1028
Greyhawk, AD&D... Újra egy igazi CRPG a Baldur\'s Gate sorozat után?
  • Evilmann
    Varázslóval, identify spellel is lehet szerintem, scrollokat meg read magic-el.
  • ollie
    khmmm, khmmm
  • ollie
    Na most valaki nyomasson ide egy játékidőt, mert kezdek egy kicsit megijedni...
  • dracoon
    nem lehet! csak identifyvel 100 aranyert. en talalomra iszom oket. :D
  • dracoon
    ja, extend spell... hmm, eddig nem is gondoltam ra, de nem mondasz hulyeseget... :)
  • Eye-scream
    Ja és sikerült valakinek megbarátkoznia László gyerekével? A Scorcimat 18-as charizmával elküldte a búsba...:/
  • dracoon
    nem a manualt mondom, a jatek belso helpjet nezd!
  • Eye-scream
    Hmm az én druidom az állatokat charmolja 1000l igaz neki van partyja is.
    Az óriás békát ami a party felét szőröstül bőröstül benyelte úgy győztem le, hogy lecharmoltam a kissebb békát és az benyelte a nagyot...
    Így hát HP vesztés nélkül legyőztem szegényt :D Nade most a sea hag-el szopok, mert annak meg spell resistje van...
  • Kryn
    Ja meg nem a focusra gondoltam hanem empower vagy vmelyik másikra...
  • Kryn
    Azt hittem a suggestion úgy működik hogy addig tart, amíg egy feladatot véghez nem visz, mint pl. "öld meg ezt".

Én mikor megláttam a wondrous kraftolás lehetőségeit sikongattam az örömtől. :) Iszonyat sok mindent beletettek a játékba, le a kalappal.
  • SecMan
    manual-ban ezt írja: "A one-handed weapon is any weapon whose size is the same as the wielder’s size." namost, honnan tudom mekkora az én size-om?
  • dracoon
    nem permanens, ora/szintig tart, szoval pihi utan fel kell mondani ujra. spell focus is van rajta, de az "csak" annyit ad, hogy -2-vel, ill. greater spell focus eseten -4-el dobja a mentojet ellene. de ha suggestion-t varazsolsz ra, akkor bekerul npc-nek, es te iranyitod, rakhatsz ra pancelt, es akkor szintet is tud lepni. mar felvettem az improved criticalt a great clubjara. :D

hja, hat van csapatom is, azok is mar lent tartanak a templeben, csak amikor meglattam az item creation feateket, mondom, ezt is muszaj megprobalnom. a level cap utan meg targyakat csinalok, pl. wand nagyon allat, 1-4 szintig barmely spellt belelehet rakni, es 50 toltet. :D
  • Kryn
    Te, hogy csináltad hogy permanensen követ? Spell focus ment charmra és napokig nem kell őt újracharmolni vagy hogy?
    Egy karival játék végére kicsit szívni fogod a fogad a rohadt level cap rosszvoltából...
  • dracoon
    poen:

armor check penalty: ez levonodik az osszes skilledbol, ami mozgassal kapcsolatos.

fegyverek: help->equipment->weapons->... fel van sorolva melyik egykezes, ketkezes, stb.

utazas: Map->World Map->es katt a varosra, de ezt mar irtak elottem is. :D
  • ceas
    kösz Dracoon, erre tippeltem én is. Csak ne lenne ilyen bug-os ez az egész, na mindegy remélem javítják gyorsan:)
  • SecMan
    2 láma kérdés:
    -mi az az armor check penalty?
    -honnan lehet tudni egy fegyverről hogy 1 v. 2kezes? (vásárlás előtt)
  • dracoon
    wizard
  • dracoon
    performra ellehet irva, de a jatekban mar nem kap ra -2-t, csak a karaktergeneralasnal. exotic weaponhoz +1 base attack kell, ami bardnal 2-es szintet jelent.
  • Eye-scream
    Ja azt nem is néztem.. Azt hittem kell hozzá valami növényt szedni vagy ilyenek:P
    Amúgy miért van az hogy az egész városban összesen 10 darab parittyába való követ lehet venni? Tényleg nem túl sziklás a vidék de azért ennél csak több kavics van arrafele...
  • dracoon
    a radial menuben ott van a brew potion, ha felvetted a featet! keresd meg :)
  • lwb
    Ha még nem láttátok volna itt egy erősen spoiler gyanús Hommlet térkép. Sok egyszerűbb kérdésre adhat választ...
    Hommlet Térkép !SPOILER!
  • ceas
    Nem tudja valaki, hogy a bárd karaktergenerálásakor a legalapabb skillje, a perform, miért kap -2 miscellaneous módosítót ill. miért nem tudom felvenni az exotic weapon featet 15-ös erő mellett(13 a feltétel)
  • Eye-scream
    Én a druidát nyomatom, de van a csapatomban egy félszerzet rouge akivel nagyon nem vagyok elégedett, lődöz a drága de nemigen talál...
    Amúgy potiont hogy lehet készíteni? Felvettem a featet de sehol sem látom. Remélem nem csak beletették hogy jól nézzen ki...
  • SecMan
    Na, ennyit arról hogy el lehet osztogatni a pontokat... ugyanis most csináltam 5 karaktert, mindegyiknél rolloltal(persze nem egyszer;) és most azt a két zombit a legelején "simán" levertem. 4 pregenerált karakterrel+1 saját(nem rollos) karakterrel esélyem nem volt...
  • dracoon
    Na, szintet lepett a Hill Giant-om, mostmar elso szintu sorcerer is. :D
    kep
  • SecMan
    köff, én is olyan varázslót csináltam, szóval most megnyugodtam :), persze nincs egyedül:)
  • dracoon
    titok :P de a kulcsszo: enchantment :D
  • Falabu #448
    Valaki mesélje L nekem honnan tom leszedni a demot mert a Gamershell nem megy!!
  • SecMan
    Leírnád a főbb tulajdonságait? csakhogy a hozzánemértők(mint én) lássuk hogy nézz ki egy ilyen sikeres varázsló...
  • KeviN
    nemrovid a jatek, csak en napi 18 oraban jaccok vele :)ma reggel is 9kor fekudtem le :) Kozben kideritettem kihez imadkoznak a ToEE-ben (marmint kit tiszetelnek magaban a templomban). Ez az oreg szerepjatekosoknak fog tecceni :)

IUZ-t (ha jol Mlekszem igy irjak le). Szoval mokara fel :)
  • dracoon
    Ugy dontottem, megkisertem a lehetetlent, es egyedul nekivagok egy darab varazsloval. Ime o es maganhadserege a Moathouse utan. :)

• lwb
    Valaki megnősült már? Mármint a játékban, persze. :D Mert én nem találom Roddyt, aki a leendő arám nővérének a faszija és aki elvileg az ács inasa, de ott nincs. Nem tudja vki mégis merre van a csávó?
  • lwb
    Menjél ki a mapre ("m"), ott World Map és kattints a városra (bal alsó sarok).
    Így lehet nagyobb helységek között utazni.
  • TheZsenyka
    Segítség!

Talán viccesen hangzik, de vállaltam a Woodcutter küldetését (pókok lemészárlása) még a játék legeslegelején (nem beszéltem még a helyi arccal akihez küldtek) és most egy erdős részen vagyok ahol le is vágtam a két pókot, de sajnsos NEM TUDOM ELHAGYNI A TERÜLETET. Egyszerűen nem tudok elmenni innen. Most mi van? HELP!
  • Sanca
    En is chatoic evil csapatot nyomtam, de ennek ellenere szorgalmasan csinalgatom a kuldeteseket.:P
  • Joint
    ami jó azt általában elbasszák a játékhosszal ...
  • shaba23 #438
    ennyire rövid game?
  • KeviN
    Meg 1 bugot talaltam : Ha tele van az inventoryd, es ugy kapsz 1 targyas kuldit (tehat aki beszel a megbizoval annak van tele az inventoryja), akkor nem kapod meg a targyat es a foldon sem lessz, igy buktad a kuldit. En a templomban szivtam meg igy, halistennek volt 1 masik kimentett allasom. Mar 9 szintu a partym, megtalaltam a foenemyt is, csinaltam vele 1 probaharcot (8. szinten, de szamitsatok lepetesekre :)) ).
  • lwb
    Én is a sikátorral kezdtem. Szerintem jellemfüggő a dolog...
  • Kryn
    Wizardnak sorrendben a legfontosabbak:
    Int - varázslatok, elosztható skillpontok szempontjából.
    Dex - AC miatt
    Cons - hp okán és hogy ne tudjanak varázslás közben megzavarni

Clericnek ugyanezek, csak itt az Int-et leváltja a Wis.
    Roguenak:
    Dex - tolvajképességeket ez befolyásolja, íjászat és AC miatt is fontos.
    Int - elosztható skillpontok