1028
Greyhawk, AD&D... Újra egy igazi CRPG a Baldur\'s Gate sorozat után?
  • lwb
    A scrollozás és a szaggatás gépfüggő. Van akinél van, van akinél nincs.
    A rencer meg azért ilyen bonyolult mert elsődlegesen a vérprofi DnD-seknek készült. Nekünk meg pont ez a jó benne.
  • Kryn
    De, pont ugyanezek a hibák egyből szemet szúrtak...
    Karaktergenerálásnál szerintem még olyannak is zavaró, aki kívülről ismeri az AD&D-t. Én pl. jól beszívtam azzal, hogy a ranger csak második szinten kapja meg a two weapon fightingot.
    Grafika szerintem rettentő szép, bár szerintem antialiasing nélkül még szebben néz ki, ráadásul jelentősen felgyorsul...
    A nonplusultra szerintem a sok cumó, egyedi páncél amik mind meglátszanak és persze mindezekfelett a csúcsos kalap. :)))
  • Stotoo
    Töröld le és gyere hw2zni :D
  • SecMan
    köszi!
  • SecMan
    a scrollozást orvosolni lehet ha először a scroll sebességét leglassabbra állítod, accept, utána pedig 4-esre, elvileg így már jónak kell lennie.
  • G_ArchAngel #426
    én meg írni nem tudok...
  • G_ArchAngel #425
    INT - a varázslónak fontos, de nem árt a bárdnak sem, egyébként, minnél magassabb, annál több skill és mágiaellenálás...
    WIS - a papnak, rangernek, druidának...stb., tehát a papi varázslatok használóinak
  • pinehead
    Megtaláltam őket, köszi!
    Lámer vagyok, meg fáradt....:))
  • musha
    hát nem a fikázás miatt, egyszerűen csak érdekel: ti nem vettétek észre az olyan apró hibákat (vagy csak nálam jelentkeztek), mint például:

- ha olyan területre kattintassz a játékban, ahová a karakterek nem tudnak menni, akkor jónéhány másodpercre iszonyatosan beszaggat az egész

- a játéktér scrollozása valami botrányosan lassú

- a karakteralkotáskor csak a vérprofi D&D kattantak tudhatják biztosan, hogy mit csinálnak, ugyanis az egyes speckóknál, feateknél, illetve mindennél egy mondattal lerendezik a magyarázatot (hozzá kell tennem, hogy én is játszottam nem keveset (mármint D&Ð-t))

- a grafikát hagyjuk

- most akkor mi is jó ebben?

tényleg nem fikázás, csak abszolút nem értem, hogy a fenti hibák csak nálam adódtak???
  • SecMan
    Karaktergenerálással kapcsolatban lenne pár kérdésem:
    -pontosan mit is befolyásol az INT és a WIS?
    -wizard-nak cleric-nek rogue-nak melyik stat-ok a fontosabbak? (int/wis,stb?)

Épp az előbb jöttem rá hogy Roll-nál a kapott értékeket bárhova eloszthatjuk, szóval neki is álltam a generálásnak, csak tudnom kéne ezeket az alap infókat, szóval légyszi HELP!
  • lwb
    A küldetések olyan sorrendben mennek, ahogy felveszed őket. Én spec. ezzel nem is találkoztam.

De nem véltlenül Burne és Rufus az a két ipse? Mert az a két varázsló a város vezetője és a keleti részen az épülő kastélyban vannak.
  • pinehead
    A játék legelejét jelenti, mivel most álltam neki.
    A fazon a 2 medvével azt mondta, keressem meg a 2 ipsét, akik megmentették a várost is a zsiványoktól.
    A városi őrök azt mondták, a város keleti részén laknak.
    Nos itt nem találom őket.
  • dracoon
    azt nemtom a tobbi mire jo, de pl. a bekatol no a hp-d, van amelyik mentore ad, stb. A jatekban nem talaltam leirast, de az eredeti konyvbol nehany (jatekban nemtom igy van-e):
    Cat: +2 Move Silently
    Owl: +2 Move Silently
    Rat: +2 Fortitude Save
    Weasel: +2 Reflex Save
    Toad: +2 Constitution Score
  • dracoon
    nemtudom mi neked az "elso kuldetes"? :D
  • pinehead
    Valaki???!
  • lwb
    Igen. Simán megy, elsőnek azonosítod a scrollt read magic-kel, aztán a radial menuben lesz egy olyan opció, hogy copy scroll.

Spellcraft skill próbát dob 15+ a varázslat szintje ellen.
  • PResident Evil
    ez teccik ez a gém !! eye... küggyed msn-en :DDD
  • ollie
    Azért jobb így, mintha egyáltalán nem lenne... Nem igaz???
  • Eye-scream
    Na lent van elindítottam megy faszán csak a hang akad. Ezzel találkozott már vki? Mert rohadt idegesítő...
  • dracoon
    scrollok varazskonyvbe masolasaval probalkozott mar valaki? :D
  • pinehead
    Hol a gyíkban lakik (a város északi oldalán állítólag...)az első "küldetés" 2 fazonja???
    bejártam a várost, de nem lelem őket!
    Thx!
    (Jöhet kép is a helyről...)
  • dracoon
    halljatok, annyi bug van ebben a jatekban, hogy lesz vagy egy honap, mire megirjak az elso patchet. de olyan bugok is vannak, amik aztan par ora jatek utan kiszurja mindenki szemet... legalabb irhattak volna egy "known issues" fejezetet hozza, mert hogy ennyit ne vegyenek eszre, azt nem hiszem.
  • SecMan
    1. ha roll-ozol akkor a kapott eredményeket be kell HÚZNI a tőlük balra lévő kis négyzetekbe és akkor továbbenged.
  • shaba23 #404
    vagy gamemaster? vagy kalandmester?
  • shaba23 #403
    még szerencs, hogy nincs Dungeonmaster:)
  • Kryn
    Atyaég.
    Hányszor nyomtál el lendületből ezeknél sokkal jobb statokat? :))
  • Davidus
    rerolls 2251?:) erröl az jut szembe mikor bg1 déltöl este hatig dobáltam a karaktert:)
  • dracoon
  • Mr. Perfect
    Telepítéskor mindkét CD-t bekéri, úgyhogy sajnos egy CD-vel nem fogod tudni elkezdeni :((((
  • Eye-scream
    A játékot még nem láttam de szabálykönyv szerint müxik
  • Eye-scream
    Na én most töltöm épp. Van a druidának animal companionje? Mondja meg vki lécci:D
    Tudom ez nem a leg színvonalasabb kérdés csakhát kiváncsi vagyop...:)
  • Joint
    miért nem tudom lenyomni az első questben a zombusokat? :)
  • Davidus
    War3 miatt elég lassan haladok:) Most valami banditákat füstölök lvl 2 partyval:) De ahhoz képest hogy banditákat kell irtani szinte csak zombi meg ghoul van:)
  • Kryn
    A kettes CD playdiskként üzemel? Vagy esetleg csak későbbi területek vannak rajta, a'la BG? Márcsak azért, mert az első nemsokára meglesz és már nagyon érdekel. Remélem el tudom kezdeni az 1-es CD-vel is.
  • Ferro_TwL
    Thx urak. Csak azt mondja meg még valaki mennyit kel szenvedni mire jon a templom? (Dav hol tartasz?)
  • Mr. Perfect
    Az F betűs ürge (Furok ha jól emlékszem) ugyanott van az inn-ben ahol a csapos adja azt a küldetést, a bejárattal szemben lévő falnál áll. Egy kicsit nehéz észrevenni...
  • Davidus
    Jó dolog lehet az elején lvl 10 druidával szadizni a zombikat de kiváncsi hány napig fog szenvedni a főellenség ellen:)
  • Ferro_TwL
    Nekem tetszik a game, de mikortol lesz izgalmas. Itt van ez a falu meg nehany huje kudetes, de hol az elemi gonoszsag temploma? (Ja es hol talalom azt az F- betus faszit aki minidg csal a szerencsejatekban? ÉS ti hany fos csapattal alltato neki, valamelyik forumon olvstam, hogy egy gyerek 1 db druidaval kezdte is iszonyu hamar 9. szintu lett.)
  • Mayday
    Shaba, a masodik kiadast szivesen odaadom, de a 3-ast nem, jo az ilyenkor :)
  • dracoon
    a templetol kezdve kisse dungeon crawl jellege van a dolognak... de most nem ezert irok, craft item feateket tanult mar valaki varazsloval? hihetetlen, de szinte minden targyat lehet kesziteni. lehet, hogy kicsit bena lett jatekmenet, de ez a rendszer, ez NAGYON brutalis :D