Melyik tápot?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
széthuzos ? ezt hogy érted ?
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
van egy kis problem vele
ez ATX 2.0ás és több az ATX tûje, mint amilyen az NF7-Sv2.0 lapomba kell, szal most várhatok augusztusig az uj konfigig, mig használhatom <#vigyor>#vigyor>
pontosan 2 kg
bazi nehéz
Ha egy DMM-el a FET ek körnéykén méregetsz, pontosan az lesz közelítõ érték, mert a DMM mért értéke elég nagy mértékben függ az elem állapotától. Javaslok egy precízebb analóg mûszert ilyen mérések elvégzésére. Vannak már jó digitális labormûszerek ilyen mérésekhez százerekért, de pl. egy régi magyar gyártmányú analóg feszültégmérõ is tökéletesen megteszi.
Szal az alaplapi mérõ IC pontosságával semmi baj nincs, ellenben a DMM vagy más néven Digitmulti pontosságával, amelyet jobb körökben csak közelítõ értékek mérésére használnak.
\"Pitét evő lányok... nyalom a pitétek.\"
Ennek egyébként egy 360W körüli táp is bõven elég lehet, de ha elõre tekintesz, nem árt szerintem azért egy nagyobbat venni (420-450W körül). Márkák terén akkor a lentiek alapján FSP, Chieftec, Enermax bátran ajánlható (ez az ársorrend is).
ehhez milyen M.O.-N KAPHATÓ tápot kéne? a mostani coolink 400W-os szerintem kifingott (nemrég volt itt róla szó)
Szóval FSP vagy Enermax, a Tagan pedig parkolópáján. Okés. 😊
Az aktív PFC kicsit jóval bonyolultabb, és az már hatékonyabb is sokkal. Hátulütõje, hogy azért érzõdik a tápegység árában...
A másik probléma, amit hosszú távon semmilyen kapcsolóüzemû táp nem szeret, az a felharmonikusokkal szennyezett hálózat. Felharmonikusokat bármely szarul kompenzált táp tud a hálózatba juttatni (pl. egy kinai DVD lejátszó tápja), és ezeket szûrni nem igazán lehet.
Összefoglalva: Az UPS jó dolog, csak pénzbe kerül <#whatever>#whatever>
Egy magyar gyártmányú 1200VA-es UPS-en láttam eddig elég szabályos szinuszt, valamint egy régi 4KVA-es orosz! inverteren. (Az inverteren szinte kifogástalan szinusz volt)
Leginkább a táp szabályzó áramköreiben lehet vmi apróbb probléma. Mondjuk egy ellenállás értéke megváltozott, vagy ilyesmi, és kicsit alulszabályzott a kimenet. Ez még elég valószínû is lehet, a hirtelen 30-35 fokosra nõtt hõmérséklettõl. Amúgy, a 3.3V helyett 3.18V az még tûrésen belül van, nem igazán érdemes vele foglalkozni.
A másik eset meg az lehet, hogy a winbond mérõkörben van a hiba, bár az kevésbé valószínûbb.
FSP-bõl meg van ezer féle (a Bluestorm széria lényegében a Value kategória náluk). Egyébként az egyik legjobb, legmegbízhatóbb márkának tartják. A ToPower tápjai (ezeknek a márkaneve a Tagan) esetén viszont pont nem mer egyelõre senki biztosat mondani, mivel a jelenlegiek nem eléggé régi konstrukciók, fõleg a hûtésük kérdéses.
Amit még ajánlani lehet a korábban említetteken kívül, az a Seasonic. A Thermaltake-eket, Zalman-eket nem igazán érdemes megvenni, mivel egy sima FSP olcsóbb. A két cég meg az FSP-tõl vásárol. Az OCZ is veszi a belet, méghozzá a ToPower-tõl (viszont hagyományosabb, már bizonyított hûtést alkalmaznak). A Yeschico tipikusan a Delta-tól vásárol, de az azonos belû Chieftecekhez viszonyítva drágább, és sokszor gyengébb minõségû alkatrészekbõl rakja össze.
Ezt csak belinkelem.
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"
Ha jól értem akkor ha van UPS, akkor passzív, ha nincs, akkor aktív PFC ajánlott?
A PFC kialakítása nem teljesen mindegy. Az aktív PFC-s tápok nem nagyon kultiválják, ha az elõttük levõ UPS-bõl nem szinus (vagy legalábbis szinusz közeli) jel jön ki, hanem négyszög(szerû).
Az aktív PFC-s tápok viszont nem érzékenyek a hálózati ingadozásokra, lévén elég széles a bemeneti feszültségtartományuk. Tipikusan nincs is rajtuk áramrendszer átkapcsoló.
Ma körüljártam 4 kompjuter javítû mûhelyt, és aszt a megdöbbentõ választ kaptam, hogy mindegy mijen tápot veszek, az áramingadozás mindet tönkrefogja tenni (mifelénk meg van ingadozás rendesen). Bizonyítás képpen megismutattak nekem két chieftec-et (idáig a legmegbízhatóbbnak tartottam) amit szintén a pillanatokra kiesõ hálózati feszültség tett tönkre. A dobozát látva nemhiszem hogy pár évtõl többet üzemelt volna, nemlehetett rá mondani hogy kiöregedett.
Mikor látták rajtam kétségbe esésemet hogy most akkor mitvegyek hogy sokáig éljen a gépem, asztmondták lehet a gépembe NEO táp is, ha veszek rá egy UPS-ot az megvédi mindentõl és nemkell azon paráznom hogy elszáll a konfigurációm. Ehhez mitszóltok? (nem az idétlen fogalmazásomra gondoltam teli hibákkal, hanem a tartalmára!)
Ha bõvebben érdekel...
Hát nem tudom. A problémám a következõ.
A Winbond Hardware Doktor szerint a +3,3V helyett per pill 3,18 V van.
A dolog úgy zajlik, hogy pl 2 hete szétkaptam az egész gépet, hogy portalanítsam, így a kábeleket is megmozgattam értelemszerüen, majd összerakva ment rendesen a +3,3. Aztán telik az idõ, és szépen lecsökken. De mindig ezt csinálja, ha szétszedem, akkor jó egy darabig, majd csökken.
Ezért gondolom én, hogy valami érintkezési hiba lehet, bár ez is necces, mert valami vagy érintkezik, vagy nem.
Ha meg a táp miatt van, az semlehet egyszer jó, aztán meg nem, majd megint jó ha szétszedem, megmozgatol a vezetékeket. Nem?
A következõ gépcserénél úgyis cserélni kell a jelenlegit, most az 500W-os Enermax Liberty a legszimpatikusabb nekem. 😉
nem tul olcsó ?
én is ilyet rendelek holnap 😉
mondjuk egy ilyet THERMALTAKE 480W W0021RE Dual FAN
itt