Melyik DVD írót vegyem? -DVD író tapasztalatok-

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

PPeter
Nem tudom, majd szerzek egyet és szétkapom, mint majom a vekkert :D aztán akkor okosabb leszek.

BURN.HU / CDGRAB.HU

PPeter
Az elõzõ választ © Inquisitor-nak szántam, bocs.

BURN.HU / CDGRAB.HU

PPeter
Jézusom, Te hová dugtad a fejed másfél éven át? A Philips és a BenQ kooperációjában készült írók a legjobb meghajtók lözé tartoztak 2005 és 2006 között. A Philips adta a Nexperia vezérlõchipet, a technológi egy részét, a BenQ meg a gyártást, firmware fejlesztést. Nagyon jó írók voltak, BenQ 1620, 1640, 1650, 1655, illetve ezek Philips megfelelõi (némileg eltérõ számozással). Sajna a kooperációnak vége lett, de az elmúlt két évben remek írókat köszönhetünk a Philipsnek és a BenQ-nek.

BURN.HU / CDGRAB.HU

melyik a jobb az LG vagy a SAMSUNG Lightscribes írója?

Tényleg, amit most árulnak "Asus" Lightscibe írót, az valami új Pioneer modell, vagy átnyergeltek más gyártóra Asusnál?

Passz, régen borzasztóan gagyik voltak ... mostanában nem is láttam itthon sehol.

A Philips írók milyenek? Egy ismerõsöm kérdezte tölem de én nem tudom.

Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro

PPeter
Még egyik se. Jövõre lesz LightScribe-os Pioneer író. Jelenleg a 111-es szériából létezik Buffalo márkanév alatt LabelFlash "gravírozásra" képes Pioneer drive (firmware 'crossflash' segítségével a 111D is képessé tehetõ rá).

BURN.HU / CDGRAB.HU

de melyik pio modell lightscribes?

Sanyix
LG fos minõségben írja a lemezeket. Pio fényévekkel jobban.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

n3whous3
Nekem mindig is voltak elõítéleteim az LG írókkal szemben. Láttál már szilánkokra tört, EREDETI cd-t? Úgy kellett kiborogatnom a gépbõl.

Szerintem, ha írót akarsz venni, csak a Pioneer jöhet szóba.

púúúúú

bocsánat

LG GSA H22L

sziasztok

Akarok venni aegy lightscrib-es dvd írót. kinéztem egy LG GSA HL22L modell-t.
Mi a véleményetek?

RaveAir
CD-RW, illetve DVD-RW lemezeket szeretnék írni, valamint elõtte a tartalmat törölni róla, de valamilyen rejtélyes okból a Nero (valamint az Alcohol is) valamiért csak olvasható lemeznek látja, és nem tudok vele mit csinálni.

Tuti, hogy nem a lemez illetve a meghajtó a rossz, mivel egy másik vinyón lévõ windows esetében ezt a hibát nem produkálja. Van valami ötlet, hogy hol és mit kellene beállítani/átírni, hogy újraírhatónak lássa a lemezeimet?

Fear is the path to the dark side... fear leads to anger... anger leads to hate.. hate leads to suffering. http://www.magyaritasok.hu http://raveair.blogspot.com/

kirol
Van arra lehetõség, hogy egy DL-es DVD-bõl csináljak egy 100%-os film DVD-t, tehát minõségromlás nélkül, és egy másikra meg az extrákat?

Ha lehet, mivel, hogyan?

Sziasztok, tud nekem valaki segíteni, hogy a Nero 7ben hogyan tudom a Labelflash ikont elõcsalogatni?A Core mappában jelen van a dll fájl, de nem ajánlja fel.
Az író NEC ND 3551

elõre is köszönöm..
Met
<#eljen>
nekem is ilyen összeállításom van :)

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Köszönöm.:)
Akkor sztem NEC író + Verbatim lemez lesz a választás:).
Üdv.
Vagyis a 3.-ra nem kell feltétlen válasz csak leírtam észrevételemet.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

Hát sok rosszat hallottam a Nero 7-rõl és mégis sok embernek az van. Még nekem is, de nem elõször csinál olyan hibákat, hogy na. Volt múltkor egy olyan, amin még a szakik is csodálkoztak. Régen nem volt ilyen gondom a 6-os Neroval.
1.) A Nero 7-nél más is tapasztalt olyat, hogy a telepítõnél egyéni telepítéskor az egyes modulok (pl Showtime ... ) méretére olyan elképesztõ nagyokat ír, hogy az már hihetetlen. Eleinte a nagyobbakra pl képszerkesztõ, videó konvertáló 4-5 Mb, de legutóbb az egyikre kapásból rávágta az 1600MB-ot a telepítõ. Miközben jelenleg nero mappa 312 MB-os.
Ezek a mappák vannak benne:
Adobe\
Core\
Nero\
Nero BackItUp\
Nero CoverDesigner\
Nero Fast CD-DVD Burning Plug-in\
Nero ImageDrive\
Nero Mobile\
Nero Recode\
Nero ShowTime\
Nero StartSmart\
Nero Toolkit\
Nero Vision\
Nero WaveEditor\

Szóval nem raktam fel mindent. Mielõtt vennék egy új írót felrakom mindenképp a Nero 6. Ultrát, ami régen is fenn volt.

2.) Milyen lightscribe-os DVD írót tudtok ajánlani?
Én az LS mellett szavazok jelenleg. Szerintem elég negatívum az, ha csillog, nem minden szögbõl látható a lemez és még negatív hideg érzést is kelt az LF. Nem mondom, hogy az LF rossz, de egy hangyabokányival jobban kedvelem az LS-t.
Az LG-t mellõzném, bár, amit kinéztem annak alapja meg az LG 4166 írója. Ez a HP 840i író lenne. Találtam egy helyet, ahol 9800 Ft-ért tudnám beszerezni. Legalábbis ennyi volt múltkor most levették az árlistáról. Megkérdeztem van-e még. Ma mondták még 1 utolsó van. Ha nem találok jobbat azt veszem.

3.) A Samsung íróknál ezt a furcsaságot találtam:
"Firmware Live Update
Az újabb médiák folyamatos támogatása és automatikus frissítése az Interneten keresztül a legújabb firmware verzióval."

Ez marha rossz szerintem. Gondoljunk bele. pont akkor frissítené az illesztõ programot mikor épp áramszünet van és szinte biztos, hogy tönkre is megy akkor az író. Most biztos mondaná valaki, hogy akkor is lehet áramszünet, mikor én manuálisan frissítem. Ez igaz, de mondjuk honnan tudja a gép, hogy épp odakint vihar tombol és összeérhet 2 villanyvezeték vagy akármi =áramszünet.

Tudna valaki mindháromra válaszolni?

Elõre is köszönöm.

GA EP35-DS3, C2D E6400@3,2, Geil Ultra 2x1 CL4, GTX 280 1024MB, 250GB WD RE, TT Armor Jr., Logitech X-230...Win 7

akyyy
Nah sikerült megcsinálnom, vmi filmwaret kellet rátenni, plusz rátettem a legujabb alcoholt, két ujraindulás, és most szépen írja kifele:)

az más kérdés hogy jól írja e ki...:D de bízok benne még.

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

akyyy
hELP. Van ugye jó kis dvd íróm (Lg (GSA-4163B) , tud dl-es dvd-ket is írni, elméletileg, most vettem ilyen dvd-t, verbatimosat, de nem akarja írni vmiért... villog a lámpa, majd kis idõre lefagy agép, majd mire feleszmél, hibákat ír ki, oszt csõ...ráadásul utánna nem is olvas be semmit, amíg ujra nem indítom a gépet...... miért?:(

(nero és alcoholla próbálkoztam:( )

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

Met
Ha megfelelõ lemezt veszel hozzájuk akkor a nem írható felükre lehet valami grafikát vagy szöveget "írni" az íróval.
A LS és LF lényegében ugyan az, a PH-n olvashatsz errõl (is)

Sziasztok

DVD írót szeretnék venni s ebben kérném a segítségeteket :).
Szal kinéztem egy Pioneer DVR-111D OEM +R/+RW/DL 16x/8x/8x, -R/-RW/DL 16x/6x/8x -t.
De ahogy olvastam a NEC-ek is jók, csak ott van olyan hogy Labelflash + LightScribe, csak nemtum hogy ezek mit jelölnek :S, szal ebben kérném a segítségeket.
Elõre is köszönöm
Üdv
Plextor a legjobb....

\"A jövõ nagy csatáit a páncélosok fogják megvívni.\" Heinz Guderian a páncélosok atyja 1936

ati2002
Az tök ugyanaz, csak az tud a lemezre képet gravírozni. (nekem erre nincs szükségem, mert az ilyen lemezek horroráron vannak.)

----Abit NF7, 2800+Barton, 1GB DDR400, Gainward GF6800GT(425/1120)----

Mardel
NEC 7173A ez a legújabb (nekem is iylen van).

"Timeo Danaos et dona ferentes."

ati2002
Mindenkinek ajánlani tudom ezt a Sony-NEC (Optiarc 7170) írót. Nagyon gyors (18x-os dvd, 12x ram-ot tud) de a sima 8x-os írás is mintha elõbb elkészülne vele. És minõségi írást csinál, havernak írtam jópár xbox játékot, és simán viszi a gépe az általam 8x-osan megírt lemezeket (eddíg csak a 4x-esen megírt cuccokat volt hajlandó lejátszani).

Teszt.

Ha nem olvas dvd lemezt (egyet sem) akkor próbáld meg újra rakni a windowst hátha az ASPI ment tönkre. Máskülönben a lézer meggyengült és már csak a sima cd-t képes olvasni....

Sziasztok!
Nekem is gondom van az LG GSA-4164B dvd írómmal, nem ír és nem olvas dvd-lemezt, csak cd-t, de azt hibátlanul, tud valaki erre valami jó megoldást?
1.01-es firmware van rajta.

Elõre is köszi.

ati2002
Az utóbbi idõben nagyon gyakran elõfordult ez velem is a 4163-al, ezért lecseréltem a francba egy NEC 7170A-ra, egyszerüen csodálatos az LG-hez képest. Szívbõl megutáltam az LG-t.

Az LG 4163B dvd íróm képtelen lezárni a Philips DVD+ 16X-os lemezeket, sajnos utólag se tudom lezárni õket csak olvassa a végtelenségig õket.

Gondolom A firmware(A102-es) még nincs felkészítve ezekre a lemezekre.
Melyik verzió firmware-t ajánlátok biztosan?

Kösz.

Régi már a cucc, optikai meghajtók jó esetben 2-2,5 évet bírnak, mármint az olvasó fej. Próbálj egy fejtisztítást vele hátha, vagy ha van hozzáértõ ismerõs, meg kéne nézni a fejállító résznél nincs e valami gebasz.

Nem igaz, a Toshiba-Samsung szerintem sokkal rosszabb :D

alert
Semmit. Ennek valószínûleg annyi. Sajnos az LG az egyik leggyérebb márka optikai meghajtók szempontjából :(

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

kirol
Szerintem azt kellene kipróbálni, hogy tudsz e venni újat.
És is nemrég jártam hasonló módon. Nekem ez a dolog, megoldotta a problémát.

Hi!

LG GSA-4082B dvd íróm van.Pár hete nem olvas be se cd-t, se dvd-t.Írni sem tudok vele. Már frissítettem a legújabb firmwarrel (A209) , de semmi.
Van ötlete valakinek, hogy mit lehetne még megpróbálni?

alert
Sziasztok. Van egy NEC 4570A típusú DVD íróm OEM kiszerelésben 1.0 firmware-el. Letöltöttem a hivatalos oldalról hozzá az augusztusi 1.3-ast de a readme azt mondja hogy OEM-hez nem való csak retail-hoz. OEM verzió külön nincs. Hogy is van ez? Az a lényeg hogy végülis jó az OEM-hez is csak azért írják oda mert nem vállal érte garanciát senki hogy mûködni fog Vagy tényleg nem jó hozzá?

\"A tapasztalat az az iskola,ahol az ember megtanulja, hogy mennyire hülye.\"

Mardel
hwt tesztjét dvd íróknál nemszeretem, inkább PH!. Ott megnézik, hogy az író milyen minõségben írt a legnébszerûbb DVDkre (Persze mindenhol kiemelik, hogy a leggyakrabban használt Ritek G05-ös DVDkre minden író rossz minõségben tud írni).

Minõségteszthez meg érdemes a legújabb Nero CD-DVD Speedet használni.

"Timeo Danaos et dona ferentes."

hosszupuska
ha megvettem a pio 111D-t most irom vele az elsõ adat lemezt, buffer valamiért le-fel ugrál, amúgy semmi gáz nincs vele, procit nekem se eszi, nemtom hwt milyen tesztpéldányt kapott, de elég rosszul jön ki ha csak ott volt magas procihasználat, másnál meg nem :)

Sanyix
Persze hogy kell driver. De gondolom az ilyen vistával már azse fog kelleni.

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

itt írjuk hogy felejtõs.
ne erõltesd nincs értelme.

repvez
kifejtenéd bövebben ezeket a hibajelenségeket és hogy ezekhez is kell floppy a driver feltelepitéséhez mint a winyoknál?Mert azt már nem akarok a gépbe rakni.Esetleg milyen tipusu iro lenne 10K árkategoriában SATA-bol?
Met
viszont nemkizárt, hogy idáig nem tapasztalt hibajelenségekkel fog találkozni sata esetén :)

gyakorlatilag semmivel nem tud többet.max a házban lesz nagyobb rend és egy kábel minusz..

repvez
Nekem még csak most tünt fel hogy vannak már SATA DVD irok.Mivel gépcserét tervezek és nem tudom hogy mennyire lenne jo választás egy ilyen iro vagy maradjak az IDE csatisnál?Egyébként mivel tudna többet vagy miben jobb az elödeiknél?Egy pio 111D-t terveztem venni de ha jobb az SATA akkor már nem akarok az IDE kábelekkel veszödni.
perempe
Az még lemaradt, hogy lejátszója válogatja: pl. az én LG DVX9700-am tökéletesen viszi az írott, menüs, mínuszos DVD-ket, de a plusszosakkal meggyûlik a baja (menüseket alig/egyáltalán nem viszi).

* George Benson : White Rabbit *

hosszupuska
lehet valami gyári hibás cuccal teszteltek :)

Sanyix
Hát én most betettem egy dvd-t a 111D-mbe, és elkezdtem másolni róla. 9 mbyte/sec olvasási sebességnél volt 16%-os terhelésen a procim (XP 2500+), úgy hogy utorrent tölttött, egy opera futott, egy foobar2000-ment, stereo to 5.1 DSP-vel, és equalizerrel, + pár apróság. Így saccra 5-6%-ot terhelt +-ban a procira, ráadásul ilyen sebességû olvasásra általában csak akkor van szükség amikor a proci nemnagyon van leterhelve (telepítés, másolás). Filmnézésnél, zenehallgatásnál, elég kis olvasási sebesség is elég, hd-nél is.

hosszupuska
a pioneer a hwt teszt szerint eszi a procit, szóval kétségek vannak felé, pedig kedvenc márkám :)
teszt itt
beleolvasva a nec meg hangos :) igaz sokat ugyse írok szal addig hadd zörögjön :)