3392
-
Mad20 #3272 Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Van egy laptop dvd íróm, a lemezek nagy részét elrontja. Látszólag jó, de a ha kérem a néro ellenörzését, akkor 5-15 közötti szektor hibát talál a frissen megírt lemezen és valóban a dvd lejátszóban is akadozik a film. Próbáltam különböző író programokkal mindegyikkel ezt csinálja. Ugyanezt a filmet másik gépben másik íróval kiírva minden tökéletes és dvd lejátszó is akadásmentesen lejátsza. Próbáltam az eltávolítást újra telepítést is, az sem jött be. A gép még garanciális, de azt mondták, hogy ha kiderül, hogy szoftveres a hiba és nem hardveres a probléma nekem kell minden költséget (20000Ft-tól felfelé )fizetnem. Van valami ötletetek, hogy lehet e ez szoftveres probléma? (A szervíz szerint nagy valószínűséggel szoftveres)Amúgy tökéletesen olvas és minden jól működik ezt leszámítva. A segítségeteket előre is köszönöm! -
luigi62 #3271 Egy Windows újra rakás segithet, mert akkor csinálja ezt, ha gány a win. -
luigi62 #3270 TomBond válaszához, kiegészitésként, Semmiképpen ne legyen lemez a meghajtóban, és ha lehet ne menjen más munkafolyamat a gépen közben. -
TomBond #3269 Elindítod az exe-t és követed az utasításokat. -
chicco24 #3268 Sziasztok! LG DVD írónál szeretnék egy firmware frissítést elvégezni,mert már 4 éves.
Letöltöttem a frissítő exe fájlt,de az lenne a kérdésem hogy mit kell csinálnom hogy ne okozzon bajt? Csak elindítom és kész? Vagy kell valamit csinálnom a géppel?Windowsal? -
Balin #3267 hello!
van 1 optiarc ad-7170a írom
namost ez elvileg NEC író nem?
vagyis a matricára az oldalán azvan írva h Sony Nec optiarc
csak pl everest csak simán optiarc ad-7170a-nak látja -
Apocalipto #3266 Hali!
Dvd íróval egy kérdés. Olyan létezik hogy úgy romlik el egy dvd író hogy olvasni olvas mindenféle lemezt, de írásnál hibával leáll? (8. lemezt dobom a kukába..) -
#3265 NAh hát végülis választ is kaptam:D
Nem játsza mp4-et:D
Akkor tudnátok mondani valami olyan progit, amivel a lejátszom álltal használt formátumokra tdom alakitani az mp4-et?
ez a kütyü -
#3264 Jaja! Világos amit mondsz!.. Mindjárt meg sasolom:D Házirozi az biztos:D
Pill mindjá.. -
atomkrumpli #3263 Nem sértésnek írom csak hogy érthetőbb legyen:
Olyan ez mikor egy autószerelőnek azt mondaná valaki hogy elromlott a fordom de csak a márkát tudom és fogalmam sincs milyen típus lehet hogy mondeo2.5 de lehet hogy focus1.6 vagy mit'tomén ja van az elején ilyen láng matrica meg egy pár színes streetracing logó.
Pontos típus ismeretében könnyebb okoskodni :DDD
Legegyszerűbb lenne szerezni egy újraírható lemezt és rámásolni minél több fajta (avi,mp4,wmv) videót, valószínűleg lejátssza mindet.
Amelyiket nem azon meg el lehet majd gondolkozni hogyan lehetne átkonvertálni megfelelő formátumba.
Esetleg időközben mégis kiderülne a lejátszó típusa (talán a hátlapján van) akkor pontosan ki lehet deríteni mire képes az eszközöd. -
#3262 " egy sima Mezei LG dvd lejátszó"
Ezt irtam.. Tehát a márka???? LG:DDD
Az elején ezek vannak:
R.D.S, Jpeg, dts, Divx, mp3, windows media.
Ezeket tudja a többi az Dolby digital , meg hogy cd, dvd rw stb..
-
atomkrumpli #3261 mezei ?
valami típus nem ártana na de mindegy inkább keríteni kellene egy újraírható lemezt (RW vagy RAM ami tetszik) aztán lehet kisérletezni mit tud a lejátszó, talán még a wmv-t is viszi az a mezei goldstar -
#3260 Hello!
Kérdésem lenne hozzátok! Van nekem sok videom, amit az netről szedegetek le mp4 formátumban, wma stb formátum (nascar versenyek a zöme:D)
Az lenne a kérdésem, hogy divxbe vagy az mp4 formátumot olyan formátumba hogy tudom rakni hogy egy sima mezei LG dvd lejátszó meg tudjon küzdeni vele?
Igaz nem tudom mp4-et játszik-e de az elején nincs ilyen feliratom..
Előre is köszi az infot! -
wum #3259 asztali dvd író de már megoldottam a problémát. -
#3258 A vinyón lévő média hangjának mi köze van a dvd íróhoz? -
wum #3257 Sziasztok!
Panasonic DMR-EH 55 tipusú dvd írómnak nincs hangja.Sem a merevlemezen
rögzített adásoknak,sem a dvd fílmeknek.Próbáltam a fejet tisztítani,a
csatlakozókat kihúztam majd ujra összedugtam de semmi.A kép az tökéletes.
Mi lehet a probléma?
-
Tecumsech #3256 Köszi a választ.
Sata volt az Lg, és a NEC is sata, a Bios meg AHCI- SATA módra van állítva.
A pendrive-nál utánanéztem, a 8 gigás Data traveller nem támogatott x64-es Vista alatt. Van egy 160-as ide vinyóm, külső usb-s rack-ben, azt tökéletesen lekezeli. -
luigi62 #3255 1. Nézd meg hogy az iród IDE, vagy SATA, mert nem mindegy hogy jelenik meg a BIOS-ban, ami az egész rendszeredre hatással van.
2. A 64 bites Op. rendszer nem mindig veszi jónéven a 32 bites progikat.
Ezeknek nézz utána mert a káoszt a PC sem kezeli jól. -
Tecumsech #3254 Egész jónak tűnik ez a NEC/Optiarc, és fekete... -
#3253 Üdv! Szóval a közeljövőben szeretnék venni egy új DVD-írót és nem tudom milyet vegyek... Egy újfajta kellene, ha lehet fekete, kezelje a DVD-RAM-okat is és tudjon lemezt gravírozni is... Milyet ajánlanátok hosszútávra? -
Tecumsech #3252 Csere lett, Optiarc AD 7200S-re... -
Tecumsech #3251 Sziasztok!
Nekem a következő probléma fordul elő, kb. 3 hónapja vettem a gépet, és a dvd író másolás közben néha hibát ír ki. Változás történt a fájlban vagy valami hasonlót,nem is másolja tovább a fájlt,ha megszakítom a másolást, akkor a dvd író eltűnik a sajátgépből is. Eszközkezelőben a hardverváltozások keresésére kattintva újból látja a gép. A konfig: Gigabyte MA 790X DS4 alaplap, AHCI-Sata módban, Lg GH20Ns15 dvd író, 2x2 Gb ram, X64 Vista.
Átállítottam nativ ide-re, akkor is megszakadt a másolás, de a sajátgépben akkor megmaradt a dvd meghajtó. Dvd-ket rendben megírja, asztali lejátszó is gond nélkül viszi a filmeket. De a hiba előjött eredeti audio cd-nél is.
Volt egy 8 gigás Kingston pendrive-om, ott is előfordult már ugyanez a hiba. Akkor felraktam az xp-t, ott normálisan működött, majd kipróbáltam a 64 bites xp-t, ott szintén nem lehetett másolni a pendrive-ra-ról. Most nem volt kedvem ezért ujratelepíteni egy másik rendszert.
Ha valakinek lenne ötlete, megköszönném!
Miközben írok ide, meg is adta magát, nem adja ki a tálcát sem, de holnap erős fizikai hatásra kifogja. :) Úgyhogy csere lesz, mit ajánlanátok? Eddig se szerettem az Lg-t,csak amikor a gépet vettem nem volt a boltban más márka. :)
-
#3250 és akkor azt ki mondta neki hogy vegyen még 1 gagyi tápot?
én gondolom minőségit ajánlottam
és szted a 500 helyett 750W-ost vesz annak mi köze van ahhoz hogy 1 tápegység minőségi e vagy nem
nem a Watt-ok döntenek!!!!!!!!!
lehet vett 750W-os codegent
Corsair VX450W-t 5év 16eFt kellett volna vennie +Samsung SH-S223Q 2év 5eFt -
#3249 #3190
Te mondtad neki, hogy gagyi a tápja! Most akkor még sincs köze a tápnak ahhoz, hogy elrontja a dvd-t? -
#3248 és mi értelme?
ez semmit mondó info -
#3247 Gondolom az 500 W-os táp helyett vett egy 750-est. -
#3246 (500W -> 750W) ez mi elárulnád?
LG mostanában semmire se jó már 3éve -
#3245 Na gyerekek!
A problémám nem szűnt meg:
LG DVD-RW tápcsere után (500W -> 750W) dvd irásnál 22%nál kiirja: reset történt, a lemez meg mehet a kukába.
Áttettem az irót egy 350Wattos táppal biztatott p4-celeronba, és már 10 lemezt irt meg hiba nélkül. A merevlemezek, és a CD irás működik rendesen, csak dvdt irni nem tud.
Az volna a kérdésem, hogy vajon egy másik DVD iró (mondjuk samsung) működni fog ezzel a táppal, vagy inkább trafót vegyek? -
obe #3244 köszönöm, ez aztán a szervíz -
TomBond #3243 Itt nézzél szét. Egyébként én ilyen meghajtóhoz keresek fekete előlapot. -
obe #3242 köszi szép, ha a kérdőjel lemarad egyértelműbb, túl reagálni azért mem kell;) -
#3241 olvastam, talán csináld meg -
obe #3240 még nem volt -
#3239 FW frissítés? -
obe #3238 srácok..
1 éves a NEC 7170 S típusú dvd íróm, eddig semmi gindja nem volt, most bármit szeretnék kiírni : Power calibration error..felirattal leáll a folyamat..firmware nem volt frissítve, mióta megvettem, eddig mindenféle lemezzel megbirkózott, TDK -R es lemeznél mondta be az unalmast...valakinek valami tippje?..köszönöm -
#3237 nekem az LG-ban volt és 1x használtam
a Samsung-ban nincs
de majd veszek olyat amiben van :D -
#3236 Ls csak akkor fontos ha tényleg kell, de nem lényeges, enyémben is (NEC AD7173A) van de soha nem használtam még. -
#3235 olvass vissza
világosan leírtam már párszor
a 223Q ban van lightsribe és újabb gyártású -
#3234 nah, nem j hanem f :P -
#3233 a 223j-t már nem is?
A "j" 5000 Ft, a "q" 6000 Ft.
Mi a különbség? Biztos hogy inkább Q?