4368
Szal...
  • turho
    Az ARITA a MID-től függetlenül is B ill. C kategóriás lemez, egy fos. Sajnos.
  • t256
    Van nekem néhány Ritek G05 MID-ű Arita lemezem és nem jók.
    Ahogy töltenie kellett az olvasófej leállt, még csak nem is pörgette.
    Ez volt az első márka, amit feketelistára raktam.

Csak, hogy legyen kivétel is.

ui.: A Verbatim a tuti. Azzal még nem volt baj.
  • Julezz
    Kösz mindenkinek, majd próbálkozom a javasolt dolgokkal. Békés karácsonyt mindenkinek!
  • s73
    Csatlakozom, Ritek G04, G05, vagy újabban a 16x lemezeknél a Ritek F1 médiakód, lehetőleg Pio íróval, négyszeresen, és semmi gond nem lehet.
  • turho
    Alátámasztom, sokéves tapasztalat, próbáljatok Ritek hordozós lemezt beszerezni, all-rounder a régi nagy gépekbe is. 8x silver Ridata 4x írva normális íróval.
    És Kellemes Ünnepeket minden PS2 tulajnak.
  • zehy
    Egy kis segítség:
    - tdk lemezt elfelejteni /nemtom ki terjesztette el, de nem jó ps-hez!/
    - plusszos lemezt elfelejteni /ps-e válogatja, de nem örül neki általában/
    - lassan írni /4x/
    A negatív kommenteket hagyjátok el, segíteni akarok, konzolboltba dolgozom, több év tapasztalatából mondom ezeket, nem okoskodásnak szánom...
    Kellemes karácsonyt!
  • kajesz
    Lehet hogy nem szereti.De van ugy hogy mindent jól csinálsz a végeredmény mégse az amit várnál.Szerintem mindenkinél jó pár lemez a kukába vágzi,bármilyen profi is.Et már igy van rendben.Ki kell tapasztalni.
  • Julezz
    Sziasztok! Van kb 40 db játékom, TDK-R 8x lemezeken (ezeket rendeltem), aminek a 90%-a simán fut. Mostanában letöltök és nem mennek a játékok. Verbatim +R 16x lemezekkel próbálkoztam(IMGBurn, 8x-osan meg 4x-esen írva is, Samsung íróval), de meg sem mukkannak. Swap Magicam (boot dvd) van, az is számít? Az lehet, hogy a ps2-m nem kedveli a +R-es lemezeket?
  • Aramir
    Ez nem amatőrség kérdése, hanem ahol chipezik, b*sznak tájékoztatni ilyesmiről :/
  • kajesz
    Ha ps1 játékot másolsz én8x-szoktam ,de a sebesség nem befojásolja.Lehet,hogy a tv-d nem ismeri az NTSC-t.A 2x es írás szerintem felesleges időtöltés.
  • gyerek
    Nagyon köszi!!!!! Sokat segítettél. Még amatőr vagyok a ps témába.
  • kajesz
    Köszönöm a tippeket,jó párat kiprobáltam már nem egyszerü,nem lehet csak ugy átírni.Vagyis át lehet csak nem indul el.Van egy pár külhoni lap ami foglalkozik vele de az angol tudásom ölég gyenge.Gondoltam van aki csinált ilyet.A CD azért nem jó mert tényleg nyirja a fejet!Nem egy alkalomtól,de hallani a hangjánis.Matuzsálem koru barátom simán viszi a ps2-es cd-t is söt a ps1-et is.De nem akarom annyira nyúzni.A 100forintos dvd-n nem mulik ha azt jobban szereti!A kb200db játék 5év alatt nem sok,föleg hogy megvettem ki se proba máris csippelés.130papirba volt akkoriba.Letölteni kényelmesen szoktam.Rengeteg warez oldal van.Ha darabolva van fent és várni kell elinditok egy másik játék letöltést egy külföldi oldalrol.Közbe ha tajálok vmi jó filmet azt is elinditom.Igy a várakozási idö nem telik unalmassan.Azé ebbe van jó pár kölcsönkapott eredeti game is .De van ugyanennyi ps1 játék is.Aki szereti a régi 1-es játékokat keressefel a"http://snesorama.us/board/"oldalt ott tud dözsölni.
  • Aramir
    Mert valószinüleg átkell váltani a chipet ps1 módba.
    Ps1 lemez betesz->reset gomb folyamatos nyomásával kikapcsolod, hogy készenléti állapotban legyen->bekapcsolod a reset gombbal a gépet, de bekapcsoláskor nem engeded fel a reset gombot, hanem nyomva tartod addig, amíg az eject gomb kis kék ledje kinem gyullad, ekkor elengeded.
    Kb ennyi legtöbbször. Ezután nem fog vinni ps2-es lemezeket, csak ha kikapcsolod teljessen, vagy visszaváltasz ps2 módba, amit ugyanúgy kell, mint fent írtam, csak a reset gombot nem kell nyomva tartani.

Amúgy chiptől függ, ha így nem megy, akkor pl itt nézd meg, hogy hogyan kell a te chipednél:
    http://www.maxking.com/
  • gyerek
    Hy all!! Az a gondom hogy a chipelt vastag ps2 - m nem olvassa be az írott ps1 es játékokat. Lécci segítsetek hogy hányszorosan írjam ki , vagy hogy mi lehet a baj. Ja és kellemes ünnepeket mindenkinek!!!
  • t256
    Nem az írástól lesz fekete-fehér a kép, hanem attól, hogy a játék NTSC.
    Vegyél egy RGB kábelt és megoldódik a probléma.
    Az 1-16x dvd-ket pedig inkább írjad 6-8x-osan.
  • Thadius #3312
    hello
    lehet hogy hülye kérdés lesz de én ha 4xeresen irok játékokat akkor feketefehér lesz a kép. neroban meg nemtudom átállitani hogy lehessen mondjuk 2xeresen is irni pedig a dvdre rávan irva hogy 1-16x , nemtud valaki segíteni?:)
  • öregharcsa
    okés! maradjunk ennyiben

Én is Kellemes Ünnepeket kívánok neked és kedves családodnak!!

üdv
  • jaszy
    Pontosan. Csinálj imgage -t belőle (akár a nero is jó erre) És ird ki bármijen író progival bármire. A nero is átirja gondnélkül a gyári lemezt,de a Clone dvd is nagyon jó erre. Egyébként ki milyen progit szokott meg az a jó neki. Favorit nincs :)..Cd-n miértnem jó a game?
  • ecneb
    jah és te honnan szedted azt a 200db gamet? érdekelne. mármint ha tudsz jó kis töltögetős odlalakat a neten...PMbe is jöhet :D köszi
  • ecneb
    sztem csinálj belőle IMAGE-t és azt írd ki...mármint IMGBURN-nel..sztem ennyi bár lehet van valami speciális trükkje
  • kajesz
    Foglaljuk őssze:mindenki kegyetlenül tud mindent!Kb 5éves a PS2-m.KB 200db játék van hozzá,márkás lemez és gagyi is.Ugyis olyanra írsz ami neked bejön,olyan progival ami neked jó,lehet néro,alcohol,imgburn tök mindegy.4x-nél gyorsabban ne írd,de 1x-is felesleges.Ha az 5éves gép az 5éves csip birja akko baj nem lehet(persze ha nem egy összedobot sz..t sóznak rád,akkor gyémánt lemeztis rakhatsz bele úgyis bedöglik)!Na akkor szeretném a sok "mindent tudok" hozzászolokat megkérni a pár nappal ezelött kért segítségemre szoljanak 1-2jó szót. Elnézést ha bárkit megbántottam,ne állt szándékomba!Egyébként az alcohol azért jó mert a gyári lemezt is gond nélkül átírja amúgy úgyanaz mint a többi íróprogi!Kellemes ünnepeket minden forumozónak és jó pihenést mindenkinek!A válaszokat a problémámra elöre is köszönöm!
  • jaszy
    Nem akarla okítani felre ne értsd :)
    De p1 esen keztem énis 1-2 X es írással....
    Csak nemkell ráfogni az olcsóbb lemezre a fej meghibásodását.
    A chipp a főbűnös :) , és a gyatra minőség..mármint a ps-é.

Én a 3900x szériát nemnevetném annyira szarnak.
    A 3000x ezrestöl sokkal jobb.
    De szerintem az 5000x es a legjobb,a slim ektöl is jobb
    és nem hibásodik annyira.

Mindenkinek a szive joga hogy mit használ, nem azt mondtam hogy használj gagyi DVD-t,csak azt mondtam hogy attol nemfog meghalni a géped.
    Lefagy a játék,lassan vagy eggyáltalán nemtölt...ezek lehetnek.
    Most speciel verbatim-ot használok énis és azzal semmi gondom.

Van elég melóm ,nemis válalok sogszor.
    Drága az alkatrész,drága a fej.
    Chippelést pedig több okbol nemcsinálok !!!

Üdv és kellemes ünnepeket.....jaszy
  • öregharcsa
    "Már akkor cd-re irtam a játékokat amikor te valszeg nemis hallottál a ps-röl"

na ezen jót röhögtem, de tényleg...én már akkor írtam amikor még csak 1x-en lehetet a cd-t írni....tehát ne okítsuk/vakítsuk egymást...okés??

"A fej fókuszálásárol akartál beszélni????"
    nem...arról hogy a szervo (legyen az ic és a programozása, így egyben)egy rakás szar..ezért nem érdemes etetni pl cd-vel mivel agyonhajtja szerencsétlen gépet...a 39-es sorozatú gépeknél nagyon sok track követési probléma volt ez végett(szar hibás széria), de már az új típusu ps-nél már nem teljesen igaz...ott elég ha picsamód melegszik a gép és attól kapcsol ki....

"Én a gépemben sűrűn használok "gagyi" DVD-t"

rendben használj csak, mindenkinek szíve joga hogy mit használ...de kérdem én, ha valaki arra hivatkozva viszi hozzád a gépét javítatni hogy te azt mondtad ebben a topicban "Még a leggagyibb 50 Ft os infinity is ment" és ő ezt használja(vagy mégrosszabb esetben Princo-t) akkor megjavítod neki ingyen???
    ugyanis az egy rakás szemét, és aki használja az megérdemli hogy tönkremenjen a gépe!!
    itt éppen arra vzeted rá a népet használja csak a szar lemezeket...
    vagy kevés a melód és így próbálsz ügyfeleket toborozni??....

az én gépem is(az első)30004-es gép az első Messiah chip-el(de volt benne origa is) szerelve...na ez megevett minden szar lemezt, de ma már csak a jobb minőségű cuccokat ismeri fel(azóta elajándékoztam és vettem egy másikat)
    fej még nem volt benne cserélve viszont 2-3-4 havonta fejtisztításra megy, mert ahol használják elég poros a helyiség...

"8 éve ps ekkel foglalkozok és javítok. Ennyi a referenciám.
    Több kukára érett gépet és FEJET (!!!) támasztottam már fel."

ehhez gratulálok, további jó munkát!

üdv
  • jaszy
    A Verbatim nagyon jó. 110 ért éppen belefér. 90-110 között megy.
    Éppmost karcoltam ki verbára a NFS carbont nagyon jól szalad.

EKRAZIT Nemérzem magam nagyképünek...
    Már akkor cd-re irtam a játékokat amikor te valszeg nemis hallottál a ps-röl.

Attol hogy egy lemez gyenge minőségü nemveri szét a fejet.Kicsit melegszik igaz nade... A servo ic nek viszont nemtesz jót :)

"nem rángatja szét magát a gép(a fej) olvasás közben"
    Na ebböl látszik hogy nemértessz hozzá....
    A fej fókuszálásárol akartál beszélni????

"hiába van jó fej a gépben egy szar minőségű lemez (vagy több) símán kinyírja fél év alatt az egészet.(természetesen ez rendszeres használatnál értendő)"

Én a gépemben sűrűn használok "gagyi" DVD-t
    30004 es őskövület magic 3 chippel. És gyári fej van benne
    pedig megy elég sűrűn. Igaz a servo ic már egyszer megfeküdt.... De ezt a cd-s game-eknek lehet köszönni.

A rámhírek elkerülése végett leírom nemmegy szét a fej ha gyengébb minőségü a lemez. Max lefagy a game vagy nemtölt be...ezek rémhírek:)))
    Eféléken jókat szoktam derülni.

8 éve ps ekkel foglalkozok és javítok. Ennyi a referenciám.
    Több kukára érett gépet és FEJET (!!!) támasztottam már fel.
  • ecneb
    Ezek jók? :D mert akkor megy a rendelés :D de biztos jók

monnuk hawerom 110é tudja darabját...úgylátom ezek is akörül vannak de azok (mármint haweromé) lehet kamuk nemtom majd tőle veszek aritát 80é :D
  • 12346
  • öregharcsa
    én hanyagolom a Maxell cuccokat mert nem szeretem őket...a minap is volt itt egy haver hozta 10-ből 2 szar volt...ennyit a maxellról...pedig Pio111-em van....

mint olvastam LG-d van...lehet ez az oka a dolognak....vannak írók amik nem komáznak egyes lemezeket nem tudni miért, én ezért maradok a jól bevált és minőségi anyagoknál(pedig ezeket is hamisítják rendesen) és ami még nagyon fontos a megfelelő (megbízható) boltnál - forrásnál....
    ott tudom hogy engem nem basznak át hamisított lemezekkel, és esetleg ha mégis becsúszik egy két darab azt kicserélik...

minden íróprogram (ez nem biztos, de amikkel én dolgozok azok igen)figyelembe veszi azt, hogy ahonnan írod a játékot/filmet ott legyen annyi szabad hely mint amekkora file-t kiírsz...régebben nem tudtam miért száll el írás közben a dolog...ez volt rá a megoldás....

szóval ha teheted vegyél egy pio111-es írót(kb 8e ft) mert sok kellemetlenségtől kíméled meg magadat...
    ezután meg írj azokra a lemezekre amikről beszéltünk, felejtsd el a maxell és egyébb szar lemezeket mert azok archiválásra még nagyon jók de a ps2-höz nem igazán....

a minuszos lemezt jobban komázza az én gépem, viszont van olyan játék ami csak DL-es(dual layer)lemezre fér rá, na az viszont plusszos lemez....ergo mindegy neki(nagy valószínűséggel)
  • ecneb
    Nah akkor ami eddig lejött...

1. Verbatim / TDK / RiDATA

2. IMGBurn-nel vagy DVDDecrypter-rel

4. 4x sebességgel

Esetleg Maxell? Mert most vettem 10dbot... tudom, hogy már kb 4jére írom le :D meg még valami... most számít, hogy + vagy - os a dvd??? PLS help me :D

jah és ez mit jelent? Mert már 2dvd így végezte

W 19:39:55 Potential 'WaitImmediateIO' Deferred Error - (0/2) - Program Memory Area Update Failure

• öregharcsa
    "Egyesek okoskodnak itt de nemigazán értenek hozzá"

ez egy kicsit nagyképű dolog nem? mondod te hogy okoskodunk...
    akkor te most épp mit csinálsz....???biztosan qrwára értesz hozzá,hülye ötleteket én is tudok adni pl: írd Princora és qwa jó lesz....ja kb 1-2 hónap max aztán baszhatja...vagy rakd be fordítva úgy tovább tart és onnan a princo feliratot is beolvassa....

a jó minőségű DVD nem azért kell hogy költségekbe verjem magamat, hanem azért mert tovább megmarad rajta az a játék amivel speciel nyomulnék és nem utolsó sorban nem rángatja szét magát a gép(a fej) olvasás közben azon igyekezvén hogy még beolvassa a tisztelt játékosnak azt amit gagyi 50ft-os lemezre írt ki.
    hiába van jó fej a gépben egy szar minőségű lemez (vagy több) símán kinyírja fél év alatt az egészet.(természetesen ez rendszeres használatnál értendő)

Tudod mi ide segíteni járunk másoknak nem pedig okoskodni ahogy te mondod...amiket leírunk azok hosszú évek tapasztalataiból és keserű perceiből adódnak és ettől szeretnénk megkímélni másokat.
    Mivel a ps2 lemezolvasási képessége nem áll a helyzet magaslatán azért ajánljuk ezeket a lemezeket mert a gépek 90%-a megbírkózik vele.
    Ez nem minden gépre érvényes....volt olyan gép ami a márkás cuccokat kiköpte de a full gagyi szarokkal működött(később kiderült hogy fejhibás)...itt a szervízben rengeteg olyan géppel találkoztam ami a fasza 50ft-os lemezekkel lett működtetve és egy fél éven belül behalt a fej a gépben....érdekes nekem lassan 5 éves az első gépem és semmi baja nincs....nahát mit tesz a jó minőségű lemez....
    ugye???

szóval mindenki írjon fasza gagyi 50ft-os infinity-princo-omega és egyébb szar lemezekre azt biztosan olvassa a ps2!!!(egy darabig, aztán fejcsere)

üdv
  • jaszy
    Hát igen a márkásakkal nincs is gond. Viszont ha jó a fej a ps-be akkor visz az mindent :)))
  • ecneb
    Nekem LG van :D
  • dinomano
    Aham...en is PIO-t hasznalok; maximalisan meg vagyok vele elegedve... :-P De szamit a lemez is valamennyire... Ugy vettem eszre, hogy a gépem nagyon szereti a RIDATA disc-eket... TDK-t nem mindig eszi meg..Verbaval még semmi gondom sem volt...
  • jaszy
    Énsem spórolás miatt irtam 50 Ft osra. Kaptam belőle 100 Db ot. Magamnak énis jobb minőségüre írom de az olcsókkal sem volt eddig semmi bajom.
    Jó író,4X es sebesség. Ennyi a titka.... Én NEC el írok de a Pioneer is jó. Az LG nagyon felejtős :) Ha valaki LG vel ír neis csodálkozzon ha nemmegy a game....
  • dinomano
    Hmmm...Lehet, h. majd idövel meg lesz az eredmenye az 50ft-os dvd-knek...Nah,de tényleg...basszus, 100ft körül vannak mar a TDK/VERBA/RIDATA dvd-k; és azokkal biztos hogy nem lesz gondja a gépnek... Nekem is van 1-2 vacakabb dvd-n game-em; de a nagy részét jo minösegü lemezekre irom ki... 50 ft-on mar csak nem sporolok...
  • jaszy
    Én próbáltam már többféle dvd lemezt. Még a leg gagyibb 50 Ft os "infinity" is ment. Vagy nero,vagy imgburn t használok. Ha jó íród van és nemírod 4X esnél gyorsabban akkor mindenféle lemezt visz a ps2. Egyesek okoskodnak itt de nemigazán értenek hozzá. Soha ismétlem SOHA nemvolt olyan hogy nemolvasta volna. Pedig megirtam már egy párat :))))
  • ecneb
    és a maxell?? az csak ilyen "köszönő viszonyban" vagy szeretik egymástot? mert vettem 10db olyat.. amiből már csak nyolc jó... mert az IMGBURN mindig hibát írt a végén :S jah és mind1 hogy + vagy - ???

sorry hogy meghin felteszem de nem válaszol senki :D
  • öregharcsa
    jó viszonyban van.....:)
  • Seth
    ha "boltit" kapsz akkor nem fog menni semmi amit leszedsz
  • KILLER2
    Ha visszaolvasol, akkor tudni fogod, mert én is ezt tettem és kb tudok. Pedig nekem PS2m sincs :D
  • gamerboy91
    Karácsonyra kapok PS2-őt
    Ha a Warez Cen,,,, töltök le PS2 gémez fog menni???

Naon hüle vok PS2 DVD íréshoz.
    Mivel és hogy kell??
    VAlaki írja le nekem vagy magyarázza el Please