1028
Greyhawk, AD&D... Újra egy igazi CRPG a Baldur\'s Gate sorozat után?
  • Davidus
    ezzel a húzással szereznél egy rabszolgát:)
  • Sanca
    Ha lassan jon akkor csinalhatok neked ftp-t ahonnan tuc atlag 50k-val szedni.
  • Sanca
    Koszi meg1x mindenkinek az infokat.
  • ollie
    ja
  • Davidus
    Na elárasztotta a DC-t a game már csak be kell jutom valakihez:)
  • ollie
    :D
  • ollie
    ok, a d&d3e-t nem ismerem annyira.
  • lwb
    adb+c
    a=hány darab kockával (dobótesttel) dobsz
    d=dice, azaz kocka (die) többesszámban
    b=hány oldalú a dobótest (pl d6 a normál kocka)
    c=mennyit adsz a dobott eredményhez
  • Davidus
    Nem kell ennyire bonyolítani:) 2d4=2x1-4-ig azt kész:)
  • Sanca
    Na koszi szepen all, igy mar vilagos.
    A #246-os kommentemet meg felejcsetek el.
  • ollie
    Van tényleg 4 oldalú fizikailag, bár ténylegesen az egy egyenlő háromszög lapú gúla (bár nem biztos, hogy gúla a neve, a lényeg hogy 4db egyenlő oldalú 3szögből áll)
  • lwb
    ollie,
    ez ADnD-ben volt igaz. DnD-ben a Hit dice már nem annyira van összefüggésben a monszták szintjével, hiszen van:
    - CR
    - lehetnek kaszt-szintjeik is
  • Davidus
    Úgy van ahogy ollie leírta
  • Sanca
    Jo ezt csak ugy irtam. Szal adb+c-bol a=hanyoldalu a kocka, d=kocka, b=ennyivel kell megszorozni a kidobott erteket, c=ennyi mindig hozzaadodik. Igy van ez vhogy?
  • lwb
    Hit Dice = Életerő Dobás

Ennyi kockával dobja az életerőpontjait. Pl. 8. szintű lich 8d12-vel dobja, ami 8 darab 1-12-ig terjedő számot jelent.
  • ollie
    Ja elírtam, egyébként meg jól számoltam.

A 2d4+6 meg 2x 4 oldalú kockadobás +4, tehát 1-4-ig két szám (2 dobás), plusz 6, azaz egy szám 8 és 14 között.
  • ollie
    Egyébként d&d-ben a HD (hit dice) használatos a monszták HP-jének kiszámolásához, valamint általánosságabn jelöli a monszták szintjét is. Pl egy 1 HD-s szörnyike első szintű, és általában könnyű ellenfél (1-8 HP). Míg mondjuk egy 8 HD-s szörnyike már megizzaszthat (8-64 HP), főleg, ha vannak mágikus tulajdonságai is.
  • Davidus
    Vagy az 5?:) hol egy rpg fan?:)
  • Davidus
    Van 4 oldalú "kocka" is:)
  • Davidus
    Na jó 4 oldalú az nem lehet kocka de hülyén hangzik ha azt mondom hogy 2x dobsz a piramissal:)
  • ollie
    A Hit Dice az 1d8-at jelent.
    A két szám között a d azt jelenti dice. Ez meg kockák magyarul.
    Az 1d8 annyit tesz, mint 1x 8 oldalú kockadobás, ethát egy szám 1 és 8 között.
    A 2d4+6 meg 2x 6 oladlú kockadobás +4, tehát 1-6-ig két szám (2 dobás), plusz 6, azaz egy szám 8 és 14 között.
  • Davidus
    2d4+6= 2x dobsz a négy oldalú kockával és hozzáadsz hatot. Tehát a sebzés 8-14. A hit dice most nem ugrik be pedig tudom ám mi az:)
  • Sanca
    Sracok, dmg-nel hogy is van az PONTOSAN - tehat mit jelent - hogy pl 2D4+6? Meg Hid Dice-ot sem tom micsoda.
  • Davidus
    Nekem meg lejárt a 6 órás próbaverzió és most csak nézek mint a fasz:)
  • Mr. Perfect
    Na, végre már nekem is gyün lefele, estére kipróbálom, ha minden igaz :-))))))))))))))))))
  • ollie
    Fear és hasonlók sem.
  • ollie
    A pók annyira hülye, hogy semmi elmére ható varázslat nem hat rá d&d-ben (agy nuku).
  • dracoon
    kiprobalom, csak nekem 100 on van a gemben meg csak 85 ig lehet :D
  • lwb
    Nem tudja valaki, hogy a nagyobb méreten kívül van-e még valami különbség a Deviance és a Fairlight féle törés között?
  • Mr. Perfect
    Hülye, de erős!!!!
  • Davidus
    Lehet hogy hülye az óriáspók de az én partymat kinyírta mint a szart:)
  • Mr. Perfect
    Szerinted egy óriáspóknak kb mennyi lehet az inteligenciája. Úgyhogy az ostoba viselkedés teljesen érthető részéről :-)))))
  • EndreMan
    Nekem is bejön a game!!
    Végre valami komolyabb mint a hulladék ál-rpg Lionheart....
  • Davidus
    Azt olvastam hogy annyira kell beállítani a gémben a refresh rate-et amennyi a windowsban van külömben szaggatni fog a scroll. Nekem a game is meg a win is 85hz-n megy és tök sima a scroll.
  • ollie
    heee? nem jáccottál d&d-t? eretnek!
  • dracoon
    en meg epp csak elkezdtem, eddig karaktereket generaltam, ebbol tenyleg nem sporoltak ki semmit, benne van az osszes dnd3e skill es feat (meg ilyenek is, mint a scrollkeszites!!), sot meg nehany raadas is. :))) Az ertekek is egesz jol alakultak kb 300 ujradobassal karakterenkent. eddig az egyetlen negativum, hogy a scrollozas kisse szaggat, es szerintem nem azert, mert szar a gepem ;) tobbit holnap.

persze ez a sok kepzettseg, harci menuk es miegymas eleg atlathatatlannak tunhet azoknak, akik nem vagjak a dnd3e szabalyokat, de hat ez mar az o bajuk :P
  • shaba23 #222
    ízlések és pofonok...
  • Davidus
    Kérjük konzultáljon a legközelebbi szemorvossal:)
  • shaba23 #220
    Brutál grafika????
    Érdekes, a béka nekem is a barbárt kapta be:) de kijött...
    A szörnyek meglehetősen köcsögök, mert az óriáspókok addig csépelték a földre került karaktereket, amíg végleg meg nem haltak:(
    Ami viszont érdekes, az az hogy nem tudtam potiont inni:) nem jöttem rá, hogy hogy kell:P
    A grafikáról az a véleményem, ami mér a képek láttán is megfogalmazódott. ECCERŰ. A menük, amiket játék közben használni kell, mostmég meglehetősen áttekinthetetlenek,de ez a dolog még változhat(bár nem a game részéről, hanem én okosodok:))
    Mindenesetre az eddigiek alapján az Icewind Dale 2 nekem jobban bejött.
    A kezdő videók jók, a zene szvsz nem túl passzos a világhoz. Szóval a lényeg az, hogy első körben a véleményem nem jó, de ez nem jelent semmit fél óra játék után...Szerintem olyan mint a BG és az ID más rajzstílussal és néhány grafikai újdonsággal(ebben a kategóriában)
  • Davidus
    Kis grafika hájpolás következik:) Este a folyó mellett ahol a békák jönnek elég kegyetlenül néz ki a cucc. Lengedeznek a fák meg az aljnövényzet gőzölög a mocsár és ha ez nem lenne elég még egy csomó szentjánosbogár is repked a fák körül. Nagyon tutter a grafika.