vinyó + 1 ATA vinyó, 1db 12cm-es házhűtő venti meg egy hangkártya plusz 2-3 USB kütyü.
Lehetséges, hogy emiatt van az, hogy a nagy játék hevében egyszer csak kilövi magát a gép mert a táp nem bírja? Vagy esetleg bármi más ötlet mi produkálhat ilyen hibajelenséget? -
#2965 nekem is volt ilyen elpukkanásom, gairztattam egyből...
:D -
#2964 ja a vivo az mindig is ati valósította meg jobban
emléxem mikor sokaknak szállt el a tv-out-os gf2mx-ük mert nem volt bennük védelem csak teljsen kikapcsol állpotba lehetett csatlakoztatni a vezetékeket -
#2963 Mindenkinek megvannak a kedvencei, ugy nekem is az Intel es az ATI. Persze az Intel is csinalt a multban csunya marketing huzasokat amik apszolutt nem tetszetek es negyon eleneztem, azert olyankor nem is vetten CPUt, mert az inkab a marketing es uzletrol szolt mint a teljesitmenyrol. De most a sok cseszegetes utan megjavultak es csinaltak vegre egypar "tisztaveru" preciz gyartmanyt (a core 4et kiveve, azt most megin egy huzas). Persze piszkos huzasokat minden ceg csinal, senki sem tiszta. Az AMDvel nekem nemvolt sohasem kulonosseb problemam, talan az elejen hogy mindig csak kopiroztak es utanoztak az Intel utan, de az mar a multe. Most mar sok sajat fejlesztesuk van a 64bit peldaul nagyon jol bejott nekik (az Intelnek meg eppen nemugy ahogy terveztek), de ez csak egy pelda...
Annak elenere hogy az AMDvel nemvolt problemam es nemis utaltam, csak egyszeruen Inteles voltam mindig (azert egyszer volt AMDm is es nemvolt vele gondom) (es sok AMD gepet is csinam aki olyat akart, es nemvolt veluk gond). De most nemkedveltettek meg magukat velem. Mert ugyanugy ATIs is vagyok, es mindig megbizhato volt az ATI tokeletes kertyakkal foleg a VIVO video IN realtime caturing (esetleg driver problemak meg minden mas gyartonal is akadnak ha esetleg voltak) de most ahogy megvette az AMD nemteszik az egesz. Most vettem egy ATI Sapphire HD 2900XT VIVOt. A 3Dvel semmi problema, meg a 2D Windowsba is jo. De a Video capturingal mar 3 hete csurognak az idegeim, trouble ticketet az AMD/ATIn mar 2 hete pinpongozzug egymas kozot, es nagyon kitero valaszokat irnak mindenre. Mar felcseszottem es irtam apszolutt egyertelmu kerdeseket. Azokbol egyre kaptam egyertelmu valaszt; hogy az All-In-Wonder discotinued, ugyhogy az X1000 seria volt az utolso, tobb nemlesz. Gondolom ezert a softwaret es drivereket is a HD2900XT-re mar elhanyagoltak. Mar ezzel is 3 hete kilodok. Soha nemgondoltam volna hogy az ATIval ilyen gondok lesznek. 10 eve ATIt vasarolok (mar volt 5-6 seria) es hasznalok video capturet, es mind tokeletessen mukodott amig kulon ceg volt az ATI. Most meg az egesz elromlott, csakis a felvasarlassal tudom oszefugesbe hozni. Hisz a mi cegunket is felvasaroltak a nemetek, es tudom mi folyik ezek utan a felvasarolt cegekbe. Sajnos, lehethogy ez az utolso ATI kartyam.
(Azert attol meg AMDm lehet valamikor, nemkizart ha az Intel nemfog jol viselkedni) -
#2962 koszi, lagalab egy picivel tobbet tudok. Mar irtam a MSInek, de ha minden P35 csinalja akkor az Intelle fogg kelleni minden gyartonak egyutmukodni. Amugy en apszolutt Abitos vagyok (az MSI se rosz de magamnak mindig Abitot vettem), de most sajnos mivel megfizethetelenul dragak a DDR3 memoriak, akkor olyan lapot kerestem amelyik Combo DDR2/DDR3 tamogatassal, es ilyen csak 3 van a piacon, az Abit sajnos nincs kozottuk pedig eredetileg azt akartam. Kulomben van egy ideiglenes megoldasom erre. Gyanus volt hogy a nagy forrosagokba nemcsinalta, csak most ahogy lehult a levego. Bekapcsolas elott hajszaritoval felmelegitem az alaplapot olyan 28-30 fokra es akkor bekapcsolas siman megy (nem kapcsolgat), de a kikapcsolasra azsem megoldas. Azt talan csak a gyarto tudja megoldani.
Ami a BIOSt illeti, mer tobb napot elcsesztem vele hogy mst nemcsinaltam, csak a BIOS bealitasokat kombinalta, de semmi sem segitet, mindig egyforma az eredmeny. -
#2961 azt tudod csinálni vársz türelmesen 1 új bios-ra ha nem áll elő ilyen akkor azt tanácsolom vidd vissza gari és baszd le őket és utána felejtsd el az IP35-őt
van 1pár i965 is ami ugyanezeket a tüneteket csinálja
1jó tanács feletsd el az intelt
AMD-vel soha ilyen hűlye-idegesító problémán nem volt
AMD X2 4000+ brisbane-t+abit kn9 sli vagy ultra-t javeaslom megvan simán kevesebből és még gyorsabb is és mellesleg nem kell hajszárítani
nehogy má corsaitáppal nem menjem mert azok nagyon jó tápok(AMD vegyél!) -
#2960 Állítólag minden P35-ös lap csinálja, panaszkodik rá itt Maszka is Abit lappal..
Szerintem bios beállítási, ram, vagy tuning probléma.
Legalábbis nekem a Giga 965P DS3 akkor csinál ilyet, ha a biosban valamit rosszul állítok be. -
#2959 Sziasztok,
Nekem Enermax Infiniti EIN650AWT tápom van es MSI P35 NEO COMBO alaplapom a haveromnak meg ugyanaz a PC de Corsair 520 Watt HXEU tappal, es be/kikapcsolasi problemakkal kuzdunk. Olvastam teszteket, hogy nagyon jo a Enermax Infiniti, aszthittem ha ilyen minosegu tapot veszek, akkor legalabb nemlesz vele problemam. Amig nagy melegek voltak (kb. 28 fok) adig a bekapcsolas siman ment, de most ahogy kb. 23 fok van a szobamban (telen lesz 18 is) sajnos a bekapcsolasnal azt csinalja hogy 4-5szor ki/be kapcsolgassa a gepet masodpercenkent es asztan vegre elindul. Ezt a nagyobb melegegbe nemcsinalta, akkor maris elsore elindult. Asztan ha kikapcsolom, es ujra bekapcsolom akkor mar elsore indul minden. Ezert nagyon ugy nez ki a MSI alaplap a felelos, mert a kiviszem a balkonra a PCt (lehuteni), es a tapot bent hagyon melegen, es ha viszahozom a PCt akkor hidegen kapcsolgat es erre eleg neki 23 fok es kevesebb. Viszont a hajszaritoval bekapcsolas elott bemelegitem az alaplapot olyan 28-30 fokra akkor siman elindul a bekapcsolaskor. Akkor nemkacsolgat. Es ugyanezt csinalja a haveromnak ugyanez az alaplap mas tappal (Corsair).
Es a kikapcsolasnal viszont azt csinalja a Enermax+MSI P35 NEO COMBO (nagy melegbe es most is) hogy Windowsba teszek ShutDown-ot lekapcsol, asztan azonal (1 masodpercen belul) viszakapcsol 1-2 percre, aztan kikapcsol vegleg.
Nos azzal dicsekedig is a Enermax hogy a lekacsolas utam meg kifujja (lehuti) a hazat ugy hogy hadja peregni a ventilatorokat. De ezt en ugy kepzeltem el hogy shutdown utan egy ideig maradnak a ventilatorok, es asztan apszolut lekapcsol. De sajnos ugy csinalja hogy eloszor lekapcsol, utanna azonnal viszakapcsol (a HDDk majd meg bolondulnak ettol) 1-2 percig ventilatorokkal huti a hazat es utanna vegleg kikapcsol.
Majd infarktot kaptam mikor ezt eloszor megcsinalta, hat ennel roszab nincs a elektronika szamara hogy ki/be kapcsolgassak, es a HHD-krol mar nem is beszelve. Ezaltal piszkosul csokken az elettartalma a elektronikanak, ez meg roszabb mind ha a meleg bent maradna a hazba kikapcsolas utan (az lassan kihul) de a HDDk nemtom meddig fogjak ezt a kapcsogatast birni. Ez nekem nagyon nemtetszik.
Muszerrel mertem, hogy lekacsolas utan viszajon a 5 es 12 volt is, es felfutnak a HDDk is (de a PC nembootol fel), az egyik DVD-t ki is tudom addig nyitni meg lehuti a hazat. A PC nemfut fel, de legjobban zavar hogy a HDDk elindulnak.
Es nemtom hogy mert csinalja 23 fokba a bekacsolasnal hogy 5-6szor be/ki kapcsolgat es utanna indul. Rettegek ettol a kapcsolgatastol. Ha tuttam volna elore akkor mast veszek akar meg egyszerubb markat is csak ne kapcsolgassa a gepet.
Tudtok nekem ebben segiteni, van-e valami megoldas. Nincs valakinek hasonlo problemaja?
koszonom -
#2958 Okés!Köszi!Végre egy normális ember! -
#2957 Sziasztok,
Nekem Enermax Infiniti EIN650AWT tápom van, es be/kikapcsolasi problemakkal kuzok. Olvastam teszteket, hogy nagyon jo, aszthittem ha ilyen minosegu tapot veszek, akkor legalabb nemlesz vele problemam. Amig nagy melegek voltak (kb. 28 fok) adig a bekapcsolas siman ment, de most ahogy kb. 23 fok van a szobamban (telen lesz 18 is) sajnos a bekapcsolasnal azt csinalja hogy 4-5 ki/be kapcsolgassa a gepet es asztan vegre elindul. Ezt a nagyobb melegegbe nemcsinalta, akkor maris elsore elindult. Asztan ha kikapcsolom, es ujra bekapcsolom akkor mar elsore indul minden.
Es a kikapcsolasnal viszont azt csinalja (nagy melegbe es most is) hogy Windowsba teszek ShutDown-ot lekapcsol, asztan azonal (1 masodpercen belul) viszakapcsol 1-2 percre, aztan kikapcsol vegleg.
Nos azzal dicsekedig is a Enermax hogy a lekacsolas utam meg kifujja (lehuti) a hazat ugy hogy hadja peregni a ventilatorokat. De ezt en ugy kepzeltem el hogy shutdown utan egy ideig maradnak a ventilatorok, es asztan apszolut lekapcsol. De sajnos ugy csinalja hogy eloszor lekapcsol, utann viszakapcsol 1-2 percig ventilator es utanna vegleg kikapcsol.
Majd infarktot kaptam mikor ezt eloszor megcsinalta, hat ennel roszab nincs a elektronika szamara hogy ki/be kapcsolgassak, es HHD-rol mar nem is beszelve. Ezaltal piszkosul csokken az elettartalma a elektronikanak, ez meg roszabb mind ha a meleg bent maradna a hazba kikapcsolas utan (az lassan kihul) de a HDDk nemtom meddig fogjak ezt a kapcsogatast birni. Ez nekem nagyon nemtetszik.
Muszerrel mertem, hogy lekacsolas utan viszajon a 5 es 12 volt is, es felfunak a HDDk is, az egyik DVD-t ki is tudom addig nyitni meg lehuti a hazat. A PC nemfut fel, de legjobban zavar hogy a HDDk elindulnak.
Es nemtom hogy mert csinalja 23 fokba a bekacsolasnal hogy 5-6 be/ki kapcsolgat es utanna indul. Rettegek ettol a kapcsolgatastol. Ha tuttam volna elore akkor mast veszek akar meg egyszerubb markat is csak ne kapcsolgassa a gepet.
Tudtok nekem ebben segiteni, van-e valami megoldas.
koszonom -
dara #2956 Megveheted nyugodtan. A zsigeri véleményekkel ne foglalkozz, látod, hogy meg se nézték mit linkeltél. -
dara #2955 És az mennyibe kerül modulárisan? Főleg, hogy FSP Everest-ből 800W-os a legkisebb. FSP
FSP Epsilon 800, ami még csak nem is moduláris.
Megnéztétek egyáltalán, hogy mit linkelt?
Enermax Liberty ELT500AWT-00
Seasonic M12-500 SS-500HM
Szóval egyáltalán nem rossz választás. -
#2954 fsp 500w -
#2953 enermax..... -
#2952 Rongyrázás amikor direkt olcsóbbat néztem ki -
#2951 Akkor mi legyen? -
#2950 Ne haragudj, de szerinted normális volt a kérdése amikor egy 560-as chieftec-et linkel? Ez igazi rongyrázás. -
#2949 ????? -
#2948 Nagyon rossz választás szerintem. -
#2947 Sziaztok!Ezt a tápot néztem ki a konfiguráciomhóz.Kérek egy elfogadást tőletek hogy jó választás-e!:)
Táp -
#2946 néha csak azt tudom mondani a milyen tápot?-ra hogy ha nem tudtok visszaolvasni akkor inkább DISZNÓTÁPot vegyetek!!!! -
#2945 az fsp a jobb -
röpcsi #2944 Hy! Szerintetek meliyk a jobb? 500W Chieftek DTG-500 vagy 500w FSP buelstorm2? -
#2943 Köszi ilyenre, legalább nem kell + spagóca -
dara #2942 SATA-tápcsatlakozóra gondolsz? GPS-500AB-A CFT-500A-12S -
#2941 Szia! kérdezném, hogy a chieftech 500-as tápon van-e olyan csatoló ami a samsung 160 Sata II-es-hez kell? -
dara #2940 Az újabb szériák már tűrhetőek. A korábbiak viszont finoman szólva is kutyaütőek voltak többnyire. Egynémelyben még védelem se nagyon volt. Én azért még mindig inkább egy Chieftec-et ajánlanék, mint egy Coolink-et.