34737
  • 3Error #31924
    Ha szerencséd van, akkor úgy, ahogy PeeTeR mondta, a profilon (bár az esély kicsi, hogy reagál is rá), másként pedig sehogy.
  • Kissssss0 #31923
    valaki már lenyúlta... :( azért köszi.
    Utoljára szerkesztette: Kissssss0, 2017.05.16. 19:36:07
  • greco
    CORPORATE LIFESTYLE SIMULATOR: 5CRMQ-V3F6Q-V25FC
  • PeeTeR
    jogos, de ha nem privat akkor solved
  • Kissssss0 #31920
    ez csak akkor működik ha public-ra van állítva.
  • PeeTeR
    profile (alul) -on keresztul uzenet hagyas?
    "Added to talk about your #blabla"
    Utoljára szerkesztette: PeeTeR, 2017.05.16. 16:57:49
  • IMYke2.0.0.0
    Közvetlen üzenetküldésre nincs.
    Tudtommal.
  • akyyy
    Steamben hogy lehet valakinek üzenetet küldeni, ha nem barátom? Van rá mód?
  • gebali
    Az lenne csak az igazi öröm :D
  • Dzsini
    Boltja válogatja - a Steam egységes bruttó árat használ régión belül, és ha valaki nálunk vásárol, abból az ő nettó bevételük kevesebb, mintha mondjuk egy cseh vásárolna. De ez az ő üzleti döntésük, simán megtehetnék azt is, amit más boltok tesznek, hogy a nettó ár fix, és országonként csapják hozzá az oda illő adótartalmat.
  • PetruZ
    Akkor jól rémlett, hogy korábban is ott voltak, ezért voltak jó áraik az EU-ban. Illetve az áraik most is jók, az ÁFA miatt szívunk igazából.
  • 3Error #31913
    Elméletileg most luxemburgi. Legalább is a pénz ottani számlaszámra megy.
  • PetruZ
    Veled/velünk nem a Steam tol ki, hanem kishazánk világbajnok ÁFÁ-ja és az a néhány éve életbe lépett, roppant okos szabályozás, ami (alapvetően) a célország forgalmi adóját írja elő az elektronikus kereskedelemben az EU területén. (Ami egyébként általánosan nem lenne annyira hülye szabályozás egy egységesebb EU-ban, csak rengeteg plusz melót okoz a kereskedőknek, valamint, míg korábban az európai Steam luxemburgi (?) volt, nem is virágoztak a szürkekulcsos trader-ek sem...)
    Azért a Steam-et sem kell félteni, készségesen asszisztál a nagy kiadók régiókorlátos követeléseihez, és bár az EU ezekre is rámozdult, mire a bürokrácia malmai leőrölnek, ki tudja, milyen új szabályozás lesz érvényben.
  • gebali
    Csavar kicsit rajta az RTS elemek behozatalával, de igazából jobb lett volna, ha nem teszi. Mivel a DK folytatására esély sincs, vigye csk tovább a szellemi örököse vagy a modern klónja.
  • Atisz #31910
    Annál több, mint hogy a "nyomdokain jár", a "klón" a megfelelő szó ide :)
  • gebali
    Miért?
  • RAMyMamy
    ja, csak az a gond, hogy így nem csak az ezen "meggazdagodó" (valszeg nem ebből vesznek maguknak ferrarit) traderekkel b@sznak ki, hanem a mezei userekkel is
  • 3Error #31907
    Ahogy Merlin is írta, a gift rendszer átalakítás alatt van (vagy már át is lőtték, nem tudom), ezért mindenképp a kapott linket a haverod nyissa meg, úgy, hogy, weben és kliensben is Ő van bejelentkezve.

Gift-et külső oldalról jelenleg nem szabad venni. Meg is lep, hogy a Kinguin-en még van gift.
  • PetruZ
    Amíg 99,99%-ban az ilyen régió-megkerülős, sokszor kártya-, vagy címhamisítós kulcsokkal van probléma, én is ezt tenném, ha ilyen globális webáruházam lenne.
  • IMYke2.0.0.0
    Sajnos, így van.
  • RAMyMamy
    az az "értelme", hogy nehogy az olcsóbb régióban élő tradertől tudd megvenni ezentúl is a játékokat apróért, hanem egyenesen a steam store-ból jó drágán
    Utoljára szerkesztette: RAMyMamy, 2017.05.14. 20:00:17
  • Lokker
    Indokolták valamivel ezt az új szabályt? Nekem hülyeségnek tűnik, de lehet csak Én nem látom az értelmét pedig van.
  • MerlinW
    A linket küld a haverodnak. Illetve miután elfogadtad elvileg választhatsz, hogy könyvtárba vagy raktárba rakod-e, de nem tudom élnek-e már az új szabályok, így lutri hogy kapsz-e ilyen lehetőséget. Az új szabályok értelmében ajándékot csak úgy lehet készíteni, hogy te magad vásárlod a játékot Steam-en (nem külsős oldalon).
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2017.05.14. 17:22:02
  • Lokker
    Szerintem az új szabály óta nem lesz belőle gift. Ha elfogadod akkor az accodhoz adja és nem tudod tovább adni. Elutasítás után nem tudom mi történik. De majd van itt olyan aki jobban ért hozzá, esetlég prohardveren a steam topikba is beírhatod.
  • Baxo
    Sziasztok!

Egy kis segítség kellene nekem. Vettem havernak játékot Kinguinon. Küldtek egy linket e-mailen. Steam oldalra dobott a link, csak a gépemen automatikusan az én fiókomba lépett be. Haverom fiókjára akartam rakni. Ebben az esetben mi a helyzet? A raktáramban csak az van, hogy ajándék elfogadása. Nincs olyan, hogy tovább küldése barátnak vagy valami ilyesmi funkció. Vagy ha elfogadom az ajándékot utána tudom havernak továbbítani valahogy?
  • IMYke2.0.0.0
  • 3Error #31898
    Félreértés a négyzeten, mert vettem a lapot és direkt írtam "viccesen".
  • IMYke2.0.0.0
    Ha úgy ment át, akkor félreértés vanik itten kírem szípen: nem megorrolva írtam és nem sértésnek szántam.
  • 3Error #31896
    Csak azé' töttem oda, hogy kend is mög tuggya óvasni, ha mán lóhalálába nem vót ideje mögóvasni, he.
  • Scooter
    Engem is az mozgatott. Igaz sose volt szerencsém egyik régi részhez se, de kíváncsi lettem.
  • IMYke2.0.0.0
    Másodperc töredékéig sem vacilláltam - mind az első rész (Dungeons - The Dark Lord), mind a 2. rész a "Dungeon Keeper" és a "Dungeon Keeper 2" nyomdokain jár.

Dungeon Keeper (1)

Dungeon Keeper 2

Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.05.12. 08:24:21
  • Scooter
    Én pont azt néztem amit 3Error ír, mivel vaciláltam, hogy belőjjem-e. Viszont egész jónak tűnik, szóval győzött a höri.
  • IMYke2.0.0.0

Ahogy írtam - tojtam a sok szövegre, még csak rá sem futtattam a szemem semmiféle körítésre sehol (hiszen a lényeget már láttam a linkelt képen), és azonnal aktiváltam is a kliensben a kapott kódot.
  • 3Error #31891
    A kulcs redeem-nél írja alul, hogy : "Note: You must redeem your free Dungeons 2 key by 10AM Pacific on Saturday, May 27th, 2017!"

// Felül pedig pirossal is : "The redemption deadline is May 27th, 2017 at 10:00 AM Pacific. You have 15 days left!

Immediately after 10AM Pacific on May 27th, the Steam key will magically vanish as if it were just a figment of your imagination, leaving this cryptic message behind in its wake."

Utoljára szerkesztette: 3Error, 2017.05.12. 01:58:24
  • IMYke2.0.0.0
    "Úgy értem, hogy eltűnik, ha nem váltod be május 27-ig."

Én ilyen lehetőséget sehol sem láttam (igaz, nem is kerestem, mert ami kellett, az kibökte a szemem: a kódot lemásoltam, kliensben beillesztettem, és bamm). De nem is izgat, hiszen egy ingyen játékot az ember nem őrizget egy account tárolójában, ha azt be is lehet aktiválni.
  • Scooter
    Úgy értem, hogy eltűnik, ha nem váltod be május 27-ig.
  • IMYke2.0.0.0
    "Én azt látom amikor be akarom váltani, hogy Május 27-ig lehet aktiválni"

Én meg ezt látom:

"Utána gondolom eltűnik."
    Akkor mi értelme is lenne az ingyenességének?

//Ja és az ingyenes Dungeons 2 - A Clash of Pumpkins is jár. Ez nem is kérdés.
    Utoljára szerkesztette: IMYke2.0.0.0, 2017.05.11. 21:09:44
  • Scooter
    Ezt hol olvastad? Én azt látom amikor be akarom váltani, hogy Május 27-ig lehet aktiválni. Utána gondolom eltűnik.
  • IMYke2.0.0.0
    Fontos:

"https://www.humblebundle.com/store/dungeons-2 - "Dungeons 2" - 48 órán át van lehetőséged INGYEN beszerezni, STEAM-re.
    Értelemszerűen: a játék marad."
  • Kissssss0 #31885
    épp most akartam liknkelni... :D