4368
Szal...
-
#4128 Csak kapkodom a fejem, hogy ki milyen DVD-re esküszik, de ha már itt vagyunk akkor lenne egy kérdésem: Te milyen fajta lemezt ajánlasz - mint szakértő - ami folyamatosan jó minőséget produkál?
Húú gondolom most szídod a fejem, hogy már megint ez a kérdés 100x-ra. :)
-
#4127 Inkább vegyél egy RGB kábelt :)
Itt vannak pal-ntsc konverteket, de nem próbáltam őket, lehet semmire sem jók, lehet használhatók, passz:
http://www.megagames.com/ps2/ps2_utils_files.shtml -
turho #4126 A legtöbb amibe beélefutottam, nagyon silány nyersanyagnak bizonyult, Maxell címkézés és kb. Benq-Princo szintű hordozó. Rohadt bizonytalan így, rosszabb mint a TDK lemezek körüli anomáliák. Ez nem jelenti azt természetesen hogy sosem lehet jó Maxell-hez jutni. De ez csak egy márkanév, csak szitázza ő is x-y gyártók nyersanyagait, saját Maxell lemezgyár nincs. Ezért nem szeretem. :) -
Navaho #4125 Hello turho!
Nem szívesen vitatkozok veled, mert általában igazad van, DE nem értem, hogy a Maxell nyersanyagot miért említetted a felejthető kategóriába. Én nagyon sok filmet írtam már ki erre a nyersanyagra és gond nélkül megy évek óta a visszajátszás. Sőt, mivel a (Duna Plaza) SATURN áruházban most 129Ft-ért adják a 4.7G DVD-R Maxell-t, így vettem belőle és a SLIM PS2 gépemen is simán megy vele a minden game, a Verbatimtől meg dobott egy hátast és csak pörgette a lemezt serényen! Szóval mitől sz.r a Maxell?? És most nem kötekedek, inkább a véleményedre vagyok kíváncsi! -
#4124 Nemnagyon lehet :) -
#4123 csinálj belőle egy iso-t (ezután írd ki és ellenőrizd le hogy müxik-e)
majd vagy ahová tölteni szeretnéd azon az oldalon van torrentkészítő..ott megcsinálod a leírtak szerint... -
#4122 Valaki tudja, hogy kell NTSC-s gameeket PAL-osság konvertálni, hogy jó legyen? Vagy inkább hagyjam a fenébe és keressek PAL-os verziót? -
#4121 hello all!
lenne egy kérdésem, bár lehet h rossz helyen teszem fel de azért megkérdezem:
Van egy rakat ps2 játékom, de mind eredeti. Na most fel szeretnék néhányat tölteni egy bizonyos torrent oldalra. Kell vmit csinálni vele ienkor?
ha beteszem az olvasóba szépen beadja ezt:
Szóval csak mountolni kell és mehet?
Ha tud valaki help pls irjon!
előre is thx: szily12 -
#4120 Vagy keressen hekkelt firmware-t az íróhoz, pl a Pioneer írok alapban dvd+r booktype-ra vannak állítva, átállítani gyári állapotban nem lehet.
Már persze ha mindenképpen plusszos lemezre akar írni. -
turho #4119 Booktype dvd-rom? DVD-r lemezzel megy? Akkor ennyi a megoldás, vagy rosszul/rosszat írtál ki. -
PcBalu #4118 Üdv mindenki!
Segítséget szeretnék valakitől kérni hogy a DVD+R-t miért nem akarja beolvasni a PlaySation 2 gépem? Ki van chippeltetve is meg minden... Úgy viselkedik a ps2 gépem mintha nem raktam volna be a DVD. Tehát olyan mintha üres lemezt raktam volna be. Pedig jól másoltam ki a játékokat. :( Remélem tud valaki erre a hibára orvosolni valamit. Előre is köszönöm! -
#4117 Pffff........ vannak itt érdekes dolgok :) -
#4116 okok, köszi az infot... :) -
turho #4115 csupán néhány éve és lásd aláírásom :d lehet pü-be kellett volna válaszolni, de egoizmus nélkül mondom, a legjobb 10-ben benne vagyok ha minőségi munka kell illetve szakmai alapok... -
#4114 :D:D:D
Szerk.: Egyébként azt megkérdezhetem, hogy te ps2 slimnél vállalsz-e chipelést? És ha igen mennyibe kerül, és milyen fajtát teszel bele? (lehet PM-be kellett volna, de ha nem titok, ide is leirhatod :) ) -
turho #4113 Azért sem linkelem, hol 45 ft :DDDD még a végén valaki vesz :DDDDDDD -
#4112 én nem tudok 45Ft alatt dvd-t venni :O , (még a Benq is 50Ft :) ) -
turho #4111 Srácok, a pluszos dvd-ket övező tévhitet oszlassuk már el egyszer és mindenkorra!
A pluszos lemezek némileg még jobbak is lehetnek, egy a lényeg: a booktype dvd-rom legyen. Sok író automatán beállítja ezt. Akinek nem megy, írjon értelmes minuszosra, 45 ft alatt meg ne vegyen már lemezt :)
(Kurvára el kell felejteni a Benq Maxell Princo stb. vonulatot, nem ér annyit se amibe kerül). -
#4110 hát valami biztos van benne, mert 1 hete egy kedves forumozonak szintén gondjai támadtak, vagyis neki nem indult el 10-böl 7 játék. Ezután a következöket irta:
" Navaho
Sziasztok! Na úgy tűnik megoldódott a nagy kérdés, hogy miért nem mennek az írt gamek az általam chippelt PS2 Slimmel.
Szóval Papesz és Turho mester tanácsait és korábbi cikkeit megfogadv/elolvasva: Hagytam a fenébe a rebuildet és
16*-an írható TDK DVD-R es lemezre (kösz Papesz) 6* sbességgel (kösz Turho) kiírva minden GAME megy, amiket eddig
csak pörgetett meg scannelgetett a PS2! Remélem így is marad és ezentúl nem kell ezzel szívnom!
Köszi mindenkinek a direkt és indirket segítséget! "
Az 1x sebességgel valo irás, meg a +-os dvd meg véleményem szerint hülyeség! -
CsacsaThe #4109 Ossz,
pár hete megmakkant a 70004-esemnek az optikája, mire a "kedves" szervízes közölte, hogy "Jja, CD-t ne használjak, meg TDK DVD-től különbözőt se nagyon, különben ez fog történni".
Namost a tagból nem sokat nézek ki, mert ezt a meghibásodás után közölte, de kérdem én van bebbe igazság?
Sőt azt is mondta, hogy a 3xxxxx-es széria szerette a Verbatimot- a 7xxxxx-es széria meg TDK-ra van belőve, szal a Verbatim lemezeim is ugrottak.
Valaki meg itt azt hajtogatja, hogy írjak +os lemezre, amit meg megint baromságnak tartok, lévén, hogy azt nehezebben lehet olvasni.
Meg, hogy írjak 1x-esen mert az a jó.
Tehát kérdeznék egy GURU-t, akinek pár éve már van slim szériás gépe csippelve, és még nem kellett fejet cserélni benne, és saját maga írja a lemezeit, hogy milyen módon, és mire teszi azt.
köszi -
belo4 #4108 és az sfv mire jó? -
belo4 #4107 én most 1 olyan formátumot kaptam hogy iso2.Akkor ezt most ki lehet írni v tovább kell vele csinálni vmit?? és ha igen mit? -
#4106 A DVD filmeket azon szeretném, mert PC/TV-n egy kicsit macerás, vagy csak lehet, hogy túl kényelmes vagyok!? :) -
#4105 Átirhatod,de csak ps2-ön nézed a filmeket? -
semi #4104 Légyszíves írjátok le, vagy linkeljen, akinek nem esik nehezére, hogy kell DL-re írni PS2-s gammákat? A -R az megy nincs semmi gond IMGBURN-nel, de a DL az megakad sajna 70%-nál.
Alapanyag VERBATIM DVD-R DL
-
#4103 PSX-es, PS2-es cd-s játékokat nenagyon irogasd ki dvd-re, mert nemfog menni. A PS2-es cd-s cuccokat átlehet alakítani dvd-re, de a PSX-es játékokat szerintem nem:
http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/197953
Sajna a PS2 különbséget tesz cd és dvd között. -
#4102 Mhmm értem, akkor a már meglévő filmeket is érdemes átírni!?!
Köszi! -
#4101 Ha játékra jó minöségü lemezt használsz akkor sztem filmeknél sem kéne ezzel spórolni,sztem nem vág földhöz 20 forint árkülönbözet...Ridisc-TDK... Ja meg ugyanugy hurbolod az optikát filmekkel is!:) -
#4100 Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
- Ha olyan DVD filmeket írok ki amit PS 2-n szeretnék nézni, ott is kell ragaszkodnom a max 4x-es íráshoz jó minőségű lemezre, vagy ilyen esetben nem nagyon kell foglalkoznom vele?!
- Ha PSX-es játékokat DVD-re "firkantok", viszi simán a Play2 vagy inkább maradjak a CD mellett. Valahol olvastam, hogy a PS 2-s fej nem nagyon "szereti" az írott CD-t! Nem nagyon vágom ezeket!
A válaszokat előre is köszönöm! -
#4099 Teljesen felesleges, az NRG a Nero képfájl-formátuma és szinte bármilyen író progival ki tudod írni. -
Haxley #4098 Kösz!
Közben találtam egy konvert-progit a neten: NRGtoIso
Innen letölthető:http://www.weethet.nl/downloads/nrg2iso.rar -
#4097 ez is egy képfájl formátum, szal kiirhatod nyugodtan... -
Haxley #4096 Sziasztok!
Letöltöttem egy Ps2 játékot és összeillesztés után nem Iso file-t kaptam, hanem .nrg Ezt így kiírhatom, vagy konvertáljam át Iso-ba? -
Navaho #4095 Sziasztok! Na úgy tűnik megoldódott a nagy kérdés, hogy miért nem mennek az írt gamek az általam chippelt PS2 Slimmel.
Szóval Papesz és Turho mester tanácsait és korábbi cikkeit megfogadv/elolvasva: Hagytam a fenébe a rebuildet és
16*-an írható TDK DVD-R es lemezre (kösz Papesz) 6* sbességgel (kösz Turho) kiírva minden GAME megy, amiket eddig
csak pörgetett meg scannelgetett a PS2! Remélem így is marad és ezentúl nem kell ezzel szívnom!
Köszi mindenkinek a direkt és indirket segítséget! -
Papesz #4094 1. Nem szükséges, kicsomagolod és képként kiírod az ISO-t. Szerintem mindenki hallott már a rebuild-ről, de én személy szerint soha nem alkalmaztam, mert nem volt rá szükségem.
2. Nekem vannak Verbatim lemezeim, problémám soha nem volt egyikkel sem. Ennek ellenére én a TDK-ra esküszöm, ha tehetem, mindig azt veszek.
3. Nem vagyok budapesti, de majdcsak jön valaki, aki vállalja. -
Navaho #4093 Na és akkor a kép a huzalozásról még egyszer:
Remélem most majd látszik.
Mindenkitől elnézést, a kicsit OFF téma miatt! -
Navaho #4092 Na azt most nem tudom, de GH051-02 alaplap van benne (V16)
A chippet kb így helyeztem el:
Üdv és KÖSZI a törödést
-
#4091 A gép tipusszáma mi ? SCPH ???? -
Navaho #4090 A chip DUO3 ULTRA, a modchip.org-on rendeltem. Én magam építettem be, de előtte ebben a témában is elolvastam minden infot, ezért a chipet jó helyen rögzítettem, 0,35 mm-es vezetéket használtam, amik nem keresztezik egymás, csak max 1-2 helyen, a panelhez több helyen rögzítettem, földkábal rövid, minden kontaktot digit multiméterrel összemértem. Szerintem a beépítés OK, a chip is eredtinek tűnik. Én egyébként a Verbatim lemezre gyanakszom. Ugyan sokan erre esküsznek, de nekem voltak gondjaim még anno, mikor a DVD film másolási korszakom kezdődött, ezért én TDK-t használok filmre. Ma majd próbálok pár lemeztípust (SONY, Maxell és TDK) aztán ha nem javul a helyzet ekviszem egy szervizbe a gépet. Bár szomorú lennék ha cserélni kéne, mondjuk a fejet, mert a gép még egy éves sincs és chippelés előtt nem iazán volt használva. -
#4089 Nemlehethogy a ps2 chippeélése nemigazi?