34737
  • Evoluti0N
    Megesik. :) GOG-on megvolt a Witcher 3. Végig is vittem kétszer. Majd a GOTY megjelenésekor megvettem Steamre is. Aztán 5 perc játék után már írtam is az értékelést. :)
  • Atisz #30838
    Nem akarom őket védeni (mivel nagyrészt igazad van), de előfordul, hogy más platformon megvan neki az adott cím és steam-re is megvette vmi akció keretében.
  • 3Error #30837
    Nem is szabad.
  • Scooter
    Nekem is tetszett olyan játék ami másnak nem. Épp azért lettem kíváncsi. Vagyis nem azért, mert olvastam róla, hanem azért mert pont negatív volt az értékelés. Pláne meg ami RTS, az nem érdekel, hogy mit mondanak róla.
  • Atisz #30835
    Én is youtube videók alapján döntök, hogy szükségem van-e egy játékra (avagy sem), de hogy oda eljussak, el szoktam olvasni a véleményeket is steamen :)
  • Atisz #30834
    Nincs róla felmérésem (a steam-nek nem hiszek), de külföldön is sokan vásárolnak csomag oldalakról. Ami igazán megdobja az ő (és a kiadók) eladásait, az az első napos vásárlás (ezzel gondolom nem mondtam újat), de tény, hogy sokan vásárolnak az őszi és a téli leárazás alatt.

Mindettől függetlenül ez diszkrimináció, főként amiatt, hogy visszaugrik az alap beállításokra.
  • Papa01 #30833
    Mondjuk számomra amiatt is furcsa ez az egész értékelés, mert rengeteg olyan értékelést látok, ahol 1-2 óra játék után "értékel" a játékos.
    Szerintem az ilyet nem lehet komolyan venni.
  • MarkBlade
    Alapvetően igazad van mert ahány ember.. viszont ez az egész dolog kezd elmenni egy EUs túlszabályozottságba. Kezd sok politikai zönge lenni benne.
  • 3Error #30831
    Többet ér, mint az steam értékelések. Bár azért nagy vonalakban hasznos, mert ami játék mellett a "negatív" jelző van (pl. 50 értékelőtől), az valószínű, hogy nem éppen a GOTY.

Uplay/Origin infók, amíg Merlint nem zavarják, szerintem jöhetnek. (na nem spam mennyiségben, csak pl. az ingyé' gammák, ilyesmik) Mondottam volt.
  • MerlinW
    Személy szerint mondjuk nem igen olvasom őket, nem igazán érdekelnek. Ha van egy játék ami tetszik, megnézek egy gyors gameplay/review-t YT-on aztán döntök. Vásárlást tekintve (érdekelni érdekel, csak befolyásolt soha) érdekelt hogy mások mit gondolnak valamiről - most játék/film, stb-ről van szó. Jó példa pl. a No Man's sky amit a világ elásott, én meg csaknem 70 órát bohóckodtam vele. Ha az értékelések alapján döntök, bukom az élményt. Szóval.. jah, nem érint a lenti változás:)
  • kissssss
    csak aztán nehogy az legyen hogy az egész értékelési rendszer káoszba fullad mert a vásárlók egy része steamen keresztül vette a játékot és a negatív kritikáik miatt full negatívban lesz a program értékelése, miközben a boltban vásárolt és pozitívan értékelt kritikákat nem hajlandó beleszámolni a kettős mérce miatt a rendszer.
  • MerlinW
    Ha a fejlesztő osztogat 100 giftet, az azt jelenti, hogy Valve megkapta a 100x30%-át. Az más tészta, az pure business :P
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.09.14. 22:29:58
  • wantonly
    Ha viszont a fejlesztő kiosztogat 100 giftet a jó véleményért cserébe, akkor az nem ugyanaz? Az a steam-en lett vásárolva. Egyébként érthető a reakció a (le)fizetett értékelések miatt, de ezzel a dobozos játékok koporsójába is belerúgnak még egyet, pedig számomra még mindig nagyobb jelentőséggel bírnak, mint egy digitálisan vett akciós kulcs... Vagy például aki vesz nagyon drágán egy Colletor's Edition-t, annak igenis legyen már joga véleményt mondani. Akkor jelöljék meg ezeket a kulcsokat valahogy, oldják meg.
  • MerlinW
    "Az emberek nagy része egyébként sem steam-e keresztül vásárol, hanem aktivációs kódokat használ."
    Max a csóró országokban. Nyugaton nem divat a szürkézés. Ha úgy lenne, ahogy mondod, nem tartana ott a Valve ahol. Én is 'majd 400 játékot vettem steam-en. A többség egyébként a 3 nagy akciós időszakokban vásárol.
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2016.09.14. 22:14:13
  • MerlinW
    A Valve kér elnézést, hogy csak azokra az értékelésekre kíváncsi, amit az Ő áruházában vásároltak. De tényleg, micsoda pofátlanság:)
  • Atisz #30824
    Aki valamelyik csomag-oldalról szerezte, vagy éppen boltban vásárolt fizikai termék birtokában van, e tekintetben nem releváns kamuértékelésről írni. Az emberek nagy része egyébként sem steam-e keresztül vásárol, hanem aktivációs kódokat használ.

Más dolog, hogy ki-bekapcsolható, mit is mutasson, ugyanakkor később visszaugrik megint a steam rendszerében vásárolt felhasználók összefoglalóira.
  • Lokker
    Egyik félnek se jó az új rendszer. Nyilván a kamu értékelések vannak többségben viszont eltűnhetnek olyan informatív értékelések is csak mert nem steamen vásárolt. Kicsit kétélű dolognak érzem.
  • kissssss
    csak közben megint pofán**arják azokat akik boltban vásárolt játékról készítettek játékértékeléseket mert ezek az értékelések már nem lesznek hozzáadva az összesített pontszámhoz.
  • MerlinW
    Pont ez a jó az új rendszerben. Nem mutatja a kamuértékeléseket.
  • Atisz #30820
    Jaja, én is beikszeltem, hogy mutassa mindet (mert alapból csak azoké van kiemelve, akik steam-en vásárolták az adott játékot).
  • kissssss
    A Steam már szűri az értékeléseket.

• kissssss
    meg vannak akik nem is olvassák azt a bizonyos topikot ilyen olyan okokból kifolyólag, elfér ez itt szerintem is.
  • RAMyMamy
    hát nem volt túl egyértelmű a hozzászólásod, egyeseknek úgy jöhet le (akik nem tudnak most erről a "30 éves a ubi és akkor ingyér osztogatunk játékokat minden hónapban" dologról), mintha örökre ingyenes lenne ezentúl, tehát f2p. ezért javítottalak ki, de mindegy is

szerintem is megfér a steam topikba pár oldalanként 1-2 origin, uplay-es hsz. az ingyen eredeti játék mindig jó. EJ topikot pedig nem mindenki ismeri
    Utoljára szerkesztette: RAMyMamy, 2016.09.14. 15:57:00
  • Scooter
    Úgy értettem, hogy a következő ingyenes játékig. Persze, hogy nem örökre ingyenes. Egyértelmű.
  • Dzsini
    Igen, ahogy az összes előző és a következők is. Ugyanúgy működik, mint az Origines On The House program.
  • RatBaG #30814
    hülyeség.
    attól, hogy nevében nincs benne, ez még gyakorlatilag steam/origin/uplay topic.
    az ej-ben csak elveszne az info a sok rizsa között.
    Utoljára szerkesztette: RatBaG, 2016.09.14. 15:20:06
  • Scooter
    Jah tényleg. Bocsi.
  • Lokker
    Legalább van valami "élet" a topikban, meg simán van olyan aki nem figyeli a Uplay topikot.
  • genndy
    De ilyeneket miért a Steam topikba, ha Uplayes? EJ-ben simán elfér, de itt, minek?

@RAMyMamy: jópár nap azért az, a múlt hónap elejétől egész eddig a Rayman volt ugyanilyen.

Utoljára szerkesztette: genndy, 2016.09.14. 14:58:00
  • RAMyMamy
    de nem örökre, csak pár napig lehet ingyen hozzáadni a fiókhoz
  • Scooter
    The Crew mától ingyenes az Uplay-en! (y)
  • Scooter
    Starpoint Gemini Warlords kártyás lett, yeee!
  • 3Error #30807
  • PetruZ
    A Humble-n az End of Summer Sale alatt most extra 5%-ot lehet adni charity-ra, vagy a Humble wallet-et lehet visszatölteni vele. Azaz minden akciós játék árából további 5%-ot visszaadnak.
  • 3Error #30805
    Az account-odat adnád el? Nincs hivatalos szabály, százalék, ilyesmi. Az enyém kb. 1,3 millát "ér", de ha el akarnám adni, jó eséllyel 30-50 ezer forintot kapnék érte. (ez pedig naponta csökken)

@ Solt,
  • Solt
    ITT szerintem egyértelműen és egyszerűen le van írva két példa... én ezeket szoktam használni.
  • fejnelkuli
    De mennyi az a töredék? Hány százaléka a megállapított árnak?
  • Maala
    Hivatalosan semennyiért, nem hivatalosan töredékéért. :-)
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2016.09.11. 21:05:55
  • fejnelkuli
    hi
    Az szeretném kérdezni, hogy ha a steam calculator megállapít egy árat, akkor azt kb mennyiért lehet eladni?
  • 3Error #30800
    Szerintem célszerűbb. Nekem pl. pár napja jött volna jól egy hardlink, SSD-ről HDD-re és akkor nem kellett volna törölnöm a játékot.