4368
Szal...
-
tsabigo #3888 Összedobok hozzá egy leírást és a progikat ami kell hozzá, aztán feldobom valahová, hogy le tudd szedni. oké? -
sephir #3887 Hy tsabigo mivel és hogyan szedted szét a dvd9 es verziót 2 dvd5 ösre?
-
tsabigo #3886 Szia.Hiába patcheled, nem fogja olvasni a ps2, csak az első réteget.(legalábbis én az echelon verzióval így jártam)Én kettészedtem két dvd5 lemezre a dvd9-et, így nem kellett összetömöríteni a videókat. -
max68 #3885 Sziasztok!
Megprobáltam patchelni a GOW2 de nem sikerültSearhing:Found OPRP300.IMG és Patching:Failedet ír.Nem tudom hogy mi lehet az oka,az iso fáj jó a játék müködik csak lefagy. -
max68 #3884 Sziasztok!
Tudna valaki segíteni,hogy hogyan kell patchelni és a TOXIC programot használni és hogyan.
Előre is köszönöm
Max -
turho #3883 :) kora reggel volt nem tudtam aludni. -
#3882 Üdv Professzor ez aztán döfi!!!! -
#3881 Jó tudni, hogy nem az íróm vacakol, hanem ezek ilyenre sikerültek. Most így belegondolva, G05-nél is csinált hasonlót. -
turho #3880 111-nél én is ismerem a problémát, sőt nekem is volt hogy a 109 xla megírta utána. :D (a 111 kényesebb kicsit, a 109 a kedvencem, 112-est meg még nem ismerem testközelből). -
#3879 X-aktákról jut eszembe :D 16X-os CMC Mag kódu lemez Pio111-be berakva és írást elindítva rögtön leáll valami hibával 6X-os írásnál (lehet más sebességnél is leállna, csak nem próbáltam), ezt a lemezt átrakva Pio108-ba már csak a 4X-es írást adja be, mint lehetőséget, de ott legalább megírja. A 111-es a lemezt nem rontja el, csak nem hajlandó írni rá. 100-ból 1-2 ilyet kifogok általában. -
turho #3878 A fizikát nem lehet meghazudtolni. Vannak általánosságok, és kivételek. Ott gáz van ahol a 16x lemez 8x írásnál rosszabb mint 6x. Persze mindez relatív, ugyanis az a lemez 16x sem makulátlan. Az író meg valszeg Flextor avgy Pujonyeer márkájú, vagy retkes és 17300 lemezt írt már életében :) Normális lemezeket, és normális műszaki állapotú illetve minőségű írót tekintve, az általánosságok jönnek be, nincs x-akta :) -
#3877 Ugyanígy nincs garantálva, hogy 2X-es vagy 4X-es írás megfelelő lesz a gépnek, ha éppen ezeken a sebességeken produkál a lemez szar minőséget. Jó, egy Verbatim vagy TY lemeznek éppen lehet mindegy, hogyan írod, akkor is jó lesz :) -
turho #3876 A Slysoft-féle clonecd meg ténylegesen clonedvd is, azaz remekül másol DL és SL dvd-ket. De ez egy más fejlesztési ág, a neve önmagában megtévesztő, a Slysoft nélkül. -
turho #3875 THX. Örülnék ha sokan elovasnák :) akkor ez atopic már fele ilyen hosszú lenne csak, vagy rövidebb. -
#3874 A CloneDvd olyasmi, mint a dvdshrink, filmeket tudsz vele tömöríteni, másolni stb., a CloneCdvel meg adatot, pl játékokat, ami a nevével ellentétben lehet akár dvd is. -
#3873 Köcce, én ahitattal olvastam..Jól összeszedett értekezés volt...:-D -
turho #3872 A Slysoft-os clonecd-vel például lehet.... -
#3871 Ez egyértelmű de a clone c-vel is lehet dvd-t -
#3870 Az Clone DVD DVD formátumu lemezt a Clone Cd Cd formátumu lemezt tud clonozni (másolni) De szerintem a nevéböl ez egyértelmü. -
#3869 Enngem csak az érdekelne h mi a külömbség a CloneDVD és a CloneCd között? Előre is köszi -
turho #3868 Nem az olvasás sebességével függ össze az írás. Illetve nam úgy ahogyan kérdezed. Minden írható lemez amit kiadnak, a maximum írási sebesség ráírásával kerül az üzletekbe, amit a gyártó megállapított. Többnyire pc-s írókat feltételezve (teszem hozzá minőségi és kifogástalan készüléket, ez a kiindulási alap). Egy 16x dvd-r faxa íróval 16x megírva pl. jó eséllyel visszaolvasható magában az íróban, vagy egy minőségi dvd-romban. De azt senki sem garantálja, hogy napjaink mindenféle kommersztől high-endig terjedő, olvasóval ellátott készülékében is kifogástalan eredményt nyújt. Az írás mint olyan, fizikai folyamat, azon belül hőtani. A nagyenergiájú laserimpulzusok egy bizonyos szerves rétegben írás közben maradandó állapotváltozást hoznak létre, lyukakat, árkokat égetnek bele (Újraírható lemez annyival bonyolódik, hogy az anyag instabilabb, reverzibilis a folyamat, azaz az állapotváltozás néhány százszor,ezerszer megváltoztatható). Az írható lemezre előre van egy "nyers" nyomvonal préselve, ezt követve írja fel az adatot a pörkölő. Minél gyorsabban történik mindez, annál "instabilabb" írási képet produkál a folyamat a lemezre. 2 okból. Egyrészt nagyobb kerületi sebességnél nehezebb követni a helyes nyomvonalat, azaz el-eltolódhat kismértékben a helye az így keletkezett ún. piteknek. Másrészről, nagyobb sebességnél ugyanolyan hosszúságú árkocskát a rétegbe "lőni" rövidebb idő alatt kell. Ebből valamennyire kikövetkeztethető hogy az energiát nem feltétlenül lehet optimálisan többszörözni és pontosan koncentrálni a sebeség növekedésével, azaz az "árkocskák" nem lesznek olyan mélyek, illetve az illesztésük is romlik nagyobb sebeségen. Gyengébb kommerszebb íróval még rosszabb a helyzet, ott gyakran az elektronika amely az impulzusok erősségét és hosszát szabályozná, még annyira sem képes, mint egy márkás cucc.
Nagyjából a lemez meghatározott sebességének felével, néha az alatt (pl. 16x lemeznél 6x sebességgel) érdemes írni ezen okok miatt. Alá egy másik ok miatt nem mennek a gyártók. Minden lemeznél meg van határozva egy minimumszint. 16x lemeznél zömmel 4x sebesség alatt lehetetlen az írás. Ez egy hasonló ok miatt van, a "túlégetés" elkerülésére. Ha túl lassú lenne az írás, akkor a modern elektronika és laser egységek kicsit túllőhetnék ezeket azárkokat, ami hasonló visszaolvasási és adatbizonytalanságot okoz. Olyanez, mint egy szar fénymásoló: vagy halványra állítod, azért nem tiszták a részletek, vagy sötétre és akkor azért nem kivehető a másolat a paíron. Job hasonlat nem jutott eszembe :)
Mindezek miatt mondjuk sokan hogy 8x lemeznél 4x érdemes írni, 16x lemeznél meg 6x-8x sebességgel. Ez utóbbinál én azért javaslom a 6x írást,mert a mai napig kiadott íróknak a zöme 6x írás felett ZCLV üzemmódba vált át, azaz 2-3 zónára felosztva gyorsít 8x sebességig, ami nem előnyös érzékenyebb berendezésekben (gyakorlatilag szkaszolja a lemezen az írást, az első szakaszt megírja 4-6x sebességgel, aztán megáll egy pillanatra, felvált 6-8 vagy egyből 8x sebességre, és úgy folytatja az anyagot. A lemezen ez gyakran látható formában megmutatkozik, lesz 2-3 elkülöníthető sáv szemmel láthatóan. Az olvasó röptében kell néha hogy kalibráljon ahogy pozicionál az eltérő minőségben megírt sávok között.)
A túl lassan vagy túl gyorsan megírt lemezek azért veszik jobban igénybe a legtöbb olvasó fejservo-rendszerét, mert az olvasók úgy vannak kitalálva hogy minden körülmények között próbálják magukat úgy szabályozni hogy minél gyorsabban kiolvassák a helyes adatsort a lemezről. Teszik ezt az eltérítőtekercsek és a laserdióda áramának szabályozgatásával. Ha gyakra "rá" kell szabályozni a fejáramokra, a fej élettartama értelemszerűen csökken.
Olcsó gagyi lemezeknél a jelenség hamarabb felüti a fejét, az ingadozó felületi minőség és a nem megfelelő állagú írható szerves réteg miatt. Azaz nem potyára 55 ft egy adott írható dvd, ezek garantáltan annyival gyengébbek is, mint drágább társaik, amennyivel olcsóbbak.
Van még egyjelenség a temészetes öregedés, bomlás. Elmondható hogy az írható lemezek minegyike veszít a minőségéből az első néhány nap, hét alatt. A beégetett szerves anyag stabilizálódik, de nem azonnal. Kicsit öregszik az első időszakban a réteg, később a folyamata lassul, de nem áll meg. Ezért vannak 15-100 éves időtartamok megadva egy-egy lemezgyártónál. Ez az időtartam feltételezi a lemez gondos kezelését. napfénynek, UV fénynek kitéve 2 nap alatt is viszaolvashatatlanná válik egy lemez. A felületi sérülésekről nem is beszélve.... Olcsó lemeznél, vacak írónál ezért fordulhat elő, hogy eleve határminőségben íródik meg az adott médis. Pár hét alatt instabillá, olvashatatlanná válhatnak lemezek, akár gondos kezelés esetén is. Olyankor már egyáltalán nem, vagy csak igen nehezen nyerhető vissza róluk az adat. Emiatt is érdemes bevált márkás lemezekre, ésszerű sebességgel, jó íróval írni. Bocs ha hosszú lett :) -
#3867 Lehet gyorsabban is csak nem garantált hogy viszi rendesen és a fejnek sem árt. Felőlem írhatsz 16X osan is :) Nekem 8 !! -
#3866 Semmiben.
A játékot a Toxic programmal megpróbálhatod patchelni, ha úgy sem megy, akkor a géped nem olvassa a dl lemezeket. A rétegváltásnál fagy le, mint a GOW2.
http://www.teamtoxic.com.cn/
Létezik egy két dvd-s verzió, csak ott meg menet közben kell lemezt cserélni, amit meg nem mindegyik chip támogat (nekem valami Matrix vacak van, annál ha kinyitom a tálcát menet közben, utánna már resetig semmit nem ismer fel, így a lemezcsere sem megy).
-
#3865 Hát általában nem úgy árulják a hamis dvd-ket, hogy hamis :) Egy időben a Verbatimot is hamisították. A mezei vásárló nemfogja észrevenni, csak utólag, pl sephir is boltban vette, nem a kínai piacon, mégis hamis :( -
#3864 Ááá, mi ez a marhaság, hogy 4X-es olvasóba max 4X-en írjunk? :D -
sephir #3863 én is azt használok, nyomtatható felületű 16x eset
Magyarázzátok el már nekem hogy miért függ össze hogy hányszorosan írom és hányszorosan olvassa? Az rendben hogy annál biztosabb és pontosabb az írás minél lassabban írom ,de miért kéne annyival írni max mint amennyivel olvassa ,az adat ugyanaz marad.Vagy azt datálja a lemez hogy hányszorosan írtad? +Valki nemtudja hogy a /24.the game/ dual layeres játékkal mit csináljak megakad a játék közepe táján,meg kéne patchelni mint a GOW2-t vagy mi? HELP -
#3862 Jó DVD-t kell venni ennyi a lényeg, nem gagyi hamisított sz@rt. Eredeti verbatim az jó álltalában. -
#3861 Persze 8 x osan ps2 be :) :) Ne azt nézd hogy hányszorosan írható a lemez ( lol ) hanem azt hogy hányszoros a Ps2 olvasója !! Max a 4x es ami jó neki. De a 2X es is megfelel ha türelmes vagy. Nem a lemezeddel lessz a gond, hanem a géped nemfogja vinni....ennyi ! Gyengébbek kedvéért 4X es olvasó van a ps2 be !!!! -
#3860 8X-os és 10X-es cd-írás nálam nem okozott problémát, 12X-en meg nem próbáltam, 4X-es írásnál meg hol szar lett, hol meg jó a lemez a PS gépemben.
Tdkt hamisítják, lentebb írta valaki. -
#3859 Miért lenne lol? Ha éppen az az írási sebesség adja a legjobb minőséget a kérdéses lemeznél, simán lehet jó. Amúgy én is 4X-en írom a 8X-os lemezeket, a 16X-osokat meg 6X-an, de szerintem 8X-os írásnál sem lenne gondom ez utóbbi lemezeknél. -
#3858 8x?????????? eredetileg 2x-esen kéne!! lol
én 4x-esen írom -
sephir #3857 12szeresen persze hogy nem dvd-re
a dvd ket is 8 szorosan írom és semmi gond ,szerintem a dvd minősége a legfontosabb.Olvastam egy tanulmányt hogy a lekért üres dvd adataira sem lehet adni mert nyomás után ütik bele,én vettem boltban is eredetinek tűnő tdk t aztán egy hétis se bírta.
Azért Írjam lassabban a-cd t hátha? -
#3856 Hányszorossan írtad ki? Nomeg reméllem nem dvd-re írtad ki egyből a cd-s játékot. -
sephir #3855 egyébként bejön a ps logó ,de utána csak pörgeti a lemezt. -
#3854 Ha nem indul, akkor dobd ki őket! -
#3853 kezdjük ott, hogy ha CD-s akkor már eleve rossz 5let :D -
sephir #3852 helló letöltöttem pár cd s PS2 játékot(lemmings,7sins...) és nem akarja elindítani a gép tudja valaki mit csináljak velük? Thnx -
#3851 Ki szeretném írni a Forbidden Siren 2 című játékot, de csak DL-esre lehet. Még sosem írtam ilyen lemezre, ezért kérdezem, hogy milyen márkájú lemezt vegyek, melyik programmal írjam ki, hányszoros sbességen és valamire kell még figyelni/bejelölni DL-lemez pörkölésénél?
Mivel először írok majd ilyen lemezt és nem tuti, hogy achippem szereti a DL-t, ezért csak egy darab olcsóbb DL-lemezt vennék. Memorex vagy a HP közül valamelyik használható vagy inkább felejtsem el őket és vegyek egy Verbatimot? -
#3850 vissza olvastam... a #3825-el elrontotta m1 lemezt és nem néztem tovább -
#3849 pl: #3824 ill. #3825.
időnként nem árt visszaolvasni...