34737
  • Maala
    Szerintem meg nem várni kéne rájuk, hanem baszogatni őket konstans. Már, ha valóban fontos neked.
  • Since
    Nyilvánvaló, mindent fel lehet törni :) Viszont akkor minek van a SteamGuard, ha a hackerek kitudják kerülni. Így néz ki nálam a belogolás :

1. Steam password bejelentkezés
    2. Steam Guard küldd egy aktivációs kódot
    3. Gmail-es password megadás, majd SMS-ben kapott kód beírása
    4. Steam Guard kód megérkezik e-mailben és utána történik a végleges belogolás

Na most az esetemben nem érkezett semmilyen steam guard kód, illetve a jelszó - e-mail cím változtatásról kellene hogy küldjön egy e-mailt. Nem igazán tudom elképzelni hogy feltörték volna a postafiókomat, mivel a telefon mindig nálam van, és az SMS kód nélkül nem tud belépni az e-mail postafiókomba :)

Feltettem ezt a nagy kérdést a steam supportnak is hogy mi történhetett ugyanis nekem nagyon úgy néz ki hogy kihasználtak egy steam bug-ot ami következtében nem kért steam guard kódot illetve simán megtudta változtatni a kontakt e-mail címet / passwordot.

Emlékeim szerint július végén volt egy ilyen security "leak" amit elvileg orvosolt a steam, de fenntartásaim vannak ezzel kapcsolatban hogy tényleg betömték ezt a lukat :)

Meglátjuk hogy mi lesz, remélem visszakapom az accomat...

Lehet hogy áttérek mobil autentikációs megoldásra, ez a megoldás elvileg a "legbiztonságosabb", bár ilyen rendszerekben mindig megtalálják a kiskapukat sajnos...
  • MerlinW
    Szerencsére nem adottak a körülmények hétköznapi személyek számára, de alapvetően azt feltörni max egy órás művelet:)
    Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.08.14. 10:31:39
  • Since
    Igen eléggé furcsa... Ezért is írtam hogy valami nem stimmel a steam rendszerével, nagyon könnyen támadható illetve biztos hogy vannak kiskapuk amiket még nem "tömtek" be (vagy nem vették észre) és sajnos a mezei felhasználó issza meg a levét... Augusztus 3.-án nyitottam a support ticketet és még nem jött válasz...
  • 3Error #28344
    Érdekes... Nekem ezért is van külön gmail fiókom a Steam-hez. Bár így nézve tökmindegy...
  • Since
    Természetesen be van állítva, ezért sem értem hogy tudták megváltoztatni az e-mail címemet. Mindig küldd egy sms-t kóddal mivel betudok lépni a postafiókomba...
  • 3Error #28342
    Akkor itt inkább a gmail-lel volt a gond, azt lődd be, hogy sms értesítést küldjön, ha valaki más nyúl bele.
  • RoboKutya78
    Én pl majdnem elkövettem a lehető legrosszabb ötletet amit jelsóválasztás ügyén tehettem volna.Gondoltam itt arra hogy mivel megrögzött star trek rajongó vagyok ama híres kódot használtam volna fel jelszónak amivel a filmben elindítják az önmegsemmisítőt Na ez lett volna a legrosszabb ötletem ha megvalósítom. :)
  • Since
    Nem mondat volt hanem két név speciális karakterrel illetve számokkal a végén. Ami nem tiszta nekem hogy megváltoztatták az e-mail címemet amiről meg nem kaptam megerősítő e-mailt (gmail-es postafiók). De igazábül mindegy is úgyse tudok mit csinálni, várnom kell, és bíznom kell benne hogy többet nem fog előfordulni...
  • RoboKutya78
    fogadok valami mondatot alkotott a jelszód esetleg?
  • Since
    Ha már a jelszavadban van kis/nagybetű, szám illetve speciális karakter akkor azt már nem igazán tudják "feltörni", esetleg külső software segítségével vagy valami logger progival. Amit én nem értek, hogy a passwordomban megvoltak ezek a karakterek (kb. 20 karakter hosszú volt), de mindemellett feltörték, és az a ciki hogy nem tudom mit csináljak másképpen hogy ne frduljon mégegyszer elő... Már kb. két hete nyitottam support ticketet de semmi update nincsen... Esetleg kipróbálom majd a mobil autentikációs software-t hátha jobb mint a sima steamguard, nem tudom...
  • RoboKutya78
    HM valami nem kóser a steammel.
  • IMYke2.0.0.0
    Hehe, röhög a vakbelem.
    Bizonyára nem került még a látókörödbe a KeePass nevezetű program... ugyanis azt használom, és az van több helyen (ezen a gépen, otthon, és a hordozható HDD-n is).
    Nincs mit...
  • 3Error #28335

@Robokutya, aláírom. Nekem is elég sok dobozos játékom van. (amik Steam/Origin-en is megvannak )
  • RatBaG #28334
    szerinted? még arról is excel táblázatot vezet, hogy hányat pislog...
  • IMYke2.0.0.0
    Több helyre is fel van vésve
  • Scooter
    Fel van írva, vagy megjegyezted?
  • IMYke2.0.0.0
    41 karakteres jelszavam van. 244 bites.
  • RoboKutya78
    Még jó hogy nemrég frissítettem a jelszavam évente félévente ha eszembe jut megteszem vagy ha nem hívják rá fel külön a figyelmemet.
    Most egy 20 karakter kis nagy szám és írás jelből áll a jelszavam most azt kockáztatom ezzel hogy nem feltörik hanem spontán elfelejtem a jelszavamat:)
  • Lokker
    Ebben most igazad van. Legalábbis szerintem. Nekem pl a régebbi lemezeket már el se fogadja (MW2, BO ,WH:40k DoW2, stb.) hanem helyette erőlteti hogy töltsem le.
  • RoboKutya78
    Tényleg nem tudom ha annyira ragaszkodnak ahhoz a megoldáshoz hogy felejtsük el a cd dvd használatot akkor miért nincs érdekükben az hogy egy kártevő mentes szolgáltatást nyújtsanak, ha már rákényszerítenek minket a régiós fizetésre, meg az általuk szabott horribilis játék árakra. Ha meg bevallják hogy szar a rendszer és feltörhető lopható akkor miért mi felhasználók szívjuk meg jobban.
    Ja bocs ez a való világ értem, de akkor is.
    Azért kíváncsi lennék hogy 10 emberből hány tudja igazolni hogy feltörték a fiókját és hogy mennyi játéka volt és ebből hányan kapják vissza a teljes fiókjukat?
    Én még mindig szívesen nézegetem a játékaim dobozát és cd dvd korongját mint mások 100 Level szintes steam fiókját.
    Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.08.12. 15:41:12
  • 3Error #28327
    Tény és való, hogy maga a Steam rendszer nem hibátlan. (bár olyan rendszer nincs is) Valóban többet kellene foglalkozniuk vele, nem pedig ennyire pörögni a pénzre. Fiók lopások, adathalászat, millió bot, stb... Itt pedig találkozik a kettő : a pénz. Ha a játékokon kívül nem lenne semmi "érték" a Steamen, 80%-ot esne a sok gond. Sok rossz indulatú ember is ezen akar meggazdagodni sajnos. (és igen, a Valve szintén, ezért megy a harc)
  • Since
    Én csak annyit fűznék hozzá hogy valami nagyon nem stimmel a steam-el. Kb. egy hete meghackelték az accomat amit nem igazán értek... Steam guard illetve gmail-es sms kód be volt állítva, tehát egy password resetnél vagy e-mail cím módosításnál dobnia kellett volna egy e-mailt és megerősítést kellett volna kérnie, ez nem történt meg. A gépemen természetesen nem találtam semmilyen vírust. Ezen felül olvastam hogy július végén simán meg lehetett változtatni egy account jelszavát, valami bug volt a steam-es rendszerben, lehet éppen ezt használták ki az account lopásomnál? :) Ezzel nem panaszkodni szerettem volna csak leírtam a véleményemet hogy sajnos a steam nincs ott a helyzet a magaslatán és JOBBAN kellene hogy koncentráljanak az account lopások ellen illetve a security leakeket be kell hogy tömjék.
  • RoboKutya78
    Srácok másnak is szar ez a trade bot vagy csak velem szúr ki?
    http://steamcommunity.com/groups/card-trading-card-trades/discussions/3/540734792467354714/
    Nincs valami hasonló bot ami rendesen mükszik?

• PetruZ
    Köszi a nyereményt itt is.
  • 3Error #28323
    Biztos nem én ! Miért gyanúsítasz? Nem én voltam !
  • Szabi #28322
    valaki nagyon próbálkozik a steam fiókomba belépni..
  • Troger911
    Köszi! Kódot már régóta használok.
  • 3Error #28320
    , nálam is így megy.
  • Maak
    Eleg ha azt beallitod hogy kodot kerjen masik gepen, es a mail jelszavadat valtoztasd meg. Nameg ha gmailes akkor ahhoz is sms kodos vedelmet.
    Steames mobil authenticatorban nem biznek, a steam maga is rottyol neha, gondolj bele ha beszarik es epp vennel valamit, majd letilt 7 napra. wp
  • Troger911
    Nemrég kaptam egy steam password reset emailt, amit nem kértem. Úgy látszik, valaki próbálkozik... Lassan be kell állítanom ide is a mobile authenticatort...
    Utoljára szerkesztette: Troger911, 2015.08.10. 12:03:52
  • 3Error #28317
  • bon

Kicsit off, de van két Desura kulcsom is:

Airship Dragoon
    Desura: DYW7N-1H4CD-VHNOO-VG0LS-ZIRZ8

Telepath RPG: Servants of God
    Desura: NPIYO-EH44R-MGMA9-KOAUF-BKTWS

Van még 1db Hyper Fighters steam kulcsom, privát üzenetbe lehet jelentkezni érte.
  • geo91
    win 10 alatt működik valakinek a steam broadcast? nálam nem működik :( nem tudok közvetíteni. pedig próbáltam a steamet elindítani win 8 kompatibilitási módban...
  • 3Error #28314

(egy random kulcsot elfogadok, ha maradt (steam kártyásat) és cserébe a raktáramból választhatsz valamit )
  • bon
    Egy kis ajándék:

Van még néhány amit nem lehet felajánlani Steamgifts-en így ingyen elvihető, jelentkezést privátba várom 1 kulcs/fő:

Battlepaths 2db
    Orboron 1db
    PID 2db
    Post Apocalyptic Mayhem 1db
    Rush Bros 1db
  • PetruZ
    A regisztrációm óta (3+ éve) talán, ha kétszer kellett újból bejelentkezni (egyszer időszaki jelszócsere miatt, egyszer meg talán egy frissítés után volt rá szükség), pedig a Steam kliens szinte mindig nyitva van, ha megy a gépem. :)
  • MoRT2195
    Nehéz szülés volt. :D Ez már tényleg nem ártott, főleg, hogy egy nagy rakás gané a steam, azt sokszor nem a hibánkból kell újra bejelentkezni.
  • Jim Morrison
    végre :)
  • RoboKutya78
    köszi nem voltam biztos benne.