4368
Szal...
-
#2686 ...ujra én vagyok dvd problemaval... Amiota firmware-t frissitettem; azota (nem tudom, h. mindenkepp amiatt-e...) egy dvd-t sem hajlando kezelni az irom... :-| Se ridata, se verbatim... Megprobalom még azt, h. visszarakom az eredeti meghajtoprogit, hatha segit ideiglenesen... :-|
Érik a dvd-iro vétel; 10e ft-ért tudok szerezni; azt szeretnem kerdezni, hogy milyen marka milyen tipusai a jok...(többet irjatok, ha lehet please; oszt megnezem mi van a boltban...)...gondolom a 10e az jo ár... :-P -
#2685 Nem esküdnék meg rá, hogy a lemez a hibás és nem az LG :D -
#2684 kabbbbbbe -
#2683 Kifelejtetted, hogy IMGBurn! -
#2682 ezt mindig elmondom, hogy pio 108,110D+mcc verba(nem kamu bolgar+lengyel persze :D)
-
#2681 LG és a cimborámé, az én íróm most a szervizbe van.
egyébként tényleg a lemezzel volt a problema, mert sony dvd-re simán sikerült neki. említette, hogy most vett egy guriga philpst és 3 már a kukába van 4x írás miatt, de 8x azt viszi rendesen. még jo, hogy én nem vettem, pedig akartam :) -
#2680 Milyen íród van? Esetleg egy frissebb Nero vagy firmware az íródba segíthet. -
turho #2679 Azt az íród hardveresen tárolja, mi a minimális írási sebesség egy adott médiára. A mai írók minimuma a 4x írás, ha a lemez nem 4x, vagy az alatti... -
#2678 Use IMGBurn! ;) -
#2677 na és azt meg hogyan kell? mert hiába rá van írva a lemezre, hogy 1-8x speed, a neroban csak 4x ill. 8x írást lehet vállasztani. -
#2676 Az íród nem szeretheti azt a lemezt esetleg.
Próbáld meg 6X-an írni, ha a 8X-os írást nem bírja a géped. -
#2675 nem tudom mi baja lehetett a 4x-el, de azt mondta, hogy 1%-nál folyton leállt az írás 8x-nál meg simán kiírta.
egyébként 130ft-os Philps-re ment ami nálam is mindig jóvolt.
a Dirge Of Cerberus-rol van szó és nekem pont most halt le az íróm így ki se tudom probálni:( -
#2674 nekem 300004-es gépem volt..tehát a tied már az utána lévő széria...na ezek nem komázzák a 8x-os írást... -
#2673 szoltam neki, hogy 4xesen írja mert én is ugy szoktam a sajátaim, de vmi miatt nem jöött össze:(
2lemezt is elb@szott 4x írás közben, a 3. már sikerűlt csak 8x-an. neki ujfajta lapos gépe van, azon müxik csak nálam nem oké. -
#2672 létezhet...szarabb az olvasód vagy gagyi lemezre van írva... -
#2671 haliho. létezik olyan, hogy a havertől hozott game azért nem indul el az én 30004r-es gépembe mert ő 8x-osan szokta írni??
-
#2670 ... Majd csere...egyelöre másra kell a gempa... Körbenezek azert, h. milyen árban vannak dvd-irok... :-P Amugy jojezaziró; de mááá' kevés lemezt visz... meg az utobbi idöben érzem, h. "megöregedett" pici a cucc... -
#2669 pedig nem artana mar cserelned :P
amugy szivesen :P -
#2668 már frissitettem... jol van na, régi a dvd-iro, még dvd-k megjelenesekor kaptam, elsö körben...most nem invesztalok ujba; majd késöbb...azért kösz minden segitseget; okosodtam (1 picit :-) ) -
#2667 "Vagy nezek friss firmware-t... SONY DRU-510; 4X az irom."
OK GÉGÉ! nincs tobb kerdesem
szerintem gyorsan vegyel uj irot, es ha lehet piot 110D vagy 111eset(bar a legjobb irasminosege akkoris az 108asnak van mindmaig, csak az mar nem kaphato... az 109 egy nevetseges bughalmaz... kellett szerencsetlennek 345 firmware frissites, hogy TALAN 108 kozelire keruljon a kicsike... az 110 meg az 109 rancfelvarassa, bar teny eleg szepen felvarrtak a rancokat :D)... :P -
#2666 Aham..köszi minden infot... Az a poén, hogy jartam ugy, h. az egyik RIDISC lemezt vitte a gép, a masik ugyanolyan fajtat nem... Philips-et ujabban nem ir meg, de régebben siman megirhattam... A Bulkpaq-t is birta régen; ujabban már az sem megy...Verbatim/Ridata/Ridisc(hellyel-közzel...neha kidob1-2öt)-el semmi problema...És az a poén(emlekszem rááá...), h. régen meg a RIDATA (szürke)-t dobta ki... Nem tudom, mi lehet a gondja...meg régen(DMA sem volt bekattintva) azonnal felpörgette a lemezt, ujabban már "agyal" a gép elötte...Lehet h. reinstall lesz hamarosan... :-| Vagy nezek friss firmware-t... SONY DRU-510; 4X az irom. -
#2665 Ha csak bizonyos lemezekkel van írásproblémád, akkor szerintem az a gond, hogy régi az íród, és nem kezeli rendessen azokat a lemezeket.
Keress friss firmware-t az íródhoz, hátha van, illetve ha jól emlékszem valami régi 4X-es íród van, ehez pl ne használj 16X-os lemezeket, hanem keresd a régebbi fajtákat, amit még kapni, pl G05-ös lemezeket.
Ha a fej lenne poros, akkor szerintem minden lemezzel gondod lenne. -
#2664 köszi a tippet, vegulis igazad van; reinstall régen volt mér, lehet hogy nem ártana...még rá kell szánnom magam... Vagy uj iro... -
#2663 szerintem kezdj el gondolkodni egy új írón...esetleg egy full újratelepítést még megnéznék...(vinfos+ egy két progi..és utána egyesével felrakosgatni tesztelni a cuccost hátha kibukik hogy mi okozta)..... -
#2662 Még mindig az elöbbi problemaval küzködök..valaki tud még valami helpet? Fejtisztitast probaljam még meg? -
#2661 Nem jo, az alaplapi driver reinstalljaval sem... Bulkpaq, Philips dvd-t nem tudok irni; ujfent lassan pörög fel a gép..mit tudok még tenni? Fejtisztitas max.? nem tudom, mi a gond...
D. (bekapcsoltam a DMA-t, mintha gyorsabban beolvasna a dvd-t, és a szoftverbuffer+hardverbuffer közötti atmeneti idö lecsökken (ahogy varhato volt); de pár lemez még mindig nem megy... -
#2660 Telepitem, kiprobalom; köszönöm a segitseget! :-P -
#2659 KATT
neked ez kell... folugrik az ablak, letoltod, elinditod... restart... gg
-
#2658 GA-686BX ...köszi a helpet! -
#2657 miert mit kell csinalni egy alaplapi driverrel? folyamatabrat kersz? :D:D:D:D
loal! :D
ird le inkabb milyen alaplapod , mert latom nagyon szenvedsz... -
#2656 Win98marad, a masik a tesom gépe; annyira nem vagyunk joban, hogy napokat tököljek azzal, hogy feltegyek minden szutyi programot ujra a gépére :-P Van Tiny Xp-m, de van egy Xp SP1 is; ha majd költözök, akkor teszem fel Xp-t a gépre; addig jo a win98 is... Picit sárga, picit savanyu, de az enyém... :-P
Egyelöre annyit csin., h. bekapcsoltam a DMA-t...még töltök; majd ha ujabb dvd-re valo game összejön; akkor proba... Le tudod irni pontosan az alaplapi driver lépseit? Letöltöm, einditom oszt annyi? :-O -
#2655 jah es ne felj a TinyXPtol, nem harap :P (a gagyi cerka400as kis szutykon 256 megaval ugy porog, mint a gyeszno :P) -
#2654 ereztem, hogy win98at hasznalsz... ~~
tedd fel az alaplapi drivert, az minden winfos folrakasnal a next lepes... es kapcsold be a DMAt, ha a driver esetleg kifelejti... ~~ -
#2653 Még vmi...Van egy GTA-Liberty City Stories arhivom, ami kb.800mega; és 7ZIP formatumu...3848 megas MDF + pár byte-os MDS file...Win98am van, tehat nem NTFS filerendszer, 4 giganal nagyobb file-t nem tud kicsomagolni... A win98 az arhiv kicsomagolasakor 3-4%nal megall hibaüzenettel...Nem a DVD-irofelülete hibas(legalabbis remelem)... Lehet h. azért all le, mivel érzékeli a 7ZIP, h. nem tud kicsomagolni ekkora file-t? Ismerösnel ki tudom iratni(szoval nem gond, ha ez a bibi), de jo volna tudnom, h. le kell-e kapnom egy masik game-arhivot (remelem nem); vagy jo lesz ez a verzio...(a 3848 megabyte meret gondolom tenylegesen nagyobb; tulnyulik 4 gigan...) -
#2652 Aham...köszi, utananezek alaplaptipusomnak... Amugy Win98-at hasznalok még; nem tettem fel XP-t; mivel a netmegosztopogi(alhalozatban netezek) 98-as; ill. a főgép is win98-al megy(nem érdemes ra Xp-t feltenni, tul gyenge)...majd irom mire jutottam. köszi minden infot! -
#2651 Ha régen jó volt az íród, akkor nemhiszem, hogy driver gond lenne, néha az XP hajlamos lekapcsolni a DMA-t, ha valami ócska lemezt próbálsz beolvastatni a meghajtóddal, és hosszabb ideig küszködik vele. Ez nálam főleg még az SP1-es XP elött volt így.
Ha nemtudod visszakapcsolni, akkor az ide-drivert távolítsd el, indítsd újra a gépet, így a Windows újra felismeri és visszarakja a drivereket, és elvileg DMA módban lesz újra.
Nero meg a többi nekem sosem okozott ilyen problémát, nemhiszem, hogy azok miatt lenne.
A Sis amúgy egy alaplapi chipkészlet, úgy mint a Via vagy az Nforce, mindhez létezik meghajtóprogram, nézz utánna, neked miféle alaplapod van, és keresd meg hozzá a legfrissebb meghajtóprogramot. -
#2650 A windows nyafogott, de a winfosnak mar regota nem hiszek... Most neztem mi ez a DMA, PIO... :-P Mááá' önképzem magam...(jellemző... mindig akkor vagyok képes szamitogepes ismereteim böviteni, ha game-ekröl van szo... :-P)
Megprobalom DMA-ban, majd ha nem megy; akkor alaplapi drivert teszem fel...egyelöre azt sem tudom, h. hardver vagy szoftver gond... Mondjuk lehet h. tul sok f*stalicska DVD-CD iro/ISo szerkesztö progi van fenn... Van NERO, Alcohol 120, PowerISO, Nero, Daemon Tools, Sonic (hivatalos dvd-iro progi), DVD decrypter, ImgBurn...Gondolom jobb, ha amennyi nem szükseges, kitörlöm..Köszi a helpet...
"(vagy ha szutyok sised van, akkor az IDE drivert a sishez, es voala!)"
...Mi? Sis? Sifilis? Miiii? :-P (nem vááágom) -
#2649 alaplapi drivert tedd fel -.- (vagy ha szutyok sised van, akkor az IDE drivert a sishez, es voala!) -
#2648 Kapcsold be szerintem, baja nemhiszem, hogy lenne, mert ha nem kezeli valamilyen oknál fogva dma módban, amit kétlek, akkor újraindítás után megint PIO4-ben lesz kezelve -
#2647 Köszi a helpet! a DMA nem volt bekattintva, de nekiallt csipogni a windows, hogy nem kivant hatassal lehet ez a hardverre; gyözödjek meg rola, h. nem teszi-e tönkre stb.-stb... Tipusszamot nem nezek most, de tudok mondani, ha esetleg rá lehet keresni vhogy; de egy 2-3 éves 4X SONY DVD iro. Tisztitast meg tudom oldani gépszétbontas nelkül is? (nagyon ugy nez ki, h. nem ahogy igy elnezem a dvd-irot) ... :-O
Ezek is olyanok...Akkor jo lesz arhivnak, és maradok a Verbatimnal vagy RIDATAnal.