4097
-
#3457 Hogy maga a szinkron kinek az ötlete volt azt nem tudom. Az hogy mi csináljuk valszeg a forgalmazóé.Ehhez a részéhez nem volt közöm (azon kívül, hogy szidtam őket mint a bokrot a sok trehányság miatt). Titok éppenséggel nincs - legallábbis én semmi ilyesmit nem írtam alá (mást sem) - úgyhogy ha van kérdésed szívesen válaszolok.Ha tudok. Viszont most bontanom kell a vonalat, legközelebb kedden déltől leszek NETközelben, addig is írd le mire vagy kíváncsi, én meg majd válaszolok.
Üdv! -
#3456 hát, hogy a kiadó felkérésére történt, vagy a forgalmazó ötlete volt-e, stb...szal minden érdekel (ha nem titok) -
#3455 Mire gondolsz konkrétan? -
#3454 Elmesélnéd a menetét, hogy hogyan volt ez a szinkronosdi? -
#3453 Na akkor legalább tudom, hogy kitől nem kaptam meg a tiszteletpéldányomat -
#3452 Automex Kft. -
#3451 Azt sem tudom ki a hazai forgalmazó -
#3450 A kiadóról. Mi velük álltunk kapocsban. -
#3449 Na várjál, most a kiadóról vagy a hazai forgalmazóról beszélünk? -
#3448 miben? -
#3447 Csak nem a készítők számára! -
#3446 Szerintem azért mert fogalmuk sem volt róla, hogy milyen stábbal dolgozunk. Mert lehet,hogy a gamén nem nagyon jön le, de remek színészek voltak/vannak a csapatban. A Forgi esetében - ezt konkrétan hallottam - azért mert szerintük Horgász Samu egy érzelemmentes, hideg profi... (és az így beszél?!)
Na erre varrjál gombot! -
#3445 A magyar média még szerintem nem fogta fel hogy ebbe mekkora pénz van... -
#3444 de mi a túróért kértek ilyet? -
#3443 Az igaz, hogy a szinészek kapnak egy rövid karakterjellemzést, csak sajnos ebből egyáltalán nem derül ki, hogy az adott szituban hogyan kell viselkedniük.Sajnos... El fogsz borzadni de elmondom: a kiadó maga kérte, hogy a színészek NE JÁTSZANAK (!), csak mondják fel a szöveget. Képzeld mi lett volna ha még figyelembe is vesszük a kérésüket! -
#3442 hát nem tudom, az angol eredeti szinkron pl. ennél a játéknál is, de úgy általában jobb minőségű...pedig gondolom ott sem úgy szinkronizálják a játékot, hogy valaki tolja, és közben hemzseg a szinkronstáb...(amúgy én úgy gondolnám, hogy arra azért lenne lehetőség, hogy legalább a főbb szinkronosok megismerkedjenek a játékkal, a történeti háttérrel, a szereplőkel, szituációkkal, és akkor talán nem lenne olyan prózai, szavalásszerű némelyik szöveg...pl. Forgách a filmeknél elég jól nyomja a szinkront, itt meg - némely esetben - mintha egy kimittud versmondója lenne... :D)
szal nem tudom, lehet, hogy játékok esetében elég lenne a feliratozás...bár még mindig reménykedem, hogy egyszer a kezem közé akad egy olyan szinkronminőségű játék, mint a filmek szinkronjai... -
#3441 Üdv! Élvezettel olvasgattam irásod Pandora szinkronjáról. egy aprócska kiegészítést szeretnék hozzáfűzni:
Sejtésed nem csal: a gamékat tényleg nem úgy szinkronizálják, hogy a színészek látják a játékot. Ennek meg van a maga oka.
- komolyan el tudod képzelni, hogy a stúdióban ott tolong a Pandora Reptér részének húsz szinésze (miközben valaki tolja a játékot) és amikor az ő karakterük feltűnik akkor odapattan a megfelelő színész a mikrofon elé és bemondja a szöveget? Honnan tudná pl. szerencsétlen színész, hogy az éppen képernyőn levő karakter a 1. vagy a 7. amerikai zsoldos? Mi van ha a színész elrontja a szöveget? Akkor savegame visszatölt és kezdjük elölről?
- egyeztetési problémák miatt sem lehetséges, hogy mindenki egyszerre érjen rá. Még a párbeszédeknél sem. Kapaszkodj meg: a filmeknél sem mindig egyszerre veszik fel, csakhogy ott nagy segítséget jelent a szájmozgás a gesztusok és a mimika, ami ugye a gamékban nem mindig oly erőteljes.
-az átvezető múvik természetesen a Pandora esetében is úgy készültek, hogy a színészek látták. Ez ugyanis megoldható volt.
Ami a beszédtechnikai és kiejtési problémákat illeti, abban sajnos igazad van! Egyetlen mentségünk (ha az..), hogy a kiadó valami kegyetlenül szűk határidőt szabott. Három hetünk volt a felvételekre és az összes utómunkára (darabolás, effektezés, mastering + hibajavítások). mellesleg fogalmam sincs, hogy miért tartott eddig a megjelentetés, a kész hanganyag JÚNIUS 14-én lett leadva! Ha viszont csak most jelent meg akkor miért kellett úgy kapkodnunk...?
Szóval ennyit szerettem volna hozzáfűzni.(nem is lett olyan aprócska...)
A SZÜTYŐ-s dologban is egyetéertek veled!
További jó munkát kívánok! -
Dodey #3440 nincs kedve vkinek multyzni?(nem eredit gamem van) -
#3439 nem tudod a magyar részeket feltenni vhová? -
#3438 Sziasztok!
Van egy kis problémám. Megvettem a gémet, mert nagyon szeretnék vele multizni, de sajna nem megy valamiért. Felraktam a legújjabb patch-et (EMEA_SCPT_Multi_Update1.31.exe), de azt mondja minden csatlakozásnál, hogy nekem más verzióm van, mit tegyek?
Kérem, hogy akinek megvan (a magyar verzió) és játszott már vele neten, az írjon.
Köszönöm -
#3437 Hi! Azt kérdezném, hogy a magyar verzió letölthető e valahonnan? Mielőtt megveszem kipróbálnám, hogy milyen :) Jöhet privátban is. -
Dodey #3436 Köszi mindenkinek a segitséget sikerült végre! -
Dodey #3435 nem látja egymást a két git(1.1pach+crack) -
#3434 Igen, sztem a problémára rájöttél, csak a megoldást nemtod :D
Mit csinál? -
Dodey #3433 próbáltad már multyban?mert mi nem jövünk rá hogy mi a problema -
#3432 -
Dodey #3431 Sziasztok! -
#3430 valahonnan megszerezhetö a magyar fájlok a játékhoz? -
#3429 A videókártyád miatt,nekem is olyan van és nem ismeri fel a játék,úgyhogy ne is próbálkozz -
#3428 Hi! Azt kérdezném, hogy a magyar verzió letölthető e valahonnan? Mielőtt megveszem kipróbálnám, hogy milyen :) Jöhet privátban is. -
#3427 feladtam, ez van, nem megy -
#3426 nekem a játékban elindítom az első küldit és kivág nemtom miért van ez? kérlek segítsetek -
#3425 megpróbálok még valamit! lehet menni fog, utána irc! -
Dodey #3424 menjünk az irc ott könnyebb a kommunikácio
-
#3423 neked sem megy? nem ismeri fel a kártyád? Fura. Meg az is, hogy eddig nekem ment. Ez a Winpcap fennt van neked? Az kell, de csak a 3.0-val megy elvileg -
Dodey #3422 de nekem nincs is fennt az sp2 és nekem ugy sem ok-s a dolog -
#3421 Sztem az SP2 zavar be... -
Dodey #3420 én sem értem mi lehet a gáz -
#3419 ehh, úgy látszik nem, nem tudok mit csinálni, nem ismeri fel a packet device-ot. Eddig kb 20-szor újraindítottam a gépet és 10szer újraraktam a Git-et és a Winpcap-et is. Nem igaz! :-(((
-
Dodey #3418