3392
-
#3312 az szívás.. -
wrx sti #3311 A Pioneer DVR 112D íróm firmware frissítését letöltöttem de még telepítenem sem kellett mert a txt fájlban megtaláltam hogy Memorex lemezre nem lehet ezzel az íróval írni. -
wrx sti #3310 Nem mondta egyik ismerősöm sem hogy gagyik ezek a lemezek.Pioneer DVR-112D íróról van szó. -
#3309 minek vettél olyan fos lemezt?
milyen gagyi írod van?
-
wrx sti #3308 Sziasztok!Olyan problémám van hogy vettem Memorex DVD-R 16x írható lemezt.Betettem a meghajtóba és kiírta hogy szabad terület Obájt Teljes méret Obájt .Az íróra gyanakodtam,betettem egy RW-s lemezt és hiba nélkül megírta.Kipróbáltam az összes lemezt 50db de egyiket sem ismeri fel.Légyszi segítsetek,előre is köszönöm válaszaitokat. -
#3307 igen -
#3306 de az már Blu-ray is -
#3305 én LG Electronics GGC-H20L-t használok és nagyon emg vagyok vele elégedve... -
#3304 Samsung SH-S223L
eddig még 1 gépet se hoztak vissza hozzám, hogy elromlott a Samsung DVD író
pedig eladtam vagy 8at ilyen optikai egységgel
223Q volt leginkább -
#3303 vidd vissza
ott van rajta 2év gari
amúgy nem véletlenül ide-s és egy hdd mellé kötötted be? -
Justil #3302 végülis :) csak vmiért ódzkodtam tőle. de ha asszondjátok, hogy mind1, akkor hiszek nektek :D -
#3301 Mi a baj az OEM-el amúgy? Gari van rá gondolom, akkor meg? Mit lehet adni egy íróhoz ami olyan fontos...sztem semmit...a doboz is csak szemét, leírás nem kell...kábeled gondolom van hozzá...és igen az OEM mindig azt jelenti, hogy csak maga a hardver, csomi nélkül. -
#3300 Igen az OEM azt jelenti, nincs kábel, csavarok, progi, doboz hozzá.
Nem túl nagy veszteség :) -
Justil #3299 Nos, némi fórum- és cikkolvasás után arra jutottam, hogy vagy egy Sony/NEC 7231s/7243s (nekem igazából se lightscribe se labelflash nem kell), vagy egy Pio 216D közül fogok választani...a Pio igazából szimpatikusabb, és azt írják jóval csendesebb is, de facér nem lehet ezt fekete színben kapni? Lehet h én vagyok lama, de kerestem, és feketét csak OEM változatban találtam, az meg...milyen? Nem adnak hozzá semmit, csak 1 zacsiban az odd-t? -
balcsi70 #3298 Köszöntem a hozászolásokat,(az én régi asztal gépembe (talán Nec 2500A valami ilyesmi van,írtam vele "(millió lemezt)" egyikkel sem szarakodott.(még mai napig is jó),most végül az ismerősömnek Samsung SH-S223L vettem reméljük jó lesz. -
djsenki #3297 LG dvd írókban vannak olyan szériák amik összetörk a dvd-t, nem jön ki, stb... -
#3296 üdv!
pioneer 216b bk(kb.:10 lemezt írtam vele 2év alatt, álltában megrohadt:) nagyon melegedett, üresen folyamatosan kattogott és néha nem adta ki a lemezt(se szoftveresen se gomb-ra és nemsokkal utána le is fagyot az oprendszer???)
mindkét gépben Samsung SH-S223L-van most -
#3295 kiveszed a tálcát, körbetakarítod "pur" mosogatószerrel, majd egy kis csapágyzsír és mint az álom... -
#3294 Az enyémnek is ilyen hangja van.
Ki nem szarja le ha rendesen ír? -
#3293 Hi
volt egy IDE íróm...Optiarc (sony-nec)...namost elcseréltem egy ugyanilyenre, csak sata csatolós. tegnap beüzemeltem, de nekem nem tetszik a hangja amikor kinyílik...mintha már 10ezredjére nyílna ki.szét szedtem nézegettem a motort,mert sztem azzal van baj.sajnos ezek rá vannak forrasztva elég rendesen a nyák-ra.így cserélni se tudtam (van egy nem használt cd íróm amiben méretre ugyanolyan motor van,az is forrasztva)
kérdésem az lenne, hogy mit lehet ilyenkor csinálni? nyugodjak bele hogy ilyen lestrapált hangja van? (írni ír rendesen,nincs baja)
Üdv. -
#3292 Hát akkor vegyél Plextort :)
Nec, Pio, Asus, Benq ezek közül lehet választani, az, hogy kifogtál egy hisztisebb Nec-t az nem jelent semmit. -
Justil #3291 üdv, szép estét!
nos, jön az új gép, és kellene bele egy új ODD is. Korábban volt NEC-em, de elég gyatra volt, sok lemezzel nem volt hajlandó megbarátkozni. Most pár hónapja egy Samsungot vettem, írni rendesen ír, csak érdekes dolgokat művel. Nyitás után néha azonnal magától csukódik, máskor meg becsukás után még 1x kinyílik, néha meg többször egymás után eljátssza ezt. Aztán van, hogy 4-5-szöri ki-be után hajlandó csak észrevenni, hogy van benne lemez. Próbáltam drivert, firmware-t frissiteni, nem sok sikerrel.
Igazából lényegtelen, mert a mostani gép, amiben van, 1 irodába kerül majd, ahol meg csak elvétve használják valszeg az ODD-t.
Viszont a saját új konfigomba nem ártana végre 1 normális drive, ami rendesen ír és olvas, és nem baromkodik :)
A topic olvasgatása sajnos nem sokat segített, mert itt mindenki másra esküszik :) Nézegettem ilyen plextorokat, mert hogy úgy hallom azok elég jók...de igazából nemtom mi legyen.
Valami tuti tipp esetleg? :) -
#3290 nem:)
vehetsz NEC-t és Pio-t is -
#3289 halk, stabil, sok mindent olvas amit a nec és a pio nem
2év gari
olcsó
kb 7db van ismerősök között
mind meg vannak elégedve
183a nekem
183l
223p-ből több db is
és ide 222-es talán -
#3288 80%-ban igen -
balcsi70 #3287 Köszöntem az infót.És jobb a Samsung mind a másik kettő amit írtam? -
#3286 ha nincs sata
akkor vagy ide-set veszel
vagy sata kártyát +2500ft -
#3285 kizárólag:
Samsung SH-S223L 2év 5400Ft
Samsung SH-S223L box 2év 6400Ft -
balcsi70 #3284 Sziasztok.Azt szeretném kérdezni hogy milyen dvd-írót ajánlotok?
Kinéztem egy Pioneer 216D Sata ,meg egy NEC AD-7203A ezt csak így kb- mert olyan 6.500 körülit vennék. Amelyiknél azt írja hogy Sata annak csak olyan a csatlakozója? vagy hogy van ez?Azt a régi gépbe be se tudom rakni?(vagyis csatlakoztatni?Köszi a válaszokat. -
tmisi #3283 Mindenképpen Pioneer vagy NEC. Mekem most lesz 4 éves a Pio és semmi baja. Kicsit lomha, de nem is basz el lemezt (igaz előfordult néha, de az lehet a lemez gyengesége miatt el sem kezdte írni). -
#3282 Nec vagy Pio vagy Asus -
#3281 Holnap megyek DVD irót venni. Jelenleg mit érdemes? Plextor-t vennék, de az üzletben nincs, és rendelésre sem birnak szerezni. Eddig voltak Pioneer/NEC/Sony/LG iróim. Ebből az LG-k birták a legtovább, de az utolsó LG-mel valami szar van, és beakarom cserélni. Mit ajánlatok? -
body87 #3280 Helló mindenkinek! Van egy NEC márkájú DVD-íróm. A problémám az, hogy nem mutatja semmilyen oprendszer, hogy mit olvas be a hardware, azonban oprendszert tudok vele telepíteni (tehát beolvassa a lemezeket)! Ha valaki tudná a probléma megoldását, Őt kérem közölje velem. Köszönöm -
ToM1113 #3279 Üdv!
A Nec nem annyira márkás... ettől még lehet jó.
Nekem pioneer van, semmi gond nincs vele, csak ajánlani tudom,
Másik gépbe LG-van az se rossz.
De a Pioneer-t nyugodtan megveheted. Asus se noname....
a garancia mind a 3 ra szerintem 1 év.
-
obe #3278 megoldottam, addig ütöttem kalapáccsal, amíg el nem árulta mi a hibája..vettem egy újat, minden ok -
obe #3277 szevasztok...van egy kb 2 éves NEC 7170s típusú dvd íróm...nem tudok feltelepíteni semmit lemezről mostanában, berakok egy lemezt nem pörög fel, hosszasan vár, majd úgy kell lelőni az alkalmazást..vajon meghalt?...valami ötlet?..köszönöm -
atomkrumpli #3276 D verzió ha jól emlékszem nem írja a DVD-RAM lemezeket, a BK (black, fekete előlap) viszont írja a ram lemezet is (215BK 12X)
"The Pioneer DVR-215BK is powered by an NEC MC-10042 chipset" és szinte minden pioban nec csip van, de ez nem jelenti hogy ugyanaz a bele mint a nec.nek :-)
Azt vedd amelyik jobban tetszik esetleg több a garancia, nagy diferencia nem nagyon lesz olcsó mind -
#3275 Hellász!
DVD írót szeretnék venni, árban ezek vannak kb ugyanannyiért:
NEC AD-7200S SATA DVD író fekete (helyileg ez lenne legközelebb)
ASUS DRW-20B1ST SATA DVD író fekete OEM
Pioneer DVR-215D SATA DVD író
Ezek mind 5.5K körül kaphatóak boltban.
Esetleg használtan befigyel még Pio 212 D vagy BK (mi a különbség?)
1. szerintetek melyik a legjobb?
2. van olyan amivel érdemes vigyázni, kerülendő, semmiképp ne vegyem?
3. NEC kívülről teljesen Pioneer. Ugyanaz a bele?
Előre is köszi -
gruber trans #3274 Üdv mindenkinek egy kis segitség kéne...
van egy dvd irom(kölcsönbe kaptam)és kicserélem az enyémre ami csak olvaso de az irót nem ismeri fel a gépem!miért?? -
luigi62 #3273 Próbáld meg elkerülni a Néro használatát, már progit használj. Azért a laptopokba nem a legjobb minőségű irókat rakják, sok probléma van velük.
érdemes külső írót használni hozzá.