34737
  • Optimus Prime
    Csak azt szeretném megkérdezni, hogy a végrehajtás elveheti a Steam fiókomat is? Vagy a többi (GOG, Origin) játékaimat is? Vagy csak a fizikai dolgokat?
  • MerlinW
    Van egy Super Monday Night Combat Steam kulcsom, szóljon akinek kell.
  • MerlinW
    Ott a kihasználatlan steamgifts topik, tökéletes erre a célra.
  • totyak
    Sikerült végre elcserélnem a King's Bounty Platinum-omat. Egy Portal2-t kaptam érte. Igaz, hogy az némileg olcsóbb Steam-en, de szerintem nem az ára számít, hanem, hogy mennyire érdekel az adott játék. És a KB egyáltalán nem érdekelt. Alig hogy megcsináltam a hirdetést a Steam fórumon, már jelentkezett egy emberke, szóval gyorsan ment és most nagyon örülök.
  • Indigo
    Én meg azt bírom, hogy amióta megy ez a trade funkció, azóta rengeteg emberkének ez tölti ki az életét... Éjjel-nappal jelen vannak, lesik az ingyen-kuponokat, harácsolnak mindent, ami ingyen van, de ők az ingyen kapott szarjaikért teljes játékokat várnak cserébe, és ha nem sikerül, akkor megy a nyivákolás... Ami amúgy kibaszottul nem érdekel senkit... Tök röhejes és szánalmas már ez az egész Steam trade.

Egyúttal javasolnám is, hogy a topik további teleszemetelése ellen valaki hozzon létre egy helyi trades topikot, és a továbbiakban ott kuncsorogjunk, harácsoljunk, nyivákoljunk. Köszönöm!
  • Optimus Prime
    Engem majdnem megköveztek mikor pár kupont meghirdettem metalért. Az 50-es COD kuponé 2-3 Refinedet írtam, azt hittem menten meg is köveznek. Én a minap akartam egy 50% WB kupon, már nincs F3Ar akció, a tag egy L4D-et akart. :S
  • Gyuszopapa
    Ja,úgy csinálják hogy akciókor bevásárólnak olyan játékokból amik ilyen 50-90-ig le van árazva aztán meg olyan játékokra cserélnének amit nem szoktak leárazni vagy csak 10-20 százalékot.Persze cserekor a teljes árat számólják fel.
  • DarkSector
    Hát igen ez így van, ha valakinek kell valami akkor te adj olcsün mindent, mikor tőlük kell valami a fél bolygó nem elég.
  • grebber
    Steam fórumán a sok ingyenélő nyomoronc nem érdekel.

Ha nekem kellett game kuponokért akkor hülye vagyok takarodjak mert mit képzelek hogy az én kuponommal lehet 20 eurót sporolni és volt pofám kb 2 euros hame-et kérni érte!

Meg a legkomolyabb rámírt gyerek érdekelnék a kuponjaim (akkor még elég sok volt),hogy kellenének neki xy darabok nézzek valamit invertoriból.
    Irom neki Titan Quest gold az elég jó lenne. Kb besokkolt a gyerek hogy mit képzelek hogy olcsó játékért cserébe hirdetem a kuponjaimat és cserébe egy 20 eurós Titan Quest goldot kérek.
    Írtam neki igen pár orája volt kemény 2,5 euró. Írta az már régen volt.Akkor mondom vedd meg a szarjaidat full áron.
    Már lassan azthiszem ezek magyar politikusok hozzuk ki a maxot amiből csak lehet!

• Optimus Prime
    THQ kupont most max 5-10 eurós játékért kapsz, legalábbis Steam fórumon. Itt nem tudom ki hogy áll hozzá. :)
  • grebber
    Thq kuponja nincs valakinek feleslegbe? Következő nyereményjátéknál adnék szenet vsgy ami lesz helyette (most nincs semmim már)
  • Optimus Prime
    Egyébként én már párszor csináltam ilyen régiós... cserét. A COJ2 pl. olcsóbb volt akcióban fontban ás dollárban is, egy Angliában élő magyar barátom kértem meg, hogy vegye meg. Egy Section 8 Prejudice packot itt kaptam giftbe. Meg ott vannak a 4-pack akciók. Sokszor a 4 ember országból és régióból van.
  • DarkSector
    Nem azt vitatom hogy nincs leirva hogy tilos, hanem hogy alapon baromság, Nem warez, és nem is csinál vele használt kereskedést.
    Haszont meg kéne bizonyítani is nem?
  • wesker24
    Van valakinek Warhammer 40K Spacemarine kuponja ?

Vagy ha jó hozzá a THQ kupon is akkor az ?
  • Optimus Prime
    Szerintem eme kérést sokan megszegték, ha nem is rossz szándékból vagy haszonból.
  • DarkSector
    erre 2 kérdés:

Fizettek a játékért? igen
    Csak 1 ember használhatja a játékot? igen

Ezekután mi a fasz közük van hozzá hogy kinek küldöm el a megvett játékot giftbe?

Köcsög Steam.
  • Optimus Prime
    Amit szinte lehetetlen betartani. Hisz a trade topicokban isten tudja milyen régiójú a másik tag és azt se tudhatod egy-egy játék már hány kézen ment át és honnan származik.

Egy érdekes téma, hamár szóba jött a trade-gift
  • ollie
    Itt egy kérés van, nem pedig egy szabály.
  • ollie
    Linkeld be légyszi, mert a hivatalos EULA-ban nem találtam ilyet. link
  • MerlinW
    Régiók közti ajándékozás? Hogy a fenébe ne sértené. Olvasd csak el.

"Originally Posted by Steam Support
    In order to avoid trades of content that has regional restrictions, please only trade within your current territory or country."
  • ollie
    Nem sérti.
  • ollie
    Azt nem állította, hogy pénzért árulta, de azért lett kitiltva, mert nyugatiaknak giftelt olcsó, orosz régiós játékokat. Szerinted ingyen csinálta? Ki hiszi ezt el? Elég nyilvánvalóan üzletszerűen csinálta. Nem egy oroszt és amerikait ismerek Steam-en, aki időnként giftel ezt-azt olyan országokba, ahol azok a játékok sokkal drágábbak, de nem bannolták őket. Csak azokat bannolják, akik nagy üzemben végzik ezt.
  • MerlinW
    Ha rögtön tiltani nem is, de sérti a szabályzatot. Egyébként, ha tiltanak, csak a küldő felet tiltják, téged nem.
  • Optimus Prime
    Hm, vagyis ha egy amcsi barátomat megkérném, hogy gifteljen már meg egy Terminator: Salvation-nel, akkor mindkettőnket bannelhetnek?
  • MerlinW
    Nem pénzért árulta - elvileg -, ezért lett az a vége, ami (acc nyitva, trade tiltva) - nem bizonyítható a dolog, viszont a ahogy írta is, nincs a szerződésben megszabva a vásárlás és a trade mennyisége. Ergo patthelyzet.

A régiókódos dolog pedig jogos, viszont itt a Valve-nak kell tennie ellene. Vagyis ne lehessen régión kívül cserélni szabályozott játékot. Amit lehet, azt pedig szabad.
  • MerlinW
    Ok nélkül zárták ki, ez ki is derül a levélből, ahogy az is, hogy vissza is állították végül. A csereberélés lett nála tiltva. Ez olyan értelemben jogos, hogy nem viccből vannak a régiókódos termékek, ugyanakkor a Valve erőltette a trade témát. Tehát ez nem tiszta.

A cikk lényege három dolog:
    1. Birtokoljuk-e a digitálisan megvásárolt játékokat?
    - A válasz: nem. Csak a béreljük őket.
    2. Jogos dolog-e az, hogy bármelyik online terjesztő elvehet-e tőled X ezer dollár értékű fiókot, a szabályok megsértése miatt.
    - A válasz: nem jogos, viszont "aláírtad" a szerződést, mikor regisztráltál a rendszerbe. Tehát mégis az. Egyelőre.
    3. Legális-e a digitálisan kereskedelem?
    - A válasz: senki sem tudja, nincsen rá törvény.
  • ollie
    Nem ok nélkül. Azért bannolták, mert nagyon sok játékot giftelt, feltehetően pénzért (orosz, így a legtöbb játékot a töredékéért tudta megvenni) nuygatiaknak. Végül megoldódott az ügy annyival, hogy visszakapta az accountját, és a trade-ből lett csak bannolva (vagyis nem tud tradelni, giftelni).
  • Optimus Prime
    Nem olvastam még végig, de úgy fest elsőre, hogy nem teljesen ok nélkül zárták ki.
    Az én paranoid összeesküvés-elméletes világnézetemen ez nem ront.
  • sherlock1
    Do We Own Our Steam Games?

"You do not own your games. Whether bought through Steam, Origin, or any other digital download service that requires a live account to play them, you are at best renting those games, with no guarantee that you’ll be able to continue to do so. "

:)
  • ollie
    Már nem, már bárki beléphet.
  • MerlinW
    Zárt béta van.
  • Botond #8505
    igen, de mit ad az a része, amit ajándékoztok? Mert simán letölthető itunesről a kliens, vagy az nem elég, hogy be tudjak lépni?
  • MerlinW
    Áruház és közösség mobilon. Chat. hírek és vásárlás.
  • MerlinW
    Grebber-nek asszem adtam egyet, keresd meg őt.
  • Botond #8502
    Ez a moblie access egész pontosan mit tud?
  • ollie
    Costume Quest kupont keresek!
  • Jim Morrison
    ahh, bocs. Egyébként a bővítmény melyik opciója tehet róla hogy ebben a topikban nem tudok válaszolni üzenetre?

Ezen a steam giften nem is tudom elajándékozni a steam mobil accesst? vagy csak megint béna vagyok?...
  • MerlinW
    Nem..:) Még tavaly tettem ki őket:)
  • RoboKutya78
    édes istenem életemben nem játszanám végig mind a 2000 et:)
  • Fabio Capello
    vagy valakinek feltűnt a több mint kétezer játék? :P