Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintem a NEC 45 ös szériái már jók :) nekem pl 4550A van ami ír
DVD-RAM igaz sok hasznát nem veszem mert a RAM lemez baromi drága :D szal én ezt ajánlom neked kb most 9900Ft körül mozog az ára de van olcsóbb is mint pl Pionner 111-es írója az kb 7000+ áfa szerintem azok is jók :) LG szar, Asus lassú tapasztalat :) havernak két LG je pukkant meg

szal NEC vagy Pionner
hosszupuska
visszaolvasgattam és látom megy a szidás pár író miatt, most akkor azt már kb látom mivel lehetnek problémák, de milyen írót érdemes venni azt nem (vagycsak keevset olvastam vissza :) ) aki sûrün olvassa ezt a topicot, legyenszíves irja le melyek most a favoritok (persze 20ezer nél ha lehet sokkal több ne legyen :) )

kösz elõreis

Mardel
Na szép! Kipróbáltam itthon egy teljesen új újraírható lemezt a NEC ND-4571A-s írómban. Megírtam, minden ok. LG olvassa, asztali olvassa, ok. Próba, hogy miért nem törölte azt, ami már volt használva Pio íróval... Hoppá, amit csak a NEC-el írtam elsõként, azt sem tudja törölni. Azt nyomja mindig, hogy csak egyszer írható lemez, tegyen be másikat (Verbatim DVD-RW 6X).

Hiba oka lehet még starforce védelmet "törõ" programok használata. Olvastam a cdfreaks fórumán, hogy az sf nightmare tönkre is teheti a cd/dvd meghajtókat.

Tehát, ha a dvd író vásárlása után használtál ilyesmi programot, akkor nagy az esély rá, hogy az okozta a gondot.
Pl nekem a 2 éves LG dvd íróm (tudott újraírni cdt,dvdt), és a kb 2 hetes NEC íróm semtudja törölni az újraírható CDt (persze a NECnél még dvd-rw-vel nem próbáltam).

"Timeo Danaos et dona ferentes."

perempe
IT Media

Nekem a 8x-os BenQ DVD-R jól szolgál. 25+1-es (a +1 egy ajándék DVD-RW) kiszerelésben árulják. 70-80Ft darabja.

* George Benson : White Rabbit *

Milyen irhato/ujrairhato lemezt javasoltok ami nem draga de azert nem is megy toknre gyorsan? linket is adjatok hat tudtok

May the force serve you well!

berczy
Helló!

Lenne egy olyan gondom, hogy állítgattam a DVD-m régiókódját. Moist egyesen van és még van egy lehetõség az állításra. Vissza akarom rakni 2-re, de nem engedi, mert asszondja, hogy nem én vagyok jogosult a felügyeletre. Rendszergazda userrel. HOgyan tudom kiütni a meghajtó régiókódját, hogy lehessen ismét változtatni?

GigaByte EX58 UD3R, Intel Core i7 D0 2,66@4,2 GHz, OCZ 3x2 GB platinum kit, MSI 760 GTX 2048 GB

kirol
Hát az oldal szerint a CoverDesigner -ber van, de a francnak se látom, pedig letöltöttem a LF-es kieket is.

Met
jaaa :)
a file menüben kellene lennie

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

kirol
Mondjuk én a neró -ban kerestem az ikont, nem itt.
De köszi. Megnézem.

Met
én meg igen

kirol
Hát én nem találom.

Elvileg Labelflash-hez és/vagy Lightscibe-hoz le kell szedni egy-egy dll filet és bemásolni valahová a Nero egyik könyvtárába. Én úgy tudtam ez nem legális, de valaki azt mondta a Nero oldalán is fentvannak a fenti fileok. Persze ha íróhoz kapsz Nerot, és az író tud ilyet, akkor alapból is benne van.

P.S. Lehet csak a Smart-ban jelenik meg ikonja?

Met
olyan Nero ami elvileg tudja a LF-t?

kirol
Nero -ban hol va na LabelFlash opció?
Mert olyan ikon, amit a súgó mutat, még véletlenül sincs.

kirol
Igen, megcsináltam újrarakás nélkül.<#taps>

Az a legkirályabb az egészben, hogy letöröltem a :

- Nero
- CloneCD
- CloneDVD
- Alcohol
- DaemonTools

-okat, majd újra visszaraktam ugyan azokat.

Beszarás és jó lett.<#wink>
Persze 80-as kábellel.

kirol
Lusta vagyok még arra is, hogy 20 percet rászánjak arra, hogy újrarakjam a full rendszert az összes progival (Norton Ghost) mert azér pár új progit is felraktam, aztán keresgetni kellene melyiket, nemhogy winreinstallt csináljak. <#vigyor3>

Már dolgozok az ügyön, másik kábelt is próbáltam.

Met
winreinstall

tedd át az IDE kábelt is, hátha az szar

kirol
Na teljesen kész vagyok.
Leszedtem minden cd/dvd-hez kapcsolódó progit, de semmi.

kirol
Az ASPI drivert hogy lehet törölni?
Én a Daemonra tippelek, de nem tudom.

kirol
Na másik gépben törli/írja mind a DVD-RW-t, mind a CD-RW -t.
Most mindjárt szétrobbanok.
Mind a két gépen ezek vannak, ami ide tartozik:

- CloneCD
- Clone DVD
- Alcohol
- Nero
- Daemon
- Nem 80 eres, hanem a kevesebb, új kábellel is próbáltam, de semmi.

Na melyik szoftver csinál ilyen hibát?

Na igen, az szép darab 18x-os író, 12x-es DVD-Ram támogatással. :)

hali
én vettem 1 ilyet(Optiarc DVD RW AD-7173A)eddig semmi probléma amúgy meg a sony és a nec fejlesztése tízezerrel kezd másolni és húszezer a vége körülbelül írni is ír azt majd meglátjuk 1-2 hónap múlva.

kirol
Hát nem tartom magam hülyének számtek téren. Csak be bírok rakni egy írót , úgy gondolom.
De még küzdök vele egy kicsit. :)

Lehet az is, hogy a globális felmelegedés miatt nem jó, nem?

Elnézve a konfigodat, lehet akár a húzott FSB-tõl is.

Példa: Egy csomóan állítják, hogy ez vagy az nem megy Radeon kártyával. Ezek szerint a többség, akinek megy, az spéci kártyát kapott, vagy az elõzõ csoport fut bele valamibe?
(Általános hibák egyike, feltesznek egymásra több drivert, aztán fut a driver a memórában vagy 3 példányban, és nem értik mitõl lassú, vagy mitõl villan vagy 6-ot képernyõmód váltásnál. Lol.)

Most erre mit mondjak? Számtech boltban dolgozom, ha nekem annyi ezresem lenne, ahányszor valami "nem volt jó" csak mert nem értettek hozzá ...
Most NEC-nél sok mindent el lehet szúrni, meg bármelyik írónál. Rossz kábelre teszed (80 eres például), ráraksz a Windowsra sok íróprogramot vagy hazavágod virtuális meghajtókkal, elszúrja valami az ASPI drivert , stb.
Az összes Pioneer-al is volt szívás 108-tól fölfelé elsõ pár hónapban, aztán kijött normális firmware és nem volt semmi gáz velük. De aki nem értett hozzájuk és elsõ sorozatból vásárolt, vagy azt se tudja mi az a firmware, az még most is szidja õket ...

kirol
Pont most linkeltem, be, hogy másnak is rosszul mûködik!

Nézd, másoknak mûködik jól. De ha mondjuk kifogtál egy gyári selejtet (ami ugye minden márkából elõfordul, még Plextorból is!), akkor ki kell cseréltetni. Mondjuk az elvileg max. 15 munkanap lehet, tehát nem egy leányálom ...
Viszont ha szoftveres akadás, Aspi driver hiba, rosz helyre van bekötve vagy rossz kábelen, elállítódott a DMA mód, stb, akkor azt meg lehet oldani.

(Amúgy LG-nél legsûrûbben elõforduló hiba, hogy fél év után elkezdik nem olvasni a gyári, majd késöbb az írott DVD-t sem. Másrészt nem túl jó az íráskép minõsége sem. Viszont úgy tudom jobban bírja a DVD-Ramot, mint egy Pio vagy NEC.)

kirol
Már érdeklõdtem itt: http://prohardver.hu/f.php?mod=40&id=234388
de még nem válaszolt senki, de másnak is ilyen baja van vele sajnos.
Úgyhogy legalább az válaszolhatna.

Átviszem az írómat a másik gépbe, kíváncsi vagyok, mit alakít majd abban.

A garipapíromon ez van: Garancia: 2 év, Cseregarancia: NEM.

Ez meg mit akar jelenteni?

Ha nagyon nem tudod megoldani, mielött kidobnád az íródat és elátkoznád a NEC-et, menj át a PH vagy HWSW fórumba és ott NEC-es topikban kérdezõsködj, ha mázlid van hamar válaszolnak, ha mégnagyobb mázlid van, akkor PPéter mester ad pár jótanácsot és meg lesz oldva.

"Na letöröltem Daemont, meg minden ..."
Ha kinyírta az ASPI drivert, akkor kenheted a hajadra, mert minimum egy full Winreinstal kéne ...

Van egy mondás arra, amikor egyvalakinek nem egy valakinek, másoknak meg igen, csak nem akarlak vele megsérteni :)
Amúgy tetszik vagy sem a tapasztalatok szerint az LG írók elég gázosak, bár a Samsung/Toshibát nem tudják alulmúlni.
Biztos minden teszter hülye és csak te vagy helikopter, de a tesztoldalak alapján a NEC fasza írókat csinál.

PS: Véletlenül nem 80 eres kábelen van?

Én mellesleg az LG cd-RW-mel szítam nagyot. Szóval egyik cég sem gyárt örökéletût és minden írójuk tökéletes. Vannak kivételek, de az egyes gyártóknál több.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

kirol
Ajj, a f@sznak hallgattam itt másokra, hogy ne LG-t vegyek.
Ez a trágya NEC a cd-rw -se tud se írni, se olvasni.
Azom is ki van vele.<#falbav>

kirol
Aha.<#wow3>

Biztos egyszerû, de gõzöm nincs hogy kell ez alapján.
Az LG frissítés egyszerû volt, ott legalább csak azért kellett szorítani, hogy ne legyen áramszünet.

Valami magyar leírás nincs?

kirol
Na letöröltem Daemont, meg minden, de b@szik ez törölni/írni az újraírható lemezt.<#confused>

Pegid mindig erre szoktam kiírni, amit az asztalin akarok megnézni.

Valakinek van valami ötlete?

Sanyix
"Nem szeretnék olyan írót venni, amivel olyan problémák lesznek (vannak) ami esetleg nem kezel le olyan lemezt, amit a régi írom lekezelt." Ilyen író nincs, mindegyikkel elõfordulhatnak nem akar olvasni/írni bizonyos lemezt problémák.
Én egy megbízható precíz írót szeretnék venni, ami nem csak 1 évre égeti a lemezbe a jeleket.(tudom ez lemezfüggõ is). LG-n kívül ez csak lemez függõ.

és végül nagy ár != minõség...

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

kirol
Én is találtam elvileg hivatalos NEC 1.02-õt.
Fel merjem rakni?

Hogy kell, ez egy *.dat.

Az LG-nél egy -.exe volt, kis progival, és normálisan átlátható volt.
Itt a *.dat -ot nem nagyon lehet futtatni.
Valahogy ki kell írni, és beolvastatni vele, mint az asztali dvd lejátszóknál?

RPC1.org alapján 1.02 az utolsó, viszont találtam 1.Z1 és 1.21 verziókat is, amiket hol NEC, hol IOdata névvel illettek (utóbbi néven árulják Japánban a NEC írókat) ...

kirol
Ezek a vonalak normálisak?

Nekem 1.01 -et ír firmnrk, van ennél újabb?

"Egyáltalán érdemes ilyen drága írót venni?"
Ha üzemi méretekben írsz lemezeket és pénztkeresel vele, különben nem :)

"Én egy megbízható precíz írót szeretnék venni, ami nem csak 1 évre égeti a lemezbe a jeleket.(tudom ez lemezfüggõ is)."
Ez lemez függõ :)

Mondjuk nem tudom drágább e, de valami olcsó forrásból a 760-as nem jobb vétel?

cicai
Sziasztok!
Van valakinek véleménye tapasztalata a Plextor 755A/T3 Íróhoz. Az ára 20000FT. Nem szeretnék olyan írót venni, amivel olyan problémák lesznek (vannak) ami esetleg nem kezel le olyan lemezt, amit a régi írom lekezelt. Vagy hasonló problémák lenének vele, mert az ára azért elég húzós. Nem? Egyáltalán érdemes ilyen drága írót venni?
Én egy megbízható precíz írót szeretnék venni, ami nem csak 1 évre égeti a lemezbe a jeleket.(tudom ez lemezfüggõ is). Persze a lemez olvasása is frankó legyen. Van valakinek a fent említett írón kívül más javaslata? Szívesen venném.
Köszönöm a segítséget

De a pénztõl 20 nõbõl 10 boldog. A maradékból 1-nek szerelem kell 8-nak diszkó drog 10 szerelmes nõbõl 1-et szeretnek csak viszont. Mert 10-bõl 8-an nem szerelmet keresnek csak viszonyt

kirol
Hát az LG-m eddig törölte írta, de utólag már az sem törölte.
Se Nero, se Alcohol.

Más DVD-RW-m meg nincs.

Firmware-t frissítettem, és ez amúgy is egy elég új meghajtó. Eredeti firmaware is 2006. júliusi volt rajta... Ez nem lehet a baj. De már visszavittem az üzletbe, holnapra megnézik.

ASUS A8N-E nForce4 Ultra, AMD Athlon64 3700+, CoolerMaster rézmagos hûtõ, Coolink 500W táp (védelmekkel), Club3D GeForce 7900GT 256MB, 2X1GB TwinMOS RAM, 160GB és 120GB Seagate Barracuda 7200RPM.

Elsõ nekifutásra egy firmaware frissítés segíthet. Úgy látszik nincs még benne minden 4x-esnél gyorsabb lemez ... Meg esetleg az íróprogram frissítése sem árt.

Na szép! Kipróbáltam itthon egy teljesen új újraírható lemezt a NEC ND-4571A-s írómban. Megírtam, minden ok. LG olvassa, asztali olvassa, ok. Próba, hogy miért nem törölte azt, ami már volt használva Pio íróval... Hoppá, amit csak a NEC-el írtam elsõként, azt sem tudja törölni. Azt nyomja mindig, hogy csak egyszer írható lemez, tegyen be másikat (Verbatim DVD-RW 6X).

ASUS A8N-E nForce4 Ultra, AMD Athlon64 3700+, CoolerMaster rézmagos hûtõ, Coolink 500W táp (védelmekkel), Club3D GeForce 7900GT 256MB, 2X1GB TwinMOS RAM, 160GB és 120GB Seagate Barracuda 7200RPM.

Olyan lemezzel próbáltad már a törlést, amit ebben az íróban használsz elõször? Természetesen újraírhatóval :) Most melóban vagyok, de ha hazaérek, kipróbálom egy teljesen új újraírható lemezzel, hogy írok rá, aztán azt törli-e...

kirol
Hát az elsõt megírta sikeresen. Egész gyorsan, és a visszaellenõrzés is hibátlan volt, ráadásul nem 2x-esen olvasta, mint az LG-m, hanem néha 12x-en is, ami meglepõen gyors volt az LG-hez képest. Ekkor sose értettem, miért tart neki tovább olvasni, mint megírni egy lemezt.