4368
Szal...
  • Aramir
    Azt nem kéne kiírnod, mert nem lemezkép.
    Elvileg van hozzávaló flashelő szoftver, azzal kéne használnod azt a .bin fájlt.
  • Al Age
  • Lammer
    johat tobbi tv tarsasag is(vorosklubb, bovli2 esatobbi), csodalkoznal?
  • t256
    Üdv!

Valaki le tudná nekem írni, hogyan kell firmware frissítést csinálni ? Egy NEC ND-3540A típusú DVD-író firmware-jét szeretném frissíteni.

Maga a firmware már megvan, ami egy .bin fájl. Ezt pörköljem ki cd-re, tegyem bele í meghajtóba és minden megy magától ? Vagy ennél bonyolultabb a művelet ?
  • Al Age
    Igazából szerintem nem oszt nem szoroz, hogy m1, mert ha valamelyik másik tv társaság harapott volna rá a témára, azok is leadták volna ezt gondolkodás nélkül, mert hát az "ólmájti" ASVA igazgatója mondta, hogy sokszor ezzel próbálkoznak. :-)
  • Lammer
    johat m1, csodalkozol?
  • Al Age
    Na ilyenkor sajnálom, hogy nem tv-zek és nem egyenes adásban láthattam ezt a riportot. :DDD
  • Aramir
    Az egyharmada és a fele között van valahol.
    (most így visszanézve, az "újabbannal" tévedtem, az nem hangzott el :) )
  • Lammer
    LOALNEEEEEEEEEEGZzzzzzzz
  • öregharcsa
    mint egy szagember...vésővel
  • t256
    Majd megkérdezi itt hogyan kell kivenni!
  • Aramir
    Ja, közben a fickó monitorán valami panel volt egy ráintegrált 1000 lábú chippel. Azért arra kiváncsi lennék, azt hogy szedné ki a kölök:D
  • Checkerboy
    Rofl , majd gyerekek megpróbálnak csippelni és akkor "Melyik csippet kell kivenni? " xD
  • Aramir
    LOL! Most mondta egy szagértő a híradóban, hogy újabban(!!!) azzal trükköznek a kalózok, hogy kiveszik a konzolokból azt a chipet, ami felismeri az eredeti lemezt, és ezt hívják chipezésnek :D
  • t256
    Köszi, de már késő! Kiírtam 24x-esen. Kicsit szenved vele a ps2.
  • Flower
    Én is gyűjtögetem már a CD-s gamékat.
    Menüből választom ki, melyikkel akarok épp játszani?

DVD-s játékokat 1 DVD-re. Ezt nem próbálta még senki?
  • öregharcsa
    8x
  • t256
    Ezt tudom, viszont az Action Replay MAX-ot cd-re akarom kiírni. Ez a cd viszont havonta 1szer ha benne lesz a Psemben, amikor biztonsági másolatot készítek a mentéseimről. Ennyi belefér.
  • Haxley
    Cd-t ne rakj a ps2-be, mert tönkre megy!
  • t256
    Sztem nem lehet.

Egyébként PS2-es CD-ket(!) hányszorosan illik írni ?
  • öregharcsa
    mi van? elgurult a gyógyszered??? vagy megvan csak ráittál????
  • Flower
    DVD-re is lehet több DVD-s játékot írni?
  • Flower
    Közel 4GB-os mdf és a hozzá tartozó mds-t mivel célszerű kiírni?
    Mehet ImgBurnnel ez is?

MENT :)
  • Flower
    Most frissítettem fw-t, hülye windows kiírta új harver: CD-ROM :)
  • Seth
    Majd kapsz mindjá a fejedre, minek kell mindenhova ezt beírnod?
  • Haxley
    Sziasztok! Írott játékokat vennék postai utánvétellel. Küldjetek pü.-t,ha foglalkoztok ilyennel. A mostani kapcsolatom elég megbízhatatlan és lassú (8-10 nap). Ha Szabolcs-megyei vagy az még jobb.
  • Aramir
    Elég :)
    Sőt, abból a hivatalossat is felteheted, ha ragaszkodsz hozzá:
    http://www.pioneer.com.au/products/computer_peripherals/DVD_Writers/DVR111D
  • trade1
    Hi!
    Szarul indul ez a nap ugy volt, hogy nem jön a főnök, erre mosolyogva beállít. Na, mindegy.
    Tényleg jól össze kavarsz(: De nem hagyom magam.
    Nekem most jó ha marad 111D.Ugyhogy elég nekem az 1.29.-et feltennem, vagy nem? Olyan bizonytalan vagyok
  • Aramir
    Hát ha egyszer a 111D-ből háromfélét lehet csinálni :D
    Ráadásúl, hogy ne legyen egyszerű, a 8.26 verzióju nem újabb, mint az 1.23, csak az egyik ugye a 111D-é, a másik meg a 111L-é :D

Amúgyis, jó, hogy ránéztem, van frissebb, mint a 8.26:
    http://forum.rpc1.org/dl_firmware.php?category=4&manufactor=25
  • Lammer
    szegenyt jol bekavarod allandoan
  • Aramir
    Elvileg ja, külsőt meg a belsőt jelzi, de a HWSW-n irogatta 1-2 ember, hogy neki pl csak az ext működött rendessen a belső írójával, más meg azt írta, hogy neki meg azzal volt rossz. Nekem az int van, nincs gondom vele.
    Amúgy az a 8.xxvalahány a verizószám, de ez csak akkor kell neked, ha a Pio111D-ből 111L-et akarsz csinálni.
    1.06-ra bármikor visszafleshelheted, onnan meg azt teszel fel, amit akarsz.
    Nekem is 111D-m volt, egy darabig 111-esként használtam, de nemrég visszaraktam az 1.06-ot, majd 111L-t csináltam belőle.
  • trade1
    Oksa!Akkor rá tolom a legutólsót, csak még azt mondjátok meg nekem légyszi, hogy a 8.valahanyasok amik a frimeware mellett vannak azok mik.Az int. tudom, hogy belső és az ext. értelemszerűen külsőt jelent. Én nem akarom átflashelni,(egyenlőre), de az ahhoz kellene?
  • Lammer
    nem kell ennyire parazni :D
    ne legyen benne lemez azt kesz, es nyugodtan rakd ra a leguccso fwt, csokesz :D
  • Aramir
    Amúgy, ha Pio111D íród van, akkor nézd meg a #2910-es hozzászólásom.
  • Aramir
    Nem kell sorban, egyből teheted fel a legfrisebbet, ha a gyárit akarod feltenni.
    A lemezt kiadja, ha van benne, áramszünet meg tényleg ne legyen, bár csak kb egy perc az egész, szóval minimális erre az esély.
  • trade1
    Hi!
    Jól van na(: Sejtettem, hogy et nem a lgjobb megoldás cak nem akartam az egynapos írót a tudatlanságommal gallyra vágni. Szóval utána olvastam a témának, hogy ne legyek enyire láma és arra jutottam, hogy mindenképpen kell frimeware-t frissítenem. Van vmi link ahonnan le lehet szedni vmi rpc1.org de nem biztos mert ez a munkahelyi gépem, és azotthonira mentettem el, de mindegy. Szóval az 1.06- os engedélyezi a nem gyári frimeware-eket felpakolni, ha jól tudom, de javíts ki légyszi, ha tévednék.Erre kellene felpakolni szépen sorba az 1.tizenvalahányt, ezután az 1. huszonvalahányt, igaz?Bocs de konkrét számokra nem emlékszem, de ez most mindegy. De olyat is hallottam hogy a deamon tools bezavarhat ezért azt vagy letiltom, vagy uninstall.Azt mkondják az is fontos, hogy ne legyen benne lemez, meg hogy imádkozzak, hogy ne legyen áramszünet.És hogy az is bezavarhat, hogy master vagy slave.Szóval nem is olyan egyszerű ez. De mindenképp szükség van rá, ezért ha vmit rosszul írtam, akkor javíts/ javítsatok ki légyszíves, mert nem szeretném elkúrni az írót.Azért írtam le így mindent,1. hogy lássátok, hogy mivel vagyok tisztában, 2. hogy lássátok utánanéztem, nem csak a sültgalambot várom, hogy a számba repüljön.
    De én elsősorban a Ti véleményetekre adok(: Úgyhogy Help!
    a, és szerintem 1pénz=1Ft.
  • Prypiat
    Köszönöm szépen,akkor kiírom cd-re!
  • Aramir
    Vagy csak én vagyok lemaradva :)
  • Checkerboy
    Akkor lehet , h hibába botlott a szlengszótáram ;)
  • Aramir
    Én erről most hallok elösszőr, szerintem 1 pénz = 1 Ft, én legalábbis így szoktam használni, és ahogy nézem trade1 is :D