Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Már úgy érted gondolom, hogy a 108 "csak" a DVD+DL lemezeket tudja kétrétegûben. Ht igen, jelenleg csak a 109/A09 meg a NEC 3520 tudja ezt, kérdés mikorra terjed el a DVD-DL mert a "pluszos" már lassan 4/4 éve piacon és még se ...
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
Athlon64 3500+ | MSI K8N Diamond | Sapphire Radeon X850XT | 2*512 Samsung DDR | Creative Audigy2 | Maxtor 300 + 120GB SATA | Pioneer 109 | CoolerMaster Stacker ház | CoolerMaster RS-450-ACLY táp
Visszaolvasgattam, és látom, hogy abszolút többségben vannak akik a NEC-et, illetve Pio-t ajánlják, és ez tükrözi az én véleményemet is.
Most szeretnék majd DVD-írót venni, és ez a pár ezer forint árkülönbség nem nagyon számitana, ami a két márka közt van, a lényeg hogy a pénzemért jó árut kapjak!
Tehát felteszem azt a cseppet sem könnyû kérdést, hogy szerintetek a Pio 109-et, vagy a NEC 3520-at érdemesebb megvenni? Illetve még annyit szeretenék kérdezi, hogy igaz-e az, hogy ez a két tipus szarabb, mint a megelõzõek, tehát a 3500, illetve a 108??
Elõre is köszi a tanácsokat!
Thomas ASUS M2V | AMD 64 X2 3800+ AM2 | 1024Mb DDR RAM | Sapphire RADEON X1950XTX 512Mb
Szvsz ha nem kell DVD-am, vegyél helyette NEC3520-ast vagy ha van keret, Piooneer 108/109-et.
Most vettem egy LG GSA-4081b tipusú DVD írót. Az elsõ két lemezig nem volt baj, de utána már nem látott egy lemezt sem. Kicseréltettem, majd a következõ íróval is ugyanígy jártam. Mi lehet a baj?
3520-asra gondolsz? Ott alap volt pár hete, hogy a gyári 1.04 firmware-t ki kellett cserélni, de utána olyan jó volt, mint a 3500. Illetve persze jobb 😊
A 2500/2510 szériának az olvasási gondjait viszont nem szüntette meg tudtommal semmilyen firmware.
Szóval a 3520-al semmi baj. Ellenben a Pioneer 109, ha jól értettem, még frissítés után se 100%-os ... egyenlõre.
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
A Toshiba Samsung meghajtókról meg max. ügyvéd jelenlétében nyilatkozom. (Nem írtam félre, nincs Samsung vagy Toshiba, max. az elejére szitázott logó más, de gyártóként Toshiba Samsung van írva rájuk.)
Teac-bõl meg mint az 504 óta mindíg, csak is D jelzésût. Ugye az Pio, a G meg Lite-On (ami nem lenne gáz, de mindíg kevesebbet tud valamivel) ...
Annyi azért még hozzátartozik a meséhez, késõbb visszamentem a kereskedõhöz az ottfelejtett driver CD-ért, és a WSH-xxx modellét (szintén Samsung) adta tévedésbõl. Ezen a Nero volt, igaz 6.3-as, de seriallal, legalább jogtiszta, és frissithetõ. Azt is el kell mondanom, hogy a minap próbáltam vele egy ISO-képet felirni CD-re. Elindult, lefutott, de végén hibaüzenet várt. Nézem a CD-t, oprendszer szerint nincs rajta semmi, nézem fizikailag, tényleg üresnek néz ki. Át a másik iroba, processz ua., érdekes, az felirta. Hát ennyit a Samsung TS552-rõl. Nem antireklám ez, de én többet Samsung kütyüt nem veszek, hacsak ingyen nem adják, megjártam már HDD-vel, kamerával is.
Megjegyzem azért vicces pl. hogy az itthon is kapható újságok német verzióiban miért teljesen mások a teszteredmények. (Na vajon?)
Nekem 3500 van, de most 3520-at vennék ... vagy Pioneer DVR-108-at.
Állítólag a 109-es melegszik?
Szóval ezeknek a teszteknek nem lehet 100%-osan hinni.
Sokkal reálisabb véleményeket kapsz ha elmész 1-2 nagyobb fórumba, pl. ide vagy a PH-re.
Igen, LG-m van mert amikor vettem nem néztem utána rendesen, nehézségeim vannak a Tdk lemezekkel és a G05-ös lemezeket csak 4x-esen tudja írni, most már Pio-t vagy Nec-t vennék de abból is a 3500-ast.
habár játékmagazin, de akkor is egy teszt 😊
szóval miért is olyan rossz az az Asus, énmeg az LG röl halottam rosszat😊, mégis olyanod van ha jol sejtem
YouTube csatornám: www.youtube.com/user/atomheart147/videos
Asus DRW-1604P, 16x (Dual-Layer)
LG GSA-4160B 16x (Dual-layer)
NEC ND-3500 16x (Dual-layer)
NEC ND-3520 16x (Dual-layer)
Pioneer DVR-108, 16x (Dual-Layer)
Azt szeretnem, ha minel tobbet tartana, es minel olvashatobb lemezeket irna...
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
Ha tud mind a 2 DL-t akkor szerintem a Pio.
DVD író LG GSA-4160B 16x (OEM, 2év gar)
DVD író Pioneer DVR108 16x (OEM)
A lényeg, hogy az általa írt lemezeket lehetõleg minden asztali DVD olvasó megegye.
Az udvariasság annyit ér, mint matekban a nulla, de mindenhol értéket képvisel.
\"Akik élni akarnak harcolnak, akik nem akarnak harcolni, nem érdemlik meg, hogy éljenek .\" - Adolf Hitler
egyedül a hibakorrekcióban teljesit átlagon alulin!
Nagyon ász! 2 év gari. Jól jártam vele mint a NEC-kel!
\"Akik élni akarnak harcolnak, akik nem akarnak harcolni, nem érdemlik meg, hogy éljenek .\" - Adolf Hitler