34737
Csatlakozz az SG Steam közösséghez!
(Steam profilod linkjét írd meg privátban a házigazdának)
SG.hu Discord
Steamgifts topik
Trading Cards FAQ
Family Sharing FAQ
In-Home Streaming FAQ
Is There Any Deal? | SteamDB Sales | Steam Trades | Steamgifts | Steamprices | Steam Unpowered | CDkey áruházak
-
#28348 Szerintem meg nem várni kéne rájuk, hanem baszogatni őket konstans. Már, ha valóban fontos neked. -
Since #28347 Nyilvánvaló, mindent fel lehet törni :) Viszont akkor minek van a SteamGuard, ha a hackerek kitudják kerülni. Így néz ki nálam a belogolás :
1. Steam password bejelentkezés
2. Steam Guard küldd egy aktivációs kódot
3. Gmail-es password megadás, majd SMS-ben kapott kód beírása
4. Steam Guard kód megérkezik e-mailben és utána történik a végleges belogolás
Na most az esetemben nem érkezett semmilyen steam guard kód, illetve a jelszó - e-mail cím változtatásról kellene hogy küldjön egy e-mailt. Nem igazán tudom elképzelni hogy feltörték volna a postafiókomat, mivel a telefon mindig nálam van, és az SMS kód nélkül nem tud belépni az e-mail postafiókomba :)
Feltettem ezt a nagy kérdést a steam supportnak is hogy mi történhetett ugyanis nekem nagyon úgy néz ki hogy kihasználtak egy steam bug-ot ami következtében nem kért steam guard kódot illetve simán megtudta változtatni a kontakt e-mail címet / passwordot.
Emlékeim szerint július végén volt egy ilyen security "leak" amit elvileg orvosolt a steam, de fenntartásaim vannak ezzel kapcsolatban hogy tényleg betömték ezt a lukat :)
Meglátjuk hogy mi lesz, remélem visszakapom az accomat...
Lehet hogy áttérek mobil autentikációs megoldásra, ez a megoldás elvileg a "legbiztonságosabb", bár ilyen rendszerekben mindig megtalálják a kiskapukat sajnos... -
#28346 Szerencsére nem adottak a körülmények hétköznapi személyek számára, de alapvetően azt feltörni max egy órás művelet:)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.08.14. 10:31:39 -
Since #28345 Igen eléggé furcsa... Ezért is írtam hogy valami nem stimmel a steam rendszerével, nagyon könnyen támadható illetve biztos hogy vannak kiskapuk amiket még nem "tömtek" be (vagy nem vették észre) és sajnos a mezei felhasználó issza meg a levét... Augusztus 3.-án nyitottam a support ticketet és még nem jött válasz... -
#28344 Érdekes... Nekem ezért is van külön gmail fiókom a Steam-hez. Bár így nézve tökmindegy... -
Since #28343 Természetesen be van állítva, ezért sem értem hogy tudták megváltoztatni az e-mail címemet. Mindig küldd egy sms-t kóddal mivel betudok lépni a postafiókomba... -
#28342 Akkor itt inkább a gmail-lel volt a gond, azt lődd be, hogy sms értesítést küldjön, ha valaki más nyúl bele. -
#28341 Én pl majdnem elkövettem a lehető legrosszabb ötletet amit jelsóválasztás ügyén tehettem volna.Gondoltam itt arra hogy mivel megrögzött star trek rajongó vagyok ama híres kódot használtam volna fel jelszónak amivel a filmben elindítják az önmegsemmisítőt Na ez lett volna a legrosszabb ötletem ha megvalósítom. :)
-
Since #28340 Nem mondat volt hanem két név speciális karakterrel illetve számokkal a végén. Ami nem tiszta nekem hogy megváltoztatták az e-mail címemet amiről meg nem kaptam megerősítő e-mailt (gmail-es postafiók). De igazábül mindegy is úgyse tudok mit csinálni, várnom kell, és bíznom kell benne hogy többet nem fog előfordulni... -
#28339 fogadok valami mondatot alkotott a jelszód esetleg?
-
Since #28338 Ha már a jelszavadban van kis/nagybetű, szám illetve speciális karakter akkor azt már nem igazán tudják "feltörni", esetleg külső software segítségével vagy valami logger progival. Amit én nem értek, hogy a passwordomban megvoltak ezek a karakterek (kb. 20 karakter hosszú volt), de mindemellett feltörték, és az a ciki hogy nem tudom mit csináljak másképpen hogy ne frduljon mégegyszer elő... Már kb. két hete nyitottam support ticketet de semmi update nincsen... Esetleg kipróbálom majd a mobil autentikációs software-t hátha jobb mint a sima steamguard, nem tudom... -
#28337 HM valami nem kóser a steammel. -
#28336 Hehe, röhög a vakbelem.
Bizonyára nem került még a látókörödbe a KeePass nevezetű program... ugyanis azt használom, és az van több helyen (ezen a gépen, otthon, és a hordozható HDD-n is).
Nincs mit... -
@Robokutya, aláírom. Nekem is elég sok dobozos játékom van. (amik Steam/Origin-en is megvannak ) -
#28334 szerinted? még arról is excel táblázatot vezet, hogy hányat pislog... -
#28333 Több helyre is fel van vésve -
#28332 Fel van írva, vagy megjegyezted? -
#28331 41 karakteres jelszavam van. 244 bites. -
#28330 Még jó hogy nemrég frissítettem a jelszavam évente félévente ha eszembe jut megteszem vagy ha nem hívják rá fel külön a figyelmemet.
Most egy 20 karakter kis nagy szám és írás jelből áll a jelszavam most azt kockáztatom ezzel hogy nem feltörik hanem spontán elfelejtem a jelszavamat:)
-
Lokker #28329 Ebben most igazad van. Legalábbis szerintem. Nekem pl a régebbi lemezeket már el se fogadja (MW2, BO ,WH:40k DoW2, stb.) hanem helyette erőlteti hogy töltsem le. -
#28328 Tényleg nem tudom ha annyira ragaszkodnak ahhoz a megoldáshoz hogy felejtsük el a cd dvd használatot akkor miért nincs érdekükben az hogy egy kártevő mentes szolgáltatást nyújtsanak, ha már rákényszerítenek minket a régiós fizetésre, meg az általuk szabott horribilis játék árakra. Ha meg bevallják hogy szar a rendszer és feltörhető lopható akkor miért mi felhasználók szívjuk meg jobban.
Ja bocs ez a való világ értem, de akkor is.
Azért kíváncsi lennék hogy 10 emberből hány tudja igazolni hogy feltörték a fiókját és hogy mennyi játéka volt és ebből hányan kapják vissza a teljes fiókjukat?
Én még mindig szívesen nézegetem a játékaim dobozát és cd dvd korongját mint mások 100 Level szintes steam fiókját.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.08.12. 15:41:12 -
#28327 Tény és való, hogy maga a Steam rendszer nem hibátlan. (bár olyan rendszer nincs is) Valóban többet kellene foglalkozniuk vele, nem pedig ennyire pörögni a pénzre. Fiók lopások, adathalászat, millió bot, stb... Itt pedig találkozik a kettő : a pénz. Ha a játékokon kívül nem lenne semmi "érték" a Steamen, 80%-ot esne a sok gond. Sok rossz indulatú ember is ezen akar meggazdagodni sajnos. (és igen, a Valve szintén, ezért megy a harc) -
Since #28326 Én csak annyit fűznék hozzá hogy valami nagyon nem stimmel a steam-el. Kb. egy hete meghackelték az accomat amit nem igazán értek... Steam guard illetve gmail-es sms kód be volt állítva, tehát egy password resetnél vagy e-mail cím módosításnál dobnia kellett volna egy e-mailt és megerősítést kellett volna kérnie, ez nem történt meg. A gépemen természetesen nem találtam semmilyen vírust. Ezen felül olvastam hogy július végén simán meg lehetett változtatni egy account jelszavát, valami bug volt a steam-es rendszerben, lehet éppen ezt használták ki az account lopásomnál? :) Ezzel nem panaszkodni szerettem volna csak leírtam a véleményemet hogy sajnos a steam nincs ott a helyzet a magaslatán és JOBBAN kellene hogy koncentráljanak az account lopások ellen illetve a security leakeket be kell hogy tömjék. -
#28325 Srácok másnak is szar ez a trade bot vagy csak velem szúr ki?
http://steamcommunity.com/groups/card-trading-card-trades/discussions/3/540734792467354714/
Nincs valami hasonló bot ami rendesen mükszik?
-
#28324 Köszi a nyereményt itt is. -
#28323 Biztos nem én ! Miért gyanúsítasz? Nem én voltam ! -
#28322 valaki nagyon próbálkozik a steam fiókomba belépni.. -
#28321 Köszi! Kódot már régóta használok. -
#28320 , nálam is így megy. -
#28319 Eleg ha azt beallitod hogy kodot kerjen masik gepen, es a mail jelszavadat valtoztasd meg. Nameg ha gmailes akkor ahhoz is sms kodos vedelmet.
Steames mobil authenticatorban nem biznek, a steam maga is rottyol neha, gondolj bele ha beszarik es epp vennel valamit, majd letilt 7 napra. wp -
#28318 Nemrég kaptam egy steam password reset emailt, amit nem kértem. Úgy látszik, valaki próbálkozik... Lassan be kell állítanom ide is a mobile authenticatort...
Utoljára szerkesztette: Troger911, 2015.08.10. 12:03:52 -
#28317 -
Kicsit off, de van két Desura kulcsom is:
Airship Dragoon
Desura: DYW7N-1H4CD-VHNOO-VG0LS-ZIRZ8
Telepath RPG: Servants of God
Desura: NPIYO-EH44R-MGMA9-KOAUF-BKTWS
Van még 1db Hyper Fighters steam kulcsom, privát üzenetbe lehet jelentkezni érte. -
geo91 #28315 win 10 alatt működik valakinek a steam broadcast? nálam nem működik :( nem tudok közvetíteni. pedig próbáltam a steamet elindítani win 8 kompatibilitási módban... -
(egy random kulcsot elfogadok, ha maradt (steam kártyásat) és cserébe a raktáramból választhatsz valamit ) -
#28313 Egy kis ajándék:
Van még néhány amit nem lehet felajánlani Steamgifts-en így ingyen elvihető, jelentkezést privátba várom 1 kulcs/fő:
Battlepaths 2db
Orboron 1db
PID 2db
Post Apocalyptic Mayhem 1db
Rush Bros 1db -
#28312 A regisztrációm óta (3+ éve) talán, ha kétszer kellett újból bejelentkezni (egyszer időszaki jelszócsere miatt, egyszer meg talán egy frissítés után volt rá szükség), pedig a Steam kliens szinte mindig nyitva van, ha megy a gépem. :) -
#28311 Nehéz szülés volt. :D Ez már tényleg nem ártott, főleg, hogy egy nagy rakás gané a steam, azt sokszor nem a hibánkból kell újra bejelentkezni. -
#28310 végre :)
-
#28309 köszi nem voltam biztos benne.