Ps2 DVD iras hogyan?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
bencelol:
Lehet, hogy súrolja a lemezek alját a lézer! Ez attól lehet, hogy ha koszos a lemez vagy valamiért nehezen olvasható, elindul egy hibajavító program aminek következtében a lézermechanika közelebb tolja a fejet és ekkor hozzáérhet a lemezhez. Persze nem biztos, hogy ez a probléma lehet, hogy a motorral van a baj vagy csak egyszerû mechanikai zajt hallassz. A fejen egyébként 1000-2000 ért állítanak a szervizek.
Lehet, hogy súrolja a lemezek alját a lézer! Ez attól lehet, hogy ha koszos a lemez vagy valamiért nehezen olvasható, elindul egy hibajavító program aminek következtében a lézermechanika közelebb tolja a fejet és ekkor hozzáérhet a lemezhez. Persze nem biztos, hogy ez a probléma lehet, hogy a motorral van a baj vagy csak egyszerû mechanikai zajt hallassz. A fejen egyébként 1000-2000 ért állítanak a szervizek.
skribblez9:
A PS2-es játékokat netrõl letöltve illetve eredeti lemezrõl másolva egy ún. lemezképfájlt kapunk (.ISO kiterjesztés). Ezt minden íróprogram ismeri, a képlet egyszerû: a lemezképfájlt kiírjuk egy jó minõségû DVD-R lemezre (a formátum fontos, minúszos legyen) lehetõleg a leglassúbb sebességgel (max. 4X, de 2X, 1X a tuti), betesszük a gépbe és játszunk. Megjegyzés: a netrõl legtöbbször tömörített archívumként töltjük le a fájlokat (.RAR/.ZIP kiterjesztés) amit ki kell csomagolni mielõtt kiírjuk (pl. Winrarral). Írásra több progi is rendelkezésre áll: Nero, Alcohol 120%, ImgBrn, DVDdecrypter...
Ha betesszük a lemezt a gépbe, ügyeljünk, hogy a Chip be legyen kapcsolva különben értelemszerûen nem indítja el.
Többet max akkor tudok mondani, ha pontosan leírod a hiba körülményeit.
A PS2-es játékokat netrõl letöltve illetve eredeti lemezrõl másolva egy ún. lemezképfájlt kapunk (.ISO kiterjesztés). Ezt minden íróprogram ismeri, a képlet egyszerû: a lemezképfájlt kiírjuk egy jó minõségû DVD-R lemezre (a formátum fontos, minúszos legyen) lehetõleg a leglassúbb sebességgel (max. 4X, de 2X, 1X a tuti), betesszük a gépbe és játszunk. Megjegyzés: a netrõl legtöbbször tömörített archívumként töltjük le a fájlokat (.RAR/.ZIP kiterjesztés) amit ki kell csomagolni mielõtt kiírjuk (pl. Winrarral). Írásra több progi is rendelkezésre áll: Nero, Alcohol 120%, ImgBrn, DVDdecrypter...
Ha betesszük a lemezt a gépbe, ügyeljünk, hogy a Chip be legyen kapcsolva különben értelemszerûen nem indítja el.
Többet max akkor tudok mondani, ha pontosan leírod a hiba körülményeit.
Hali.az irott ps2 játékaim,sercegnek a a ps-ben!! ez baj lehet? PLS Segítsetek .
Eladó: Gran Turismo 4 Platinum: 3500FT!!!
Eladó: Gran Turismo 4 Platinum: 3500FT!!!
Hi all nemvagyok képben ezzel a fórummal:S nemtalálom h hol kezdõdik😄
1kérdésem lenne hoyg tok ki irni ps2 gamet h menjen? mert neroval nenmjó benyomom ps2 be és nem olvassa(vadiujjan chippelt ps2) és a ps2 is vadi ujj
1kérdésem lenne hoyg tok ki irni ps2 gamet h menjen? mert neroval nenmjó benyomom ps2 be és nem olvassa(vadiujjan chippelt ps2) és a ps2 is vadi ujj
Egy ilyen nagy kaliberû címnél mint a Gran Turismo 4 már érdemes eredetiben megvenni, Platinum verzió vadi új 5990, használtan még olcsóbb. Nem azt mondom, én is warezolok orrba-szájba de azért a GT4, God of War eredetiben vannak meg. Higgyétek el nagyon jó vétel mindkettõt bátran ajánlom, autó rajongóknak az elõbitt, az utóbbit meg az akció-platform játékok szerelmeseinek.
Ezt a linket én is köszönöm! 😊
Mert csak az elsõ réteget látod, a második réteg úgymond nem látszik, ha pl mountolod a DaemonToolsba.
Szerezd be a rippelt verziót, nekem sincs jobb ötletem. Pár animáció meg zene hiányozni fog a játékból, de a játékmenet teljes lesz.
Szerezd be a rippelt verziót, nekem sincs jobb ötletem. Pár animáció meg zene hiányozni fog a játékból, de a játékmenet teljes lesz.
Probáld itt:http://www.daywarez.com/download/1321.php megaupload-os letöltés,biztos jó leellenöriztem dvd5
hát akkor keresgélek tovább, ahonnan jelenleg töltök ott biztos nincs sajnos...
én nem tudom kirippelni?
köszi a tanácsokat
én nem tudom kirippelni?
köszi a tanácsokat
sima dvd-re,nem tudsz kiirni dupla rétegü dvd-t.
Szal inkább probálnám egy ripelt verzioval,valahol csak van olyan.
Szal inkább probálnám egy ripelt verzioval,valahol csak van olyan.
Nem tudom, régi darab, nem slim, de eddig kajált mindent...
Az az érdekes, hogy a kiírt dvd-n csak 3,2 gb adat van, de ha az isot nézem az 5,27-t jelöl.
Ennek mi lehet az oka?
Ha a kiírt dvd-rõl decrypterrel csinálok egy új isot, és azt kiírom egy normál dvd-re az segíthet?
Az az érdekes, hogy a kiírt dvd-n csak 3,2 gb adat van, de ha az isot nézem az 5,27-t jelöl.
Ennek mi lehet az oka?
Ha a kiírt dvd-rõl decrypterrel csinálok egy új isot, és azt kiírom egy normál dvd-re az segíthet?
lehet a géped nem csipi a DVD9es cuccokat.
Keres egy ripelt verziot.
Más ötletem nincsen.
Ilyen problémát már láttam,régebb fajta nagyobb ps2 még a origi god of wart se akarta lejáccani😞
Keres egy ripelt verziot.
Más ötletem nincsen.
Ilyen problémát már láttam,régebb fajta nagyobb ps2 még a origi god of wart se akarta lejáccani😞
a következõ lenne a problémám
letöltöttem a grand turismo 4 et ps2 re, kitömörítettem, kaptam egy 5,27 gb-os isot, amit kiírtam decrypterrel neroval és alcohollal is különbözõ lemezekre, de nem olvassa be õket a ps. Azt írja ki hogy tegyek be egy playstation 2 format dvd.
az alcoholnál kiválasztottam hogy ps2 módban írjon, de az sem lett jó.
egyéb írt dvd-ket szépen viszi a gép még a szarabb lemezeken is.
Mi lehet a gond?
köszi
letöltöttem a grand turismo 4 et ps2 re, kitömörítettem, kaptam egy 5,27 gb-os isot, amit kiírtam decrypterrel neroval és alcohollal is különbözõ lemezekre, de nem olvassa be õket a ps. Azt írja ki hogy tegyek be egy playstation 2 format dvd.
az alcoholnál kiválasztottam hogy ps2 módban írjon, de az sem lett jó.
egyéb írt dvd-ket szépen viszi a gép még a szarabb lemezeken is.
Mi lehet a gond?
köszi
hello
Én az eredeti játkokat simán átmásolom :"copy dvd" parancsal. Néróval, vagy bármi más iróval és mûködik.
Alcohol 120%-al csináltam a képfájlt(mds/mdf) azzal is jó lesz nem?
aki elolvassa fasz
Ha eredeti játékokról csinálok képfájlt akkor az mûködni fog kiírva?
Vagy úgy megy mint a PC játékoknál hogy ezeket is feltörik és csak utána sokszorosítható?
Vagy úgy megy mint a PC játékoknál hogy ezeket is feltörik és csak utána sokszorosítható?
aki elolvassa fasz
Nem, a PI/PIF tesztet végezd el, az RPM a lemez fordulatszámát méri.
Magassabb PI/PO hibák a rosszak, én úgy tudom, ahol 250-300 fölötti az érték, az már határozottan rossz, pl filmnél megakadhat a lejátszás ott.
Magassabb PI/PO hibák a rosszak, én úgy tudom, ahol 250-300 fölötti az érték, az már határozottan rossz, pl filmnél megakadhat a lejátszás ott.
Köszi!
DvdInfoPro-ban ugye RPM tesztet kell csinálni ? És minél egyenletesebb a csík annál jobb a lewmez minõsége, ugye ?
DvdInfoPro-ban ugye RPM tesztet kell csinálni ? És minél egyenletesebb a csík annál jobb a lewmez minõsége, ugye ?
www.ps2info.extra.hu - Hasznos infók PS2-vel kapcsolatban
Már nem voltam itt pár napja, és csak most látom milyen vitát szítottam.
A Traxdatáról csak annyit, hogy eddig Tdk-ra írtam, és azok fagyogattak. Mióta Alkohol + Trax.,azóta minden OK.<#eljen>#eljen><#papakacsint>#papakacsint>
A Traxdatáról csak annyit, hogy eddig Tdk-ra írtam, és azok fagyogattak. Mióta Alkohol + Trax.,azóta minden OK.<#eljen>#eljen><#papakacsint>#papakacsint>
Aramir! Ilyen minõségtesztet melyik progival lehet csinálni ?
Ezen nemfogok vitázni veled, írd 2X-en, ha neked úgy jó, nálam szarabb minõségtesztek lettek 4X-en írva, mint 6X-an a 16X-os lemezeknél, igaz nem Verbát használok. 2X-en meg megsem tudnám írni, mivel az íróm nem engedi.
DVDdecrypter, IMGburn,Alcohol120%..ezekkel kell képfileokat kiírni....vagy lehet NEro-val és akkor nem olvasható néha. 16xos lemeznél a 16xos az a maximálisan engedélyezett írási sebesség (néhány író számára), ami nem jelenti azt, hogy 6xosan legalább írni kell. Ez olyan, mint aki gyorsan dolgozik az többet hibázik...biztos a lemez olyan, hogy még beolvasható (1-2hétig) a lemez ha normális íróval 16xosan pörkölöd. 4xesnél gyorsabban nem írnám, ha gagyi az íróm akkor maradnék a 2xesnél. Na most jöhetnek a támadások és félremagyarázások 😄
ASRock K7VT4APro MOBO |AMD Barton 2600+ |2x256MB Samsung DDR400Mhz |ATI Radeon9550@9600pro |2x 80Giga HDD |LGFlatron L1530S monitor |PIO-110D DVDRW DL + Xbox360 Premium (samsung Xtreme 5.2FW) :)
Iso kiírásakor nemtudsz olyat beállítani, hogy UDF-ISO, azt csak új összeállításnál lehet kiválasztani, a kettõ dolognak nincs sok köze egymáshoz.
Én inkább nem 2X-en írnám azt a 16X-os lemezt, hanem inkább pl 6X-an.
Szerintem inkább ez a gond, nem a program vagy a fej, illetve a haverod gépe nagyon jó állapotú, hogy beolvassa.
Én inkább nem 2X-en írnám azt a 16X-os lemezt, hanem inkább pl 6X-an.
Szerintem inkább ez a gond, nem a program vagy a fej, illetve a haverod gépe nagyon jó állapotú, hogy beolvassa.
Ja és mégvalm: ATenkaichi2, Street2-t is letöltöttem kiírta és azok mennek fajinúl, szóval akor remélem nem a fejjel van a bibi
Hali
a DVD Verbatim 16x-os. Néróval a képfájl felírása funkcióval írtam ki.
OLvastam olyanról, hogy UDF-ISO-ban kell írni (asszem).
Kösz a sok hozzászólásl:Lac
a DVD Verbatim 16x-os. Néróval a képfájl felírása funkcióval írtam ki.
OLvastam olyanról, hogy UDF-ISO-ban kell írni (asszem).
Kösz a sok hozzászólásl:Lac
Hát igen lehet a program hibája a fejé és a lemezé is.Ha esetleg nincs meg mindenképpen próbáld megszerezni az Alcohol 120%-t mert erre sokkal jobb mint a néró nekem is voltak olyan lemezeim amiket néróval irtam és alig akartak elindulni Alcohollal viszont simán mennek.
Próbáld meg az Alcohol 120%-kal megírni ha megvan az a progi.Én eddig mindegyik játékom azzal írtam,és fut mind.Bár az sem mindegy,hogy milyen lemezre írod.
Hi
letöltöttem 1 gaát (god of war) ps-2 re kírtam nero-val és nem akarja vinni a gépem 😞 pedig 2x-esen írtam a gépem nagy fekete (nem slim)
Egy másik (slim) gépen meg egybõl elindult. mi lehet a gond?
letöltöttem 1 gaát (god of war) ps-2 re kírtam nero-val és nem akarja vinni a gépem 😞 pedig 2x-esen írtam a gépem nagy fekete (nem slim)
Egy másik (slim) gépen meg egybõl elindult. mi lehet a gond?
Lehet 😊
Vagy korai darabok voltak. Lehet ezzel is azt játszották, hogy az elsõ pár széria tök jó, aztán utánna gagyit lett. Mint a TDK D-View lemezek, azok is az elején jók voltak emlékeim szerint, aztán azok is átmentek gagyiba.
Vagy korai darabok voltak. Lehet ezzel is azt játszották, hogy az elsõ pár széria tök jó, aztán utánna gagyit lett. Mint a TDK D-View lemezek, azok is az elején jók voltak emlékeim szerint, aztán azok is átmentek gagyiba.
Nekem volt kb. 4-5 Multi Purpose lemezem PSX-re. azokkal semmi baj nem volt. Persze nem voltak meg sokáig, mert jött a Dreamcast és miatta eladtam a PSX-et tokostúl vonóstul lemezestûl. Ha tovább tartogatom lehet nálam is elfelejtette volna az adatot.
Kb 20-30 Philipc cd-m van itthon ami áltóhelyébe elfelejtette az adatot.
Egy rakás ..... A haverom hozott 100 Db üres philips cd-d mondván biztosan jókmár, nemolyanok mint régen. Hááát ugyanolyan ! A ps1 nyögvegyelõsen viszi,csikorokva,nyikorogva. A 2 éves Ridata csendben finoman fut.
Egy rakás ..... A haverom hozott 100 Db üres philips cd-d mondván biztosan jókmár, nemolyanok mint régen. Hááát ugyanolyan ! A ps1 nyögvegyelõsen viszi,csikorokva,nyikorogva. A 2 éves Ridata csendben finoman fut.
Bocs, de a Philips Multi Purpose az egyik leggányabb CD-R volt a márkás lemezek közül, amivel találkoztam. Az lehet, hogy az írás után fasza teszteredményeket lehetett elérni vele, de az adatok "elfelejtésérõl" gondoskodott a könnyen leválló ezüst réteg, de emlékeim szerint sokszor még ép réteg mellett is elfelejtette az adatokat. Volt, hogy kibontottam a fóliás tokot, és a fél ezüstréteg hiányzott a lemezrõl 😄
A Silver Premium viszont tényleg fasza volt, valahol még most is van pár ilyen megírt lemezem.
A Silver Premium viszont tényleg fasza volt, valahol még most is van pár ilyen megírt lemezem.
Bizony nagyon jó volt a Philips anno. Pontosabban Philips Silver Premium (ez volt a legjobb), aztán Philips Gold (ez már annyira nem volt jó) és a Philips Multi Purpose.
Még jó volt a Sony is.
Philips Silver Premium:
http://www.ixbt.com/storage/cdr-disk-test/p1/cdr/philips-silver-box-pack.jpg
Philips
gold:http://gfx.cdmediaworld.com/c/philips_iq_silver_top.jpg
Sony: http://images.mercateo.com/images/products/4Print/gr_sny27075.jpg
Multi purpose: http://www.ixbt.com/storage/cdr-disk-test/p2/cdr/philips-ritek-box.jpg
És még volt egy Philips Digital Audio nevû remekmû is. Attól függetlenül, hogy zenére lett kitalálva, nagyon szépen vitte a PSX. Nálam az volt a csúcsminõség!
Még jó volt a Sony is.
Philips Silver Premium:
http://www.ixbt.com/storage/cdr-disk-test/p1/cdr/philips-silver-box-pack.jpg
Philips
gold:http://gfx.cdmediaworld.com/c/philips_iq_silver_top.jpg
Sony: http://images.mercateo.com/images/products/4Print/gr_sny27075.jpg
Multi purpose: http://www.ixbt.com/storage/cdr-disk-test/p2/cdr/philips-ritek-box.jpg
És még volt egy Philips Digital Audio nevû remekmû is. Attól függetlenül, hogy zenére lett kitalálva, nagyon szépen vitte a PSX. Nálam az volt a csúcsminõség!
pedig a ps1-es írás õskorában azok voltak hozzá a legjobb lemezek(philips cd)
mostanában a traxdata cd-t és a verba cd-t használom hozzá...az eddig mind ment...igaz az enyém inkább traxdatát eszik mint verbát...(na meg a régi faca philips lemezeket szereti nagyon)
mostanában a traxdata cd-t és a verba cd-t használom hozzá...az eddig mind ment...igaz az enyém inkább traxdatát eszik mint verbát...(na meg a régi faca philips lemezeket szereti nagyon)
http://pspfilez.extra.hu/
én ezeket meg sem veszem...régebben mikor próbálkozós kedvem volt találkoztam velük de inkább hanyagolom....nem igazán jó lemezek...talán a Ridata az egyetlen ami tûrhetõ ha megfelelõ alapanyagból van gyártva...
http://pspfilez.extra.hu/
Akkor úgylátszik csak nekem nem volt szerencsém egyszer hoztak 50 db-t 46 a szemétben kötött ki az utolsó 20 darabokban.
Csak egy tanács lehetõség szerint a 16x Fuji,szürke Ridata,Benq,Emtec dvdket lehetöleg mindenki nagyívben kerülje vagy ugyanígy hajítsa a kukába nemtudom kinek mi a véleménye de eddig ha ilyeneket kaptam mind a szemétben végezte úgyhogy kár is rájuk pénzt fecsérelni.
A Philipsek tényleg nagyon szarok,cd és dvd is. De nemakartam a tüzet szítani ...
Sajna cd-ben Philipsem van itthon...alig várom hogy elfoggyon. A ps1 ek alig viszik,a Datawrite is sokkal jobb !
Sajna cd-ben Philipsem van itthon...alig várom hogy elfoggyon. A ps1 ek alig viszik,a Datawrite is sokkal jobb !