4368
Szal...
-
modernslave #2806 hopp--- nekem slim ps2-m van... azon nincs eject led -
#2805 Nincsmit, az én gépem is ilyen, ebből gondoltam, hogy esetleg a tied is lehet ilyen. -
modernslave #2804 na minnyá kipróbálom köszi -
#2803 Olyat úgysem fogsz tudni csinálni, hogy eredetinek nézze, ha fejre állsz, akkor sem :) A PSX lemezeken van egy rész, amit csak a gép tud beolvasni, olyan helyen, amit írható lemezre nem tudsz felvésni sehogy sem. Legalábbis valami ilyesmi védelemre emlékszem a ps1-es gépeknél. -
#2802 Bocs, de ilyen chipről még nem hallottam.
Inkább az indítási módszerekkel kéne szórakoznod, pl itt van egy:
PS1 Games:
- Press EJECT button to switch on the PS2.
- Insert PSX game in tray, then press and hold RESET button to switch off the PS2.
- Now hold the RESET button to start up your PS2. Only release the RESET button once the Blue LED light of the Eject button lights up.
Ha nem érted az angol szöveget, akkor szólj, és leírom magyarul is, csak egyszerübb volt a copy-paste egy modchipes oldalról :) -
modernslave #2801 nekem is modolt a gépem. de psx-ből csak eredetit hajlandó lejátszani. megszereztem eredetiben a mgs1-etr az FF8-at meg a tenchu első részét... valahogy át kéne úgy írnom hgy azt is eredetinek nézze. És ez a Breaker pro megoldja? -
#2800 Kell hozzá 1 program: Breaker Pro. Én nem használom mert MODolt a gépem. Épp a múlt héten írtam meg egy PSXes játékot a haveromnak az én eredeti lemezemről. Kell hozzá ultraiso amivel csinálsz CCD képfájlt és ezt CloneCDvel szépen kiírod. Én 1Xresen írtam meg, de a 2Xres is jó. A Blahánál van egy lemezbolt én ott vettem 100Ftért Sony CDt amit lehet írni 1Xresen is. Ennyit megér.
Persze nem ez az egyetlen módja hogy kiírd lehet Nero-val is stb. Csak én ezt ajánlom. -
#2799 Köszönöm szépen a segítséget! :) -
modernslave #2798 tudna nekem valaki abban segíteni hogy hogyan lehetne psx-es játékokat írni olyan ps2re amiben olyan chip van amivel csak eredeti psx gamék mennek?? (elvileg meg lehet oldani.. chip néálküli gépekbe is tudok ps2-es gamét írni ha eredeti jó ID számot adok a dvd-nek) -
#2797 hMM...Allitolag(turho mondta, hiszek neki. :-P); hogy a PIO altal megirt lemez irasképe hasonlo az orig. gyari PS-lemezere; allitolag ezert sem vagja annyira tönkre az olv. fejet(of course fontos a lemez minösege is...)... Nahszoval, qrvajo minösegü iro...Het elejen tudom tesztelni, akkor rakom össze uj (ill. hasznalt, tehat régi-uj) gépem; a PIO111D iroval... :-) Jo ez a topic nagyon, sokat lehet itt okosodni! :-D
PIO irot ajanlom en is (még ugy is hogy nem teszteltem.. :-D); 9e nem píííz, nagy arkülönbsegek pedig nincsenek; 500-1000ft-ot sporolni 1 xarabb irora meg nem erdemes... :-P -
Flower #2796 LG GSA-H20LB 9ezer HUF, a Samu is olyasmi áron van.
Akkor nem érdemes ezeket venni.
Mitől jobb a Pio? -
#2795 Jaja, ez itt egy Ritek G05 1X-en megírva :D
g05_1x.jpg -
csilda #2794 Szerintem nyugodtan íhattok 4x-es sebességel ha nem tud alacsonyabb sebességgel írni az író.Azt valahol én is olvastam,hogy a mostani lemezek nem nagyon szeretik a lassú írást (túlégetés ahogy turho írta) a technológiájuk miatt. -
turho #2793 Lammernek igazsága vagyon, annyit tennék hozzá, hogy a beállítható 1x 2x sebességeket az író hardvere úgyis felülbírálja. 8x lemeznél 2x vagy 1x írás az az ún. túlégetés jelenségét hozza magával, hasonló a fiziológiája a folyamatnak, mint a túl gyors írásénak. Ott "halványabbak" a pitek, itt meg a szünetek "kenődnek sérülnek".
Felével írni PIO-val oszt jóvan. -
#2792 - igen tud :D amugy 9-10K :D
- azon nem talalod meg... imgburn kiirja ha jol tudom, illetve ha HCzni akarsz, akkor dvdinfo pro
- modern iroknal felejtsd el az 1X irast... eleve szar lesz a pi-po teszted(ergo a lemez elettartama, beolvashatosaga) maradj a 16X lemezeknel a 8X vagy 8X lemezeknel a 4X irasmodnal...
-
#2791 Hülye kérdés de ez a típus (pioneer 110(D),111(D) tud dupla rétegűt is írni? És mennyibe fáj egy ilyen durván?
A másik kérdésem,hogy ezt a médiakódot hol találtatom meg a lemezen/tokon? Mert eddig én toknélküli tdk dvd-kre írtam imbburn-el 1x-es sebességgel mégis mindíg 4x-esen írta. :( -
csilda #2790 Köszönöm -
#2789 ajanlom a dvddecrypter-t, azzal a legegyszerübb..hasznald azt, mivel MODE2-ben az szedi le biztosan vinyora a cuccot... -
csilda #2788 Sziasztok!Azt mondjátok meg nekem,hogy az eredeti PS2 dvd-t milyen programmal mountoljátok fel a wincsire? -
t256 #2787 A Samsung kb. az LG-vel van egy szinten. Az LG-ről pedig tudjuk, hogy gagyi.
Jut eszembe! Egy nagyon jó lemez a Plextor is. Én még csak TY médiakódúval találkoztam. Viszont ritka. (Legalábbis ott ahol Én veszem ) -
t256 #2786 Félreértés ne essék! Nem azt írtam, hogy az MCC gagyi. -
#2785 forget it, strongly... ezekben a fos aruhazakban sosem fox kapni normalis dvdirot a bud0s eletben sem :DDDDd (nem erdekuk... a sz4rt is jo dragan adjak)
pioneer 110(D),111(D) ar/minosegben beszteszt... gg -
#2784 mennyijér van? -
Flower #2783 Auchan akciós DVD írója?
Samsung SHS182D -
#2782 Köszi az infot, en is okosodtam belöle... :-P -
#2781 azért mert valami nem Taiyo Yuden alapú lemezre készül(pedig ez a legjobb) még nem jelenti azt hogy hamis és gagyi....amit én vettem pl :MCC 03RG20 és mindenhol "A" kategoriás beosztást kapott.
teszt vagy mi..
jópár fajta Verbatim lemez van kinnt a forgalomban.
pl:
Manufacturer Name : [Mitsubishi Chemical Corp.]
Manufacturer ID : [MCC]
Media Type ID : [004] ez +os lemez 16x printable
Manufacturer Name : [Ritek Corp.]
Manufacturer ID : [RITEK]
Media Type ID : [R03] ez +os lemez 8x Pearl White
Manufacturer ID : [MCC 03RG20] ez-os lemez 16x printable
Manufacturer ID : [MCC 03RG20] ez -os lemez 16x silver
Mini DVD-R 4X 1.4GB
Manufacturer ID : [MCC 01RG20] ez -os lemez mini 8cm silver
Verbatim 6x DVD-RW [MKM 01RW6X01] ez újraírható lemez
szóval van rengeteg és mind eredeti....
ha vásárolni akartok és biztosak szeretnétek lenni benne hogy mit is adnak itt
nézzetek körül.
a lemezek mellé kiírják a médiakódot is tájékoztatásul... -
KoPf04 #2780 Kösz a választ,de médiakód terén másra számítottam:)mármint hogy mást jelent...
-
#2779 CMC? -
#2778 Én annó vettem őket, amikhez adtak egy +RW lemezt, azok teljessen jók voltak, bár PS2-re nem próbáltam ki, csak adatra, nem volt köztük selejt. -
t256 #2777 Én a Verbatimot ajánlom. A médiakód alapján tudod meg egy dvd-ről, hogy eredeti-e.
Pl. : Verbatimnál az eredeti az MCC. A TY (Tayto Yuden)limitált Japán gyártású Verba. És van mégegy médiakód (ami nem jut eszembe), ami a gagyi. -
#2776 120-130 a bootba?
*16 verbatim meg csak 90/db a "bootba":)
-
KoPf04 #2775 Szeva mindenki!A DVD lemezekkel kapcsolatban lenne egy-két kérdésem.Az érdekelne hogy milyen lemezt ajánlotok ps2 gamek kiírására,valamint a médiakód felől érdeklődnék,hogy mi is ez,és miért kell ezt figyelembe venni?
Előre is kösz a választ. -
#2774 en arhivalasra esküszöm a RIDATA-ra..Bár az az igazsag, hogy a régi SONY irom arulkodik ilyen teren a lemezek minösegeröl..van oylan RIDATA, amit siman visz, van amit siman visszadob... Szoval ösze-vissza minöseg picit az is... Ezen kivül game-kiirasra RIDISC+VERBA megy nalam, bár a RIDISC-böl mar talalkoztam szar minösegüvel(mind2 markabol ezüstszinüt hasznalok; 120-130ft körül vannak bóóótba)... -
#2773 én már nem kisérletezek elegem van belőle, ami bevált azt használom archiválásra és játék kiírásra is....az ördög soha nem alszik..
ezt végigjártam a cd (1x-4x-8x-an írható)lemezekkel is még régen...ott a philips és a traxdata volt alkalmas a psx-s játékokhoz,majd később a verbatim de ez teljesen gépfüggő volt....aztán ezeket is hamisították....jött a tdk a zöld tetejű rakás szar lemezeivel ami még archiválásra sem volt jó, de ezután jött a silver-tdk ami iszonyat jó volt. azt írtál rá amit csak akartál psx,dreamcast,audio,adat...mindenre nagyon jó volt.....
most ezt játszák el a DVD lemezekkel is...mindenki próbálkozik, jönnek jó és rossz szériák a lemezekből, de eddig nagyjából a verbatim volt stabilnak mondható...
ez az én szerény kis véleményem...mindenki azt használ ami neki bejött vagy amire van pénze na meg amire esküszik.
üdv -
#2772 Nem, arhivalasra tökeletes nekem a RIDATA pl., lehet hogy maradok annal... Nem PS-hez kell, csak arhivalni... Verba/TDK/RIDISC-et csak ps-hez hasznalok, RIDATA-t szoktam venni, de 100-ért tudok szerezni azt..nah mind1, akkor szerintem maradok annal; ha senki sem tud semmi biztatot BENQ-val kapcsolatban, a RIDATA mááá' bizonyitott nalam... -
#2771 de mééé veszel benq-t???? a verbatim nem jó??? vagy a tdk???
kb azonos áron vannak +- 5-10 ft....de legalább biztos beolvassa a gép a lemezt... -
t256 #2770 Én az NEC-t ajánlom. Nekem egy 3540A van. Gond nélkül ír mindent. -
#2769 Mostansag keszülök venni 25 db. BENQ dvd-t, 80ft/db aron...Jo arhivalasra ez a DVD? Gondolom, h. nem egy nagy márka; de eleg olcso, azert akarok venni... PIO 111D irom van; legujabb firmvare-el...van vmi gondja ennek az irónak a BNEQ dvd-vel(kompatibilitasi problem-re gondolok...) (nehogy potyara vegyek meg 25lemezt...) -
#2768 Hol lax? Valamelyik vidéki számtech boltban csak kapsz egy normális írót. Kinek mi jön be. Van aki a Pionerre esküszik van aki a Sonyra Nekem LG4163van. Kb 1,5 éve vettem 15 pénzért DL-t is ír meg amit akarsz. :)
-
Flower #2767 Írót kell vennem. Van egy csómó gém a PC-n, de csak CD íróm van.
Mit ajánlotok, hol, mennyiért?
Kanizsára nem megyek le, messze van