4368
Szal...
  • turho
    Nem picivel több? Bár én is keverem....normális release-k nem pár megán buknak el amúgy.
  • Aramir
    Jaja, a lényeg, hogy jófajta lemez legyen, a +- meg mindegy a mai gépeknek.
    Bár ha pont azon a pár megán múlik, hogy ráférjen a játék a lemezre, akkor nincs más választás, mint a minuszos lemez (merthogy a +-os lemezre kevesebb fér némileg).
  • turho
    Olyan lesz ez mint a Pana asztali DVD playerek: papíron minimalista, amúgy meg a flexkorongot is viszi :)
  • Aramir
    Akkor passz.
  • turho
    Más kérdés, hogy nem igénylik a pluszos lemezt abszolút. Csak a normálisat...
  • turho
    Volt 3 V4-esem, azok szerették...itt kelt el kettő, új fejjel (gyári mint az előd szóval semmi változás), és mentek a pluszosok.
  • Aramir
    A VCDHelp.com-on olvastam:
    "Serial Number on rear of machine begins with:

version 1 = serial number (refer to yellow rectangle in right of image) start with "U1" and has 10 case screws.

version 2 = serial number (refer to yellow rectangle in right of image) start with "U0" and has 10 case screws.

version 3 = serial number (refer to yellow rectangle in right of image) start with "U2" and has 10 case screws.

version 4 = serial number (refer to yellow rectangle in right of image) start with 'U3' 'U4' 'U5' or a 'U6' and has a total of 8 case screws.

version 5 = model number contains the letter 'R' (refer to the red rectangle in right side of image) at the end (example SCPH-30001 R).

version 7 = 3900X is the new PS2 Version 7

Once you have esatblished what version you have, examine the limitations using this chart:

Version 1 - Basic playstation 1&2 Games no dvd-r,dvd-rw compatability, NO DVD+R, NO DVD+RW COMPATABILITY

Version 2 - Basic playstation 1&2 Games dvd-r,dvd-rw compatability, NO DVD+R, NO DVD+RW COMPATABILITY

Version 3 - Basic playstation 1&2 Games dvd-r, compatability, NO DVD+R, NO DVD-RW,NO DVD+RW COMPATABILITY

Version 4 - Basic playstation 1&2 Games dvd-r compatability, NO DVD-RW, NO DVD+R, NO DVD+RW COMPATABILITY

Version 5 - Basic playstation 1&2 Games dvd-r compatability, MILD DVD-RW, MILD DVD+R, MILD DVD+RW COMPATABILITY

SECOND GENERATION PS2
    VERSION 7 - (SECOND GENERATION PS2) Basic playstation 1&2 Games DVD+R,DVD+RW,DVD-R,DVD+RW compatability"

Lehet eltévesztettem a tipust és régebbit kellett volna írnom, de a régiek a fentiek szerint nem vitték.
  • turho
    6x-os akart lenni az elején.
  • turho
    /x-osnál? Nero lehet régebbi mint kéne. Nem tom, nekem 109 XLA van, az 2-16-ig ír ahogy a lemez maximuma engedi.
  • turho
    Már miért ne vinné? Miazhogy :) Sőt.
  • Aramir
    Mindegy, csak a régi-régi gépek nem vitték a pluszos lemezeket, asszem a 30004-es és elöttiek, esetleg még talán a 30004R-es sem vitte talán.
  • Davidus
    és a plusszos vs minuszos lemez kérdésre mit léptek?:P
  • öregharcsa
    érdekes nekem ott mindíg elszált hibaüzivel...ez vajon mitől lehet???
  • turho
    Jaja, és még én sem bántam ezt meg. A 12-16x lemezeknél PIO-val engedem néha a 6-ot.
  • öregharcsa
    én maradok a yo öreg 4x írásnál az miden géphez ideális sebesség.
    hiába van 16x lemez én azt is 4x-en írom....
  • turho
    Pio 107-től felfelé mind konzolbarát író :) lemezeket a max. sebesség felével! Asszem veszek nemsoká mégegy pio-t énis. Mert úgy a nyugis ha 2 van :D

• öregharcsa
    a 111d az új (nemsokára csak az kapható) a 110d a kifutó.
    én az újat választanám de nem tudok nyilatkozni arról hogy milyen mert még nem tudtam kipróbálni egyet sem....de hamarosan talán lesz egy nálam.....
    ha olyan mint a többi pio cucc akkor a firmet (hamarosan)frissíteni kell.....
    (ezt általában a felnemismert lemezek ill a z írási stabilitás miatt szokták)
    a 110d ebből a szempontból már eléggé kiforrott típus
  • Davidus
    500 forint az árkülönbség:P
  • Davidus
    szerintetek melyiket érdemes megvenni?

Pioneer DVR110D
    Pioneer DVR111D
  • öregharcsa
    nem kell hozzá dupla rétegű lemez ha van kész iso file-od.
    ha létezik ilyened akkor már csak a dvd decrypter nevű progit kell beszerezned(ingyenes) és már írhatod is ki a neked tetsző játékot.
    természetesen chipelt géppel kell rendelkezned ezen játékok futtatáshoz...
  • God of War
    csá mindenki hogyan lehet ps2-gamet irni pc-n?
    azt sejten hogy dupla rétegű lemezre
  • turho
    Én egyik gépemben sem találtam problémát a + lemezekkel. A DL lemezekkel viszont lehet gond, ha nem fajintos fajta az író, nomeg a lemez. V12-ben kifejezetten óvatosan.
  • ballor
    mennyire szereti a PS2 a plusszos lemezeket?
    DL-ben + os lezemeket láttam (lehet vannak - DL lemezek is)
  • Lammer
    az iso az szabvany, viszont a sok fos progi a tehetos a "szabvanytalan" hansznalatert, ezert sok progi keszitot fejbe lonek siman, dehat... ;)
    dvddecrypter es imgburn rulz ^^ punktum :DDDD
    (off: mar nagyon varom a cuccost!!! kicsit reg ps2ztem ;))
  • turho
    Mondom, az isoval az a baj, hogy konténerfile némileg. Ha nem tudod milyen program hozta létre (több progi is ment iso-ba) akkor nem biztos hogy jó helyre esik az a dat, a rétegváltás helye. Ha dvddecrypterrel készül egy lemezkép, az például korrektül a megfelelő helyre teszi a leírófájlban a dolgokat. Ha a nero-val készül akkor lehet szabatosabb a dolog.
    De nem elég decrypterrel írni, azzal is kellett volna anno beolvastatni.
    Illetve van mégegy megoldás. Daemon Tools újabb változatával (pl. 0.47) bemountolod az iso-t. Ha ok, az xp már dob is egy ablakot, vagy megnézheted, látszik hogy ps2 a lemez. És erről a mountolt lemezrő Nero-val kérsz dual layerre egy dvd-copy-t data módra állítva dvd-video helyett. Vagy: szintént a mountolt virtuális lemezt lerippeled dvddecrypterrel, majd a kapott lemezképfájl vezérfile-jával kiírod dvd9 lemezre. Úgy már mennie kell az iso-nak. Ma egy sima dvd5 iso-t is így tudtam megmenteni (nero-s példával éltem, dvd-copy) egy vacak Rayman3 dvd-iso nem működött 2 példányban sem. Mostmár így ok lett.
    Méghogy az iso mindig szabvány....
  • ViperX
    Hello. Én is ugyanezzel a problémával küzdök, küzdöttem, amíg elnem csesztem egy Dual Layeres lemezt a Midnight Club 3-al. Én Traxdatára írtam fel, és ugyanott kifagy ahol neked. Én is plusszos lemezre írtam...
  • Vista
    Nem nem mdf, sima iso.
  • Dévids
    megtudnátok mondani hogy kell RAR fáljt kiírni hogy működjön. is Swap Magic 3.6 om van az iso viszi rendesen.kössz
  • turho
    Milyen az iso kiterjesztése? Ha mds-mdf, azaz decrypterrel készült, akkor lehetsz benne biztos hogy jó helyen vannak az adatmutatók, és a rétegváltás mutató.
  • Dévids
    nem tudjátok honnan lehet ps2-es játékokat tölteni?
  • Vista
    Könyörgöm segítsetek, már régebben írtam erről a problémáról, de még mindíg kűzdök vele.

Szóval van egy 9GB-os játékom isoban (M.. Club 3 Dub Edition Remix) amit már kiírtam 1 és 2x-essen is a decrypterrel de a PS2 logó után semmi sem történik.

Megmondom őszintén eddig csak plusszos Verbára írtam, minuszosra még nem, de több konzol boltban a +-ost ajánlották jobban.
    Lehetséges, hogy a boltosok hozzánemértése már megint behúzott a csőbe, én meg naívan hallgattam is rájuk?

Köszi a helpet!
    Üdv!
  • sweet11
    Hogyan lehet CD-s PS2-es játékot írni?
  • turho
    Írott ps1 cd-ről ha iso-t akarsz gyártani, arra elég a clonecd bőven. Beolvasási sebesség nem dominál. Kiírási igen. Jó írókkal mai 52x lemezekre 8x írási sebesség az ideális ps1-nél.
  • dinomano
    igaz, hogy nem PS2- és nem DVD iras; de kellene 1 kis help, ha valaki tud segiteni...PS1-ISo-kat szoktam leszedni a netröl; és nem szoktam magukat a PS1-es CD-ket lementeni ISO-ba.. nem tudom, h. szamit-e a beolvasasi sebesseg ISO-ba mentesnel is; vagy csak kiirasnal(max.4-8X; ill. mode 2)...vmint a raw mode-ot gond itt is be kell allitani... Mivel szedjem le a CD-ket ISO-ba (clonecd pl.?); ill. hogyan?
    Köszi helpet!
    D.
  • gecc
    Ha találsz eggyet szóljál nekem :)
  • sirGalahad
    én a http://www.bitsoup.org/ vagy a http://www.solops2.com/# ajánlom...
    én jobbára onnan töltök.
    Vagy valamelyik torrent keresőt használom, a régebbi gameknál... csak azokkal az a gond, hogy néha lassan indulnak be a dolgok...
  • Aramir
    De legalább ingyé van :)
    Olyat kell tölteni, ami eredeti release, nem egy bazinagy RAR-ból áll.
    Hajjaj, régi szép idők, amikor az extra.hu televolt ilyenekkel jelszó meg smsweb nélkül :D
  • turho
    Ebben a formában igaz, de ahhoz kell kliens, az már így nem oldal csak :)
    emule, bittorrent. Sok a jelszavas torrent, ps2-nél divat. Emule-n nem.
  • Aramir
    Az összes fájlcserélőn találsz ingyen ps2-es cuccokat.
  • turho
    Ez elég utópisztikus és szürrealista gondolat :) bár ki tudja...