3392
  • Punker
    nekem a fekete van plextorban még soha nem csalódtam, csak az írójuk qrva drága :(
  • Lacika 79
    ha lenne időm meg kedvem foglalkozni vee, biztos meg is tenném. hétfő van, lusta vagyok, stb :)
    most az olvasókat nézegetem, asszem Plex 130a lesz a nyertes :P
  • [Jakuza]
    Ezeket az infokat, magad is megtudod nezni PPeter cdgrab.hu oldalan.
  • Lacika 79
    thx az infót
  • [Jakuza]
    Iras teren kb egyforma minoseget produkalnak, de a Pio gyorsabban irja meg a lemezeket.

1.
    DVD+R DL 2.4X Verbatim lemeznel
    Pio 110D Iras 00:18:29
    NEC 3540A Iras 00:19:50

2.
    DVD-RW 6x iras Verbatim
    Pio 110D Iras 00:09:56
    NEC 3540A Iras 00:10:57

3.
    DVD-R 16x iras Verbatim
    Pio 110D Iras 00:06:22 (CAV-D)
    NEC 3540A Iras 00:08:36 (P-CAV-D)

• Lacika 79
    Az tény, hogy jobb olvasó. Írással kapcsolatban meg szerintem PPeter tudna érdemben nyilatkozni, ill. olyan valaki, aki mindkettőt használja.
    Mondjuk nekem a 3520 tökéletesen működik
  • [Jakuza]
    Hat ezekbol nem sok igaz.
    A pioneer siman lehet barmelyik kabelen es jobb olvaso mint a NEC.
  • Newyorker
    Thx skacok az ifót, akkor asszem ASUS lesz belőle :D
  • bigapó
    akkor vagy szerencséd van vagy a 110-essel már nincs ilyen gond. nekem van a 109-essel. nem írta meg a DVD-t, ha rajta volt a mobil rack-em. kommunikációs hibával leállt az írás. mióta leszedtem róla (fizikailag is ki kellett húzzam a vezetéket) azóta semmi gondja.
  • Punker
    nekem 1 mobil rack van a 110-essel egy kábelen semmi baja, a 106-os se szólt soha hogy ez zavarja.
  • bigapó
    többen azt mondták, hogy a NEC gyorsabban ismeri fel a berakott CD/DVD-t. Az ASUS=Pioneer, belsőleg. A Pio nem szeret közösködni az adatkábelen (csak Ő lehet rajta). Nec-cel kapcsolatban ilyet nem hallottam. Lényegében mindkettő jó:)
  • Newyorker
    Illetve, ha sulinetre vennék, akkor melyik jobb?
    Asus DRW-1608P
    NEC ND-3540
  • Newyorker
    Pioneer DVR110D, vagy a NEC 3540 jobb???

Mert jelenleg egy samsungom van és az egy kalap sz@r, úgyhogy ebből vmelyikre szreteném lecserélni
  • acdc
    http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=9247&PageId=11
  • acdc
    http://www.cdrinfo.com/Sections/Reviews/Specific.aspx?ArticleId=9247&PageId=11
  • izb
    Hát szerintem ezek egyáltalán nem drága lemezek.
    Szart meg nem érdemes venni.
    ritek 90ft
    verbatim 100-110ft
    ridata 90ft
    tdk 110ft

Ha jót akarsz,ezek közül választasz.
    Bulk,ridisc,egyéb kutyafüle lehet olcsóbb de ezekről az adat elég könnyen elszáll.
  • Met
    hosszútávon megéri ezeket venni
  • giba
    köszi a választ de ezek nem annyira olcsó lemezek bár nekem csak saját célra kell elsősorban, ezért utána járok az áraknak mégegyszer köszönöm
  • acdc
    ezt a tipúst pontosan nem ismerem de a márkás verbatim,tdk,ricoh,fuji,philips,memorex ezeket tuti irja a megadott sebbeségen legalábbis valószinű mert amilyen nekem volt toshiba az ezeket irta de a nonameket ilyen arita meg hasonló azt nem tudta azon amilyen fel volt tüntetve sokat csak sokkal lasabban tudta amig nem találtam egy orosz oldalon egy modositott frimwaret
    utánna már mindegy milyet tettem bele irta rendesen de ez még szerintem a tiednél 1-2-3 generációval elöbbi mert direct volt mert a toshiba ilyen nagy érdekeltségbe tartozik és nehogy má olcsó lemezt tudjon valaki jól használnia és egyet se rontott rengeteget írtam japán:) egyedül az miatt váltottam nec 3540a-ra mert ez mindenben sokkal gyorsabb ez se piskóta ennek mindegy milyen lemez alap frimwarevel is sőt ez még márkást pl. verbatint gyorsabban is ir mint amilyen ez is egy negatívum nem tudja a bitsettinget alap frimwarevel de már van modositott amivel igen de nem érdekel mert minden lejátszóba szuper a + is
    mégegyszer a toshibával miután frimwaret cseréltem mindegy volt milyen vagy 15 fajtára tuti irtam mindegyik jo volt és ez az nec is mindegy milyet és milyen sebbeséggel
  • giba
    gyerekek segitséget kérek aki tudja,hogy a Toshiba R-5272 R-RW dvd iróhoz a gyártó milyen irható dvd lemezeket ajánl,vagy egyáltalán a Toshibához milyen lemezek valók hivatalosan, az nagyon sokat segitene ha válaszolna most tudtam venni egy ilyen írót és nem vagyok még tapasztalt ez ügyben tudom ezt már másut kérdeztem ezért bocsi köszi
  • [Jakuza]
    Pio 110D jobb valasztas.
  • djoldman
    NEC 3540A? Mert ha igen, akkor olyat veszek.
  • Mersh
    NEC! naponta megírok 12-15 DVD-t, és zsír.... már használom mióta lehet venni.

• Lacika 79
    nem ismerem, nem hallottam róla semmit. ár/teljesítmény?
  • Punker
    én Plextor 130A-t vettem.
  • Lacika 79
    mint azt írtam, OLVASÓ. Nem író, olvasó. Írónak ott van a NEC, nem kell 2. továbbá 6000 körül van 1 olvasó, nem fogok dupla annyit költeni úgymond feleslegesen
  • bigapó
    mennyibe kerül? mert ha van 12ezred, akkor inkább egy 110-es Pioneer-t vegyél...
  • Lacika 79
    halihó!

sajna kezd behalni a 121-es Pio-m, egyre nehezebben olvas be karcos lemezeket, és néha a látszólag sértetlen lemezekkel is szarakodik. nézegettem pár tesztet, és azt írják, hogy az ASUS E616P2 olvasója nem egy rossz választás. valakinek van tapasztalata ezzel az olvasóval? vagy ha nincs, akkor plíz ajánljatok valami olyat, ami minden "szir-szart" beolvas.
    Jah, tudom, hogy olvasóról van szó, de gondoltam ez a topic a legmegfelelőbb erre
  • Justil
    aha köszi, akkor asszem beújítok holnap egy ilyet
  • izb
    Utóbbi szerintem
  • czky
    Na de melyik? 109? 108?
    Ezt én is szeretném tudni!
  • Met
    Pioneer a belseje
  • Justil
    Asus 1608P. Ezt találtam ma én is a médiában, azt mondjátok ez jó minőségű?
  • demga
    Ha pio109-et szeretnél, akkor az Asus 1608 at is vedd meg, mert egy és ugyanaz.
  • Banyapapa
    Ha fontos a sulinet, akkor NEC jo sztm.
  • Vadmalac
    Sulinetben akarok írót venni.
    Amik szóba jöhetnek: NEC ND3540A, Asus DRW-1608P.
    Melyik lenne a jobb választás? Vagy maradjak inkább a Pio 110D-nél?
    Csak az a baj, hogy az nincs Sulinetben. :-(
  • Api11
    Köszi a tanácsot és a linket, megpróbálom.
    Egyébbként már író cserén gondolkodtam.

Üdv
  • demga
    Sziasztok!

Sztem az Asus és Pio között nem érdemes válogatni, mert belül ugyanaz mindkettő :)
    Pio109 = Asus 1608, ráadásul ezek is NEC csipre épülnek.
    Pio, Asus, Nec ben érdemes gondolkodni.
    Nekem egy NEC 3540A van, ami az első firmware frissítésig (vásárlás utáni 3. nap)az Api11 által említetteket produkálta, 5 lemezem bánta.
    Halkan jegyzem meg, hogy az istenített Pioval szemben ez lehet az egyetlen gyengéje, mert frissítés óta minden ok.
    Api 11 nek: http://www.micheldeboer.nl/firmware/

Üdv.

Frissítés óta viszont már a "gagyibb" lemezzel is megbírkózik.
  • Api11
    Csá mindenkinek!

Szerintetek mi lehet a gond?
    Irtam egy DVD lemezt, az írás végén nem írt ki hibaüzenetet tehát elvileg megírta. Mikor visszaraktam az íróba meglepődtem, hogy nem látja a lemezt.
    Átraktam az olvasóba az meg simán látja és le is játsza.
    Megnéztem a Pioneer házimozimba is, az meg nehezen olvassa be, de lejátsza.
    Egyébbként ISO-ból írtam ki amit előzőleg ezzel az íróval csináltam.
    Tapasztaltam már olyat is az írómnál, hogy amikor ISO-ba akartam kiírni egy lemezt egy bizonyos %-nál adat olvasási hibára hivatkozva megállt a kiírás.
    Egyébbként általában nincs vele gondom csak néha- néha.
    Egyébbként megjegyzem néha olyan karcos volt 1-2 lemez, hogy nem csodálkoztam rajta hogy nem tudta olvasni, más estben meg egy zsír új, karcmentes lemezt sem tudott beolvasni.
    A gond az olcsó lemezekre kiírt cuccok másolásánál van.(Arita, ridisc stb.)
    Ja ha nem mondtam volna, egyébbként NEC íróm van kb.2 hónapos.
    Szerintetek ez író probléma vagy inkább lemez?

Köszi előre is
  • Zsolo007
    Aham, köszi..apumának kell, de ő meg sulinetben akar, és abból is csak egy bizonyos boltban (apró korlátoltság..) szal ez a hatalmas választék :D

De amúgy magamtól is az Asus felé hajlottam...