6979
Melyik tápot?
  • NeoMaN
    Tudom. De a PFC nem neked jó, hanem az áramszolgáltatónak.
  • giorgio81
    Bocs mégis van!
  • giorgio81
    én blustorm II-ből csak 500W.ost láttam , 400W-ost nem
  • BaLeeX
    Végül FSP 500W lett mivel azt írták másik fórumon, hogy többet ad le valójában, mint az 550-es Chifi. Holnap érkezik.
  • BaLeeX
    A választ megkaptad szerintem és ebben még tartalékok is vannak és nem is drága.
  • giorgio81
    Valaki még a #3011-re?
    A 400W-os táp elég abba a konfigba?
  • dara
    El kell választani egymástól a PFC és a táp hatásfokát. A magasabb PFC hatásfok kisebb terhelést okoz a hálózat felé (ergo kisebb lesz a hálózat meddő teljesítménye), ezáltal hatékonyabb energiafelhasználást tesz lehetővé. A PFC alapvetően emiatt fontos, nem a táp hatásfoka miatt.
  • Eagle16
    FSP BlueStorm II 400W
  • giorgio81
    Sziasztok! Erre a konfigra tudnátok egy tápot ajánlani? Hány Wattos kell neki. Köszi a segítséget!

Gigabyte GA 965P S3
    Intel Core 2 duo E4300
    Sapphire Radeon X1950Pro 256 MB
    2x 1GB DDR II 800 MHz Kingmax
    320 GB Samsung SATA II HDD
    1 DVD író
    1 DVD olvasó
    (esetleg FDD)
  • NeoMaN
    Én úgy tudom, hogy aktív PFC-s tápnak picivel rosszabb a hatásfoka mint passzív társáé.
    Viszont természetesen aktív PFC-nek jobb a hatásfoka mint passzívnak.
    :D
  • NeoMaN
    Számít.
  • MaSzKa
    még az passzív és az aktív pfc se egyforma
  • dara
    A jelek szerint semmit se tudsz a működéséről...
  • NeoMaN
    Semmit nem számít a pfc, nagy vakítás az egész.
  • MaSzKa
    aktív pfc-nek elvileg jobb a hatásfoka
  • BaLeeX
    Kösz az ötleteket. Még annyi, hogy számít valamit az aktív vagy passzív pfc ha szünetmentesről megy a gép?
  • dara
    Chieftec-re meg 3 év.

FSP esetén meg szép ez az "akár 85% hatásfok", csak az a baj vele, hogy valamiért ezeket a tápokat még nem merték odaadni a 80plus.org-nak tesztelésre. Szóval nem venném készpénznek. Nincs olyan gyártó, amelyiknek bemondásra elhiszek ilyesmit.
  • MaSzKa
    a 3ág akkor jön jól ha SLI vagy CF-be van 2 kártya kötve a gépen

tehát egykártyás gépbe felesleges lehet de jó dolog
  • MaSzKa
    az fsp-re 2év gari van és most banditnál 17700ft én tutti azt venném
    mert akár 85%a hatásfoka
  • OBTSentinel
    sziasztok!
    gépujitás következett be, kicsit erösebb konfig született az elözönél(E6750,8800gts)táp maradt a régi chieftec 400w-os.ezek szerint, a forumot olvasva, ennek elégnek kéne lennie.De játék közben gyakori a restart.Akkor mégsem elég?
    Ok.Megválaszoltam a magamnak:CHIEFTEC 410w-os a tápom, a legendás készenlétikörhibás 2005-böl.Akkor csak az a kérdésem, ettöl lehet a restart?Nem rántja magával a gépet ha behal?(pánikra semmi ok, az uj táp beszerzése folyamatban, chieftec vagy asus 450-es lesz)
    üdv
  • NeoMaN
    Chieftecben 3db., FSP-ben 2db. 12V-os ág van....
  • BaLeeX
    Ha arra kerülne a sor akkor CHIEFTEC GPS-550AB vagy FSP BlueStorm II. 500W ? Egy árban vannak.
  • MaSzKa
    Lefelé bővíti tápegységeinek kínálatát az FSP
  • dara
    Ha van pénzed fénycsövekre, akkor legyen tápra is.
  • dara
    Lehet szídni, de felesleges emiatt. Az aktív PFC-s tápok döntő többsége nem működik csak valódi szinuszos kimenetű UPS-ekkel. Ilyen volt az agyonajnározott Bluestorm (I) is, ezért készült belőle passzív PFC-s is.

A 460-as Chieftec-kel tudtommal nem volt baj, eleve nem Sirtec, hanem Enhance belű volt.

Egyébként ha eddig Winchester/Venice-ed volt, akkor az X2 max 22W-tal fogyaszt többet (67 vs 89W). Ha Clawhammer/Newcastle, akkor meg ugyan annyit.
  • djtrial
    akkor tuti elég?
    mi az h 2db 12V-os ága van? Nem mindegy melyik ágra kötöm a neont?
  • NeoMaN
    350-es FSP elég hozzá.
    itt
    2db. 12V-os ága van.

De tartom azt, hogy a neonok helyett inkább bővíts...

• djtrial
    codegen 400-as, de már tapasztalatból mondták hogy kb 200w a valós érték amit lead, védelem sincs benne, és nemakarom hogy ha rákötök még 2 neont hogy hazavágja a gépemet, mert előtte a 400-as mercury kevés volt maga a gépnek. ezt a bajt akarom elkerülni egy jó márkás táppal. milyen legyen helyette?
  • NeoMaN
    Milyen táp van benne? Mire használod a gépet főleg? A mostani táppal mi a baj?
  • djtrial
    egy ideig nem lessz új configom, mivel nemrég vettem, ilyenre telik sajnos....
    szóval milyen táp illene hozzá?
  • NeoMaN
    410 Sirtec belsős volt az....
  • NeoMaN
    Hát igen, a családi kassza nagyon nagy úr, én is sikkasztásokra kényszerülök minden egyes alkatrész beszerzésekor...

Legjobb megoldás az ha eladod a régi cuccod jó áron valakinek akinek nagy szüksége van rá, és pár ezres hozzádobásával megveszed az újat.
  • NeoMaN
    Nemtudom, én erre a konfigra már nem költenék.
    Ha el tudnád adni a lap+ram+cpu+vga+világítós kütyük+SB+házad a táppal-t egyben a PH-n vagy apróneten és hozzádobnád az FSP árát meg mondjuk még 20-at, akkor egy dupla ilyen erős konfit tudnál venni /persze SB és világítós kütyük nélkül, amikre amúgy sincs semmi szükség/.
  • djtrial
    üdv!
    lenne egy configom, amibe egy codegen tápot akarnék lecserélni egy megbízhatóbbra.
    A config:
    Alaplap: Msi K8T Neo-V
    Proci: Amd Sempron 2800+ s754 1.6GHZ
    Memória: 2x256Mb Ddr1
    Vga: Ati Radeon 9550 128mb Agp
    Optika: LG Dvd író
    Vinyó: Maxtor 200Gb Sata
    Hangkártya: Creative Sound Blaster Live 5.1
    Hűtés: 2db Revoltec 8cm-es ledes rendszerhűtő, 1db 14cm-es AeroCool ledes házhűtő, 1db Revoltec 12cm-es ledes házhűtő.
    2 pár UV neon (4db 30cm-es)
    és még lehet bekerül később egy sata-s vinyó, kb 2-250gb-os.
    Na ehhez kellene vmi jó kis táp. Én 400 w-os FSP-re gondoltam. Sztem bőven elbírná. Esetleg vmi más legyen?
  • Inquisitor
    A szériahibás az 410-es és 460-as 12centis ventis volt 2005-ben (legalább is Chiefteknél), viszont az új 12 centisekrőll (Chieftek és Asus) azt mondják, hogy nem működik együtt az olcsóbb szünetmentes tápokkal. Nem tudom ez érint e majd engem valaha?
  • tmisi
    Én a 400-ast hallottam, hogy szidták (szériahiba), nem a 450-est.
  • Inquisitor
    Tudnék szerezni atomolcsón 450-es Chiefteket, de egyrészt szidják páran, hogy elég gázosak, másrészt meg most lett megígérve, hogy nem b*asztatom a családi kasszát idén alkatrészvásárlással. Jelenleg 2 HD és egy DVD-RW van bent csak, de lassna kéne vinyó is. De már csak jövőre :(
  • MaSzKa
    akkor az x2 sokat fog enni ha 939-es

bár nekem a Sempron64 2800+@3400+ 200W-os DTK táppal beérte és még nagyon halk is volt pedig 8cm-es venti volt benne

az DTK-k sajnos annyira mér nem jó mint a régiek
    de most is lehet ajánlani bárkinek
  • NeoMaN
    A sok vinyót (3 vagy több), amit nem bírnak az egy 12v-s ággal rendelkező tápok. Legalábbis haverom 320-as Chieftec-je nem bírt 4vinyót+6600GT-t+Bartont.
  • Inquisitor
    s939-ben nincs sajna Brisbane. Így is örültem, hogy sikerült értelmes áron X2-t szerezni :)