Ps2 DVD iras hogyan?

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PoisonChihuahua
bencelol:
Lehet, hogy súrolja a lemezek alját a lézer! Ez attól lehet, hogy ha koszos a lemez vagy valamiért nehezen olvasható, elindul egy hibajavító program aminek következtében a lézermechanika közelebb tolja a fejet és ekkor hozzáérhet a lemezhez. Persze nem biztos, hogy ez a probléma lehet, hogy a motorral van a baj vagy csak egyszerû mechanikai zajt hallassz. A fejen egyébként 1000-2000 ért állítanak a szervizek.
PoisonChihuahua
skribblez9:
A PS2-es játékokat netrõl letöltve illetve eredeti lemezrõl másolva egy ún. lemezképfájlt kapunk (.ISO kiterjesztés). Ezt minden íróprogram ismeri, a képlet egyszerû: a lemezképfájlt kiírjuk egy jó minõségû DVD-R lemezre (a formátum fontos, minúszos legyen) lehetõleg a leglassúbb sebességgel (max. 4X, de 2X, 1X a tuti), betesszük a gépbe és játszunk. Megjegyzés: a netrõl legtöbbször tömörített archívumként töltjük le a fájlokat (.RAR/.ZIP kiterjesztés) amit ki kell csomagolni mielõtt kiírjuk (pl. Winrarral). Írásra több progi is rendelkezésre áll: Nero, Alcohol 120%, ImgBrn, DVDdecrypter...
Ha betesszük a lemezt a gépbe, ügyeljünk, hogy a Chip be legyen kapcsolva különben értelemszerûen nem indítja el.
Többet max akkor tudok mondani, ha pontosan leírod a hiba körülményeit.
Aramir
<#lama><#nyes>

innen megéri játékot tölteni?
Hali.az irott ps2 játékaim,sercegnek a a ps-ben!! ez baj lehet? PLS Segítsetek .

Eladó: Gran Turismo 4 Platinum: 3500FT!!!
Hi all nemvagyok képben ezzel a fórummal:S nemtalálom h hol kezdõdik😄
1kérdésem lenne hoyg tok ki irni ps2 gamet h menjen? mert neroval nenmjó benyomom ps2 be és nem olvassa(vadiujjan chippelt ps2) és a ps2 is vadi ujj
PoisonChihuahua
Egy ilyen nagy kaliberû címnél mint a Gran Turismo 4 már érdemes eredetiben megvenni, Platinum verzió vadi új 5990, használtan még olcsóbb. Nem azt mondom, én is warezolok orrba-szájba de azért a GT4, God of War eredetiben vannak meg. Higgyétek el nagyon jó vétel mindkettõt bátran ajánlom, autó rajongóknak az elõbitt, az utóbbit meg az akció-platform játékok szerelmeseinek.
Ezt a linket én is köszönöm! 😊
Aramir
Mert csak az elsõ réteget látod, a második réteg úgymond nem látszik, ha pl mountolod a DaemonToolsba.
Szerezd be a rippelt verziót, nekem sincs jobb ötletem. Pár animáció meg zene hiányozni fog a játékból, de a játékmenet teljes lesz.

Aramir
Mintha a chipnek is kéne támogatnia, vagy valami ilyesmi is van, nem?

Probáld itt:http://www.daywarez.com/download/1321.php megaupload-os letöltés,biztos jó leellenöriztem dvd5
Banyapapa
ment privi

hát akkor keresgélek tovább, ahonnan jelenleg töltök ott biztos nincs sajnos...
én nem tudom kirippelni?
köszi a tanácsokat
Banyapapa
sima dvd-re,nem tudsz kiirni dupla rétegü dvd-t.

Szal inkább probálnám egy ripelt verzioval,valahol csak van olyan.

Nem tudom, régi darab, nem slim, de eddig kajált mindent...
Az az érdekes, hogy a kiírt dvd-n csak 3,2 gb adat van, de ha az isot nézem az 5,27-t jelöl.
Ennek mi lehet az oka?
Ha a kiírt dvd-rõl decrypterrel csinálok egy új isot, és azt kiírom egy normál dvd-re az segíthet?
Banyapapa
lehet a géped nem csipi a DVD9es cuccokat.
Keres egy ripelt verziot.
Más ötletem nincsen.

Ilyen problémát már láttam,régebb fajta nagyobb ps2 még a origi god of wart se akarta lejáccani😞

a következõ lenne a problémám
letöltöttem a grand turismo 4 et ps2 re, kitömörítettem, kaptam egy 5,27 gb-os isot, amit kiírtam decrypterrel neroval és alcohollal is különbözõ lemezekre, de nem olvassa be õket a ps. Azt írja ki hogy tegyek be egy playstation 2 format dvd.
az alcoholnál kiválasztottam hogy ps2 módban írjon, de az sem lett jó.
egyéb írt dvd-ket szépen viszi a gép még a szarabb lemezeken is.
Mi lehet a gond?
köszi
hello
Én az eredeti játkokat simán átmásolom :"copy dvd" parancsal. Néróval, vagy bármi más iróval és mûködik.

evid
jó lesz.

Alcohol 120%-al csináltam a képfájlt(mds/mdf) azzal is jó lesz nem?

aki elolvassa fasz

evid
Menni fog. Imgburn-el lemented iso-ba, majd kiírod.

Ha eredeti játékokról csinálok képfájlt akkor az mûködni fog kiírva?

Vagy úgy megy mint a PC játékoknál hogy ezeket is feltörik és csak utána sokszorosítható?

aki elolvassa fasz

Aramir
Nem, a PI/PIF tesztet végezd el, az RPM a lemez fordulatszámát méri.
Magassabb PI/PO hibák a rosszak, én úgy tudom, ahol 250-300 fölötti az érték, az már határozottan rossz, pl filmnél megakadhat a lejátszás ott.

Banyapapa
Ha jol emléxem olyan százalékot is mutat majd,mint a nero hasonlo progija

Köszi!

DvdInfoPro-ban ugye RPM tesztet kell csinálni ? És minél egyenletesebb a csík annál jobb a lewmez minõsége, ugye ?

www.ps2info.extra.hu - Hasznos infók PS2-vel kapcsolatban

Már nem voltam itt pár napja, és csak most látom milyen vitát szítottam.
A Traxdatáról csak annyit, hogy eddig Tdk-ra írtam, és azok fagyogattak. Mióta Alkohol + Trax.,azóta minden OK.<#eljen><#papakacsint>

Aramir
Nero CDspeed-el is lehet, de szerintem jobb a DvdInfoPro.

Aramir! Ilyen minõségtesztet melyik progival lehet csinálni ?

Aramir
Ezen nemfogok vitázni veled, írd 2X-en, ha neked úgy jó, nálam szarabb minõségtesztek lettek 4X-en írva, mint 6X-an a 16X-os lemezeknél, igaz nem Verbát használok. 2X-en meg megsem tudnám írni, mivel az íróm nem engedi.

Bendy
DVDdecrypter, IMGburn,Alcohol120%..ezekkel kell képfileokat kiírni....vagy lehet NEro-val és akkor nem olvasható néha. 16xos lemeznél a 16xos az a maximálisan engedélyezett írási sebesség (néhány író számára), ami nem jelenti azt, hogy 6xosan legalább írni kell. Ez olyan, mint aki gyorsan dolgozik az többet hibázik...biztos a lemez olyan, hogy még beolvasható (1-2hétig) a lemez ha normális íróval 16xosan pörkölöd. 4xesnél gyorsabban nem írnám, ha gagyi az íróm akkor maradnék a 2xesnél. Na most jöhetnek a támadások és félremagyarázások 😄

ASRock K7VT4APro MOBO |AMD Barton 2600+ |2x256MB Samsung DDR400Mhz |ATI Radeon9550@9600pro |2x 80Giga HDD |LGFlatron L1530S monitor |PIO-110D DVDRW DL + Xbox360 Premium (samsung Xtreme 5.2FW) :)

Aramir
Iso kiírásakor nemtudsz olyat beállítani, hogy UDF-ISO, azt csak új összeállításnál lehet kiválasztani, a kettõ dolognak nincs sok köze egymáshoz.
Én inkább nem 2X-en írnám azt a 16X-os lemezt, hanem inkább pl 6X-an.
Szerintem inkább ez a gond, nem a program vagy a fej, illetve a haverod gépe nagyon jó állapotú, hogy beolvassa.

Ja és mégvalm: ATenkaichi2, Street2-t is letöltöttem kiírta és azok mennek fajinúl, szóval akor remélem nem a fejjel van a bibi
Hali
a DVD Verbatim 16x-os. Néróval a képfájl felírása funkcióval írtam ki.
OLvastam olyanról, hogy UDF-ISO-ban kell írni (asszem).
Kösz a sok hozzászólásl:Lac
Hát igen lehet a program hibája a fejé és a lemezé is.Ha esetleg nincs meg mindenképpen próbáld megszerezni az Alcohol 120%-t mert erre sokkal jobb mint a néró nekem is voltak olyan lemezeim amiket néróval irtam és alig akartak elindulni Alcohollal viszont simán mennek.
jaszy
Fej !! Ha máson megy akkor sajnos fej 😞

Próbáld meg az Alcohol 120%-kal megírni ha megvan az a progi.Én eddig mindegyik játékom azzal írtam,és fut mind.Bár az sem mindegy,hogy milyen lemezre írod.
Hi
letöltöttem 1 gaát (god of war) ps-2 re kírtam nero-val és nem akarja vinni a gépem 😞 pedig 2x-esen írtam a gépem nagy fekete (nem slim)
Egy másik (slim) gépen meg egybõl elindult. mi lehet a gond?
Aramir
Lehet 😊
Vagy korai darabok voltak. Lehet ezzel is azt játszották, hogy az elsõ pár széria tök jó, aztán utánna gagyit lett. Mint a TDK D-View lemezek, azok is az elején jók voltak emlékeim szerint, aztán azok is átmentek gagyiba.

Nekem volt kb. 4-5 Multi Purpose lemezem PSX-re. azokkal semmi baj nem volt. Persze nem voltak meg sokáig, mert jött a Dreamcast és miatta eladtam a PSX-et tokostúl vonóstul lemezestûl. Ha tovább tartogatom lehet nálam is elfelejtette volna az adatot.

jaszy
Kb 20-30 Philipc cd-m van itthon ami áltóhelyébe elfelejtette az adatot.
Egy rakás ..... A haverom hozott 100 Db üres philips cd-d mondván biztosan jókmár, nemolyanok mint régen. Hááát ugyanolyan ! A ps1 nyögvegyelõsen viszi,csikorokva,nyikorogva. A 2 éves Ridata csendben finoman fut.

Aramir
Bocs, de a Philips Multi Purpose az egyik leggányabb CD-R volt a márkás lemezek közül, amivel találkoztam. Az lehet, hogy az írás után fasza teszteredményeket lehetett elérni vele, de az adatok "elfelejtésérõl" gondoskodott a könnyen leválló ezüst réteg, de emlékeim szerint sokszor még ép réteg mellett is elfelejtette az adatokat. Volt, hogy kibontottam a fóliás tokot, és a fél ezüstréteg hiányzott a lemezrõl 😄
A Silver Premium viszont tényleg fasza volt, valahol még most is van pár ilyen megírt lemezem.

Bizony nagyon jó volt a Philips anno. Pontosabban Philips Silver Premium (ez volt a legjobb), aztán Philips Gold (ez már annyira nem volt jó) és a Philips Multi Purpose.
Még jó volt a Sony is.

Philips Silver Premium:
http://www.ixbt.com/storage/cdr-disk-test/p1/cdr/philips-silver-box-pack.jpg
Philips
gold:http://gfx.cdmediaworld.com/c/philips_iq_silver_top.jpg
Sony: http://images.mercateo.com/images/products/4Print/gr_sny27075.jpg
Multi purpose: http://www.ixbt.com/storage/cdr-disk-test/p2/cdr/philips-ritek-box.jpg

És még volt egy Philips Digital Audio nevû remekmû is. Attól függetlenül, hogy zenére lett kitalálva, nagyon szépen vitte a PSX. Nálam az volt a csúcsminõség!

öregharcsa
pedig a ps1-es írás õskorában azok voltak hozzá a legjobb lemezek(philips cd)
mostanában a traxdata cd-t és a verba cd-t használom hozzá...az eddig mind ment...igaz az enyém inkább traxdatát eszik mint verbát...(na meg a régi faca philips lemezeket szereti nagyon)

http://pspfilez.extra.hu/

öregharcsa
én ezeket meg sem veszem...régebben mikor próbálkozós kedvem volt találkoztam velük de inkább hanyagolom....nem igazán jó lemezek...talán a Ridata az egyetlen ami tûrhetõ ha megfelelõ alapanyagból van gyártva...

http://pspfilez.extra.hu/

Akkor úgylátszik csak nekem nem volt szerencsém egyszer hoztak 50 db-t 46 a szemétben kötött ki az utolsó 20 darabokban.
jaszy
Nekem a Ridata jóvolt ! Viszont a többi tényleg szemét !!

Csak egy tanács lehetõség szerint a 16x Fuji,szürke Ridata,Benq,Emtec dvdket lehetöleg mindenki nagyívben kerülje vagy ugyanígy hajítsa a kukába nemtudom kinek mi a véleménye de eddig ha ilyeneket kaptam mind a szemétben végezte úgyhogy kár is rájuk pénzt fecsérelni.
jaszy
A Philipsek tényleg nagyon szarok,cd és dvd is. De nemakartam a tüzet szítani ...

Sajna cd-ben Philipsem van itthon...alig várom hogy elfoggyon. A ps1 ek alig viszik,a Datawrite is sokkal jobb !

jaszy
Semmi gond,énsem vitázni akartam😊 Az én gépem jobban szereti mint a Verbát.