3392
  • ibrik
    Egészen egyszerű a válasz arra, hogy a DVD-lejátszókon/felvevőkön miért nincs USB vagy bármilyen másféle adat-típusú kimenet: pont azt akarják megakadályozni, amiről írtál.
    Hogy számítógépen közvetlenül ne lehessen buherálgatni az anyagot és továbbterjeszteni - számos jogdíjas problémát felvetve ezzel.

Ezenkívül hiába keseregsz rajta, hogy most ilyen-olyan formátumra képes, amelyekből a legtöbbet a számítógépes lejátszók nem ismernek - vagy csak nagyon kevés.
    A DVD felvevőt KIZÁRÓLAG arra találták ki, hogy a DVD-technológia és a nagy kapacitású merevlemezek lehetőségeit kihasználó, olyan otthoni "videózásra" alkalmas eszközöket alkossanak, mint amilyenek a - mostanában egyre jobban kiszoruló - VHS-videomagnók voltak. Idővel teljesen le fogja váltani a VHS-t.
    Ez tény.
    Angliában már nem is gyártanak videomagnókat, mert ott már nem veszi senki.
  • izb
    Mitől lenne biztonságosabb??
  • Zenszkij
    egyáltalán érdemes kiírni dvdre az anyagot? én veszek egy vinyót 300g környékén és majd azon tárolok, sztem jobban megéri, és biztonségosabb...
  • kircso13
    Hát hogy a témánál maradjunk, az én gépemben 1 aztali dvd olvasó muzsikált 1 ideig. Sima ide csatlakozója van + a tápcsati is megeggyezik. Azt nem tudom hogy más gyártók mit használnak de a philips asztali dvd olvasó és író (loader)-e használható pc-be(+HP). Ebből adodóan szerintem a vincsesztere is megeggyezik a pc-jével, de nem biztos, hozzáteszem hogy szerintem
  • bulldog70
    Kb 1 évig működött rendesen. Asus P4P8X alaplapom van. Letöltöttem hozzá a drivert de valami .ami file amit az xp el sem indít. Illetve én béna vagyok és fogalmam sincs mit tegyek vele.
  • szeszuti
    Ha mar igy a DVD-iroknal tartun, beszeljunk mar kicsit azokrol az az asztali irokrol is amelyeket vincseszterrel forgalmaznak.
    Tudja-e valaki, szabvany vincseszter es szabvany DVD-iro van-e ezekben a keszulekekben? Valoszinu raadasul, hogy egyfelet hasznal minden ceg mert mindegyik minuszos.
    Az tulajdonkeppeni kerdes viszont ugy hangzana mi a feneert nem csinaltak legalabb egy USB-kimenetet ezekhez a kurva keszulekekhez?
    Mert igy aztan felmerul egy sor problema:
    Ha esetleg valaki nem tudna ket fele modban lehet ezekkel a DVD-kel a keszulek vincsesztererøl a mentett anyagot (mondjuk filmet)kiirni. Midkettønek megvan elønye es hatranya is.
    Egyik a VR-mod.
    Elønye hogy egy haromoras anyagot kiir cirka husz perc alatt.
    Hatranya viszont annal tøbb van.
    Egy VR-modba valo formazas utan megirod a lemezt es kapsz egy .ifo es egy .vro fajlt. Aztan csak gyøzzed keresni a lejatszot hozza. (powerdvd) Raadasul ha ket filmet øsszeolvasztasz a vinyon ugyanugy ket tracked marad de nem tudod csak azonos idø alatt kiirni. Ugyanez van darabolas utan is.
    De ha nem ujrairhato dvd-t szeretnel hasznalni, mar akkor sem megy a FAST irasi mod. Bar ket røvid iras sem tesz meg ki egy hosszut, de ettøl fuggetlenul nagyon nem tetszik.
    A masik mod a video-mod:
    Ezutan a (DVD)formazas utan felepit egy normal DVD-formatumu lemezt a szokasos VOB fajlokkal.
    Ezzel nincs olyan sok baj, viszont ez nem ismeri a fast irasi modot es igy szepen turelmesen kivarhatod a valos ideju DVD-irast es meg køzben elvezheted is a felvetelt :(
    Nos ha valakinek van valami tapasztalata esetleg mar belenezett, szivesen vennem ha tudatna velem (es a tøbbiekkel) mit is tapasztalt. Az enyem meg garancias nem kivannam szetszedni csak ha nagyon muszaj.
    Bocsi a furcsa karakterert Daniabol irok.
  • Met
    Alaplapra integrált, vga és hálókártyád van? Valszeg azért kérdőjeles mert nem raktad fel az alaplapi drivereket.
    A dvd új vagy egyszer csak megszünt működni? Lehet valamihez kötni a hibát?
  • Lacika 79
    nforce-os alaplapod van? ha igen, rakd újra a drivert. ha nem, akkor pasz, majd valami okosabb jön :)
  • bulldog70
    Sziasztok,
    Az a problémám, hogy nem működik a dvd-m. Beteszem a lemezt néhányat villog rajta a kis zöld led és kész. Ha a sajátgépben kattintok rá akkor sem lát semmit. Már újratelepítettem a drivert, de nem változott a helyzet. Az eszközkezelőben minden normálisnak látszik. Viszont van 3 sárga kérdőjel, ethernet, sm buszvezérlő, vga vezérlő. Ezeknek van köze a dvd-hez? Bocs, ha nagy hülyeséget kérdeztem, de abszolut kívülálló vagyok.
    Üdv. bulldog
  • Tomyy
    OK,köszi szépen a válaszokat! Egyébként a NEC most meglepően olcsó,(Tesco: 9990,bár azt nemtom, hogy hányas) ezért merült fel bennem, hogy nem olyan jó. Nekem irtak Pio-val DVD-ket és nem mindet tudam lejátszani a Philips asztali DVD lejátszóval..:S De amit NEC-l meg LG-vel irtak az simán ment, eddig mind!
  • Lacika 79
    én csak a magam nevében tudok nyilatkozni, (de PPeter máséban is sztem) és jobb most a NEC, mint a Pio szvsz. Írásra legalábbis. olvasni meg úgysem azzal fogok, arra ott a Pio :D
  • Punkerwork
    Pio :)
  • Lacika 79
    NEC
  • NeoMaN
    NEC
  • Tomyy
    Hi!
    Szerintetek NEC 3540 vagy Toshiba SDR-5372?? Melyiket vegyem? A Toshiba milyen, megbízható?
    Kösz a segitséget, válaszokat előre is!
  • bigapó
    ja, azt még kokszolni kell:)))
  • Punker
    a fekete műanyag biztos drágább :)
  • bigapó
    van különbség. ahol én vettem ott 400ft-al volt drágább a fekete(pest). azt ne kérdezzétek, hogy miért pont ennyivel:))
  • Lacika 79
    700 Ft szvsz
  • Punker
    a 109-esnél van.
  • Lacika 79
    igen, feketével még nem találkoztam én sem. bár nem hiszem, hogy lenene árbeli különbség. vagy igen?
  • Punkerwork
    én nem néztem a beszerzési árat, mert csak fehér volt a listán.
  • Lacika 79
    ma rendeltem 5-öt, csak onnan tudom :P
  • Punkerwork
    olyasmi, kisker bruttó 500 pénzzel drágább mint az én fekete 109-esem.
  • Lacika 79
    nagyker 9900+fa
  • izb
    Mi az ára az új pio-nak??
  • Punker
    így 1 nap után nagyon tetszik a 109-es, mondjuk az mellékes hogy múlthéten megvettem, ezen a héten meg már 110-est árulunk, szerintetek a 106-osom mennyit ér?
  • pasquale
    ja ezekért is sípolhat csak nem akartam felsorolni :P
  • DanyyX
    Táp, kontakthiba RAM foglalaton pl. vagy bármiféle inkompatibilitás amit a POST előtti hardver ellenőrzésen észrevesz a gép.
  • bigapó
    és mitől hevült túl, amikor aznap akkor kapcsoltam be először? nem indult el rajta a hűtés valamiért?
  • pasquale
    az iylen sípolás akkor is szokott lenni amikor tül hevül a proci..
  • bigapó
    azóta megvan, köszi:) most éppen megúsztam mindet. találtam egy új oldalt (legalábbis nekem új volt)
  • DanyyX
    Nerohoz Serialt mondjuk a cracks.am-en találsz, csak tüzfal virusirtó legyen :Ð
  • bigapó
    Hi!

na, megvettem a DVD-írót:)
    eddigi tapasztalat annyi, hogy elég nehezen állt fel a rendszer miután kicseréltem a két optikai meghajtót, de úgy néz ki, hogy most már minden rendben. mikor bekapcsoltam, akkor nem egy rövid sípolás hallatszott, hanem egy hosszú és kb. 2 másodpercenként ismétlődött. tűűűű....tűűűű....tűűűű. ez mit jelent? mit nem ismert fel?
    most az van, hogy "töröltem" a BIOS-beállításokat (kivettem a kis elemet) és megint beállítottam a korábbi értékeket. Most már minden indul frankón (lekopogom). Persze annyi eszem nem volt, hogy serial-t szedjek össze a Nero-hoz, úgyhogy egyenlőre az írási funkcióját nem tudtam tesztelni, csak az olvasásit.
  • DAMM
    Budapesten hol tudok venni PIONEER DVR-A09es(fémgombos)irót?
  • bigapó
    firmware-t frissítettél már rajta? nem volt gond utánna?
  • the Godfather
    Nekem Pio 109-es van..elötte NEC volt...jelenleg a Pioneer a nyerö.
  • the Godfather
    Bocsi...firmware-t
  • the Godfather
    Az tuttira Pio, el is fogadja a firware-t.
  • bigapó
    köcc.