4368
Szal...
  • gematta
    hy!
    Nekekem volt lg dvd irom és avval barmijen lemezt is irtam mind jó volt
    ala ps2
    hát nekem pl amit utánanna vettem pajó irót az az lg-nél is egy rakás fos volt
    most vettem egy samsung sata irót és ez az eddigieknél is istenibb iró
    szerintem a verba(persze nem a hamist kell venni) lemezeknél kell maradni mert azt ha megirod 6-8x -san tuti hogy müxik!
    apró en is most vettem gépet nem rég
    és minden játék szépen indul ps1-ps2
  • Aramir
    Jaj :/ Ugye nem azt a marhaságot akarod mondani, hogy pl 4X-es olvasóba max 4X-esen írjunk?
  • Aramir
    "ez a CMC jó szar alapanyag...én messzire elkerülöm...csak probléma van vele!!nekem verbatim-ban volt ilyen és jó szarok lettek(pedig verba)"

Szerintem azok hamis Verbák voltak, régen került hozzám is ilyesmi, még talán a 4X-es időkben, szinte mind szar lett.
    Annó valamelyik észlény úgy hírdette az apróneten, hogy eredeti gyártmány, mert CMC a médiakód. Csórikám keverte a MCC-vel :D
  • Aramir
    "az imgburnnél amikor megírtam az egyik dvd-t ki volt pipálva egy olyan h verify!"

Írás után összehasonlítja a forrással a felírt tartalmat, ha szar lett a lemez, az egyből kibukik. Persze nem a minőséget nézi, hanem csak azt, hogy beolvasható-e.
  • öregharcsa
    ez a CMC jó szar alapanyag...én messzire elkerülöm...csak probléma van vele!!nekem verbatim-ban volt ilyen és jó szarok lettek(pedig verba)
    próbálj új firmware-t felrakni hátha akkor jobb lesz...
    TDK lemezből a TTG02 vagy a TTH02 jelzésű lemez jó!
    Verbánál MCC03RG20 na meg a jó öreg tayo-yuden alapanyag (TYG03 -ez qwa jó!!!) a jó!

már csak azt kérdezem mi a francért írsz +os lemezre???
    pláne LG íróval....(lehet megvan a problémád forrása)

itt egy tesztoldal
  • jaszy
    Nézz utánna hyogy hányszoros a Ps2 olvasója :) Nem 16X az bizos.
  • Balyy
    TDK:

Region information N/A not a DVD-VIDEO
    Media code/Manufacturer ID CMC MAG M01
    Media Product Revision Number 00h
    Format Capacity Blank Disc
    Free Blocks 405405696
    Free Capacity 4.38GB(4.70GB)
    Book Type DVD+R
    Media Type DVD+R
    Manufacturer Rated Speed 16.0x 22160KBp
    Available Write Descriptor CLV 8.0x 11080KBps
    Available Write Descriptor CLV 4.0x 5540KBps
    Data area starting sector 30000h
    Linear Density 0.267um/bit
    Track Density 0.74um/track
    Number of Layers 1
  • Balyy
    verbatim:

Region information N/A not a DVD-VIDEO
    Media code/Manufacturer ID MCC 004
    Media Product Revision Number 00h
    Format Capacity Blank Disc
    Free Blocks 405405696
    Free Capacity 4.38GB(4.70GB)
    Book Type DVD+R
    Media Type DVD+R
    Manufacturer Rated Speed 16.0x 22160KBp
    Available Write Descriptor CLV 8.0x 11080KBps
    Available Write Descriptor CLV 4.0x 5540KBps
    Data area starting sector 30000h
    Linear Density 0.267um/bit
    Track Density 0.74um/track
    Number of Layers 1
  • Balyy
    eddig mindet 4xesen írtam!
    A tdk-k 8 a maxell-ek meg 16yosan írhatók!
    Na vettem verbatim meg tdk dvd-t!
    Leszedem a dvdinfopro-t aztán berakom ide az adataikat!
    Ezeknek már jónak kell lenni mert az egyik 300 a másik meg 400 Ft volt!
    Majd véleményeket kérnék!
    Ja egy kérdés:
    az imgburnnél amikor megírtam az egyik dvd-t ki volt pipálva egy olyan h verify!
    Na ez micsoda?
    Csak mert amikor megírta a dvd-t utána rákérdezett vmi olyasmire h van 2 fájl aminek nem az a tényleges mérete és h sztnéme használni a tényleges méretében?
    erről is kérnék vmi infot!
  • t256
    A 4x-es írás vs. 6-8x-es írás már ki lett itt tárgyalva ezért részletesen nem írnám le. Nagyvonalakban annyi, hogy a 16x-es lemezeket nyugodtan lehet írni 8x-osan is. Pl.: 2x-esen írva nem lesz olyan jó minőségű.
  • jaszy
    A magic 3 is indul bohóckodás nélkül.(nemkell lenézni az ő idejében jóvolt) Csak a Ps1 es játékoknál kell nyomni a resetet. t256 !!!!!! csak 4X esen ird a játékokat. A 6-8 at nemszeretik vagy nemis mennek vele. lehethogy itt a hiba?
  • t256
    Lehet, hogy az LG író a bűnös. LG-ből létezik jó író, amivel PS2-re is lehet írni, de sajnos van olyan is, amivel csak működésképtelen lemezek készülnek.
    Próbálj meg írni 16X-os Verbarim dvd-r lemezre 6x-os vagy 8x-os sebességgel ImgBurn (DVDdecrypter) progival.
  • Balyy
    Nekem 10ért csinálták!
    De mondom csak bedobta dvd-t és ment is!
    Ezért nem értem a dolgot!
    Esetleg az a gáz h LG íróm van?
    De monndjuk az elég hihetetlen h 5 dvd-ből egy se jó!
    Eddig nem volt vele gondom csak annyi h az ilyen ótvar bulkpaq meg társai dvd-ket nem nagyon akarta beolvasni!
  • t256
    Szerintem Nekem válaszoltál.

Speckó mód alatt értem azt, amit Aramir leírt.
    Tudom, hogy 2007-et írunk és a mai chipek bohóckodás nélkül elindítják a játékokat, viszont Balyy gépébe beszerelhettek egy régebbi chipet is.

Talán ebben, talán a PS2 Chippek topikban írta valaki, hogy 15000 Ft-ért Magic3-at próbáltak rásózni. Tehát létezik olyan ember, akinek megmaradt pár db régebbi chipje és megpróbálja elsózni.
    Talán pont ez történt most is.
  • jaszy
    "Szerintem is a chipet kell valami speckó módon elindítani"
    Mifle speckó módon? 2000 ben voltak eféle speckó módon iditható chippek. De 2007 ben csak beteszed a game-t és indul.
  • Balyy
    Pesten csináltattam nem tom leírhatome az üzlet nevét!
    Ott a pali nem csinált semmi extrát csak berakta a dvd-t és már ment is!
    Ma megyek veszek verbatim dvd-t aztán meglátjuk!
    Picit azért idegesítő a dolog mert erre ment el a tegnapi napom h kichippeljék a gépet! Ja sajnos nem pesti vagyok úgy h egyhamar nem jutok fel oda megint!
  • t256
    Szerintem is a chipet kell valami speckó módon elindítani.
    A ps2info pedig elérhető csak más címen (aláírásomban).
  • jaszy
    Lehethogy a chippel van gáz. Szerintem viddel annak aki csinálta és mutassa meg hogy hogyan működik.
  • Aramir
    "Aztán letöltöttem egyet ami isoba volt beraktam virt. meghajtóba (alcohol) és néróval kiírtam! (teljes lemez másolása)"

Ezt meg mi a francnak? Simán kiírod az iso-t, aztán jólvan.
    Bár szerintem a te problémádon ez sem segítene.

Próbáld ki, hátha...:
    lemez betesz, reset gomb folyamatos nyomásával készenléti állapotba kapcsolod a géped, majd a reset gombbal bekapcsolod (csak egy pillanatra nyomd meg).
  • Balyy
    Sajna azzal se jó! Minuszos tdkra írtam!
    De megfigyeltem h ha hosszan nyomom a gombot bekapcsolásnál és utána egyet röviden akkor egy fekete képernyő után a mem kártya választó ablak jön be utána meg a piros képernyő!
    Ja meg ha csak simán kapcsolom be akkor is a piros!
    Kiírtam a laptopommal is de azzal se lett jó!
    Ahogy így visszaolvasgattam megtaláltam ezt a ps2info oldalt de sajnos nem jön be meg igazából nem tom mi lehet a gond!
  • jaszy
    ImgBurn el ird ki. Azzal biztoshogy jó !!
  • Balyy
    Hy!
    Most lett kichipeltetve a gépem és hát eddig nem nagyon sikerült elindítanom egy játékot se!
    Átírtam egy eredetit alcohollal! képfájl csinált és úgy!
    Aztán letöltöttem egyet ami isoba volt beraktam virt. meghajtóba (alcohol) és néróval kiírtam! (teljes lemez másolása)
    3. meg dvd decrypterrel írtam!
    Mindegyiket 4xesen, az első kettőt tdkra az uccsót meg maxellre!
    Segítsetek plííííííííz!!!!!
    Ja és lg dvd íróm van picit több mint egy éves!
  • kajesz
    Akkor bizony a lemez rossz.
  • FoReVeRx
    A Gépet DVD
  • kajesz
    Él még valaki a földön???????????
  • kajesz
    A gépet vitted vissza v a játékot?Ha a gépet és ott minden klaffol,akkor a kiirás rossz.Egyébként a"cd"PS2 cd v dvd-t takar?
  • FoReVeRx
    Halio! Lenne néhány kérdésem
    1.Ha a CD + az gáz mindenkép - kell?
    2. Kiírtam egy játékot 1x elinditota töbször nem, mikor el akartam menteni akkor sokáig olvasot aztán meg ki lépet a francba hogy "Insert PS2 disc.."
    Ilyenkor mivan mert visza vittem ahhoz aki ki chipeltete ő nála tökéletesen mennek a játékok mentés is mindem.
    HELP ME. mi lehet a gond?
  • Szaszura
    Bár nem nekem írtál azért köszi mert végre sikerült a half life régi nagy kedvencem thx!!
  • kajesz
    Szóval a progik amikre szükséged lessz:(azt írom amivel én csináltam,szerintem jó más verzio számú is)Iso Buster pro1.6 DVDScan 3.5 Nero7. 1lépés:az iso busteral nyisd meg a cd-s ps2 játékot,majd a fájlokat másold át egy új mappába.2lépés:nyisd meg a DVDScant és váltsd át DVD-re,majd a fájlokat amit új mappába mentettél egyesével teddbele.Ilyen fájlokat keress:SLES/SLUS,IOPRP***.Ha nem tudod mit kell megnyitnod érdemes az összes fájlt megprobálni a SCAN automatikusan tudja mit kell csinálni ha olyan fájlt raksz be amit nem kell átalakitani megkérdezi,hogy biztos akarod-e.Ilyenkor mindig "nem" a válasz!Ha jól csináltad néhány fájlt át fog dátumozni,vagy újat csinál,az nem baj!3lépés:nyisd meg a Nerot,válaszd a BURNING ROM-ot,ott válaszd a DVD-ROM UDF/ISO-t(a legalso lessz).Majd az ÚJ-ra nyomj.A beállitásoknál egymenetest válaszd.Adj nevet aDVD-nek,majd nyisd meg az új mappádat.Egyesével huzgáld át a fájlokat-mappákat.4lépés:írd ki!KB ennyi lenne.Nálam 10-böl6 jó lett.Lehet énis elszurtam valamit.Leírom mit sikerült átírnom.Half Life,PacMan Fever,Way of the Samurai,Crash Bandicoot,Godai-Elemental Force,Dynasty Warriors2.Van pár lemez ami nem síkerült.Bejött a játék de nem indult el.Lehet hogy régi a gépem és azért vagy elszurtam valamit menet közben.A cd-re ripelt dvd-s játékokat is áttudod igy írni dvd-re.Jó probálkozást,ha sikerrel jársz légyszi jelezd.A keresöbe írd be:PS2 CD TO DVD pár külföldi oldalon találsz angol leírást képekkel segítve.A leírásommal és képekkel bizto sikerül!ÜDV!
  • kajesz
    Van megoldás.Kicsit késöbb leírom hogy csináld kicsit hosszu lesz,de maga az átírás kb 15perc.
  • Kord
    már vissza olvastam a fórumot most is azt fogom teni, de ddig még csaka a psinfo-s megoldással találkoztam...:( Heeeeeeeeeelp
  • Kord
    Sziasztok
    Szeretném segítségeteket kérni abbam hogy hogyan mádoljak át cd-s ps2 játékot dvd-re.
    A lényeg hogy már voltam a psimfo oldalon de azon azt írja hogykell kb 6 program hozzá és én sajnos találtam meg mindet, pedig felturtam az egész világot értük:( Szóval ha valaki tdná hogy hogyan lehet még cd-s játkból dvd-t csinálni akkor megköszönném.
    És arra a problémára hogy dvd-s játékot hogyan másoljatok megtaláltam a megoldást nem kell cd-t válogatni sem. Egyszerüen az alcohol legujjabb verziója a megoldás minden problémára. Ugyan még nekem is csak triálként van meg de működik hibátlanul. Képfájlként bemásolsz és 4x-esen kiírsz. Nem kell még állítani sem semmit mert felismeri...a lényeg hogy már legyen bent ab lemez mielőtt indítod a programot.
  • ecneb
    nem :D vagyis én nem... szinte csak arita meg ridisc lemezen vannak filmjeim.. apám hozza mindig szal olyat nem rakok bele .. kiváncsi vok meddig bírja madj a dvd lejáccónk :D monnuk divXet jólenne szal ha valaki tud valami ötletet azt megköszönném :D
  • Flower
    DVD-zni szoktatok PS2-n?
  • jaszy
    75004 esbe nemkell a fejvédelem. Csak a 70004 esbe abbol iscsak a V12 es alaplappal szereltbe. Aki mást álít az hazudik vagy nemért hozzá (szerelőkre gondoltam):)))))))))))))))))
  • ett
    Aramir: lehet hülyeséget kérdezek, de csak felteszem. :) Elvileg fejvédelem is van benne. Nem lehet, hogy olyan fejvédelmet raktak bele, ami kilövi a ps1-es cuccokat?
  • ett
    dvd film, audio cd kifogástalanul megy, csak a ps1 játékokat nem komálja.
  • ett
    Ez nem 50004-es, hanem a 75004-es slim ps2. De gondolom csak átkapcsol más módba, ha utána a ps2-es lemezek se mennek benne,csak kikapcs-bekapcs után. Lehet nyomkodni kell még valamit, csak nem tudok róla?:)
  • Aramir
    Nekem is 50004-es van, és "nyomkodós" fajta chip van benne, Matrix vagy mifene.
  • jaszy
    Gondolom 50004 es. Az csinálja azt hogy kikapcsol ha sokáig tartod nyomva. Abba viszont tuti hogy nemjó az a régi chipp amihez nyomni kell a resetet.
    Indulnia kellene magátol. Más CD-s dolgot indít? Pl:audió.