Ps2 DVD iras hogyan?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

dinomano
Aham..köszi minden infot... Az a poén, hogy jartam ugy, h. az egyik RIDISC lemezt vitte a gép, a masik ugyanolyan fajtat nem... Philips-et ujabban nem ir meg, de régebben siman megirhattam... A Bulkpaq-t is birta régen; ujabban már az sem megy...Verbatim/Ridata/Ridisc(hellyel-közzel...neha kidob1-2öt)-el semmi problema...És az a poén(emlekszem rááá...), h. régen meg a RIDATA (szürke)-t dobta ki... Nem tudom, mi lehet a gondja...meg régen(DMA sem volt bekattintva) azonnal felpörgette a lemezt, ujabban már "agyal" a gép elötte...Lehet h. reinstall lesz hamarosan... :-| Vagy nezek friss firmware-t... SONY DRU-510; 4X az irom.

\"Héjjá-héjjá-héjjá-hóóó; pici kupó mogyoró!!! :-P\"

Aramir
Ha csak bizonyos lemezekkel van írásproblémád, akkor szerintem az a gond, hogy régi az íród, és nem kezeli rendessen azokat a lemezeket.
Keress friss firmware-t az íródhoz, hátha van, illetve ha jól emlékszem valami régi 4X-es íród van, ehez pl ne használj 16X-os lemezeket, hanem keresd a régebbi fajtákat, amit még kapni, pl G05-ös lemezeket.
Ha a fej lenne poros, akkor szerintem minden lemezzel gondod lenne.

dinomano
köszi a tippet, vegulis igazad van; reinstall régen volt mér, lehet hogy nem ártana...még rá kell szánnom magam... Vagy uj iro...

öregharcsa
szerintem kezdj el gondolkodni egy új írón...esetleg egy full újratelepítést még megnéznék...(vinfos+ egy két progi..és utána egyesével felrakosgatni tesztelni a cuccost hátha kibukik hogy mi okozta).....

http://pspfilez.extra.hu/

dinomano
Még mindig az elöbbi problemaval küzködök..valaki tud még valami helpet? Fejtisztitast probaljam még meg?

dinomano
Nem jo, az alaplapi driver reinstalljaval sem... Bulkpaq, Philips dvd-t nem tudok irni; ujfent lassan pörög fel a gép..mit tudok még tenni? Fejtisztitas max.? nem tudom, mi a gond...
D. (bekapcsoltam a DMA-t, mintha gyorsabban beolvasna a dvd-t, és a szoftverbuffer+hardverbuffer közötti atmeneti idö lecsökken (ahogy varhato volt); de pár lemez még mindig nem megy...

dinomano
Telepitem, kiprobalom; köszönöm a segitseget! :-P

Lammer
KATT
neked ez kell... folugrik az ablak, letoltod, elinditod... restart... gg

ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan

dinomano
GA-686BX ...köszi a helpet!

Lammer
miert mit kell csinalni egy alaplapi driverrel? folyamatabrat kersz? :D:D:D:D
loal! :D
ird le inkabb milyen alaplapod , mert latom nagyon szenvedsz...

dinomano
Win98marad, a masik a tesom gépe; annyira nem vagyunk joban, hogy napokat tököljek azzal, hogy feltegyek minden szutyi programot ujra a gépére :-P Van Tiny Xp-m, de van egy Xp SP1 is; ha majd költözök, akkor teszem fel Xp-t a gépre; addig jo a win98 is... Picit sárga, picit savanyu, de az enyém... :-P
Egyelöre annyit csin., h. bekapcsoltam a DMA-t...még töltök; majd ha ujabb dvd-re valo game összejön; akkor proba... Le tudod irni pontosan az alaplapi driver lépseit? Letöltöm, einditom oszt annyi? :-O

Lammer
jah es ne felj a TinyXPtol, nem harap :P (a gagyi cerka400as kis szutykon 256 megaval ugy porog, mint a gyeszno :P)

Lammer
ereztem, hogy win98at hasznalsz... ~~
tedd fel az alaplapi drivert, az minden winfos folrakasnal a next lepes... es kapcsold be a DMAt, ha a driver esetleg kifelejti... ~~

dinomano
Még vmi...Van egy GTA-Liberty City Stories arhivom, ami kb.800mega; és 7ZIP formatumu...3848 megas MDF + pár byte-os MDS file...Win98am van, tehat nem NTFS filerendszer, 4 giganal nagyobb file-t nem tud kicsomagolni... A win98 az arhiv kicsomagolasakor 3-4%nal megall hibaüzenettel...Nem a DVD-irofelülete hibas(legalabbis remelem)... Lehet h. azért all le, mivel érzékeli a 7ZIP, h. nem tud kicsomagolni ekkora file-t? Ismerösnel ki tudom iratni(szoval nem gond, ha ez a bibi), de jo volna tudnom, h. le kell-e kapnom egy masik game-arhivot (remelem nem); vagy jo lesz ez a verzio...(a 3848 megabyte meret gondolom tenylegesen nagyobb; tulnyulik 4 gigan...)

dinomano
Aham...köszi, utananezek alaplaptipusomnak... Amugy Win98-at hasznalok még; nem tettem fel XP-t; mivel a netmegosztopogi(alhalozatban netezek) 98-as; ill. a fõgép is win98-al megy(nem érdemes ra Xp-t feltenni, tul gyenge)...majd irom mire jutottam. köszi minden infot!

Aramir
Ha régen jó volt az íród, akkor nemhiszem, hogy driver gond lenne, néha az XP hajlamos lekapcsolni a DMA-t, ha valami ócska lemezt próbálsz beolvastatni a meghajtóddal, és hosszabb ideig küszködik vele. Ez nálam fõleg még az SP1-es XP elött volt így.
Ha nemtudod visszakapcsolni, akkor az ide-drivert távolítsd el, indítsd újra a gépet, így a Windows újra felismeri és visszarakja a drivereket, és elvileg DMA módban lesz újra.
Nero meg a többi nekem sosem okozott ilyen problémát, nemhiszem, hogy azok miatt lenne.
A Sis amúgy egy alaplapi chipkészlet, úgy mint a Via vagy az Nforce, mindhez létezik meghajtóprogram, nézz utánna, neked miféle alaplapod van, és keresd meg hozzá a legfrissebb meghajtóprogramot.

dinomano
A windows nyafogott, de a winfosnak mar regota nem hiszek... Most neztem mi ez a DMA, PIO... :-P Mááá' önképzem magam...(jellemzõ... mindig akkor vagyok képes szamitogepes ismereteim böviteni, ha game-ekröl van szo... :-P)
Megprobalom DMA-ban, majd ha nem megy; akkor alaplapi drivert teszem fel...egyelöre azt sem tudom, h. hardver vagy szoftver gond... Mondjuk lehet h. tul sok f*stalicska DVD-CD iro/ISo szerkesztö progi van fenn... Van NERO, Alcohol 120, PowerISO, Nero, Daemon Tools, Sonic (hivatalos dvd-iro progi), DVD decrypter, ImgBurn...Gondolom jobb, ha amennyi nem szükseges, kitörlöm..Köszi a helpet...

"(vagy ha szutyok sised van, akkor az IDE drivert a sishez, es voala!)"

...Mi? Sis? Sifilis? Miiii? :-P (nem vááágom)

Lammer
alaplapi drivert tedd fel -.- (vagy ha szutyok sised van, akkor az IDE drivert a sishez, es voala!)

Aramir
Kapcsold be szerintem, baja nemhiszem, hogy lenne, mert ha nem kezeli valamilyen oknál fogva dma módban, amit kétlek, akkor újraindítás után megint PIO4-ben lesz kezelve

dinomano
Köszi a helpet! a DMA nem volt bekattintva, de nekiallt csipogni a windows, hogy nem kivant hatassal lehet ez a hardverre; gyözödjek meg rola, h. nem teszi-e tönkre stb.-stb... Tipusszamot nem nezek most, de tudok mondani, ha esetleg rá lehet keresni vhogy; de egy 2-3 éves 4X SONY DVD iro. Tisztitast meg tudom oldani gépszétbontas nelkül is? (nagyon ugy nez ki, h. nem ahogy igy elnezem a dvd-irot) ... :-O

Ezek is olyanok...Akkor jo lesz arhivnak, és maradok a Verbatimnal vagy RIDATAnal.

Aramir
Nekem annó nemjött be a 8X-os Philips CMC médiakóddal.

Nem gánya, csak van náluk univerzálisabb. Ridisc helyett meg inkább ridata, ha olcsón jót. 8x silver. Nagyon jó lemez. pio-val fõleg :)

Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.

Aramir
Vezérlõpult->rendszer->hardver fül->eszközkezelõ->ide/atapi vezérlõ opciónál megtudod nézni a vezérlõdre kattintva.
Én fültisztítót használtam alkohollal (benzint még véletlenül se használj), de szerintem bármelyik jó, amit írtál.

dinomano
Aham... van pár ridisc-re kiirt game-em is; azok nagyjabol mennek; a BULKPAQ-s iras nekem sem jött be...Pár game valoszinü ki lesz irva PHILIPS-re; milve nem 1 philips dvd-t vettem... Nagyon gányák, vagy még türhetöek a PHILIPS-ek?

dinomano
Aramir, please help; nem vááágom ennyire a DVD-iro témat; csak laikus szinten... Mi az a DMA mód, azt hol tudom allitani és mit jelent pontosan?... Ill. hogy tudom biztosan kipucolni a fejet? Anno vki irta, h. jo a fülpucival+ 96%os alkohollal valo tisztitas, valaki meg azt mondta h. a szarvasbörtörlöt ajalnja csak (DVD-iro + PS2-fejtisztitasra is...)... A mikroszalas törlökendövel valo tisztitas pl.ok, vagy az sem?

Hát, nem annyira kompatibilis, így fogalmaznék. Szóval kényes. Mint a Fuji is pl. Pio-val valószínû jó lenne, de inkábbne.

Nagy PS2 szerviz, Slim ps2 szerviz is, SG-n is bizonyított referenciák, minden alaplapba garanciával. Postával is sok éve. Mostantól Budapesten.

dinomano
PHILIPS dvd-k mennyire gányák? Pl. a "rendes", zárjegyes 300 ft-os PHILIPS DVD gááánya? :-O

dinomano
Vannak olyan game-ek, amik alapban nem foglalnak sok helyet a dvd-n; pl. a King Kong is kb. masfel-2giga kicsomagolva is... Függ az egesz a jatek tényleges meretetöl, attol hogy a rar milyen mertekben tudta összetömöriteni az ISO-t(bitmap-et+(wav)hangot jol tömörit, videot nem tud tömöriteni...) A RIPelt verziokban altalaban kiszedik videokat+zenet; de ha vki rippelt verziot tölt fel, jobb esetben(+altalaban) odairja, h. az adott game "csonkitott"... Meg hat eleve vannak cd-s game-ek is; amik nem nönek tul 1 cd tarolokapacitasan...

Köszi! Lenne mégegy kérdésem ha van egy kis idõd :-) Észrevettem hogy vannak olyan játékok amik csak 1,2 gigásak, azonban vannak amik meg 3 vagy akár 4 gigát is kitesznek...Ez minek tudható? Esetleg ki van szedve egy két opció a játékból azért ilyen kevés?

Aramir
Nemkell, ha chipes a géped, kiírod az isot Neroval, Decrypterrel, vagy amivel akarod. Verbatim jó.

Sziasztok! Én is dvd írással kapcsolatban szeretnék kérdezni...Töltögetek torrentrõl ps2 játékokat, ami kicsomagolás után egy iso fájlt csomagol ki. Általában neroval szoktam megírni a lemezeket (még nincs chippelt gépem) 4x sebességel, csak nemtudom hogy esetleg kell e valami trükköt csinálni vagy kell-e valamilyen speciális beállítás hogy vigye a másolt dvd-t a konzol. Egyébként verbatim lemezt használok. Az jó ps2-re? Köszi a válaszokat!

öregharcsa
NEM!! tdk-verbatim páros az igazi...a többit hanyagold ha azt akarod hogy pár hét múlva is felismerje a géped...4x-en írd ki!

A Bulkpaq 8X DVD-R jó?
Sziasztok!

Milyen DVD-re irható ki egy PS2 játék, hogy a chippelt Ps2 tudja olvasni?Vagy mindegy hogy miylen DVD? Mert úgy halottam hogy nem mindegy.Igy gondoltam megkérdezem. Remélem tudtok segiteni!Várom válaszitokat!
Elõre is kösz!

Lammer
vedd meg inkabb -.-

Van már dvd5 release is.

öregharcsa
""4.7GB-os PRINCO lemezekkel dolgozom jelenleg..."""<#ijedt><#ijedt><#csodalk>-bátor gyerek vagy...
egyébként DL-es lemez kell neked ahogy írták...de ebbõl ne használj szar lemezt mert nem fog mûködni!!!

Banyapapa
nem extra rétegü,csak simán dupla rétegü .

Hi!
Lerántottam a Forbidden Siren 2.-õt; .ISO fomrmátum ,minden cool; indítom a DVDdecryptert; erre látom wazze, hogy 5.44 GB a mérete... ilyet még nem b'sztam...
Ezt milyen nyüves lemezre írjam? 4.7GB-os PRINCO lemezekkel dolgozom jelenleg...
Valami extra dupla rétegû DVD lemez kéne? Vagy ez már a Blue-Ray ?
LOL--beszívtam...
Ehhez már kevés az én kútfõm...<#wow1><#confused><#confused>

Az élet a legjobb méreg...

Aramir
DMA módban van? Nemkéne már kipucolni? Én ezeknél kezdeném.

dinomano
egy kérdésem lenne, igaz nem konkretan PS2-s DVD iras a tema, de kapcsolodik hozza(mivel ps2-es dvd-ket irok :-P): a DVD-m ujabban (4X Sony - 2-3 éves kb.) nagyon keves dvd-t hajlando kiirni; neha össze-vissza valogat, hogy mit vesz be; ill mit nem... Mindig POWER CALIBRATION ERROR-ja van; iras elött feltölti a szoftveres buffert; de a hardverest mar nem tudja ill. ha ir is lemezt, akkor is nagyon lassan áll neki. Szoftveres bufferfeltölt. utan leall, majd 20 mp. mulva indul be szep lassan 0,2 X sebesseggel.
Lehet hogy kiöregedett a gép, ill. lehet hogy virus (vagy akarmi mas is..)okozhatja? Kb. 3 hete csinalja ezt, korabban gondja nem volt 1 dvd-vel sem...

dinomano
a szürke ridisc-el mennek game-ek, habar ami occsúú és jóóó; az a Verbatim(azon kivül, h. szerintem hamis dvd-k a zarjegy nelküliek...)
(De hat tököm akar allambacsinak is fizetni; jok nekem az ömlesztett dvd-k is... :-P)

Banyapapa
Milyen DVD-t ajánlotok íráshoz? (100Ft alatt/db)
A RiDisc nekem csak másoláshoz jött be. Adat kiíráshoz nem.
Ahoz most TEVION-t használok, de azt itthon nem kapok.
Elõre is köszi:D
Prypiat
Samsung netipar.hu oldalról szedtem. Remélem nem az amire te is gondolsz... :(

Üdv: Pripyat

Oks:D Siker!
Amúgy milyen oldalt ajánlotok, ahonnan torrenteket tudok, könnyen és ingyen letölteni? Lehetõleg regisztráció nélkül...
SunAnd: Bele mész a Nero-ba ott rámész a CD/DVD- kép lemezre mentésére kiválasztod az iso fájlt és kész.
Helló!
Na, letöltöttem mégegyszer azt a PS2 játékot.
Most kiadott 28 Rar filet. Ezeket kijelöltem és "kibontás ide" segítségével kaptam egy .iso filet. Ezt mivel tudom kiírni? A Nero Express nem ismerte fel.
Hé Prypiat melyik oldalról szedted?Mert én ismerek egy oldalt amin legtöbb játék hibás.ÉS általában bin/cue fájlosak a játékok

Aramir
CD-re.